LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony ja mam taki trik ktory zawsze jesienia u mnie sie sprawdza, ze chodze z rozpietym plaszczem ale mam szal przewieszony na karku (nie zawijam go dookola szyi tylko luzno zwisa do ud, tym samym przykrywa caly brzuch i klatke piersiowa. Akurat tak mi sie wizualnie podoba, tylko dbam o kontrast (do jasnego plaszcza szal ciemnozielony lub ciemnogranatowy).I o ile nie sa minusowe temperatury to sprawdza sie. Wiec w ciazy zamierzam tak samo chodzic
Tony lubi tę wiadomość
-
Scandi no właśnie chyba też tak będę robić te plaszcze co mam są wiązane w pasie, więc myślę że to będzie spoko wyglądać.
Dżasta, gdzieś kiedyś czytałam, że wiele tych wózków 3w1 ma dobry stelaż pod gondole, ale pod spacerówkę jest już za ciężki, dlatego wiele dziewczyn woli kupić osobno wózek z gondolą i osobno lekki spacerowy. Ale to pewnie zależy od modelu.
Ja dalej w tym temacie zielona 🤣 zresztą z wózkiem mi się nie spieszy, możliwe, że kupię już po porodzie, bo w zimie u nas na wiosce to i tak nie ma gdzie z tym wózkiem chodzić, więc głównie nosidło będzie potrzebne. -
Tony, też jestem zielona ale sugeruje się opiniami w necie 😆. Bierzemy 3w1 ale wątpię w to, czy będziemy tam wkładać fotelik, raczej nie. Wolę nosidełko 😂. Baby Husky ogólnie jest "ciężkim" wózkiem, bo szukamy stabilnego wózka w górskie wyprawy 😅, koniecznie z amortyzacją (dlatego odpadł X-Lander X-Run, wg mnie wszystko ma liche, stelaż za lekki, amortyzacji żadnej, widziałam dziecko w spacerówce - terapia wstrząsowa gwarantowana). Dodatkowo ma mnóstwo akcesoriów w cenie, gdzie do X-Landera musiałabym wszystko kupować osobno 😱. Moim marzeniem jest biegowy Thule Glide 2 ale kuźwa, 6 tys. za 3w1 to trochę przesada a z reguły nie wydaję więcej niż to potrzebne 😂. Wolę odczekać rok, najpierw się trochę rozbiegam a później zakupię tego mercedesa wśród wózków. Sama spacerówka stoi za ok 3 tys. 😳🥴🤭, no ale może trener załatwi rabat, w końcu to jeden z jego sponsorów od kiedy mu się syn urodził 😂🤣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja się melduje po wizycie 😊
Mój dzidzior (spytałam czy na pewno chłopiec, bo w niedziele obejrzałam tiktoka gdzie babka się śmiała, ze miała byc dziewczynka a urodził się chłopiec, naczytałam się historii w komentarzach i chciałam się upewnić, ale dzidzior tak się układał, ze nie chciał się za nic pokazać czy na pewno chłopiec 😂) wazy już 1407g!
Ułożony jest już główka w dół (już od ostatniej wizyty tak jest) lekarz powiedział, ze są minimalne szanse żeby obrócił się więcej niż 180stopni) 😊
Wszystkie przepływy, tętno wszystko w porządku 😊
Napomniał, ze raczej szykuje nam się duży dzidziuś 😉
Na szczęście szyjka bez zmian, do przyszłej wizyty (czyli 32 tydzień dalej trzymamy duphaston a później lekarz dał do zrozumienia ze już będziemy się szykować na rozruch) trochę mnie zdziwiło, bo dał do zrozumienia jakby chciał żebym urodziła szybciej….
A jutro idę na pierwsze zajecia ze szkoły rodzenia! 😁MamaNl, Tony, meggie94, czekamynadzidzie, Kalli95, Joanne, Ultra-Dżasta, MamaTrójki lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Angelaaa nie pocieszę Cię. Mój nie lubi się z wózkiem odkąd skończył miesiąc, a kiedy przesiedliśmy się na spacerówkę to z każdym miesiącem jest coraz gorzej:D. Teraz to już całkiem robi awantury już po 10 minutach. A żeby szedł sam to jest jeszcze za mały i wiadomo, że chce iść w swoją stronę
. Ratują mnie przekąski w wózku. Ostatnio staram się, żeby to były warzywa pokrojone w słupki. Ale dzisiaj niestety wjechały chrupki🙈 w aptece wysypał je na siebie. Dzisiejszy dzień był beznadziejny. Jutro mamy szczepienie. Poszlam do apteki a tam, że jedna recepta przeterminowana, lekarz się pomylił przy wypisywaniu recepty. Dobrze, że zamawiałam szczepionki w aptece obok przychodni. Poszlam od razu do rejestracji i poprosiłam o nowa receptę. Miała być w godzinach popołudniowych wiec poszlam do domu a tu w połowie drogi sms z kodem recepty, wiec się wróciłam do apteki a mój syn to już roznosil wózek:D. Do tego tak szalał z tatem wieczorem, że znowu podbił sobie oko. Akurat dzisiaj🙉 nie wiem czy już się szykować na wizytę MOPSU jak go jutro lekarka zobaczy😅. Brzuch mam jak kamień i na nic siły. Zaczęłam brać magnez na te twardnienia, może coś pomoże.
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja już 2gi tydzień chodze na szkole rodzenia. Mogę z czystym sumieneim polecić! Bardzo dużo specjalistów i wiedzy ze swojego zakresu dziedzin przekazują. Wiele info o których ciezko doczytać w necie a myslalam ze juz mam spora wiedzę i ze mi ta szkoła rodzenia nic nie da (nic bardziej mylnego). Także jestem meeeega zadowolona 😍
A co do płaszcza ja też nie zamierzam nic kupować, najwyzej pożyczę od mamy albo siostry. Albo nie wiem w męża będę chodzic. Płaszcze drogie, szkoda kasy na miesiąc chodzenia 🤷♀️Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny, mam do Was 2 pytania.
1. Czy odczuwacie może, że Wasze dzieci zmieniły pory aktywności? Mój zawsze "wstawał" rano, równo z budzikiem męża o 5:00 a teraz ciężko go dobudzić po śniadaniu. Coś tam się rusza, wiadomo ale do liczenia ruchów to za delikatnie. Jak go chwilę podotykam to jest aktywniejszy ale to trwa z 5 min i tyle. Za to po obiedzie daje czadu i wieczorami. Nie wiem, czy się tym martwić, czy nie 🥺.
2. Do tych w 3 trymestrze - jaki macie śluz? Ostatnio zaczął ze mnie wychodzić taki jak białko jaja i nie wiem, czy to normalne, czy może zaczyna mi powoli czop odchodzić 😑. Ale jest go na prawdę bardzo dużo w ciągu dnia 🤔.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta u mnie raczej stałe pory, kiedy odczuwam ruchy. Tyle, że ja chodzę cały czas do pracy więc czasami po prostu w natłoku spraw zapominam, że jestem w ciazy. Nie wsłuchuje się wtedy tak bardzo w swoje ciało. A co do śluzu to ja od początku ciązy nie mam go za wiele i nic się nie zmieniło.
-
KaroInka wrote:Angelaaa nie pocieszę Cię. Mój nie lubi się z wózkiem odkąd skończył miesiąc, a kiedy przesiedliśmy się na spacerówkę to z każdym miesiącem jest coraz gorzej:D. Teraz to już całkiem robi awantury już po 10 minutach. A żeby szedł sam to jest jeszcze za mały i wiadomo, że chce iść w swoją stronę
. Ratują mnie przekąski w wózku. Ostatnio staram się, żeby to były warzywa pokrojone w słupki. Ale dzisiaj niestety wjechały chrupki🙈 w aptece wysypał je na siebie. Dzisiejszy dzień był beznadziejny. Jutro mamy szczepienie. Poszlam do apteki a tam, że jedna recepta przeterminowana, lekarz się pomylił przy wypisywaniu recepty. Dobrze, że zamawiałam szczepionki w aptece obok przychodni. Poszlam od razu do rejestracji i poprosiłam o nowa receptę. Miała być w godzinach popołudniowych wiec poszlam do domu a tu w połowie drogi sms z kodem recepty, wiec się wróciłam do apteki a mój syn to już roznosil wózek:D. Do tego tak szalał z tatem wieczorem, że znowu podbił sobie oko. Akurat dzisiaj🙉 nie wiem czy już się szykować na wizytę MOPSU jak go jutro lekarka zobaczy😅. Brzuch mam jak kamień i na nic siły. Zaczęłam brać magnez na te twardnienia, może coś pomoże.
U mnie wczoraj to już chrupki nie pomogły 🙈
Jeszcze z nią później poszłam na spacer i guza sobie nabiła na pół czoła 🙈
Ciekawe czy do listopada się coś zmieni bo nie wiem czy szukać wózka podwójnego czy tylko dostawke 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Co do ruchów to myślę że nie ma się czym niepokoić, ważne że jest aktywne. Ja podobnie jak Nosia w ciągu dnia w ogóle nie przywiązuje do nich wagi i "zapominam" o ciąży więc nie zwróciłam uwagi na jakiś konkretny rytm dobowy.
A co do śluzu- śluz jak surowe białko to taki raczej normalny, zdrowy śluz, ale oczywiście nie zaszkodzi zapytać lekarza. -
My to wózek używany kupujemy, też ostatnio się dowiedziałam że są ciężkie niektóre 🙄 ale ja na wsi mieszkam to mi tam nie przeszkadza bo jak ktoś w bloku i ten wózek ciągnąć to już w ogóle, w co do twardnienia brzucha też tak mam w 19 tc byłam na przyspieszonej wizycie bo bolał brzuch i okazało się że szyjka miała 2.7 3 tyg później 2.9 a teraz byłam w piątek i 3.16❤️ luteina magnez i nospa dają radę ale nospe biorę jak czuje że często spina się brzuch a tak to nie jest źle ale ogarniczam się do robienia obiadu kolacji i włożenia naczyń do zmywarki, sprząta mąż 🤣
Sóweczka lubi tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Nie zwracam uwagi w jakich porach dziecko jest aktywne, bo moje jest aktywne bardzo często. Wczoraj brzuch mnie mocno bolał wiec leżąc na łóżku aż czekałam na jej ruchy, ale długo czekać na fikołki nie musiałam 😅
Już kupiłam uzywany wózek. Mieliśmy kupować nówkę Venicci ale uznałam że nie ma po co, bo mój używa prywatnego samochodu do roboty i często ma w nim mnóstwo narzedzi i wrzucić w to wszystko Venicci... strata kasy. Do tego na jesień, na tą pogodę to szkoda mi nowego wózka. Planuję później kupić jakąś dobrą, wypasioną spacerówkę. Wózek jest na +/- pół roku i jeszcze do tego pora zimowo wiosenna więc bez spiny😁 Tylko teściom jeszcze nic nie powiedziałam a już przesłali kasę na Venicci😅Tony lubi tę wiadomość
-
Ogólnie jestem ciekawa co sobie myślą bo oni najchętniej kupiliby dla małej wszystko wypasione, nowe i z górnej półki a ja prawie wszystko dla dziecka mam używane😅 Nie dlatego że nie mam kasy, po prostu nie widzę sensu kupowania nowych rzeczy skoro mam możliwość kupić coś co wygląda jak nowe za grosze. Np box dla Małej, nie mam możliwości wysłania Wam zdjęcia, ale jest z tych droższych, myślę że kosztował minimum 200€ a ja kupiłam za 10€ i nawet nie widziałam na nim śladów użytkowania.
Sóweczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Dziewczyny, mam do Was 2 pytania.
1. Czy odczuwacie może, że Wasze dzieci zmieniły pory aktywności? Mój zawsze "wstawał" rano, równo z budzikiem męża o 5:00 a teraz ciężko go dobudzić po śniadaniu. Coś tam się rusza, wiadomo ale do liczenia ruchów to za delikatnie. Jak go chwilę podotykam to jest aktywniejszy ale to trwa z 5 min i tyle. Za to po obiedzie daje czadu i wieczorami. Nie wiem, czy się tym martwić, czy nie 🥺.
2. Do tych w 3 trymestrze - jaki macie śluz? Ostatnio zaczął ze mnie wychodzić taki jak białko jaja i nie wiem, czy to normalne, czy może zaczyna mi powoli czop odchodzić 😑. Ale jest go na prawdę bardzo dużo w ciągu dnia 🤔.
1. Marlenka też mni j aktywna niż wcześniej, ale ponoć ma mniej miejsca i wiecej spi bo magazynuje sadełko 😁
Zadzwoń do gin jezeli obawiasz się, że za mało się rusza 😊
2. Biały jak białko i bardziej intensywny. Czasami jak chluśnie to wkladka nie pomaga 😁 -
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:U mnie wczoraj to już chrupki nie pomogły 🙈
Jeszcze z nią później poszłam na spacer i guza sobie nabiła na pół czoła 🙈
Ciekawe czy do listopada się coś zmieni bo nie wiem czy szukać wózka podwójnego czy tylko dostawke 🤔
Wlasnie miałam pisać wam o tych dostawkach do wózka, ale wiadomo, że jak dalej idziesz to jednak dziecko lepiej do wózka, wygodniej dla nas. Może jakiś rowerek pchany??
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Nie zwracam uwagi w jakich porach dziecko jest aktywne, bo moje jest aktywne bardzo często. Wczoraj brzuch mnie mocno bolał wiec leżąc na łóżku aż czekałam na jej ruchy, ale długo czekać na fikołki nie musiałam 😅
Już kupiłam uzywany wózek. Mieliśmy kupować nówkę Venicci ale uznałam że nie ma po co, bo mój używa prywatnego samochodu do roboty i często ma w nim mnóstwo narzedzi i wrzucić w to wszystko Venicci... strata kasy. Do tego na jesień, na tą pogodę to szkoda mi nowego wózka. Planuję później kupić jakąś dobrą, wypasioną spacerówkę. Wózek jest na +/- pół roku i jeszcze do tego pora zimowo wiosenna więc bez spiny😁 Tylko teściom jeszcze nic nie powiedziałam a już przesłali kasę na Venicci😅
Pochwal się co kupiłaś
Tesciom powiedz tak jak nam i zapytaj czy chca kasę spowrotem czy mozesz przeznaczyć ją na spacerówkę? 😁Olo323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Ogólnie jestem ciekawa co sobie myślą bo oni najchętniej kupiliby dla małej wszystko wypasione, nowe i z górnej półki a ja prawie wszystko dla dziecka mam używane😅 Nie dlatego że nie mam kasy, po prostu nie widzę sensu kupowania nowych rzeczy skoro mam możliwość kupić coś co wygląda jak nowe za grosze. Np box dla Małej, nie mam możliwości wysłania Wam zdjęcia, ale jest z tych droższych, myślę że kosztował minimum 200€ a ja kupiłam za 10€ i nawet nie widziałam na nim śladów użytkowania.
Taka prawda, zaraz z tych ubranek wyrosną maluszki, a nie są zniszczone.
Ja wczoraj zaczęłam przeglądać Vinted bo stwierdziłam, że nie mam dla małej nic wyjściowego 🙆
I tu proszę o radę mamusiek, ktore mają już małe dziewczyny w domu:
Oprócz standardowych body, pajaców i śpiochów,co taka mala dziewczyna nosi?? Kupować już sukienki??
Z chłopcami nie było problemu 😁 dres im kupilam czy dżinsy i byl spokój 🤷
-
nick nieaktualny
-
Moja Wika też mam wrażenie, że nie ma konkretnych pór kiedy się rusza :p Na pewno zawsze jak ja się budzę i jak kładę się spać, a w ciągu dnia to różnie
W związku z tym, że ja sama sporo leżę w ciągu dnia to mam wrazenie, że Młoda wcale nie śpi 😅
Ze śluzem mam różnie, zależy od dnia, ale taki o jakim piszesz Dżasta też miewam