X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli a mówił doktor z jakiego powodu to twardnienie brzucha jest niebezpieczne?

Prawie 5 i pół cm stopka... Ciekawe ile ta moja ma. W tym tygodniu zmieniła pozycję. Możliwe to? Wcześniej czułam główkę po prawej stronie brzucha a kopniaczki z lewej, a teraz główkę od góry brzucha a kopniaczki w dole brzucha.

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowil ze samo twardnienie jest normalne dopóki nie pojawia się kilka razy w ciągu godziny. A mi na spacerze co chwile twardnieje i stąd te ograniczenie żeby tych skurczy nie prowokować za dużo 🙂

Joanne lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienie, a przy tym ból brzucha jak na okres może powodować skurcze i przedwczesny poród. Joanne - jak Ci ciągle brzuch twardnieje, to bierz magnez i nospe 3x dziennie. Limit nosp na 1 dzień to 8 tabletek.

Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też pij wodę bogatą w elektrolity, nie wiem jakie są w Holandii - ja przestawiłam się na Piwniczankę/Muszyniankę, ze 2.5l dziennie wypiję.

Nie masz np. znajomej pielęgniarki i lekarza, by dał Ci receptę na elektrolity w kroplówce?

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Kalli a mówił doktor z jakiego powodu to twardnienie brzucha jest niebezpieczne?

Prawie 5 i pół cm stopka... Ciekawe ile ta moja ma. W tym tygodniu zmieniła pozycję. Możliwe to? Wcześniej czułam główkę po prawej stronie brzucha a kopniaczki z lewej, a teraz główkę od góry brzucha a kopniaczki w dole brzucha.

Jeszcze wiele razy się obróci:)

Joanne lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez się brzuch bardzo spinal i twardniał ale na szczescie przeszło, mogę już normalnie chodzić a okupione to było 5tygodniowym leżeniem jak kłoda 😅🙈

Joanne lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) zbieram się i zbieram żeby napisać już chyba z 2 tygodnie:D. Ogólnie ciężko mi się już robi, a tu jeszcze 3 miesiące 🙉. Syn doskonali chodzenie i wspinanie więc mam wrażeń pod dostatkiem. Dzisiaj podbił sobie oko😟 ma też sinaka na samym środku czoła. Ostatnio wyrżnąl o ramę łóżka i rozciął sobie skórę między oczami. Przeszliśmy już na 1 drzemkę w ciągu dnia, do tego wychodzą dolne dwójki. I jeszcze te upały😅 No ponarzekałam sobie. Nogi mi puchną, jestem już 6 kg na plusie. Raczej nie odmawiam sobie niczego ale też się nie obzeram 🤪. W poniedziałek idę na krzywą więc bardzo możliwe, że tym razem już nie ujdzie mi na sucho. To moje 4 takie badanie w przeciągu niecałych dwóch lat. Brzuch mam już spory i wydaje mi się, że w poprzedniej ciąży miałam taki tuż przed porodem :D ale wtedy to się mocno pilnowałam z jedzeniem. Też często odczuwam twardnienie. Bardzo dużo noszę synka a waży już 11kg, do tego dużo chodzę więc ma to pewnie wpływ. Na wizytę wybieram się w środę.

Tony, Scandi-B, Decemberry, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Hej Dziewczyny:) zbieram się i zbieram żeby napisać już chyba z 2 tygodnie:D. Ogólnie ciężko mi się już robi, a tu jeszcze 3 miesiące 🙉. Syn doskonali chodzenie i wspinanie więc mam wrażeń pod dostatkiem. Dzisiaj podbił sobie oko😟 ma też sinaka na samym środku czoła. Ostatnio wyrżnąl o ramę łóżka i rozciął sobie skórę między oczami. Przeszliśmy już na 1 drzemkę w ciągu dnia, do tego wychodzą dolne dwójki. I jeszcze te upały😅 No ponarzekałam sobie. Nogi mi puchną, jestem już 6 kg na plusie. Raczej nie odmawiam sobie niczego ale też się nie obzeram 🤪. W poniedziałek idę na krzywą więc bardzo możliwe, że tym razem już nie ujdzie mi na sucho. To moje 4 takie badanie w przeciągu niecałych dwóch lat. Brzuch mam już spory i wydaje mi się, że w poprzedniej ciąży miałam taki tuż przed porodem :D ale wtedy to się mocno pilnowałam z jedzeniem. Też często odczuwam twardnienie. Bardzo dużo noszę synka a waży już 11kg, do tego dużo chodzę więc ma to pewnie wpływ. Na wizytę wybieram się w środę.

Uważaj z dźwiganiem synka 🤗

Ponoć z każdą kolejną ciążą brzuch większy 😀

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, tak trochę głupio mi w połowie dołączać ale podczytuje Was od jakiegoś czasu i nie chcę już tak dłużej inco gnito :)
    Mam termin na początek grudnia ale tamta grupa chyba się zamknęła więc pomyślałam że do listopada mam blisko w miarę ;) Jest to moja pierwsza ciąża (jedno puste jajo wcześniej), spodziewam się córeczki i jestem z rodzaju ciąż geriatrycznych 35+ ;)
    Jak na razie wszystko przbiega w miarę ok oprócz drobnej niedomykalności zastawki w serduszku która według USG połówkowego podobno się cofnęła.

Obecnie mieszkam w krakowie, także jakby były tu dziewczyny w okolic to chętnie się poznam wymienic lokalne poglądy szpitalne, itp.
    Miło Was poznać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 00:21

Mlina, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny, tak trochę głupio mi w połowie dołączać ale podczytuje Was od jakiegoś czasu i nie chcę już tak dłużej inco gnito :)
    Mam termin na początek grudnia ale tamta grupa chyba się zamknęła więc pomyślałam że do listopada mam blisko w miarę ;) Jest to moja pierwsza ciąża (jedno puste jajo wcześniej), spodziewam się córeczki i jestem z rodzaju ciąż geriatrycznych 35+ ;)
    Jak na razie wszystko przbiega w miarę ok oprócz drobnej niedomykalności zastawki w serduszku która według USG połówkowego podobno się cofnęła.

Obecnie mieszkam w krakowie, także jakby były tu dziewczyny w okolic to chętnie się poznam wymienic lokalne poglądy szpitalne, itp.
    Hej rozgość się 😁

Ja mieszkałam w krk 15 lat🥺 strasznie tęsknie… dwa ostatnie porody SN w Koperniku - szczerze polecam 😉

Smerfetk_a lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:

Witaj!🙋🏻‍♀️😊 Nie jesteś naszą pierwszą grudniówką😁 Trochę zabawne że przychodzicie do naszej grupy mówiąc że w tamtej słabo😉 ale oczywiście osobiście nie mam nic przeciwko!🌻

Dżasta, dziękuję za odpowiedzi. Czyli wynika z tego że nospa jest całkowicie bezpieczna? U mnie te położne swirują że nie można brać, ale zostawiły mnie samą z bolącym brzuchem, można powiedzieć że 3 tygodnie przez te skurcze i boleści miałam wyjęte z życia, i jestem teraz w rozterce czy brać i się nie bać czy jednak uważać z tą nospą. Wczoraj np nie brałam, chociaż pod wieczór już ten brzuch znowu był spuchnięty i twardy.

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także brałam nospe 3x1 na bole brzucha tak zalecił lekarz i jak bylam w szpitalu to tez tak dostawałam 🙂 ja mimo ze lekarz nie nakazał to biore jeszcze 2x1 magne b6 ale muszynianka dziennie tez jest super na magnez 😀

Joanne lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówił mi w czwartek na wizycie, że maks to 8 nosp dziennie, dużo leżeć i odpoczywać, nie wychodzić na zewnątrz w pełnym słońcu, pić dużo wody a jak nie przejdzie to znów jechać do szpitala. No ale mocno się pilnuje a raczej mąż 😵, normalnie obchodzą się ze mną wszyscy jak z jajkiem, wku... mnie to.

No u mnie to 2 tygodnie temu, zanim pojechałam do szpitala, miałam takie skurcze, że jak tylko wstawałam to od razu mnie brało. W szpitalu przeszło dopiero po 3 dniach leżenia i kroplówkach, no dramat. I w szpitalu też brałam 3x zamiennik nospy + 3x magnez ☺.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 08:57

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi🌻 17 sierpnia mam wizytę u położnej. Ciekawe co mi powie jak się dowie że biorę nospe😅

Jeśli chodzi o magnez to położna poleciła płyn Floradix magnezium. U mnie kosztuje ok 15€ za 250ml, w Polsce ten sam produkt zamawiałam chyba po 17 zł w aptece internetowej i czekam aż brat mi przywiezie. Nie wiem czy znacie czy nie, jak któraś z Was stosowala to niech podzieli się opinią.

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi🌻 17 sierpnia mam wizytę u położnej. Ciekawe co mi powie jak się dowie że biorę nospe😅

Jeśli chodzi o magnez to położna poleciła płyn Floradix magnezium. U mnie kosztuje ok 15€ za 250ml, w Polsce ten sam produkt zamawiałam chyba po 17 zł w aptece internetowej i czekam aż brat mi przywiezie. Nie wiem czy znacie czy nie, jak któraś z Was stosowala to niech podzieli się opinią.

Ja pilam czasemi floradix przed ciaza, ale ten z zelazem. Jak dla mnie jest spoko. Tez duza roznica cenowa w PL i NO.

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, w Holandii byś usłyszała że nic nie zrobimy, widocznie taka pani natura że boli. Tu jest dobra opieka jak już coś konkretnego się dzieje ale zapobiegawczo nie.
    Nawet o tym magnezie położna nic nie wspomniała dopóki sama nie powiedziałam. Takie podejście. Wszystko ma się dziać naturalnie a jeśli poleci to "organizm sam podjął decyzję czy sobie z ciążą poradzi czy nie".
    Wiem że Mama.nl będzie miała inne zdanie na ten temat, no ale najwidoczniej tym razem mi się mniej poszczęściło😉 Tylko pytanie czy w opiece medycznej powinna być taka loteria, czy wszyscy powinni mieć równy dostęp...
    Znajome które prowadziły ciążę bądź prowadzą pod opieką szpitala bardzo sobie chwalą.

Z perspektywy czasu jestem pozytywnie zaskoczona tym jak podeszli do mojego przypadku po poronieniu (8 tc) bo co tydzień miałam badania hormonów, po miesiącu badanie ginekologiczne. U mojej dobrej koleżanki (poronila 12 tc) poronienie trwało miesiąc (konsultacje tylko przez telefon🙄) i nawet już po wizyty u ginekologa nie miała, u kolejnej znajomej, która poroniła zaraz po terminie miesiączki też zero reakcji lekarza rodzinnego. Tak więc- loteria🤦🏻‍♀️

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne pewnie ze bede Miała inne zdanie ot jak trafisz tak jest podobnie jak i w innych krajach
    U mnie może i jest inaczej bo jestem pod szpitalem ale moja córka nie była pod szpitalem i tez miała wszelkie leki tak magnez jak i na mdłości a te miała do 26 tyg dużo badań itp tez miała ale mam koleżankę w ciąży w 27 tyg i ona mieszka w innej prowincji i tam tez ciężej ze wszystkim 🫢🫢🫢

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak się bardzo zle źle czułam to nie miałam badań. Już miała mi wypisywać skierowanie, chyba był to 22 tydzień, ale zobaczyła w systemie że "już zaraz" czyli w 27 tygodniu są badania i skierowanie odłożyła.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja nawet jak się bardzo zle źle czułam to nie miałam badań. Już miała mi wypisywać skierowanie, chyba był to 22 tydzień, ale zobaczyła w systemie że "już zaraz" czyli w 27 tygodniu są badania i skierowanie odłożyła.

Ja mam skierowanie na mocz i glukozę No i szczepienia krztusiec i na konflikt

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:

Hej 🤗

Miło Cię przywitać 😊

Nas tu trochę "geriatrycznych" jest 🤣🤣🤣 Ja mam 37 👍

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ