LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Hej;) mam pytanie ile wasze dzidzię ważyły w 25 /26tyg 🥰
Ja byłam ostatnio u ginekologa w 25+5 i mała ważyła trochę ponad 800 g. Usłyszałam, że jest o tydzień za mała w stosunku do tygodnia ciąży, ale mam się nie martwić, ma być drobnym dzieckiem. Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia i nie ma się co porównywać 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 10:48
-
U mnie też była o tydzień do przodu od samego początku a ta waga mnie trochę zaniepokoiła.. zobaczymy 21 września mam wizytę ile wtedy będzie ważyć11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
nick nieaktualny
-
Zrobiło się chłodniej i okazało się, że nie mam w co się ubrać. Więc dziś zrobilam dla siebie zakupy ubraniowe, szkoda mi trochę kasy bo pochodzę w nich 3 miesiące i konie
Dlatego wybierałam najtansze na zalando - za 2 sukienki, 4 pary legginsow, 3 koszulki i szorty zapłaciłam 500zł więc nawet spoko
Zastanawiałam się co robić z kurtką/płaszczem na jesień, bo przecież żadnego nie zapnę. Ale stwierdziłam, że nie będę wydawać na nie kasy, będę chodzić z bebzonem na wierzchu xD Ja jestem zimnolubna, więc jakoś dam radęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 13:58
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wybrałam się z córką na spacer, od niedawna zaczęła chodzić ale bardziej tylko w domu. No i dzisiaj po 15 minutach afera w wózku i ona chce na nogi lub mam ją nieść... Boże dziewczyny wracałam z nią z 40 minut prawie całą drogę przeszła a ja się upociłam chociaż jest zimno 😂😂 a ból pleców taki że siedzę i umrę 🙈🙈 i teraz tak myślę jak to będzie, co jeśli ona już nie będzie chciała wózka? Jestem przerażona. A i była już zmęczona to nawet spać w wózku nie chciała w w domu już śpi 2 godziny..🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony to nawet sporo zapłaciłaś. Trzeba polować na przeceny w h&m. Jak byłam w pl to widziałam spodnie dżinsowe ciążowe po 40 zł. Ja zazwyczaj ubrania kupuję w h&m albo rzadziej c&a. Ostatnio w tym pierwszym za 6 sukienek z przeceny zapłaciłam 50€.
Odnośnie wagi Maluszka to mi się najlepiej sprawdza waga z aplikacji Flo i tam jest ze w 25tc dziecko waży ok 771g, w 26tc 900g ale ja zawsze biorę pod uwagę że to jest koniec tygodnia nie początek. Ostatnio mała była 30g więcej niż wg flo w 20tc i niby ma być z tych większych wymiarowo ludzi po tatusiu a nie drób po mamie😉
Mam usg w czwartek, będzie chyba 26+2 więc zobaczymy czy się sprawdza😉 -
Tony wrote:Zastanawiałam się co robić z kurtką/płaszczem na jesień, bo przecież żadnego nie zapnę. Ale stwierdziłam, że nie będę wydawać na nie kasy, będę chodzić z bebzonem na wierzchu xD Ja jestem zimnolubna, więc jakoś dam radę
Jest kilka firm, które sprzedają kurtki z dodatkową wpinką z przodu - na czas ciąży, a potem do noszenia dziecka w chuście albo nosidle.
Tony lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Ja właśnie zrobiłam zakupy na Gemini i na Allegro, w tym miesiącu jeszcze planuje fotelik. Jak przyjdą dzisiejsze zakupy i zrobię pranie to mogę się pakować 😁 A 30 sierpnia zaczynamy szkole rodzenia 😊
Ja tez nie mam zamiaru kupować na jesień żadnych kurtek ani płaszczy, najwyżej będę nakładać męża kurtkę lub polar 😁Tony lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Ja właśnie zrobiłam zakupy na Gemini i na Allegro, w tym miesiącu jeszcze planuje fotelik. Jak przyjdą dzisiejsze zakupy i zrobię pranie to mogę się pakować 😁 A 30 sierpnia zaczynamy szkole rodzenia 😊
Ja tez nie mam zamiaru kupować na jesień żadnych kurtek ani płaszczy, najwyżej będę nakładać męża kurtkę lub polar 😁
Dokładnie, ja już zaczęłam chodzić po domu w jego tshirtach i bluzie 🤣 -
nick nieaktualny
-
Nie ma to jak napisać epos i zamiast "wyślij" kliknąć "anuluj" 🙄.
Karol w 25 tc też ważył prawie 1 kg, w czwartek mamy wizytę i jestem ciekawa ile mu przybyło 😁 i jak jest ułożony. Nie żeby coś ale najbardziej czuję pępek, lewy i prawy bok, tak jakby był poprzecznie (sprawdziłam w necie) ułożony od jakiegoś... Tygodnia? 😅😆
A tak poza - to W KOŃCU jedziemy po wózek, padło na Baby Husky Design XL 3w1. Na razie nam wystarczy, za rok planujemy kupić typowy wózek do biegania z możliwością doczepienia do roweru. Nie będzie nudy 😁.
Najlepsza to moja teściowa - pytała się, czy ten Baby Husky to jest już ze spacerówką 😂 a ja, no tak, jak to kupować wózek bez spacerówki. A ona mi ma to, że moje dwie szwagierki miały zwykły wózek-gondolę i tyle. W końcu teściowa kupiła spacerówkę, by chodzić z wnukami na spacer to się na nią obraziły 😆. Nie no bez jaj, nie wyobrażam sobie nosić wszędzie dziecka na rękach 😆. Weź tu gdzieś pojedź z dzieckiem... Osobiście planuje chustowanie lub jakieś nosidełko (to bardziej) ale to w początkowym etapie. Na wypady w góry na pewno zakupimy jakieś fajne nosidło turystyczne 😁.
Co do ciuchów, na razie nic nie kupuje choć pasowałoby zakupić chociaż legginsy ciążowe do tuniki 😅. A kurtkę to planuję kupić dopiero po porodzie, taką z miejscem na bobasa w chuście/nosidle. Wygląda mi to na super sprawę, zobaczę jak wyjdzie w praktyce 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 18:38
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki