X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Witaj!🙋🏻‍♀️😊 Nie jesteś naszą pierwszą grudniówką😁 Trochę zabawne że przychodzicie do naszej grupy mówiąc że w tamtej słabo😉 ale oczywiście osobiście nie mam nic przeciwko!🌻

Dżasta, dziękuję za odpowiedzi. Czyli wynika z tego że nospa jest całkowicie bezpieczna? U mnie te położne swirują że nie można brać, ale zostawiły mnie samą z bolącym brzuchem, można powiedzieć że 3 tygodnie przez te skurcze i boleści miałam wyjęte z życia, i jestem teraz w rozterce czy brać i się nie bać czy jednak uważać z tą nospą. Wczoraj np nie brałam, chociaż pod wieczór już ten brzuch znowu był spuchnięty i twardy.

Moja gin też każe mi brać 3x1 nospa forte lub max jak mam spiny.

Forte jest na receptę, a Max nie, a ma taki sam skład jak forte. Jeżeli bierzecie normalną nospe to wtedy dwie tabletki

• Joanne Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja mam skierowanie na mocz i glukozę No i szczepienia krztusiec i na konflikt

A tak zapytam z czystej babskiej ciekawości, nie miej mi tego za zle, bo nie rozumiem, skoro tu jest tak wszystko super, to po co jeździsz, i jeździłaś z córką, do tego polskiego gina do Niemiec?

MamaTrójki lubi tę wiadomość

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu po tylu dniach wertowania stron z wózkami, udało mi się upolować model, który miałam na oku, z drugiej ręki za pół ceny i to 30 km ode mnie. I jakoś tak doszło do mnie ze raz dwa i będę mamą 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 13:30

MamaTrójki, Joanne, Scandi-B, Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A tak zapytam z czystej babskiej ciekawości, nie miej mi tego za zle, bo nie rozumiem, skoro tu jest tak wszystko super, to po co jeździsz, i jeździłaś z córką, do tego polskiego gina do Niemiec?
    Ajj wcisnęłam lubie to przez przypadek 🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Strata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliście już może zamienia z apteki ?
    Gdzie teraz najbardziej opłaca się kupić wszystko od podkładów, przez linomagi, mokre chusteczki, nożyczki do paznokci aż po butelki dla dziecka ?
    Bo zrobiłam sobie koszyk na Gemini i się przerazilam.... Prawie 1000 zł.
    A wybierałam najtańsze produkty najczęściej

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na allegro część kupilam, a część na "mój świat dziecka" - fajny sklep i ceny dobre mają, wszystko tam dostępne

Strata, Olo323 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam. Zaczyna mnie to lekko przerażać. Muszę się w końcu wziąć w garść i zacząć kompletować potrzebne rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja jeszcze nic nie mam. Zaczyna mnie to lekko przerażać. Muszę się w końcu wziąć w garść i zacząć kompletować potrzebne rzeczy.

Ja się obawiam, że nie mam wszystkiego potrzebnego dla siebie 🤷

Mam podkłady, wkładki laktacyjne, majtki wielo i jednorazowe, laktator, piżamę i w sumie nic więcej. Nie wiem czy coś jeszcze będę potrzebowała oprob wiadomo kosmetyków

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ja się obawiam, że nie mam wszystkiego potrzebnego dla siebie 🤷

Mam podkłady, wkładki laktacyjne, majtki wielo i jednorazowe, laktator, piżamę i w sumie nic więcej. Nie wiem czy coś jeszcze będę potrzebowała oprob wiadomo kosmetyków

Maść do sutków i Tantum rosa jakbyś rodziła naturalnie to niby ulgę przynosi tym bardziej jakbyś była tam nacinana czy coś 😜

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny 😳 na razie też nic nie mam 😅. Przymierzałam się ostatnio do kupna podkładów poporodowych... W sumie tak jakby torbę do szpitala dla siebie mam ogarniętą po hospitalizacyjnych wojażach 😂, już zostawiłam w niej kilka rzeczy. Będę musiała dodać na pewno jakieś 2-3 koszule rozpinane, do karmienia + wkładki + stanik, choć jak wcześniej pisałam - w ogóle tego nie czuje i się nie nastawiam 😖. Laktator też myślę kupić... A majtki to jakie? Kurczę, u mamy ginekolog na blogu są spoko listy wyprawkowe, chyba będę się nimi wspomagać 😅.

A propo karmienia - czy cieknie Wam już siara (?) z piersi? Doktorek ostatnio mówił, żeby się nie martwić jak coś pocieknie 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 18:52

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jak już jesteśmy w temacie - jak to laski jest po porodzie SN? Rodzę dziecię i co dalej ale ze mną 😅? Położne mnie myją, mam się sama umyć? Kładą mnie na łóżku? Mam już sobie tam majtki założyć, czy położne mnie ogarniają? 😂

Kuwa, tyle byłam w szpitalu i dopiero teraz wpadło mi to pytanie do głowy 🤣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 19:02

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    .

A propo karmienia - czy cieknie Wam już siara (?) z piersi? Doktorek ostatnio mówił, żeby się nie martwić jak coś pocieknie 😅.

Ja jak nacisne prawego sutka, to mam zolte kropelki. Lewy na razie nie reaguje.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    W ogóle to jak już jesteśmy w temacie - jak to laski jest po porodzie SN? Rodzę dziecię i co dalej ale ze mną 😅? Położne mnie myją, mam się sama umyć? Kładą mnie na łóżku? Mam już sobie tam majtki założyć, czy położne mnie ogarniają? 😂

Przy mnie położne nic nie robiły 😅 po dwóch godzinach wstałam i ogarniałam się sama 😉 choć nie było lekko bo momentalnie wjeżdżała mi anemia. Szczerze nie pamietam tylko jak to było z majtkami 😅 ale podejrzewam ze co szpital i dana sytuacja/ poród to to wszystko wyglada różnie. Myślę, ze jak położne są empatyczne to pomogą ze wszystkim 😉

EDIT. Aż sobie sprawdziłam. Po porodzie córki miałam problem z łożyskiem, urodziło się we fragmentach i potrzebne było czyszczenie jamy macicy. Wstałam dopiero po jakichś 10 godzinach i od razu się przewróciłam. Hemoglobina 6.1 🙈 przetaczane łącznie 4 jednostki krwi. Dodatkowo nacięcie krocza, wiec jak już usiadłam to i tak musiałam ciężar ciała przerzucać na jedna stronę 🥴 potem poród synka 14 miesiacy później, dużo sprawniejszy, bez nacięcia, łożysko ok, hemoglobina 8 z groszami 🙈 ale tak jak wyżej pisałam, po kontakcie skóra do skory (dwie godziny) sama się pozbierałam z porodówki, przewóz wózkiem przez położną na docelową sale i tam już wszystko sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 19:51

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Jak do mnie na salę przywieźli dziewczynę po porodzie sn to położna zakładała jej majtki i podkład i potem nawet pomogła iść do toalety

Po cesarce położne robią wszystko przy tobie póki nie masz czucia 😜

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Jejku, dziewczyny 😳 na razie też nic nie mam 😅. Przymierzałam się ostatnio do kupna podkładów poporodowych... W sumie tak jakby torbę do szpitala dla siebie mam ogarniętą po hospitalizacyjnych wojażach 😂, już zostawiłam w niej kilka rzeczy. Będę musiała dodać na pewno jakieś 2-3 koszule rozpinane, do karmienia + wkładki + stanik, choć jak wcześniej pisałam - w ogóle tego nie czuje i się nie nastawiam 😖. Laktator też myślę kupić... A majtki to jakie? Kurczę, u mamy ginekolog na blogu są spoko listy wyprawkowe, chyba będę się nimi wspomagać 😅.

Mi nic nie cieknie i chwała Bogu bo 3 miesiące temu odstawiłam synka a on do tej pory tęsknym wzrokiem patrzy na te cycki 😅

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te dalej nic nie mam i nawet nie chce o tym myśleć ;d zostawiam to na pazdziernikowe deszczowe dni, teraz mi szkoda lata na ogarnianie tego wszystkiego.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że mam już wózek! Bardzo fajny, zielony jak żaba. Dosyć ciężki, ale za to lekko się prowadzi, właściwie da się jednym palcem ;) Zapisałam się też do szkoły rodzenia i wstępnie umówiłam z położną, która będzie mi towarzyszyć w porodzie, jeśli się jednak uda naturalnie.

Mam też do Was pytanie, zwłaszcza tych bardziej doświadczonych. Czy to dobry pomysł, żeby w okolicach 30 tygodnia jechać na weekendowy wyjazd samochodem, kiedy podróż w jedną stronę zabierze około 6 godzin? Jechałabym jako pasażerka. Przyznam, że dosyć mi zależy na tym wyjeździe, bo to takie doroczne spotkanie towarzyskie i okazja, żeby się spotkać z bliskimi znajomymi, których potem pewnie nie zobaczę co najmniej przez rok albo i dłużej.

Scandi-B lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Pochwalę się, że mam już wózek! Bardzo fajny, zielony jak żaba. Dosyć ciężki, ale za to lekko się prowadzi, właściwie da się jednym palcem ;) Zapisałam się też do szkoły rodzenia i wstępnie umówiłam z położną, która będzie mi towarzyszyć w porodzie, jeśli się jednak uda naturalnie.

Mam też do Was pytanie, zwłaszcza tych bardziej doświadczonych. Czy to dobry pomysł, żeby w okolicach 30 tygodnia jechać na weekendowy wyjazd samochodem, kiedy podróż w jedną stronę zabierze około 6 godzin? Jechałabym jako pasażerka. Przyznam, że dosyć mi zależy na tym wyjeździe, bo to takie doroczne spotkanie towarzyskie i okazja, żeby się spotkać z bliskimi znajomymi, których potem pewnie nie zobaczę co najmniej przez rok albo i dłużej.

Ja bym pojechala o ile bedziesz sie dobrze czuc. Ja dzis spedzilam ponad 4 godziny w samochodzie, i wlasnie wsiadlam do samolotu na ponad 3 godz. Czuje sie dobrze. Na wszelki wypadek kupilam sobie rajstopy uciskowe, wlasnie zaczynam je testowac i jak na razie jest wrecz przyjemnie ;)

Altair lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie zaraz po szyciu wstałam bo ... Okropnie chciało mi się siku 🙈 i jak już wstałam to wzięłam prysznic i położna przyniosła mi z torby majtki i podpaskę poporodowa. Jak przeszłam na oddział poporodowy to leżałam na podkładzie na łóżko wietrząc się jak najczęściej i najwięcej.
    Wtedy nie było odwiedzin więc bez skrępowania całe dnie tak spędzaliśmy.

Jeśli chodzi o higienę to ja z całego serca polecam oktanispekt. Po każdej wizycie w WC myłam się mokrymi chusteczkami, psikalam okatnisepetem i wycieralam do sucha ręcznikiem papierowym. To mi się najbardziej sprawdzało. Bardzo szybko wszystko mi się wygoilo.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:

Myślę że jak najbardziej możesz jechać, ale podróż możesz znieść fatalnie 😕 na pewno nogi mogą Ci puchnąć w takiej pozycji i ból kręgosłupa
    A tak to myślę że nie ma przeciwwskazań ☺️

Altair, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ