LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja przytyłam 2 kilo w stosunku do czasu przed ciążą. Ale w pierwszym trymestrze schudłam jakieś 3, więc chyba mogę liczyć, że w sumie to daje +5 😉
Nie ograniczam się z niczym, słodycze też jadam, w tym słodkie jogurty. Kiedy nie ma upałów, to codziennie robię pięciokilometrowy spacer z psem. W poniedziałek idę zrobić krzywą, więc się dowiem co z tym cukrem.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Właśnie robiłam krzywą we wtorek i miałam wątpliwości co do wyniku 😅. W szpitalu dużo owoców i słodyczy, no i tak jakoś przygotowywałam się mentalnie na zmianę diety. A tu wbija doktorek i mówi, że super wyniki, że mam bardzo niskie cukry i jest w szoku, bo wiele z jego pacjentek ma jednak tę cukrzycę. I się śmiałam, że również jestem zaskoczona na tyle tych cuksów, co spożywam w szpitalu 😂.
W ogóle to do dziś trochę mi dziwnie po tej glukozie. W sensie takim, że jednak mnie zasłodziła i nie mam takiego popędu na słodkie jak dotyczas. Zobaczymy jak długo 😂.
Weszłam dziś na wagę a tam +6 kg, uf. Nie jest źle 😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny a u nas po wizycie 1kg szczęścia juz ❤️❤️❤️
MamaTrójki, meggie94, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Kalli95, MamaNl, Mlina, Scandi-B, Joanne, Sóweczka, Asia11, Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mój lekarz też mnie ostatnio opieprzyl że miałam +3 kg 🙈
Zakazał jeść owoców....
Do końca nie wiem o co mu chodziło.... Bo powiedział że dozwolony przyrost masy to o.5 kg na tydzień. Więc w 23 TC ( jak u niego byłam) to te trzy kg to chyba mieści się w normie. -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, dobrze ze maluszki rosną i z waszym zdrowiem wszystko dobrze 😊
U mnie jutro wizyta u ginka i tez boje się że coś powie na temat wagi 😱 przytyłam w 4 tygodnie pewnie z 3 kg nie wiem jak to się stało bo nie zmieniałam nic w diecie a nawet jakos tak mniej owoców było. To pewnie przez to twardnienie brzucha które zniechęca do ruchu 🥴
Choroba zaczela mi dzisiaj odpuszczac, wczoraj taki nos podrażniony ze straciłam na jeden dzień węch. Dzisiaj już wraca wiec jest lepiej. Kaszel dalej męczy ale i tak jest lepiej no i sil juz więcej 😊 juz dzisiaj bylam na badaniach w labie, zerwałam sliwki na dżem, śniadanie ogarnięte i biore się za powidła ❤
Jeszcze później będę miała 10 kg wisni do ogarnięcia, może starczy mi cukru na to wszystko bo w sklepach masakra 😅Sóweczka, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, dobrze ze maluszki rosną i z waszym zdrowiem wszystko dobrze 😊
U mnie jutro wizyta u ginka i tez boje się że coś powie na temat wagi 😱 przytyłam w 4 tygodnie pewnie z 3 kg nie wiem jak to się stało bo nie zmieniałam nic w diecie a nawet jakos tak mniej owoców było. To pewnie przez to twardnienie brzucha które zniechęca do ruchu 🥴
Choroba zaczela mi dzisiaj odpuszczac, wczoraj taki nos podrażniony ze straciłam na jeden dzień węch. Dzisiaj już wraca wiec jest lepiej. Kaszel dalej męczy ale i tak jest lepiej no i sil juz więcej 😊 juz dzisiaj bylam na badaniach w labie, zerwałam sliwki na dżem, śniadanie ogarnięte i biore się za powidła ❤
Jeszcze później będę miała 10 kg wisni do ogarnięcia, może starczy mi cukru na to wszystko bo w sklepach masakra 😅
Dobrze, ze czujesz się już lepiej 🤗
Z cukrem to przesada, ale u nas w miasteczku kilka dni temu było dużo w Dino i to w rozsądnej cenie bo 4,99, a w Polo po 7zł 😲
Ja na szczęście kupiłam 50 kg jak zaczął się ten szał. Stwierdziłam, że nie będę tak głupia jak przy covidzie gdzie ludzie rzucili się na zakupy, a ja później nawet makaronu dla dzieci na zupę nie miałam gdzie kupić 😁
-
nick nieaktualnyKallu kup żelfix 3:1 wtedy dajesz mniej cukru. Ja zawsze dodaję no i nie pleśnieją przetwory. U mnie z tych 50 kg cukru już duzo poszło bo bardzo dużo przetworów robię - 15 kg truskawek, 15 kg wisni, już ok 100kg ogórków w różnych postaciach, więc jest tego trochę 😁
-
nick nieaktualny
-
Nosia wrote:Mój gin zakazał mi jeść jogurtów owocowych. Jadłam sobie czasami takie te małe i dosypywalam do nich malin, borówek albo jabłek. Pytał czy odwracam w ogóle opakowania i czy czytam etykiety... Wiem, że we wszystkim jest cukier. No, ale nie dajmy się zwariować...
Ten twoj lekarz to chyba jakis paranoik 😲 Ja ostatnio bylam na wizycie u prowadzacego 31 maja, czyli w polowie piatego miesiaca i ze wstydem powiedzialam ze przytylam juz nieco ponad 6 kilo. On powiedzial ze to jest w normie i zebym sie tym nie przejmowala. W pierwszym trymestrze nie jadlam nic slodkiego. Teraz jem i lody i slodkie wypieki, tez duzo owocow.
Nie wazylam sie od 2 tygodni bo mnie nie ma w domu, ale 2 tyg temu bylo +8 kg. Nie mam wyrzutow sumienia. Krzywa mi wyszla dobrze, polozna powiedziala ze na 98% wrozy mi ze cukrzyca mnie nigdy nie dopadnie. Teraz ide do prowadzacego w nastepna srode, zobaczymy co powie 😅 -
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie upały są wiec ciśnienie 140/80
Mam zrobić glukozę i zastrzyk na konflikt na wszelki wypadek
Mały nie będzie mały
Wymiary średnio tydzień do przodu
Waga 928g 😅😅😅
Za 3 tyg wizyta i plan porodu kiedy i jak i jeśli będzie ciagle taki duży duży będzie napewno wcześniej
darmowe forum phpWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:08
MamaTrójki, Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Kalli95, meggie94, Joanne, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaNl wrote:Ja po wizycie upały są wiec ciśnienie 140/80
Mam zrobić glukozę i zastrzyk na konflikt na wszelki wypadek
Mały nie będzie mały
Wymiary średnio tydzień do przodu
Waga 928g 😅😅😅
Za 3 tyg wizyta i plan porodu kiedy i jak i jeśli będzie ciagle taki duży duży będzie napewno wcześniej
darmowe forum php
A który tc jesteś?? -
nick nieaktualny
-
Laski, Karol ma prawie 1 kg 😳, a co to będzie do listopada to nie mam pojęcia 🤯. Właśnie wracamy z wizyty 😅.
Angelaaaa, Nosia, MamaTrójki, meggie94, MamaNl, czekamynadzidzie, Joanne, Olo323, Scandi-B, Kalli95 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki