LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo mnie też tu nie było jeden dzień i tyle zaległości
moze odniosę się do pytań o spanie dzidziusia: my mamy taką zwykła drewniana dostawkę, ktora bedzie stala obok naszego lozka, na wyciagniecie ręki. Jeszcze muszę domówić do niej materacyk. Na dzień do kursowania ze mną po domu zamowilam baby huga, bo się naczytalam dużo pozytywnych opinii, zobaczymy.
Co do rzeczy dla malucha z apteki, może komuś przyda się moja lista ze szkoły rodzenia: ibum w syropie, paracetamol w czopkach, czopki glicerynowe, wit. D 400 do 500 jednostek - lek, np. Vigantol kropelki, sól fizjologiczna, woda morska, gaziki jalowe, gaziki niejalowe, maść do pupy np. Zaspa lub alantan, linomag. Niepolecane: sudocrem, maści z tlenkiem cynku typu skarb matki czy nivea. Tlenek cynku tylko wtedy, gdy są wypryski, odparzenia. Termometr, octenisept, plastry w formie stripsów.
Jeśli któraś z Was ma jakieś wskazówki lub uwagi to będę wdzięczna, bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona 😂
Marta93, kid_aa, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kamilamhm wrote:Oo mnie też tu nie było jeden dzień i tyle zaległości
moze odniosę się do pytań o spanie dzidziusia: my mamy taką zwykła drewniana dostawkę, ktora bedzie stala obok naszego lozka, na wyciagniecie ręki. Jeszcze muszę domówić do niej materacyk. Na dzień do kursowania ze mną po domu zamowilam baby huga, bo się naczytalam dużo pozytywnych opinii, zobaczymy.
Co do rzeczy dla malucha z apteki, może komuś przyda się moja lista ze szkoły rodzenia: ibum w syropie, paracetamol w czopkach, czopki glicerynowe, wit. D 400 do 500 jednostek - lek, np. Vigantol kropelki, sól fizjologiczna, woda morska, gaziki jalowe, gaziki niejalowe, maść do pupy np. Zaspa lub alantan, linomag. Niepolecane: sudocrem, maści z tlenkiem cynku typu skarb matki czy nivea. Tlenek cynku tylko wtedy, gdy są wypryski, odparzenia. Termometr, octenisept, plastry w formie stripsów.
Jeśli któraś z Was ma jakieś wskazówki lub uwagi to będę wdzięczna, bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona 😂
Bardzo dobra lista 👍👍👍 same praktycznie rzeczy, które na pewno pójdą w ruchja od siebie dodałabym jeszcze coś na ciemieniuchę i jakieś płyny do kąpieli (położna radziła nam, żeby wszelkie emolienty były stosowane tylko w przypadku, kiedy dziecko ma problemy skórne). My na początku kąpaliśmy córkę w wodzie z dodatkiem olejku migdałowego, ale minus był taki, że wanienka po paru użyciach była cała klejąca i trzeba było ją szorować... 😛
Ogólnie jeśli chodzi o produkty kosmetyczne dla dzieci to w szkole rodzenia szczególnie odradzali nam Johnson& Johnson, bo składowo są one bardzo słabe.
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Tony wyglądasz ślicznie w obydwóch, qle na wesele ubralabym długą
Dziewczyny, a jak teraz pielęgnuje się pępuszek po porodzie??
9 lat temu tylko octaniseptem psikalam
My też tak robiliśmy i oczyszczaliśmy wokół dużym patyczkiem higienicznym.Sóweczka lubi tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Tony w obu wyglądasz pięknie i wcale nie rzuca się brzuszek w oczy ja zwróciłam uwagę np ze nogi ci nie puchną a mi się już zdarza mieć baloniki zamiast kostek 🫢😝🤣🤣🤣
To prawda, nie mam póki co problemu z puchnięciem. Może dlatego, że staram się nie leżeć na plecach, dużo chodzę i ćwiczę co drugi dzień, ale nie wiem czy to ma związek 🤷♀️ -
Tony wrote:To prawda, nie mam póki co problemu z puchnięciem. Może dlatego, że staram się nie leżeć na plecach, dużo chodzę i ćwiczę co drugi dzień, ale nie wiem czy to ma związek 🤷♀️
Tony nozki masz piękneTony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja bym wybrała tą obcisłą. Długa też fajna, ale kiedy eksponować brzuszek jak nie teraz? No chyba że w tej długiej czujesz się swobodniej, to na weselu też ważne. Ja ostatnio byłam świadkową u siostry i postawiłam na obcisła, chociaż się wahałam.
Tony lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:O kurcze. Spory, ale piękny 😍
Dziękuję 🥰 Ciężko mi sobie wyobrazić że jeszcze 3 miesiące będzie rósł. Już teraz czasem muszę zakładać pas ciążowy, np gdy gotuję obiad🤦🏻♀️ Pewnie jeszcze miesiąc będę w miarę na chodzie a potem uziemiona w domu😬 Może trzeba było jednak chłopa z metra ciętego jak ja sobie znaleźć a nie prawie 35 cm większego. Mam za swoje😅
-
Hej dziewczyny.
Tony ja bym na czarną postawiła😁 i jaki masz malutki brzuszek 🤩
Joanna piękny brzuszek 🥰 mój mi się wydaje duzooo większy.
Ostatnio mi ciężko i dół brzucha mnie ciągnie 😪 a w sobotę też idę na wesele i jeszcze poprawiny w niedziele😱 obym lepiej się poczuła.
Ja mam dwoje dzieci i nie wiem czy wszystko zapnialam czy co ale przeraża mnie wyprawka 🙈 nie mam jeszcze skompletowane nic. Czas się brać za zakupy 😁Joanne lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Tony wyglądasz ślicznie w obydwóch, qle na wesele ubralabym długą
Dziewczyny, a jak teraz pielęgnuje się pępuszek po porodzie??
9 lat temu tylko octaniseptem psikalamPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Mnie dzisiaj w szkole rodzenia mowili że nie używamy octaniseptu, że powinno się myć wodą lub woda z szarym mydłem i przede wszystkim potem bardzo dokładnie osuszyć.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Kuźwa, po miesiącu czasu byłam wybrać wypis ze szpitala, brawo ja 😂. Prowadzący ujrzał mą osobę i od razu podbiegł zapytać czy coś się dzieje 😂.
Matko, wyniki glukozy w mmol 😑, nie cierpię tej jednostki. Jak sobie przypomnę ile musiałam się na studiach tego poprzeliczać to autentycznie, zbiera mnie na wymioty 😂. No ale w końcu na własne oczy widzę, że cukier jak ta lala mimo spożycia znacznej ilości cukrów w przeddzień pobierania 😱. Ciężko w to uwierzyć.
Dziś o 17:30 mamy wizytę, ciekawe co tam się na dole dzieje. Czasami czuję takie wzmożone ruchy, że zastanawiam się co on tam przemeblowywuje 😂. I już, powoli zaczynam czuć się ociężała 😌. Nogi nie puchną, mają super stan ale kurde wczoraj zjadłam 2 (podkreślam DWA) chipsy i odbija się do teraz. Problem z zaparciami wrócił, piję Mamilax i jest trochę lepiej. Nie mogę dużo zjeść na raz więc jem kilka razy dziennie mniejsze porcje. Na dodatek mam taką ochotę na słodkie, szok 😳. I w związku z tym na kolację jem codziennie płatki z mlekiem 😂🤣. Jedyna słodycz w ciągu dnia na którą sobie pozwalam 😇.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki