X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    O No to powiem Ci fajna sprawa 😊
    W ogóle wizualnie ekran jest bardziej atrakcyjny i przejrzysty

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po badanich połówkowych , chłop w 21 tyg wazy juz 400g 😊 Wszystko na badanich wyszło okej 😊

Kalli95, Altair, Joanne, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, meggie94, MamaNl, Scandi-B, Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przytyłam 2 kilo w stosunku do czasu przed ciążą. Ale w pierwszym trymestrze schudłam jakieś 3, więc chyba mogę liczyć, że w sumie to daje +5 😉
    Nie ograniczam się z niczym, słodycze też jadam, w tym słodkie jogurty. Kiedy nie ma upałów, to codziennie robię pięciokilometrowy spacer z psem. W poniedziałek idę zrobić krzywą, więc się dowiem co z tym cukrem.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robiłam krzywą we wtorek i miałam wątpliwości co do wyniku 😅. W szpitalu dużo owoców i słodyczy, no i tak jakoś przygotowywałam się mentalnie na zmianę diety. A tu wbija doktorek i mówi, że super wyniki, że mam bardzo niskie cukry i jest w szoku, bo wiele z jego pacjentek ma jednak tę cukrzycę. I się śmiałam, że również jestem zaskoczona na tyle tych cuksów, co spożywam w szpitalu 😂.

W ogóle to do dziś trochę mi dziwnie po tej glukozie. W sensie takim, że jednak mnie zasłodziła i nie mam takiego popędu na słodkie jak dotyczas. Zobaczymy jak długo 😂.

Weszłam dziś na wagę a tam +6 kg, uf. Nie jest źle 😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u nas po wizycie 1kg szczęścia juz ❤️❤️❤️

MamaTrójki, meggie94, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Kalli95, MamaNl, Mlina, Scandi-B, Joanne, Sóweczka, Asia11, Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Strata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też mnie ostatnio opieprzyl że miałam +3 kg 🙈
    Zakazał jeść owoców....
    Do końca nie wiem o co mu chodziło.... Bo powiedział że dozwolony przyrost masy to o.5 kg na tydzień. Więc w 23 TC ( jak u niego byłam) to te trzy kg to chyba mieści się w normie.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, dobrze ze maluszki rosną i z waszym zdrowiem wszystko dobrze 😊
    U mnie jutro wizyta u ginka i tez boje się że coś powie na temat wagi 😱 przytyłam w 4 tygodnie pewnie z 3 kg nie wiem jak to się stało bo nie zmieniałam nic w diecie a nawet jakos tak mniej owoców było. To pewnie przez to twardnienie brzucha które zniechęca do ruchu 🥴
    Choroba zaczela mi dzisiaj odpuszczac, wczoraj taki nos podrażniony ze straciłam na jeden dzień węch. Dzisiaj już wraca wiec jest lepiej. Kaszel dalej męczy ale i tak jest lepiej no i sil juz więcej 😊 juz dzisiaj bylam na badaniach w labie, zerwałam sliwki na dżem, śniadanie ogarnięte i biore się za powidła ❤
    Jeszcze później będę miała 10 kg wisni do ogarnięcia, może starczy mi cukru na to wszystko bo w sklepach masakra 😅

Sóweczka, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, dobrze ze maluszki rosną i z waszym zdrowiem wszystko dobrze 😊
    U mnie jutro wizyta u ginka i tez boje się że coś powie na temat wagi 😱 przytyłam w 4 tygodnie pewnie z 3 kg nie wiem jak to się stało bo nie zmieniałam nic w diecie a nawet jakos tak mniej owoców było. To pewnie przez to twardnienie brzucha które zniechęca do ruchu 🥴
    Choroba zaczela mi dzisiaj odpuszczac, wczoraj taki nos podrażniony ze straciłam na jeden dzień węch. Dzisiaj już wraca wiec jest lepiej. Kaszel dalej męczy ale i tak jest lepiej no i sil juz więcej 😊 juz dzisiaj bylam na badaniach w labie, zerwałam sliwki na dżem, śniadanie ogarnięte i biore się za powidła ❤
    Jeszcze później będę miała 10 kg wisni do ogarnięcia, może starczy mi cukru na to wszystko bo w sklepach masakra 😅

Dobrze, ze czujesz się już lepiej 🤗

Z cukrem to przesada, ale u nas w miasteczku kilka dni temu było dużo w Dino i to w rozsądnej cenie bo 4,99, a w Polo po 7zł 😲

Ja na szczęście kupiłam 50 kg jak zaczął się ten szał. Stwierdziłam, że nie będę tak głupia jak przy covidzie gdzie ludzie rzucili się na zakupy, a ja później nawet makaronu dla dzieci na zupę nie miałam gdzie kupić 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kallu kup żelfix 3:1 wtedy dajesz mniej cukru. Ja zawsze dodaję no i nie pleśnieją przetwory. U mnie z tych 50 kg cukru już duzo poszło bo bardzo dużo przetworów robię - 15 kg truskawek, 15 kg wisni, już ok 100kg ogórków w różnych postaciach, więc jest tego trochę 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze śliwkami dam sobie chyba spokój w tym roku bo w zeszłym zrobiłam pelno powideł i nie dużo poszło do zjedzenia, ale może kompoty zrobię, a do nich nawet cukru nie trzeba bo i tak dosladza się przy podawaniu 😁

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Mój gin zakazał mi jeść jogurtów owocowych. Jadłam sobie czasami takie te małe i dosypywalam do nich malin, borówek albo jabłek. Pytał czy odwracam w ogóle opakowania i czy czytam etykiety... Wiem, że we wszystkim jest cukier. No, ale nie dajmy się zwariować...

Ten twoj lekarz to chyba jakis paranoik 😲 Ja ostatnio bylam na wizycie u prowadzacego 31 maja, czyli w polowie piatego miesiaca i ze wstydem powiedzialam ze przytylam juz nieco ponad 6 kilo. On powiedzial ze to jest w normie i zebym sie tym nie przejmowala. W pierwszym trymestrze nie jadlam nic slodkiego. Teraz jem i lody i slodkie wypieki, tez duzo owocow.
    Nie wazylam sie od 2 tygodni bo mnie nie ma w domu, ale 2 tyg temu bylo +8 kg. Nie mam wyrzutow sumienia. Krzywa mi wyszla dobrze, polozna powiedziala ze na 98% wrozy mi ze cukrzyca mnie nigdy nie dopadnie. Teraz ide do prowadzacego w nastepna srode, zobaczymy co powie 😅

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny a u nas po wizycie 1kg szczęścia juz ❤️❤️❤️

Ale duze dzidzi :) to moj pewnie podobnie 💙

czekamynadzidzie, Strata lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po wizycie. Wszystko super 😊
    Mała waży 997g ♥️, a ja wagowo jeszcze zeszłam 200g 🤣

Angelaaaa, Kalli95, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, MamaNl, Joanne, meggie94, Nosia, czekamynadzidzie, Strata, Olo323 lubią tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Jak dzieciaczki zdrowo rosną to chyba nie jesz za mało?
    Dzidzia bierze z naszych zapasów 😁 niech bierze jak najwięcej 😁

Ja startowałam z 45 kg to za dużo zapasów chyba nie było 😜

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie upały są wiec ciśnienie 140/80
    Mam zrobić glukozę i zastrzyk na konflikt na wszelki wypadek
    Mały nie będzie mały
    Wymiary średnio tydzień do przodu
    Waga 928g 😅😅😅

Za 3 tyg wizyta i plan porodu kiedy i jak i jeśli będzie ciagle taki duży duży będzie napewno wcześniej

12849853-0920-4230-9-EDE-A7847-B8-D0-A63.jpg
    darmowe forum php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:08

MamaTrójki, Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Kalli95, meggie94, Joanne, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja po wizycie upały są wiec ciśnienie 140/80
    Mam zrobić glukozę i zastrzyk na konflikt na wszelki wypadek
    Mały nie będzie mały
    Wymiary średnio tydzień do przodu
    Waga 928g 😅😅😅

Za 3 tyg wizyta i plan porodu kiedy i jak i jeśli będzie ciagle taki duży duży będzie napewno wcześniej

12849853-0920-4230-9-EDE-A7847-B8-D0-A63.jpg
    darmowe forum php

A który tc jesteś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/9139036bd6d7.jpg.html

Udało nam się złapać pierwszy raz buziaczka, ale nie cały bo pępowina na części była

Angelaaaa, MamaNl, Joanne, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, Karol ma prawie 1 kg 😳, a co to będzie do listopada to nie mam pojęcia 🤯. Właśnie wracamy z wizyty 😅.

Angelaaaa, Nosia, MamaTrójki, meggie94, MamaNl, czekamynadzidzie, Joanne, Olo323, Scandi-B, Kalli95 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    To kupuj naturalne i dodawaj owoców
    Kupuje naturalne, w nich też jest cukier ale zawsze mniej :)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu jesteście ze już sieci 1kg ważą? 😁 Ja mam dzisiaj 24+0tc we wtorek mała ważyła 612g 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ