X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wagi, wreszcie pamiętałam o tym żeby się zważyć przed śniadaniem. Lekko ponad 54. Zaczynałam z 46 z tym że moja prawidłowa waga była 47. Akurat wtedy zmieniłam pracę i prowadziłam zbiórkę darów więc kilogram w dół poleciał. Przy tej lilipuciej wadze i wzroście myślę że 7kg to dużo, ale wydaje mi się że to woda w organizmie się zatrzymała bo mam ten cellulit o którym wspomina Olo. Wczoraj przyszło do mnie 6 sukienek z h&m, bo w dużej promocji były, i we wszystkich wyglądam jak w workach po ziemniakach😅 Trochę ciężko się z tym pogodzić bo zawsze taka filigranowa bardzo zgrabnie w sukieneczkach latem wyglądałam 😂

Jeśli chodzi o sen, to u mnie mało która noc w całości przespana. Budzę się zazwyczaj pomiędzy 4 a 5 i od razu milion myśli w głowie i ciężko zasnąć. Dlatego słucham mp3 na yt- Sherlock Holmes po angielsku wchodzi najlepiej. Na szczęście udało mi się znaleźć jakiś nowy kanał bo już wszystko przesłuchane mialam.

Zazdroszczę Wam tych częstych wizyt usg. U mnie kolejna przewidziana na 34 tydzień bodajże 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony siły i wytrwałości 😉 Oby szybko czas leciał!

Tony lubi tę wiadomość

age.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze zgaga walczę już ponad tydzień...
    Najgorzej jest jak zjem coś smażonego albo mięso w każdej postaci 🙈

Ja dziś planuje wdrapać się na strych i powyciągać ubranka po starszym synku. Przejrzeć i zacząć kupować co trzeba.
    Tylko ja mam taki malutki właz w suficie do którego wchodzi się po takch wysuwanych schodkach. Trzymajcie kciuki żebym nie utknęła 🤣🤣🤣🤣🤣

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wczoraj krzywą, rzeczywiście ta glukoza cytrynowa daje radę 😉 Podczas oczekiwania czułam się nie najlepiej i wyszło: hipoglikemia reaktywna. Przepłakałam pół dnia, bo co pare dni mam nowe dolegliwości, jedne znikają a inne się pojawiają….
    Co do zgagi, co bym nie zjadła to mam, dziś ide kupić z zalecenia Pani doktor Reflu-g, podobno pomaga i wczoraj zjadłam pare prażonych migdałów i tez było lepiej, wiec polecam 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania98 wrote:
    Ja robiłam wczoraj krzywą, rzeczywiście ta glukoza cytrynowa daje radę 😉 Podczas oczekiwania czułam się nie najlepiej i wyszło: hipoglikemia reaktywna. Przepłakałam pół dnia, bo co pare dni mam nowe dolegliwości, jedne znikają a inne się pojawiają….
    Co do zgagi, co bym nie zjadła to mam, dziś ide kupić z zalecenia Pani doktor Reflu-g, podobno pomaga i wczoraj zjadłam pare prażonych migdałów i tez było lepiej, wiec polecam 😉

A co to jest ta hipoglikemia reaktywna??

Migdały pomocne były w I trym na mdłości 😁
    Nie wiedziałam, że na zgagę też, trzeba spróbować 👍

Ja też kręcę się w nocy i raz na siurka idę. Dziś wstałam o 5.

Właśnie jedziemy za M do Gniezna, a w zasadzie w jego okolicę zobaczyć busa dla M do pracy. Mam nadzieję, że ten już będzie dobry. Przez ostatnie kilka pobytów M w PL przejechaliśmy pół Polski i żaden mu nie odpowiadał 🤷

• Ania98 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dużym skrócie: po posiłku cukier mi spada zamiast rosnąć, powoduje to omdlenia i dużo innych dolegliwości. Wiązałam to do tej pory po prostu z temperaturą na zewnątrz. Muszę jeść często a mało i rzeczy o niskim indeksie glikemicznym. Czyli zupełnie odwrotnie niż do tej pory 😅 Glukoza na czczo 73, po godzinie 57, po dwóch 58. Umówiłam się do już do specjalisty, ale do tego czasu muszę poradzić sobie sama.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wstawałam w nocy 3x do WC, nie wiem co to będzie dalej. Nie pić na noc i w nocy też nie potrafię, bo na poddaszu taki gorąc 🥵.

Haha, Tony, miałam podobne odczucia z glukozą ale piłam tą najzwyklejszą 😂. Jedynie jakieś 20 min po wypiciu tak mnie zesłabiło, że musiałam się położyć i zasnęłam 😂 (pobierali w trakcie hospitalizacji).

Joanne - z tymi ubraniami to wiem o czym mówisz. Całe życie chodziłam w dopasowanych sukienkach i obecnie ciężko się przestawić na te ciążowe 😅. Odczucia mam podobne 😂🤣, worek ziemniaków, nic więcej.

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiepsko sypiam, wybudzam się często. Zgagi nie mam, ale za to ciągle mam zaparcia :p Glukoza u mnie poszła gładko.

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wg mnie cytrynową całkiem smaczna. Moje wyniki na szczęście ok. Bałam się, bo słaba jestem w przestrzeganiu różnych diet i zaleceń 🤭 a z sukienkami miałam to samo, w ogóle z wszystkimi ciążowymi. Legginsy ciążowe XS z lidla wiszą na mnie, dlatego póki co nic nie kupuję. Wchodzę w większość starych sukienek, bo biust mi się nie zwiększył, a są luźne z gumką pod biustem.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam cytrynowa glukoza daje radę! :D
    ponoć jeszcze lepiej wchodzi pomarańczowa, ale nigdzie w aptece nie mogłam takiej znaleźć, więc zawsze brałam cytrynową (w punktach mieli zwykłą najczęściej).

Ania to witaj w klubie razem z problemami z glukozą :D tylko ja akurat cukrzyca ciążowa :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę Nam 😂 Mówię sobie ze tyle już słodyczy zjadłam, ze wystarczy mi do końca ciąży 🤣

Mlina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam dla "chuderlaczków" krótkie leginsy z strony Tomileggins, są naprawde super i rozmiar S idealnie pasuje nic nie odstaje nie wisi na brzuchu 🤭 ja tez zaczynałam z wagą 52kg i wszystko inne z internetu jest za duze tak jak mowicie "worek na ziemniaki" 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:44

Tony lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas glukozę dają w punkcie pobrań i nie można smakowej :( Ja ogólnie badania się nie boje, bo już miałam kilka razy robione, ale teraz moje samopoczucie jest mocno takie sobie i trochę się cykam jak tym razem zniosę 🙈

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenia z olejkami eterycznymi? Pytam ogólnie - czy używacie, czy działa 😅.

Czytałam artykuł nt. wykorzystania aromaterapii w trakcie porodu (np. rozluźnienie, uspokojenie, łagodzenie skurczy i bólu) i tak chciałam zasięgnąć opinii.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapomniałam się pochwalić, że dorwałam darmowe mebelki :D znajoma dała ogłoszenie na fb więc się zgłosiłam. Nie są to moje wymarzone, ale biorąc pod uwagę, że niedługo się przeprowadzamy, jesteśmy spłukani z hajsu i nie mamy żadnych mebli to na początek dobre i to. Z ikei, w dobrym stanie, dwie małe szafki i jedna duża. Interes życia xD

MamaTrójki, Joanne, Scandi-B, meggie94, czekamynadzidzie, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenia z olejkami eterycznymi? Pytam ogólnie - czy używacie, czy działa 😅.

Czytałam artykuł nt. wykorzystania aromaterapii w trakcie porodu (np. rozluźnienie, uspokojenie, łagodzenie skurczy i bólu) i tak chciałam zasięgnąć opinii.

My mamy w domu taki dyfuzor/ nawilzacz ultradzwiekowy, ale glownie po to zeby robil przyjemna atmosfere. Ja jestem zadowolona, ale nie wiem czy ma to jakis medyczny wplyw. Mamy kilka mieszanek olejkow eterycznych, na relax, spanie, energizujacy z grejpfrutem, i jeszcze jakis lekko orientalny, troche pachnie jakimis przyprawami ale bardzo przyjemny.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w temacie sukienek - ja już przeszukałam cały Internet i nic mi się nie podoba. Zamówiłam dwie z z Asosa, ale jedną muszę troche przerobić, a do drugiej dokupię halkę, bo jest fajna ale przeswituje. I jedną moją starą sukienke tez jutro zanoszę do krawcowej żeby ją trochę dopasowała do obecnych gabarytów. Mam w sierpniu dwa wesela i chrzciny, a trzeba wyglądać :D

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Ja ze zgaga walczę już ponad tydzień...
    Najgorzej jest jak zjem coś smażonego albo mięso w każdej postaci 🙈

Ja dziś planuje wdrapać się na strych i powyciągać ubranka po starszym synku. Przejrzeć i zacząć kupować co trzeba.
    Tylko ja mam taki malutki właz w suficie do którego wchodzi się po takch wysuwanych schodkach. Trzymajcie kciuki żebym nie utknęła 🤣🤣🤣🤣🤣

U mnie plan jest ze w niedziele wieczór mój ściągnie mi wszystkie rzeczy ze strychu a to co nie będę używać odrazu jedzie do młodej - starają się o 2 bobo niech już u nich czeka 😅😅
    A ja będę miała cały tydzień na to żeby posortować i sprawdzić co mam a czego nie - oczywiście zamówiłam kilka ciuszków znów w pl na transmisji i w nl tez 😂😂😂
    Dobrze ze mój nic nie kontroluje 🤣🤣🤣

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei szukam jakiejś sukienki ktora nie jest czarna i jest dopasowana, midi, wygodna, podkreślająca brzuszek i żeby nadawała się po ciąży i kiepsko mi to poszło, chyba już nie kupie 😅
    My juz po wizycie, mamy już 1041 g szczęścia i nakaz odpoczywania, raczej zakaz spacerków z powodu twardniejącego brzucha także pewnie skończę jak morświn 🤣
    Przesyłam stópki mojego kangura z brzucha 😁
    20220805-165841.jpg
    Edit: W ogóle jego stopa ma juz 5,22 cm długości 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 17:23

Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Asia11, MamaTrójki, Joanne, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja z kolei szukam jakiejś sukienki ktora nie jest czarna i jest dopasowana, midi, wygodna, podkreślająca brzuszek i żeby nadawała się po ciąży i kiepsko mi to poszło, chyba już nie kupie 😅
    My juz po wizycie, mamy już 1041 g szczęścia i nakaz odpoczywania, raczej zakaz spacerków z powodu twardniejącego brzucha także pewnie skończę jak morświn 🤣
    Przesyłam stópki mojego kangura z brzucha 😁
    20220805-165841.jpg
    Edit: W ogóle jego stopa ma juz 5,22 cm długości 🙈

Jakie foto 😁😁 wow niedawno sam miał 5cm długości a to już taka "wielka stopa" 😁 szok ale ten czas leci nim się obejrzymy a maluszki będą obok nas ☺️

Scandi-B lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ