LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powiedzcie mi jak robicie ze spaniem Dzidziulka? Ja miałam w planie kupić normalne drewniane łóżeczko i postawić przy naszym łóżku dosłownie o krok, bo nawet nie mamy więcej miejsca. Czy to się sprawdzi? Bo widzę, że mnóstwo osób ma lub planuje specjalną dostawkę np. chicco czy to jest faktyczne niezbędne?
Mamy łóżko 140 więc z maluchem nie ma chyba opcji spania.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi jak robicie ze spaniem Dzidziulka? Ja miałam w planie kupić normalne drewniane łóżeczko i postawić przy naszym łóżku dosłownie o krok, bo nawet nie mamy więcej miejsca. Czy to się sprawdzi? Bo widzę, że mnóstwo osób ma lub planuje specjalną dostawkę np. chicco czy to jest faktyczne niezbędne?
U mnie na gorze będzie normalne drewniane łóżeczko a na dole kojec turystycznykid_aa lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Wlasnie miałam pisać wam o tych dostawkach do wózka, ale wiadomo, że jak dalej idziesz to jednak dziecko lepiej do wózka, wygodniej dla nas. Może jakiś rowerek pchany??
Rowerek ma i póki nie chodziła to było spoko ale tylko na wyjścia gdzie wiedziałam że nie pójdzie zaraz spać. Bo jak raz poszliśmy a potem spać jej się chciało to płakała i nie mogła w tym usnąć
Także dylemat jest bo w dostawce też nie zaśnie a nie wiem czy do listopada jej się coś zmieni czy nie 🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka wrote:Taka prawda, zaraz z tych ubranek wyrosną maluszki, a nie są zniszczone.
Ja wczoraj zaczęłam przeglądać Vinted bo stwierdziłam, że nie mam dla małej nic wyjściowego 🙆
I tu proszę o radę mamusiek, ktore mają już małe dziewczyny w domu:
Oprócz standardowych body, pajaców i śpiochów,co taka mala dziewczyna nosi?? Kupować już sukienki??
Z chłopcami nie było problemu 😁 dres im kupilam czy dżinsy i byl spokój 🤷
Ja mogę powiedzieć że sukienki kilka można mieć a to na święta czy jakieś okazję 😁 i póki takie dziecko tylko leży to spoko ale jak raczkuje to bardzo takie sukienki przeszkadzają i w nauce chodzenia też 😁😁 i nie polecam tych spódniczek dżinsowych dostałam kilka i są niepraktyczne
Ładnie wyglądają też sukienki z dżinsu ale to zaraz się podwija jak dziecko podnosisz itp. mało praktyczne po prostu ładnie wygląda 😁Sóweczka lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi jak robicie ze spaniem Dzidziulka? Ja miałam w planie kupić normalne drewniane łóżeczko i postawić przy naszym łóżku dosłownie o krok, bo nawet nie mamy więcej miejsca. Czy to się sprawdzi? Bo widzę, że mnóstwo osób ma lub planuje specjalną dostawkę np. chicco czy to jest faktyczne niezbędne?
My przy pierwszej córce używaliśmy dostawki do naszego łóżka bo mi było wygodnie bo czułam się jakby dziecko spała obok nas a wiedziałam że jej nie przygniote czy kołdry na niej na zarzuce. Spała tak jakoś do 6 miesiąca a potem w swoim pokoju w łóżeczku. Łóżeczko w pokoju miała od początku i tam ją kładłam w ciągu dnia na drzemki ☺️Olo323, kid_aa lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jeszcze mam pytanie online kupujecie takie rzeczy jak butelka, smoczki, waciki patyczki, zestaw do paznokci szczoteczka do włosów kupujecie maść na sutki linomag czy jakaś inną? Ja powoli dodaje do koszyka rzeczy jakaś część chce kupić we wrześniu macie jakieś listy rzeczy oprócz ubranek co trzeba kupić?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Ja bym najchętniej spała całą rodzinką w jednym łóżku ale to awykonalne 😅 dziewczynki będą spać w normalnych łóżeczkach (na początek może w jednym) a jak wyjdzie to życie nam pokaże 😉 nie planuje żadnych dostawek 😉
kid_aa lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Marta93 wrote:Jeszcze mam pytanie online kupujecie takie rzeczy jak butelka, smoczki, waciki patyczki, zestaw do paznokci szczoteczka do włosów kupujecie maść na sutki linomag czy jakaś inną? Ja powoli dodaje do koszyka rzeczy jakaś część chce kupić we wrześniu macie jakieś listy rzeczy oprócz ubranek co trzeba kupić?
Tak ja takie rzeczy kupuje online 🤪Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie też wszystko on-line leci 😂, jedynie po kosmetyki-miniaturki przejdę się do Rossmanna, bo nie widziałam ich w aplikacji lub nie umiem ich znaleźć 😅.
Dziś byłam na szkole rodzenia i było o masażu Shantala, nawet spoko. Będę o tym pamiętać jak dzieć nie będzie chcieć spać albo nawet jako rutyna przed spaniem może być okej. Za tydzień będzie wykład z doradczynią od chustonoszenia i to może się przydać (a bardziej kontakt do tej kobiety 😂). Nawet zapisałam w telefonie, że MUSZĘ PRZYJŚĆ xD.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Marta93 wrote:Jeszcze mam pytanie online kupujecie takie rzeczy jak butelka, smoczki, waciki patyczki, zestaw do paznokci szczoteczka do włosów kupujecie maść na sutki linomag czy jakaś inną? Ja powoli dodaje do koszyka rzeczy jakaś część chce kupić we wrześniu macie jakieś listy rzeczy oprócz ubranek co trzeba kupić?
Ja wszystko przez internet. Część zamówiłam przez internet np. w Rossmanie, a odebrałam osobiście.
A linomag nie jest na sutki tylko do tyłka dla bobasów. Nawiasem jeden z lepszych, chociaż ulotka nie polecam stosowania u takich maluchów. Na sutki jest lanolina (najlepiej czysta 100%) ja kupiłam z Ziaji, jest najtańsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 13:06
-
nick nieaktualnyMy mamy małą sypialnię, ale udało nam się wsadzić łóżeczko drewniane dla małej i tam będzie spała o ile nie wyląduje z nami w.lozku, w mamy 180, więc zdarzało się, że i we 4 spalismy 😁
W salonie mam leżaczek bujaczek, a od sąsiadki mam dostać kołyskę Mojżesza czy jakoś tak to się nazywa.
Ciuchy, butelki, smoczki, wanienkę, obcinaczki etc kupiłam w necie, a w sklepie chcę kupić jedynie zel do kąpania, krem i patyczki do uszukid_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle dziś mi się udało 😁
Zamówiłam jeszcze wyjazd do Ustronia Morskiego na 5 dni od soboty do środy do Holiday Park ♥️
Uwielbiam Holidaya, mamy pakiet 5voucherow za grosze do wykorzystania w ciągu 5lat 😁
Domek 80m2 z pelnym wyposażeniem, park wodny, place zabaw... Dzieciaki dostają tam pierdolca, ale pozytywnego 😁 a ja mam czas na leżak i odpoczynek 😁
W sumie domek 9 osbowy na 5 dni wyniesie mnie 260 zł (parking, oplata klimatyczna i sprzatanie)Angelaaaa, Tony, Ultra-Dżasta, Joanne lubią tę wiadomość
-
My mamy łóżeczko drewniane, które póki co bedzie stało u nas w sypialni, a na dół czyli tam gdzie spędzamy najwiecej czasu w ciągu dnia mamy łóżeczko turystycznekid_aa lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Angela, a podpowiesz co trzeba kupić w aptece? 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 14:01
Olo323, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Angela, a podpowiesz co trzeba kupić w aptece? 😁
Większość kupowałam w aptece lub Rossmanie
Witamina D
sól fizjologiczna do zakraplania noska i przemywania oczu,
roztwór soli morskiej do nosa,Octenisept
Lek przeciwgorączkowy, termometr do ciała i do wody, balsam do ciała, żel do mycia
Waciki
Krem na odparzenia, patyczki do uszu
Coś na kolki, oliwka lub coś innego na ciemieniuche, nożyczki do paznokci, szczotka do włosów, podkłady do przewijania, chusteczki nawilzane, krem do twarzy na zimę,termofor na ból brzuszka
Na pewno przyda się inhalator ale to można na spokojnie kupić jak już dziecko będzie bo prędzej czy później zachoruje 🙈
Białe mydło- jak dziecko osra ciuszki to wystarczy zamoczyć i wetrzec mydło i potem wyprać i wszystkie plany znikają 😁
Dla siebie majtki poporodowe, podkłady higieniczne ( takie wielkie podpaski) papier toaletowy, maść na sutki, wkładki laktacyjne
Chyba wszystko 🤔 jak mi się coś przypomni to napiszę 😁😁Olo323, Ultra-Dżasta, Asia11 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Asia, Angela dziękuje Wam dziewczyny ❤️😘
Kurde, sporo rzeczy o których trzeba pamiętać 😱😅Angelaaaa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kupiliśmy drewniane łóżeczko i będzie stało w sypialni. Nasze łoże też niestety tylko 140 cm.
kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
A ta witamina D to jaka? Raczej nie w tabletkach? Zrobiłam sobie screena 😁.
Odnośnie podkładów poporodowych to są w Rossmannie Bella Mama czy jakoś tak i mają ponoć dobry skład 😉. O Tantum Rosa też muszę pamiętać, mam nadzieję, że uda się bez nacinania ale... Różnie to bywa. I pewnie też kupię kilka par majtek specjalnych na bliznę po CC, wolę być przygotowana na wszystko. Sama położna dziś mnie macała i mówiła, że na 100% jest ułożony poprzecznie ale wg niej miejsce jeszcze jest to może się obróci do czwartkowej wizyty 😅 a jeśli nie to czekamy do 31 tc i będziemy obracać 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki