LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I wiem, że dziewczyny polecały sobie na lipcu akatarek do odkurzacza (czy jakoś tak).
Boże, im bliżej listopada tym robi się bardziej poważnie 😳. Już prawie wrzesień, kiedy to zleciało to nie mam pojęcia 😂.Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:A ta witamina D to jaka? Raczej nie w tabletkach? Zrobiłam sobie screena 😁.
Odnośnie podkładów poporodowych to są w Rossmannie Bella Mama czy jakoś tak i mają ponoć dobry skład 😉. O Tantum Rosa też muszę pamiętać, mam nadzieję, że uda się bez nacinania ale... Różnie to bywa. I pewnie też kupię kilka par majtek specjalnych na bliznę po CC, wolę być przygotowana na wszystko. Sama położna dziś mnie macała i mówiła, że na 100% jest ułożony poprzecznie ale wg niej miejsce jeszcze jest to może się obróci do czwartkowej wizyty 😅 a jeśli nie to czekamy do 31 tc i będziemy obracać 😅.
Mi lekarka i położna poleciły Witaminę D Vigantol i jej cały czas używam ale głupio leci w sensie że długo ta kropelka więc trafić do buzi raczej cud więc ja dodaję do butelki do mleka, a jak piła z piersi to na łyżeczkę 😁😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:I wiem, że dziewczyny polecały sobie na lipcu akatarek do odkurzacza (czy jakoś tak).
Boże, im bliżej listopada tym robi się bardziej poważnie 😳. Już prawie wrzesień, kiedy to zleciało to nie mam pojęcia 😂.
Tak ja używam i jest super, gruszka wcale się nie sprawdzałaMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja chciałam dostawkę, ale stwierdziłam, że jak oboje będziemy spać w sypialni z dzieckiem, to oboje się nie wyśpimy, a tak to chociaż jedna się wyśpi (czyt. mąż 🤨) Prognozuję, że ja wyląduję na kanapie w salonie (rozkładana, wygodna), dlatego kupiłam standardowe łóżeczko (dzisiaj przyszło, z chwilkę idziemy skręcać), wstawię do pokoiku docelowo dziecięcego, a małego jak nie bedzie chciał spac w łóżeczku, będę brała do siebie do salonu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 16:18
-
U mnie cukier ok okazuje się ze w normie
Ciśnienie dziś piękne 110/70 choć czuje jakby było wyższe
Mały dalej głowa w górę
Wymiarami 2 tyg min do przodu
Waga 1453g 😳😳😳Angelaaaa, Sóweczka, meggie94, Ultra-Dżasta, Joanne, MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, to ja chyba jednak spróbuję przy swojej koncepcji, tylko z drewnianym łóżeczkiem pozostać, mam nadzieję, że się uda:)
Olo, Marta co do wyprawki i tych higienicznych rzeczy, to tu jest lista https://www.dobreliski.pl/wyprawkaAltair, Marta93 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Ja kupuję elektryczny, na ładowarkę
https://allegro.pl/oferta/haxe-elektryczny-aspirator-do-nosa-na-katarek-x10-12154767800U nas katarek odpada - nie mamy odkurzacza 😂😂😂
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnyDziewczyny, a kupujecie takie wypełnienie do gondoli, że takie na boczki i materacyk z poduszką - wiecie o co mi chodzi??
Zastanawiam się nad tym bo to w.sumie będzie zima, ale jak mam śpiworek do gondoli to nie wiem czy to nie jest zbędna rzecz 🤔 -
nick nieaktualnykid_aa wrote:No właśnie ma któraś ten hexe? Słyszałam, że jest ok
U nas katarek odpada - nie mamy odkurzacza 😂😂😂
My też mamy samojezdny. Tzn w szafie jest zwykły, ale jakoś slabo to widzę, że w nocy targam do sypialni odkurzacz aby wyciągnąć gilki 🤦🏼♀️ -
Ja mam łóżeczko drewniane, które okazało się niewypałem przy synu. Więc teraz nawet nie próbuję
. Ja będę spała z maluszkiem w sypialni na łóżku a mąż w salonie ze starszym. Taki mamy plan. Jakoś do wiosny musimy się pomieścić bo wtedy planujemy przeprowadzkę do domku.
Powiem Wam, że odciąganie kataru u takich maluchow to dla mnie jakąś czarna magia i boję się tego jak ognia. Syn ma 16 miesięcy i do tej pory nie miał kataru, chyba wie, że matka się boi:D. Z tego też względu jak narazie zrezygnowałam z planu posłania go do żłobka i szukam niani do pomocy, bo nie dam rady ogarnąć dwójki sama.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Trochę w aptece sprzedałam aspiratorów i te elektryczne to strata pieniędzy. Przy katarze przeziębieniowym kompletnie nic nie wyciągają, nie wiem po co je produkują, a tanie nie są. Najlepsze te do odkurzacza albo te do odciągania ustami (najpraktyczniejsze, bo nie trzeba wyciągać odkurzacza).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 17:25
-
Ale akurat ten Hexe ma całkiem spoko opinie, też na niego patrzyłam
U nas tez do odkurzacza nie ma prawa bytu…
Sóweczka ja kupiłam do gondolki na boki, materac, bardziej ze względu na to, że wózek jest używany, a tak będzie „odświeżony” 😊Sóweczka lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Witaj w ekipie mam noszących w brzuchu duże klocuszki 😁
No właśnie znów jak widzę będzie klocek hahaha lekarka mi dziś powiedziała ze to geny skoro starsi synowie byli tez duzi 4370 i 4000 wiec na co liczyłam 🤪🤪🤪
Kolejna wizyta za 3 tyg i zobaczymy bo nie chcą żeby znów się bobas zblokował barkiem jak starszy syn wiec będą chcieli żeby się urodził wcześniej min 2 tyg ale wszystko pokażą następne wizyty
Zadowoleni są z wód i pracy łożyska bo tez się bali ze będzie problem No i z ciśnienia bo całkiem dobrze trzyma soe w ryzach 😜😜😜 -
Dziewczyny z cukrzycą, jaki chleb jecie? Mi już ręce opadają, nie mam sposobu na wyrównanie cukru na czczo 🤷🏼♀️ nawet większe dawki insuliny nie pomagają (obecnie 6j.). Mam wrażenie że jest bez różnicy, czy trzymam dietę restrykcyjnie, czy pozwolę sobie na grzeszki, czy zjem coś na noc, czy nie. Cukier przeważnie w granicy 92-95 😩😩😩 może wina tkwi w chlebie? Obecnie jem orkiszowy (w tym jest 12% mąki pszennej). No załamka.
-
My przy pierwszej córce mieliśmy dostawkę przy łóżku Chicco next 2 me i sprawdziła się w 100%, teraz też z niej skorzystamy. Córka spała w niej aż do 10 miesiąca, bo późno zaczęła siadać.
Jeśli chodzi o wyprawkę higieniczną, w tym smoczki, butelki itp. to ostatnio 90% rzeczy zamówiłam z Gemini. Teraz też mam taki zamiar, ale dużo z listy sobie odpuszczę, np. jakieś kremy na sutki czy wkładki laktacyjne bo koniec końców w ogóle ich nie używałam, a te wkładki tylko mnie wkurzały 😀
Do odciągania kataru używamy katarku z możliwością podłączenia do odkurzacza i też jesteśmy z niego zadowoleni. -
Lalala wrote:Dziewczyny z cukrzycą, jaki chleb jecie? Mi już ręce opadają, nie mam sposobu na wyrównanie cukru na czczo 🤷🏼♀️ nawet większe dawki insuliny nie pomagają (obecnie 6j.). Mam wrażenie że jest bez różnicy, czy trzymam dietę restrykcyjnie, czy pozwolę sobie na grzeszki, czy zjem coś na noc, czy nie. Cukier przeważnie w granicy 92-95 😩😩😩 może wina tkwi w chlebie? Obecnie jem orkiszowy (w tym jest 12% mąki pszennej). No załamka.
Ja ogólnie miałam problemy z cukrem na czczo i teraz kilka dni miałam ładne wyniki a chleb jem ciągle ten sam pszenno- żytni. Ale właśnie od wczoraj mi cukier skacze po kolacji miałam 164 dzisiaj na czczo 90 a po obiedzie 188 🙈🙈
Potrafię zjeść to smak na śniadanie i na kolację i rano mam wynik 101 max 124 a kurcze wieczorem do 140 🫣 jutro mam wizytę u dietetyka może coś doradziMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie identycznie. Na śniadanie i kolację codziennie jem praktycznie to samo, a cukier skacze. Czy pilnujesz regularności posiłków? Ja szczerze mam problem między 13 a 18 no i piję jak mi się przypomni 😛 ale jeżeli chodzi o wieczór to nie ma reguły na cukier czy zjem więcej czy mniej, czy później czy wcześniej. Mam wrażenie że to loteria 🙄