X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

Tak przyda Ci się ☺️

Joanne lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    U mnie z kolei maly ostatnie 3 dni rusza się jak opetany tylko jak cos robie na stojąco, ruszam się a jak się poloze to jakby go nie było 🤨
    U mnie podobnie, mala tak szaleje ze nawet mój mąż się martwił czy nie za bardzo 🤣🙈 tyle że u mnie tylko jak się położę, jak chodzę czy coś robię to spokoj jest 😅

Ja będę miała poduszkę do karmienia od koleżanki, ponoc się przydają. Te rogale w kształcie J się też nadają do karmienia potem.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

Ja ci nie pomogę nigdy nie używałam i teraz tez nie kupuje

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł 😁

O rym detektorze tetna u dziecka to mi też polozna mówiła, że ciezarne niepotrzebnie się nakręcają bo np jak łożysko jest na przodzie to ciężko tętno dziecka wyczuć i wtedy panika.

Pamietaj, że dziecko może się ruszać mniej bo:
    -Jesteś wyzej w ciąży i ono ma mniej miejsca na ruchy
    - jest gorąco i kiedy mh jesteśmy zmeczone dziecko też jest mniej aktywne
    - kiedy chodzimy i się ruszamy dziecko jest kolysane i śpi
    -dzidziolki terqz jeszcze więcej śpią bo nabierają intensywnie

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie rogala do karmienia jakiegoś na 26 zł i taki szajs, że jak Mikołaj wziął ją i się zamachnął to rozerwała się w pół 🤷

Teraz kupię sobie motherhood

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas taaaki skwar, że nie mam czym oddychać, czuję jak się pocę i śmigam w dwuczęściowym stroju kąpielowym

• Strata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też statsznie szaleje.
    Mąż jest w szoku że tak mocno czuję przykładając rękę, więc co ja muszę odczuwać. A mam łożysko na przedniej 🙈
    Pierworodny tak nie kopał.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też miałam pytać o te poduszki. Tylko też bym chciała kupić jakąś lepszą ale w ogóle się nie znam na firmach 😑. Coraz bardziej nie wiem, w co ubiorę małego na wyjściu i tu też liczę na pomoc doświadczonych mam 😂. Pytałam wczoraj szwagierki od córek i ona mówiła, że ta z sierpnia wyszła w lekkim pajacu i czapce + przykryła ją kocykiem w razie wu a ta ze stycznia była ubrana w zimowy kombinezon 😂. I tak kminię, czy nie kupić od razu zimowego, tylko pytanie: czy są takie kombinezony rosnące wraz z dzieckiem? 😂 Żeby mi się czasem nie utopił w tych ciuchach 😂.

I marzy mi się taki mały, słodki regał na książki, są fajne na AliExpress ale boję się, że to 💩. Akuratnie jakbym teraz zamówiła, doszłoby na listopad 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 12:33

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta wyślij zdjęcie regału 😊

Pamiętam że jak mój najmłodszy brat był noworodkiem to przez pierwsze tygodnie najbardziej sprawdzały się pajacyki, dlatego kupuję tylko takie rzeczy z mniejszych rozmiarów a dopiero od 56 cm również inne.

Mam różki i kombinezon jakiś mały. Z resztą, ubraniami to akurat się nie martwię, bo takie problemy to nie problemy😅

Wczoraj patrzyliśmy ubranka dla bobasa i zastanawialiśmy się "ale jak w to dziecko włożyć?" Śmiesznie będzie na początku 😉

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne - coś takiego 😂
    https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003461954269.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%2414.99%21US%20%2412.74%21%21%21%21%21%40211b58ef16603854529051899e16d6%2112000025893871161%21btf&_t=pvid%3A9ef046d5-d8ce-456e-be6c-ee14fd460b7e&afTraceInfo=1005003461954269__msite__c_ppc_item_bridge__xxxxxx__1660385453&spm=a2g0n.ppclist.product.0&gatewayAdapt=gloPc2polMsite4itemAdapt

Haha, nie wiem czy będzie śmiesznie jak będzie płakać 😂. Boję się, że jeszcze dobrze ze szpitala nie wyjdziemy a ten już zacznie pokazywać charakter 😅. Trochę creepy 😬. Szwagierka od córek mówiła mi, że zawsze mogę na nią liczyć ale kurna co. Jeszcze dobrze nie przyjadę i będę ją wołać? Coraz bardziej mnie martwi to, jak sobie poradzimy 😵. Wiem, że takie myślenie przy pierwszym dziecku jest normalne. Zaczynam się stresować 😬.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 13:06

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś normly glukozy w moczu ? Bo znowu mam a robiłam w innym laboratorium i tu jest w procentach

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Są jakieś normly glukozy w moczu ? Bo znowu mam a robiłam w innym laboratorium i tu jest w procentach

Z tego co wiem nie powinna ci wyjść glukoza w moczu mi tu tak tłumaczyli a wychodzi np w przypadku cukrzycy
    A nie masz tam podanych sugestii co wynik oznacza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 13:30

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Joanne - coś takiego 😂
    https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003461954269.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%2414.99%21US%20%2412.74%21%21%21%21%21%40211b58ef16603854529051899e16d6%2112000025893871161%21btf&_t=pvid%3A9ef046d5-d8ce-456e-be6c-ee14fd460b7e&afTraceInfo=1005003461954269__msite__c_ppc_item_bridge__xxxxxx__1660385453&spm=a2g0n.ppclist.product.0&gatewayAdapt=gloPc2polMsite4itemAdapt

Haha, nie wiem czy będzie śmiesznie jak będzie płakać 😂. Boję się, że jeszcze dobrze ze szpitala nie wyjdziemy a ten już zacznie pokazywać charakter 😅. Trochę creepy 😬. Szwagierka od córek mówiła mi, że zawsze mogę na nią liczyć ale kurna co. Jeszcze dobrze nie przyjadę i będę ją wołać? Coraz bardziej mnie martwi to, jak sobie poradzimy 😵. Wiem, że takie myślenie przy pierwszym dziecku jest normalne. Zaczynam się stresować 😬.

Takie obawy w ciąży to normalka, szczególnie im bliżej jesteśmy porodu 🤗

Dasz sobie swietnie radę, poznasz swoje maleństwo i nauczycie się siebie nawzajem ♥️
    Po porodzie włączy się instynkt i wiele rzeczy wejdzie samo, a o resztę się nie martw, nic dziecku zlego nie zrobisz, a nauczysz się czy działa na Twój skarb czy nie 🤷

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Z tego co wiem to nie powinno być w moczu wcale

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Z tego co wiem nie powinna ci wyjść glukoza w moczu mi tu tak tłumaczyli a wychodzi np w przypadku cukrzycy
    A nie masz tam podanych sugestii co wynik oznacza??

No niestety nic nie ma. Ostatnio w innym laboratorium właśnie miałam zaznaczone że jest glukoza w moczu i to aż 119. I pediatra mówiła że to dużo że nie powinno być że jeszcze mała norma w ciąży czasami się tak zdarzy. A dzisiaj że sobota i tam było zamknięte to robiłam gdzie indziej i wynik jest 0.05% a na internecie też nie widzę jakiś oznaczeń czy to mało czy dużo 🤦‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafka interesująca ale nie w moim klimacie😉

Dżasta już pisałam że akurat tego się nie boję bo w Holandii mam opiekę poporodową. Będzie przychodzić moja znajoma która jest wychwalana pod niebiosa przez dziewczyny którym pomagała. Tak więc zero stresu w tym temacie.

Pewnie byłoby inaczej gdybym otrzymała dziecko przy wypisie bez instrukcji obsługi 😉 ale z drugiej strony... patuski sobie radzą z obsługą niemowlaka (nie chodzi mi o wychowanie czy o to jakie warunki stwarzają dziecku) a my miałybyśmy sobie nie dać rady?

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj wyszłam w końcu ze szpitala. Ogólnie uważam, że jest tam jeden wielki burdel na kółkach i jeśli nie będzie działo się nic naprawdę powaznego typu plamienie etc to na pewno więcej mnie tam nie zobaczą, bo to bez sensu. I tak traktują wszystkie pacjentki jak panikary ;) Od lekarzy nic się nie dowiesz, byłam pewna, że w środę wyjdę, usłyszałam tylko od lekarza „niech pani sobie jeszcze u nas odpocznie”, dopiero jak potem poszłam do położnej oddziałowej (złota kobieta), to po pierwsze ONA omówiła ze mną wyniki badań, bo lekarze nie raczyli, a po drugie wytłumaczyła mi, że co do zasady podaje się conajmniej 3 kroplówki rozkurczowe, potem się odstawia i 24h obserwuje czy nic się nie dzieje, a że w środę brałam trzecia to wyszłam dopiero w piątek. Ale już przynajmniej inaczej się leżało ze świadomością dlaczego muszę tyle leżeć.
    Przy wypisie na badaniu dowiedziałam się, że przez to ciagle leżenie tam szyjka jeszcze mi się wydłużyła, choć i tak była długa, a Młoda ma już ok 1700 g i wyprzedza wagowo o 2 tygodnie już 🙈🙈🙈 ułożona główka do dołu, perfekcyjnie wsadza nogi w żebra 😅
    W czwartek mam wizytę u swojego lekarza to z nim już wszystko obgadam..

Joanne, Sóweczka, MamaTrójki, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi wyszła w szpitalu glukoza w moczu pierwszy raz, ale jak powiedziałam położnej, że koło 22 zjadłam ultra słodkie ciastko od szwagierki, taka istna bomba cukrowa, a mocz do pojemniczka oddałam przed 6 to stwierdzila, że to pewnie dlatego. Ale będę teraz i tak we wtorek robić badania jeszcze przed wizyta, mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja 🙈

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj wyszłam w końcu ze szpitala. Ogólnie uważam, że jest tam jeden wielki burdel na kółkach i jeśli nie będzie działo się nic naprawdę powaznego typu plamienie etc to na pewno więcej mnie tam nie zobaczą, bo to bez sensu. I tak traktują wszystkie pacjentki jak panikary ;) Od lekarzy nic się nie dowiesz, byłam pewna, że w środę wyjdę, usłyszałam tylko od lekarza „niech pani sobie jeszcze u nas odpocznie”, dopiero jak potem poszłam do położnej oddziałowej (złota kobieta), to po pierwsze ONA omówiła ze mną wyniki badań, bo lekarze nie raczyli, a po drugie wytłumaczyła mi, że co do zasady podaje się conajmniej 3 kroplówki rozkurczowe, potem się odstawia i 24h obserwuje czy nic się nie dzieje, a że w środę brałam trzecia to wyszłam dopiero w piątek. Ale już przynajmniej inaczej się leżało ze świadomością dlaczego muszę tyle leżeć.
    Przy wypisie na badaniu dowiedziałam się, że przez to ciagle leżenie tam szyjka jeszcze mi się wydłużyła, choć i tak była długa, a Młoda ma już ok 1700 g i wyprzedza wagowo o 2 tygodnie już 🙈🙈🙈 ułożona główka do dołu, perfekcyjnie wsadza nogi w żebra 😅
    W czwartek mam wizytę u swojego lekarza to z nim już wszystko obgadam..

Dlatego ja też nie lubię po lekarzach chodzić a już po szpitalach tym bardziej 😒😒 powinni tam pracować sami empatyczni ludzie a nie buraki..
    Dobrze że już w domu i obyś nie musiała tam wracać ☺️

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Angela mi wyszła w szpitalu glukoza w moczu pierwszy raz, ale jak powiedziałam położnej, że koło 22 zjadłam ultra słodkie ciastko od szwagierki, taka istna bomba cukrowa, a mocz do pojemniczka oddałam przed 6 to stwierdzila, że to pewnie dlatego. Ale będę teraz i tak we wtorek robić badania jeszcze przed wizyta, mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja 🙈

Ja wczoraj tylko jedno ciasteczko zjadłam koło 15-16 więc to nie to 😁 no nic we wtorek się dowiem od diabetologa co on sądzi 🥴 też się boje ze trafię na jakiegoś buraka

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ