LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalala wrote:Dziewczyny z cukrzycą, jaki chleb jecie? Mi już ręce opadają, nie mam sposobu na wyrównanie cukru na czczo 🤷🏼♀️ nawet większe dawki insuliny nie pomagają (obecnie 6j.). Mam wrażenie że jest bez różnicy, czy trzymam dietę restrykcyjnie, czy pozwolę sobie na grzeszki, czy zjem coś na noc, czy nie. Cukier przeważnie w granicy 92-95 😩😩😩 może wina tkwi w chlebie? Obecnie jem orkiszowy (w tym jest 12% mąki pszennej). No załamka.
mt30 lubi tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Lalala wrote:U mnie identycznie. Na śniadanie i kolację codziennie jem praktycznie to samo, a cukier skacze. Czy pilnujesz regularności posiłków? Ja szczerze mam problem między 13 a 18 no i piję jak mi się przypomni 😛 ale jeżeli chodzi o wieczór to nie ma reguły na cukier czy zjem więcej czy mniej, czy później czy wcześniej. Mam wrażenie że to loteria 🙄11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Lalala wrote:U mnie identycznie. Na śniadanie i kolację codziennie jem praktycznie to samo, a cukier skacze. Czy pilnujesz regularności posiłków? Ja szczerze mam problem między 13 a 18 no i piję jak mi się przypomni 😛 ale jeżeli chodzi o wieczór to nie ma reguły na cukier czy zjem więcej czy mniej, czy później czy wcześniej. Mam wrażenie że to loteria 🙄
Wody dosyć dużo pije bo ciągle chce mi się pić 😁
Ja mam tak że jak zjem spory obiad i mam wrażenie że cukier będzie powyżej 140 to on właśnie niski jest 😂 a wtedy kiedy myślę że jest spoko to za wysoki 🙈 też mam wrażenie że to jakaś loteria.. owoców nie jem wcale albo zjem jabłko o 12 w południe bo lekarz mówił max do 15.. pomyśleć że jeszcze miesiąc temu jadłam dużo owoców słodyczy i lodów słodzikami wszystko a teraz nic to ja cukier chyba z 300 miałam 😂😂😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Lalala wrote:Dziewczyny z cukrzycą, jaki chleb jecie? Mi już ręce opadają, nie mam sposobu na wyrównanie cukru na czczo 🤷🏼♀️ nawet większe dawki insuliny nie pomagają (obecnie 6j.). Mam wrażenie że jest bez różnicy, czy trzymam dietę restrykcyjnie, czy pozwolę sobie na grzeszki, czy zjem coś na noc, czy nie. Cukier przeważnie w granicy 92-95 😩😩😩 może wina tkwi w chlebie? Obecnie jem orkiszowy (w tym jest 12% mąki pszennej). No załamka.
Próbowałaś chleb z Lidla z niskim IG? Nazywa się chyba "chleb bez drożdży" ma pod nazwą napis niski IG. A tak to prawdziwy razowy polecam, tylko bez dodatku słodu jęczmiennego czy innego karmelu, -
Ostatnio porównywałam chleby z niskim IG (w okolicznych piekarniach znalazłam 2) i jakie było moje zdziwienie, że jeden miał aż 49% mąki pszennej, a drugi 42%! Od tej pory kupuję orkiszowe, graham lub takie, które tej mąki pszennej mają jak najmniej w składzie. Niestety nie lubię tych bardzo ciemnych, ciężkich chlebów...
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Boże dziewczyny wy tu wszystkie o wyprawkach dla bobasa, a ja nie dość, że nie mam o tym bladego pojęcia, to dalej tylko o sobie myślę xDD
Odebrałam dziś sukienki od krawcowej, kurde no nie mogę z tym brzuchem. W tej długiej czuję się lepiej, bo trochę zakrywa brzuch, w tej drugiej za bardzo jest chyba podkreślony. Nie wiem czy w ogóle gdzieś w niej wychodzić, a dwa wesela i poprawiny za chwilę. Oceńcie same.
Kalli95, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Scandi-B, Joanne, MamaNl, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tony wyglądasz rewelacyjnie w obu, masz naprawdę mały brzuch
W czarnej jest bardziej wyeksponowany, wiec jeśli tego nie chcesz / nie lubisz to lepiej ta długa, W ogóle szacun, bo mam niemal identyczną jak ta sługa tylko bardziej róż i już na 10 czerwca na wesele się nie zmiescilam 😅
Tony lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Ja na czczoam cukry ok, może jedź mniejsze porcję? Ja mam chleb z niskimi Ig Dubielak jak zjem 3 kromki cukier ok zjem 4 już za wysokiPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Tony ta dluga jest cudna 😍
Na tym etapie nie ukryjesz juz brzuszka raczej 😅🤭Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Tony wrote:Boże dziewczyny wy tu wszystkie o wyprawkach dla bobasa, a ja nie dość, że nie mam o tym bladego pojęcia, to dalej tylko o sobie myślę xDD
Odebrałam dziś sukienki od krawcowej, kurde no nie mogę z tym brzuchem. W tej długiej czuję się lepiej, bo trochę zakrywa brzuch, w tej drugiej za bardzo jest chyba podkreślony. Nie wiem czy w ogóle gdzieś w niej wychodzić, a dwa wesela i poprawiny za chwilę. Oceńcie same.
Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tony, bierz tą długą. Pies Ci do niej pasuje 😂🤣. W obu ładnie wyglądasz ☺.
Jakie mi się pierdoły śnią po nocach to jakiś dramat 😂. Dziś wstałam z takim "wtf". Nie wiem skąd mózg bierze informacje. Śniło mi się, że w bagażniku auta znalazłam ubrania marek luksusowych i torebkę należącą do DODY. No i żeby ja odnaleźć i bardziej przykuć swoją uwagę ubrałam się w to, co było w papierowych torebkach. Nie wiem czy ją w końcu znalazłam, ale pamiętam, że długo po tej Warszawie chodziłam 😂.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tony wrote:Boże dziewczyny wy tu wszystkie o wyprawkach dla bobasa, a ja nie dość, że nie mam o tym bladego pojęcia, to dalej tylko o sobie myślę xDD
W obydwu jak milion dolcow! Ale ja jestem #teamblack 😉Tony lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Pięknie wyglądasz i super sukienki ☺️
Mi bardziej ta długa się podoba 🤭Tony lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony jak dla mnie obie Ci pasuja 😍 ale ta dluga chyba bardziej moj styl 😄
Ja bym wziela dluga na wesele, a czarna na poprawiny 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 08:30
Tony, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczy nie ogarniam.
Nadgonię was jak szaleństwo w moim domu się skończy.
wróciłam z namiotów prosto w remont. Mam syf wszędzie, a docieranie gladzi i montaż klimy dopiero przed nami.... latam tylko i sprzątam, składam meble wszystko z moim 2 latkiem przy nodze.
Moi krasnal ma się dobrze 1.3 kg. Szyjka już się nie skróciła więc jest dobrze 💪
Trzymajcie kciuki żebym nie zwariowała albo nie padła na twarz i już nie wstała....
Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Joanne, MamaTrójki, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, chyba postawię na długą w w czarnej albo tak jak pisze scandi na poprawiny, albo przebiorę się w nią w jakichś późniejszych godzinach wesela (o ile w ogóle wytrzymam 🤣 )
Kalli95, Szpacza223 lubią tę wiadomość
-
Tony, Joanne pięknie wyglądacie!
A ja dziś mam studniówkę!!!
Trzeba to jakoś uczcić!!! 🤭MamaTrójki, MamaNl, Joanne, Tony lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍