X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

Tak przyda Ci się ☺️

Joanne lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    U mnie z kolei maly ostatnie 3 dni rusza się jak opetany tylko jak cos robie na stojąco, ruszam się a jak się poloze to jakby go nie było 🤨
    U mnie podobnie, mala tak szaleje ze nawet mój mąż się martwił czy nie za bardzo 🤣🙈 tyle że u mnie tylko jak się położę, jak chodzę czy coś robię to spokoj jest 😅

Ja będę miała poduszkę do karmienia od koleżanki, ponoc się przydają. Te rogale w kształcie J się też nadają do karmienia potem.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny co sądziecie na temat poduszek do karmienia? Znajoma chce odsprzedać nową i nie wiem czy brać.

Ja ci nie pomogę nigdy nie używałam i teraz tez nie kupuje

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł 😁

O rym detektorze tetna u dziecka to mi też polozna mówiła, że ciezarne niepotrzebnie się nakręcają bo np jak łożysko jest na przodzie to ciężko tętno dziecka wyczuć i wtedy panika.

Pamietaj, że dziecko może się ruszać mniej bo:
    -Jesteś wyzej w ciąży i ono ma mniej miejsca na ruchy
    - jest gorąco i kiedy mh jesteśmy zmeczone dziecko też jest mniej aktywne
    - kiedy chodzimy i się ruszamy dziecko jest kolysane i śpi
    -dzidziolki terqz jeszcze więcej śpią bo nabierają intensywnie

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie rogala do karmienia jakiegoś na 26 zł i taki szajs, że jak Mikołaj wziął ją i się zamachnął to rozerwała się w pół 🤷

Teraz kupię sobie motherhood

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas taaaki skwar, że nie mam czym oddychać, czuję jak się pocę i śmigam w dwuczęściowym stroju kąpielowym

• Strata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też statsznie szaleje.
    Mąż jest w szoku że tak mocno czuję przykładając rękę, więc co ja muszę odczuwać. A mam łożysko na przedniej 🙈
    Pierworodny tak nie kopał.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też miałam pytać o te poduszki. Tylko też bym chciała kupić jakąś lepszą ale w ogóle się nie znam na firmach 😑. Coraz bardziej nie wiem, w co ubiorę małego na wyjściu i tu też liczę na pomoc doświadczonych mam 😂. Pytałam wczoraj szwagierki od córek i ona mówiła, że ta z sierpnia wyszła w lekkim pajacu i czapce + przykryła ją kocykiem w razie wu a ta ze stycznia była ubrana w zimowy kombinezon 😂. I tak kminię, czy nie kupić od razu zimowego, tylko pytanie: czy są takie kombinezony rosnące wraz z dzieckiem? 😂 Żeby mi się czasem nie utopił w tych ciuchach 😂.

I marzy mi się taki mały, słodki regał na książki, są fajne na AliExpress ale boję się, że to 💩. Akuratnie jakbym teraz zamówiła, doszłoby na listopad 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 12:33

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta wyślij zdjęcie regału 😊

Pamiętam że jak mój najmłodszy brat był noworodkiem to przez pierwsze tygodnie najbardziej sprawdzały się pajacyki, dlatego kupuję tylko takie rzeczy z mniejszych rozmiarów a dopiero od 56 cm również inne.

Mam różki i kombinezon jakiś mały. Z resztą, ubraniami to akurat się nie martwię, bo takie problemy to nie problemy😅

Wczoraj patrzyliśmy ubranka dla bobasa i zastanawialiśmy się "ale jak w to dziecko włożyć?" Śmiesznie będzie na początku 😉

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne - coś takiego 😂
    https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003461954269.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%2414.99%21US%20%2412.74%21%21%21%21%21%40211b58ef16603854529051899e16d6%2112000025893871161%21btf&_t=pvid%3A9ef046d5-d8ce-456e-be6c-ee14fd460b7e&afTraceInfo=1005003461954269__msite__c_ppc_item_bridge__xxxxxx__1660385453&spm=a2g0n.ppclist.product.0&gatewayAdapt=gloPc2polMsite4itemAdapt

Haha, nie wiem czy będzie śmiesznie jak będzie płakać 😂. Boję się, że jeszcze dobrze ze szpitala nie wyjdziemy a ten już zacznie pokazywać charakter 😅. Trochę creepy 😬. Szwagierka od córek mówiła mi, że zawsze mogę na nią liczyć ale kurna co. Jeszcze dobrze nie przyjadę i będę ją wołać? Coraz bardziej mnie martwi to, jak sobie poradzimy 😵. Wiem, że takie myślenie przy pierwszym dziecku jest normalne. Zaczynam się stresować 😬.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 13:06

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś normly glukozy w moczu ? Bo znowu mam a robiłam w innym laboratorium i tu jest w procentach

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Są jakieś normly glukozy w moczu ? Bo znowu mam a robiłam w innym laboratorium i tu jest w procentach

Z tego co wiem nie powinna ci wyjść glukoza w moczu mi tu tak tłumaczyli a wychodzi np w przypadku cukrzycy
    A nie masz tam podanych sugestii co wynik oznacza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 13:30

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Joanne - coś takiego 😂
    https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003461954269.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%2414.99%21US%20%2412.74%21%21%21%21%21%40211b58ef16603854529051899e16d6%2112000025893871161%21btf&_t=pvid%3A9ef046d5-d8ce-456e-be6c-ee14fd460b7e&afTraceInfo=1005003461954269__msite__c_ppc_item_bridge__xxxxxx__1660385453&spm=a2g0n.ppclist.product.0&gatewayAdapt=gloPc2polMsite4itemAdapt

Haha, nie wiem czy będzie śmiesznie jak będzie płakać 😂. Boję się, że jeszcze dobrze ze szpitala nie wyjdziemy a ten już zacznie pokazywać charakter 😅. Trochę creepy 😬. Szwagierka od córek mówiła mi, że zawsze mogę na nią liczyć ale kurna co. Jeszcze dobrze nie przyjadę i będę ją wołać? Coraz bardziej mnie martwi to, jak sobie poradzimy 😵. Wiem, że takie myślenie przy pierwszym dziecku jest normalne. Zaczynam się stresować 😬.

Takie obawy w ciąży to normalka, szczególnie im bliżej jesteśmy porodu 🤗

Dasz sobie swietnie radę, poznasz swoje maleństwo i nauczycie się siebie nawzajem ♥️
    Po porodzie włączy się instynkt i wiele rzeczy wejdzie samo, a o resztę się nie martw, nic dziecku zlego nie zrobisz, a nauczysz się czy działa na Twój skarb czy nie 🤷

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Z tego co wiem to nie powinno być w moczu wcale

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Z tego co wiem nie powinna ci wyjść glukoza w moczu mi tu tak tłumaczyli a wychodzi np w przypadku cukrzycy
    A nie masz tam podanych sugestii co wynik oznacza??

No niestety nic nie ma. Ostatnio w innym laboratorium właśnie miałam zaznaczone że jest glukoza w moczu i to aż 119. I pediatra mówiła że to dużo że nie powinno być że jeszcze mała norma w ciąży czasami się tak zdarzy. A dzisiaj że sobota i tam było zamknięte to robiłam gdzie indziej i wynik jest 0.05% a na internecie też nie widzę jakiś oznaczeń czy to mało czy dużo 🤦‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafka interesująca ale nie w moim klimacie😉

Dżasta już pisałam że akurat tego się nie boję bo w Holandii mam opiekę poporodową. Będzie przychodzić moja znajoma która jest wychwalana pod niebiosa przez dziewczyny którym pomagała. Tak więc zero stresu w tym temacie.

Pewnie byłoby inaczej gdybym otrzymała dziecko przy wypisie bez instrukcji obsługi 😉 ale z drugiej strony... patuski sobie radzą z obsługą niemowlaka (nie chodzi mi o wychowanie czy o to jakie warunki stwarzają dziecku) a my miałybyśmy sobie nie dać rady?

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj wyszłam w końcu ze szpitala. Ogólnie uważam, że jest tam jeden wielki burdel na kółkach i jeśli nie będzie działo się nic naprawdę powaznego typu plamienie etc to na pewno więcej mnie tam nie zobaczą, bo to bez sensu. I tak traktują wszystkie pacjentki jak panikary ;) Od lekarzy nic się nie dowiesz, byłam pewna, że w środę wyjdę, usłyszałam tylko od lekarza „niech pani sobie jeszcze u nas odpocznie”, dopiero jak potem poszłam do położnej oddziałowej (złota kobieta), to po pierwsze ONA omówiła ze mną wyniki badań, bo lekarze nie raczyli, a po drugie wytłumaczyła mi, że co do zasady podaje się conajmniej 3 kroplówki rozkurczowe, potem się odstawia i 24h obserwuje czy nic się nie dzieje, a że w środę brałam trzecia to wyszłam dopiero w piątek. Ale już przynajmniej inaczej się leżało ze świadomością dlaczego muszę tyle leżeć.
    Przy wypisie na badaniu dowiedziałam się, że przez to ciagle leżenie tam szyjka jeszcze mi się wydłużyła, choć i tak była długa, a Młoda ma już ok 1700 g i wyprzedza wagowo o 2 tygodnie już 🙈🙈🙈 ułożona główka do dołu, perfekcyjnie wsadza nogi w żebra 😅
    W czwartek mam wizytę u swojego lekarza to z nim już wszystko obgadam..

Joanne, Sóweczka, MamaTrójki, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi wyszła w szpitalu glukoza w moczu pierwszy raz, ale jak powiedziałam położnej, że koło 22 zjadłam ultra słodkie ciastko od szwagierki, taka istna bomba cukrowa, a mocz do pojemniczka oddałam przed 6 to stwierdzila, że to pewnie dlatego. Ale będę teraz i tak we wtorek robić badania jeszcze przed wizyta, mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja 🙈

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj wyszłam w końcu ze szpitala. Ogólnie uważam, że jest tam jeden wielki burdel na kółkach i jeśli nie będzie działo się nic naprawdę powaznego typu plamienie etc to na pewno więcej mnie tam nie zobaczą, bo to bez sensu. I tak traktują wszystkie pacjentki jak panikary ;) Od lekarzy nic się nie dowiesz, byłam pewna, że w środę wyjdę, usłyszałam tylko od lekarza „niech pani sobie jeszcze u nas odpocznie”, dopiero jak potem poszłam do położnej oddziałowej (złota kobieta), to po pierwsze ONA omówiła ze mną wyniki badań, bo lekarze nie raczyli, a po drugie wytłumaczyła mi, że co do zasady podaje się conajmniej 3 kroplówki rozkurczowe, potem się odstawia i 24h obserwuje czy nic się nie dzieje, a że w środę brałam trzecia to wyszłam dopiero w piątek. Ale już przynajmniej inaczej się leżało ze świadomością dlaczego muszę tyle leżeć.
    Przy wypisie na badaniu dowiedziałam się, że przez to ciagle leżenie tam szyjka jeszcze mi się wydłużyła, choć i tak była długa, a Młoda ma już ok 1700 g i wyprzedza wagowo o 2 tygodnie już 🙈🙈🙈 ułożona główka do dołu, perfekcyjnie wsadza nogi w żebra 😅
    W czwartek mam wizytę u swojego lekarza to z nim już wszystko obgadam..

Dlatego ja też nie lubię po lekarzach chodzić a już po szpitalach tym bardziej 😒😒 powinni tam pracować sami empatyczni ludzie a nie buraki..
    Dobrze że już w domu i obyś nie musiała tam wracać ☺️

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Angela mi wyszła w szpitalu glukoza w moczu pierwszy raz, ale jak powiedziałam położnej, że koło 22 zjadłam ultra słodkie ciastko od szwagierki, taka istna bomba cukrowa, a mocz do pojemniczka oddałam przed 6 to stwierdzila, że to pewnie dlatego. Ale będę teraz i tak we wtorek robić badania jeszcze przed wizyta, mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja 🙈

Ja wczoraj tylko jedno ciasteczko zjadłam koło 15-16 więc to nie to 😁 no nic we wtorek się dowiem od diabetologa co on sądzi 🥴 też się boje ze trafię na jakiegoś buraka

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ