LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj bylismy na USG 3D , zdjecia wyszły super 😊 masakra co on tam wyprawiał , ze mozna było popatrzeć na niego 😋 własnie wracamy z kilku dniowego urlopu , 6 godzin w aucie juz troche kręgosłup boli , ale jeszcze chwila i w domku 😊
Angelaaaa, MamaNl, Nosia, Scandi-B, Kalli95, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼♀️
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼♀️
Czasem tak jest ze pewne rzeczy się trzyma ja mam po synach i teraz także po wnuku cała masę ubranek jeszcze po Antosiu to starszy syn dziś ma 15 lat wiec we 3 chodzili w tych ubrankach i teraz i ostatni je dostanie 😅Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualny
-
KaroInka wrote:Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.
No ja w poprzedniej ciąży to też długo wymiotywałam i o wiele gorzej się odzywialam a na czczo miałam 75-85🙈
Nie wiem co teraz ma na to wpływ 🙆
Pewnie diabetolog da mi glukometr i będę musiała sprawdzać co mi cukru nie podnosi i jakoś to będzie 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒
-
Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.
Na spokojnie może później będzie bardziej aktywny ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.
Powiem ci ze ja mam tez detektor ale nie pamietam jak dawno go ostatnio używałam hahah
Mój tez się różnie rusza jak dużo pochodzę boli mnie noga mięśnie na udzie i dziwne bo tylko w lewej i mały po dużej aktywności prawie ciagle chyba śpi bo mało się rusza
A tak zależy od pory dnia tego czy siedzę czy leżę w nocy czasem jak zmieniam bok spania to kopie
I raz jak się obkrecal myślałam ze skóra mi na brzuchu pęknie 😂😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 10:19
Olo323 lubi tę wiadomość