X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny które przyjmujecie zelazo bierzecie dodatkowe wit c ? Bo podobno lepiej się przyswaja , a mi lekarz nic nie mówił :)

Ja nie biore, ale jak tylko mam to popijam zelazo sokiem pomaranczowym zamiast woda.

paulity lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można używać jakiś żel do seksu ? 😁 Jakoś tak sucho u mnie i po tej infekcji chyba będzie trzeba trochę w gumce i chciałabym żeby były lepsze warunki 🙈🙈 no i czy po infekcji taki żel niezaszkodzi?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    A ja trochę z innej beczki. Któraś z Was szukała jakiś czas temu beżowej farby do ścian bez różowego refleksu. Czy znalazłaś w końcu odpowiednią? Stoję właśnie przed tym samym wyborem.

Asiu, w końcu stanęło na takim bardziej szarym niż beżowym, wybraliśmy beckers colour - caffe latte. Jest inny niż na próbniku, jaśniejszy, mam nawet wrażenie, że to bardziej złamana biel, niż beż. Ale ładny. Ciężko mi go opisać - nie szukaliśmy już dalej, bo rozwalają mnie ceny próbek. Jak mam testować jeszcze x kolorów po 5 zyla, to już wolę mieć neutralny XD Magnat w serii od Szelągowskiej ma ładne beże, ale z kolei próbek wcale nie ma do wielu, więc olałam temat całkiem, bo w ciemno farby nie kupię :D

Co do narzekaczy, to Dżasta współczuję, ale przynajmniej psycholożka szpitalna widzę na luzie. Jak się swojej pożalsięborzeliściasty psycholożce pożaliłam na jakikolwiek temat, albo porównywałam do innych kobiet w ciąży, to ciągle mnie zbywała tekstami, że INNE PANIE MAJĄ PRAWO DO SWOICH UCZUĆ TAKICH A TAKICH I NIE MAM PRAWA OCENIAĆ. Tyle, że w tym samym momencie ona oceniała MNIE, że oceniam innych xD No cyrk. Ciągle dumam nad zmianą. Miałam mieć terapię 2x w tygodniu, potem zrobiło się 1x w tygodniu, a potem nagle, że pani na urlop na miesiąc jedzie. Po miesiącu sms, że spotkamy się za kolejne 17 dni, bo jej w pracy nie ma. Fajnie, nie? :D Pozostawić ciężarną z zaburzeniami lękowymi na 2 mc bez opieki - graaatuuuluuuję! Jeszcze ja jestem typem, który sobie jakoś radzi, ale to jest w przyszpitalnej poradni, więc.. co muszą czuć ludzie w extremalnych kryzysach? Nie wiem. Wolę nie myśleć o tym.

Byłam ostatnio na wizycie u ginekolożki mojej i pierwszy raz się dowiedziałam jaką mam długość szyjki :D ponad 4 cm! Taka dumna z siebie byłam, że zapomniałam spytać o wagę maleństwa XD Ale pyszczka nie pokazał :( Taki przez to niedosyt czuję.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, powiedz jej, żeby przestała pierdolić bo uszy więdną, to może sama poprosi o zmianę sali xDd

Sóweczka, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny można używać jakiś żel do seksu ? 😁 Jakoś tak sucho u mnie i po tej infekcji chyba będzie trzeba trochę w gumce i chciałabym żeby były lepsze warunki 🙈🙈 no i czy po infekcji taki żel niezaszkodzi?
    Żel to raczej nie, ale kup gumki nawilżane

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro. Akuratnie dziś mam ochotę na seks a tu dupa. Kategoryczny zakaz, zero orgazmów (bo skurcze i plamienia) a tak się chce. Co robić 🤷‍♀️. Zostaje tylko chłopa zadowolić 😅, niech chociaż on ma dobrze 😆.

Sóweczka, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Zazdro. Akuratnie dziś mam ochotę na seks a tu dupa. Kategoryczny zakaz, zero orgazmów (bo skurcze i plamienia) a tak się chce. Co robić 🤷‍♀️. Zostaje tylko chłopa zadowolić 😅, niech chociaż on ma dobrze 😆.

Ja mam jutro wizytę, ale wiem, że będzie dobrze 😊

M przyjechał i jeszcze tydzień będzie w domu, więc korzystamy ile się da 🤣

• Nosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A feminum gel stosowałaś?

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    M przyjechał i jeszcze tydzień będzie w domu, więc korzystamy ile się da 🤣

No to superancko 🥳, dziecię będzie zadowolone z kołyski 😂🤣.

Boże, już bym poszła z tego szpitala ale raz, że czekam na wypis (nie chce mi się specjalnie jutro jechać) a dwa, że jeszcze obiad (cebula roku) 😂. A w domu czekają na mnie pierogi 😍. Objem się jak 🐷🐽.

A, i muszę pamiętać, by zakupić sobie na szpitalne wizyty walizkę na kółkach. Do porodu się przyda taka walizeczka jak nic.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kalorii dziennie zjadacie? 😁

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    A feminum gel stosowałaś?

Nie, ale właśnie przeczytałam właściwości i jest super muszę go kupić dzięki bardzo ☺️☺️

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    No to superancko 🥳, dziecię będzie zadowolone z kołyski 😂🤣.

Boże, już bym poszła z tego szpitala ale raz, że czekam na wypis (nie chce mi się specjalnie jutro jechać) a dwa, że jeszcze obiad (cebula roku) 😂. A w domu czekają na mnie pierogi 😍. Objem się jak 🐷🐽.

A, i muszę pamiętać, by zakupić sobie na szpitalne wizyty walizkę na kółkach. Do porodu się przyda taka walizeczka jak nic.

Mmmmmniam pierogi 😋 zjadłabym ruskich - przepraszam UKRAIŃSKICH 😁

Nosia nie liczę kalorii, ale ogolnie chyba nie dużo skoro w ogóle nie tyję, ważę tyle co schudłam i w zależności co zjem to mam 700g wiecej, ale później spada znowu do tego co było 🤷

• Joanne Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Pytałam się gina jak byłam w Polsce to mówił że można. Ja mam jakiś wegański. Takie bez zapachow i ekstra bajerów chyba najzdrowsze.

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sex umarł dawno temu śmiercią naturalną 😅 Nawet jakiś suplement diety temu swojemu zamówiłam na podniesienie libido ale chyba bez wizyty u lekarza się nie obejdzie ale już po przeprowadzce i jak nam te wszystkie stresy trochę miną.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    U mnie sex umarł dawno temu śmiercią naturalną 😅 Nawet jakiś suplement diety temu swojemu zamówiłam na podniesienie libido ale chyba bez wizyty u lekarza się nie obejdzie ale już po przeprowadzce i jak nam te wszystkie stresy trochę miną.

A może to hormony w ciąży tak na Ciebie działają i dodatkowo stres? Po ciąży wszystko wyjdzie na prostą, jak sądzisz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ale to Ty masz problem czy Twój M??

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

U mnie w poprzedniej ciąży mąż bał się uprawiać sex 🙈 szczególnie na koniec ciąży 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale to Ty masz problem czy Twój M??

Mi libido spadło właśnie przez niego bo wiem że nie ma na co liczyć a nawet jak już się zdarzy to, serio, po 30 sekundach ma wytrysk. Więc nawet zaczynać nie chcę bo po co😉 Zobaczymy z tym suplementem czy coś się zmieni, ale myślę że trzeba będzie do lekarza. Bo on ma dopiero 32 lata a nie 80🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 15:52

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mmmmmniam pierogi 😋 zjadłabym ruskich - przepraszam UKRAIŃSKICH 😁

Nosia nie liczę kalorii, ale ogolnie chyba nie dużo skoro w ogóle nie tyję, ważę tyle co schudłam i w zależności co zjem to mam 700g wiecej, ale później spada znowu do tego co było 🤷
    Tak pytam z ciekawości o te kalorie bo ja się nie objadam na full, nie jem słodkiego a waga momentami szaleje momentami. Bardzo dlugo nie tyłam a nagle waga strasznie ruszyła, dziecko wcale nie jakieś wielkie, jeść więcej nie zaczęłam. Więc nie wiem :D taka uroda może. Tylko, że smutna ciaza jak sobie nie można dogodzić jedzeniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Mi libido spadło właśnie przez niego bo wiem że nie ma na co liczyć a nawet jak już się zdarzy to, serio, po 30 sekundach ma wytrysk. Więc nawet zaczynać nie chcę bo po co😉 Zobaczymy z tym suplementem czy coś się zmieni, ale myślę że trzeba będzie do lekarza. Bo on ma dopiero 32 lata a nie 80🤦🏻‍♀️
    Może tak go jarasz, że wytrzymać nie może skoro tak sporadycznie się kochacie?

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ