X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed badaniem glukozy dzień wczesniej też jadłam wszystko i owoce też. Glukoza na czczo wyszła mi bardzo nisko bo 73.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja przed badaniem glukozy dzień wczesniej też jadłam wszystko i owoce też. Glukoza na czczo wyszła mi bardzo nisko bo 73.

A ok ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na USG 3D , zdjecia wyszły super 😊 masakra co on tam wyprawiał , ze mozna było popatrzeć na niego 😋 własnie wracamy z kilku dniowego urlopu , 6 godzin w aucie juz troche kręgosłup boli , ale jeszcze chwila i w domku 😊

Angelaaaa, MamaNl, Nosia, Scandi-B, Kalli95, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Decemberry lubią tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼‍♀️

Olo323 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ale sie ciesze ze jest piatek! Po urlopie powrot do pracy jest teraz ciezki, najchetniej myslalabym tylko o przygotowaniach do porodu itp, wszystkie inne sprawy wydaja mi sie tak malo istotne 😅 Ostatnio kupilismy komode na dzieciece ubranka i przybory, taka najzwyklejsza z IKEA z organizerami do szuflad - naogladalam sie filmikow na YouTube i nabralam przekonania ze inaczej nie bedziemy w stanie ogarnac tych rzeczy. Dostalam od siostry 3 worki ubranek, nie sadzilam ze jeszcze cos ma, bo moi siostrzency maja juz prawie 8 i 6 lat, a tu jednak…. 🤗 mam ochote zabrac sie za pranie i prasowanie ale wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie 🤦🏼‍♀️

Czasem tak jest ze pewne rzeczy się trzyma ja mam po synach i teraz także po wnuku cała masę ubranek jeszcze po Antosiu to starszy syn dziś ma 15 lat wiec we 3 chodzili w tych ubrankach i teraz i ostatni je dostanie 😅

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin mówiła zawsze przed glukozą, że jeść maksymalnie do godziny 20

Nosia lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mi moja gin mówiła zawsze przed glukozą, że jeść maksymalnie do godziny 20

Każdy co innego gada i aż się pogubić można 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Strata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że ostatni posiłek maksymalnie 12 h przed pierwszym pobraniem.

MamaNl lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

U mnie dokładnie to samo

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

No to właśnie wychodzi 20.

U nas glukozę pobierają o 8 rano.
    Jak przyjdzie się później to już nie pobiorą

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Angelaaa jeśli masz problem z glukozą na czczo to ja bym się przyjrzała kolacji. O której jesz ostatni posiłek? W cukrzycy ciążowej często ostatni posiłek je się ok 22. Może to być np. Kanapka z chleba razowego z masłem i serem żółtym. Śniadanie wtedy wychodzi ok. 7 rano. Posiłki w ciągu dnia nie powinny być zbyt obfite ale za to właśnie je się nawet 6-7 razy dziennie. Trzeba też pilnować żeby nie wychodziły ketony w moczu bo to zazwyczaj oznacza, że je się za mało. Ja bym się nie sugerowała tym co mówiła rodzinna bo nawet niektórzy ginekolodzy i położne nie ogarniają norm glukozy na czczo w ciąży:D co do poradni to pewnie kolejka tyle schodzi, ja chodziłam w luxmedzie ale ja w końcu ani poprzednio ani teraz nie miałam potwierdzonej cukrzycy. U mnie diabetolog stwierdził, że to przez niepowsciagliwe wymioty miałam podwyższoną glukoza na czczo w I trym.

No ja w poprzedniej ciąży to też długo wymiotywałam i o wiele gorzej się odzywialam a na czczo miałam 75-85🙈
    Nie wiem co teraz ma na to wpływ 🙆
    Pewnie diabetolog da mi glukometr i będę musiała sprawdzać co mi cukru nie podnosi i jakoś to będzie 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Poszłam do najgorszego laboratorium gdzie ustąpiła mi tylko jedna pani miejsca i przepuściła w kolejce.. nienawidzę tu przychodzić bo tu zawsze zadymy 🥴 jest tak duszno że jak nie padnę to będzie dobrze 😒 ludzi pełno..😒
    Najgorzej :( Ja chodzę do Luxmedu na konkretną godzinę i już nie wyobrażam sobie chodzić w inne miejsca gdzie ludzie się żrą pod drzwiami gabinetu. To by było nie na moje nerwy.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦‍♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się okazało że muszę dzisiaj jechać po wynik bo jak byk chciała na maila to dopiero we wtorek po południu a ja rano mam lekarza 🥴🙆

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, po szpitalnych akcjach zamówiłam sobie detektor tętna i teraz boję się go używać 🤦‍♀️. Młody od rana poruszył się kilka razy ale coś leniwie, tzn. przekroczył 10 ruchów na godzinę, tylko tak... Za delikatnie coś. Nie wiem - pogoda, moje samopoczucie czy coś poważniejszego 😌. Czy znów ma jeszcze tyle miejsca, że uciekł "głębiej" 😌.

Na spokojnie może później będzie bardziej aktywny ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Powiem ci ze ja mam tez detektor ale nie pamietam jak dawno go ostatnio używałam hahah
    Mój tez się różnie rusza jak dużo pochodzę boli mnie noga mięśnie na udzie i dziwne bo tylko w lewej i mały po dużej aktywności prawie ciagle chyba śpi bo mało się rusza
    A tak zależy od pory dnia tego czy siedzę czy leżę w nocy czasem jak zmieniam bok spania to kopie
    I raz jak się obkrecal myślałam ze skóra mi na brzuchu pęknie 😂😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 10:19

Olo323 lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei maly ostatnie 3 dni rusza się jak opetany tylko jak cos robie na stojąco, ruszam się a jak się poloze to jakby go nie było 🤨

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

age.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ