X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed badaniem glukozy dzień wczesniej też jadłam wszystko i owoce też. Glukoza na czczo wyszła mi bardzo nisko bo 73.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja przed badaniem glukozy dzień wczesniej też jadłam wszystko i owoce też. Glukoza na czczo wyszła mi bardzo nisko bo 73.

A ok ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na USG 3D , zdjecia wyszły super 😊 masakra co on tam wyprawiał , ze mozna było popatrzeć na niego 😋 własnie wracamy z kilku dniowego urlopu , 6 godzin w aucie juz troche kręgosłup boli , ale jeszcze chwila i w domku 😊

Angelaaaa, MamaNl, Nosia, Scandi-B, Kalli95, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Decemberry lubią tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼‍♀️

Olo323 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼‍♀️

Czasem tak jest ze pewne rzeczy się trzyma ja mam po synach i teraz także po wnuku cała masę ubranek jeszcze po Antosiu to starszy syn dziś ma 15 lat wiec we 3 chodzili w tych ubrankach i teraz i ostatni je dostanie 😅

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin mówiła zawsze przed glukozą, że jeść maksymalnie do godziny 20

Nosia lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mi moja gin mówiła zawsze przed glukozą, że jeść maksymalnie do godziny 20

Każdy co innego gada i aż się pogubić można 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Strata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że ostatni posiłek maksymalnie 12 h przed pierwszym pobraniem.

MamaNl lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

U mnie dokładnie to samo

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

No to właśnie wychodzi 20.

U nas glukozę pobierają o 8 rano.
    Jak przyjdzie się później to już nie pobiorą

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.

No ja w poprzedniej ciąży to też długo wymiotywałam i o wiele gorzej się odzywialam a na czczo miałam 75-85🙈
    Nie wiem co teraz ma na to wpływ 🙆
    Pewnie diabetolog da mi glukometr i będę musiała sprawdzać co mi cukru nie podnosi i jakoś to będzie 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒
    Najgorzej :( Ja chodzę do Luxmedu na konkretną godzinę i już nie wyobrażam sobie chodzić w inne miejsca gdzie ludzie się żrą pod drzwiami gabinetu. To by było nie na moje nerwy.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦‍♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się okazało że muszę dzisiaj jechać po wynik bo jak byk chciała na maila to dopiero we wtorek po południu a ja rano mam lekarza 🥴🙆

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦‍♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.

Na spokojnie może później będzie bardziej aktywny ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Powiem ci ze ja mam tez detektor ale nie pamietam jak dawno go ostatnio używałam hahah
    Mój tez się różnie rusza jak dużo pochodzę boli mnie noga mięśnie na udzie i dziwne bo tylko w lewej i mały po dużej aktywności prawie ciagle chyba śpi bo mało się rusza
    A tak zależy od pory dnia tego czy siedzę czy leżę w nocy czasem jak zmieniam bok spania to kopie
    I raz jak się obkrecal myślałam ze skóra mi na brzuchu pęknie 😂😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 10:19

Olo323 lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei maly ostatnie 3 dni rusza się jak opetany tylko jak cos robie na stojąco, ruszam się a jak się poloze to jakby go nie było 🤨

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

age.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ