LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia gratulacje! ❤️❤️❤️ Tylko nie mów, że znieczulenie nie zadziałało i miałaś czucie… 🙈
Ja dostawałam na L4 więcej niż normalnie, ale mi do średniej rocznej wliczają się premie.
Co do pytania o odczucia początkowych skurczy porodowych nie wiem czy się kwalifikuje, bo miałam podpięta oksytocynę 🤷🏼♀️
Dżasta muszę Cię zmartwić, ale to jest całkiem normalne badanie w okolicach porodu mój lekarz tez badał mi rozwarcie na ostatniej wizycie, potem plamilam o czym mnie uprzedził żebym się nie martwiłam, a jak już wylądowałam w szpitalu to przy wywoływaniu porodu nie zliczę ile razy lekarze i położne mi tam gmeraly, tez później plamilam normalna krwią, badania szyjki są bolesne i mega nieprzyjemne, ale naprawdę bolesne to jest dopiero jak masz skurcze porodowe i w trakcie skurczy jeszcze Cię badają -
Scandi nic innego nam nie zostało, próbowałam już wielu rzeczy a tu nic nie drgnęło, wiec przestałam się nastawiać i nasłuchiwać czy to już. Co ma być to będzie, byle poród okazał się dla nas łaskawy a maluszki zdrowe 😃
Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
11.03 pierwsza wizyta (5+6)
29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
26.04 badania prenatalne (12+2)
24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
PCOS -
Asiula, wielkie gratulacje! Już masz to za sobą, to najważniejsze. Również mam nadzieję, że to nie było tak, że czułaś ból podczas cięcia
Powiedzcie coś więcej o tym, że jak się jest ze środowiska medytcznego, to czynnik ryzyka? Ja myślałam, że rodziny lekarskie raczej mają lepiej (i wcale mi to nie przeszkadza ), a tu się okazuje, że nie?
Przez tę pełnię źle spałam i się "modliłam", żeby akcja się nie zaczęła, haha. Ku chwale wszystko w normie
Kidaa, żyjesz? U mnie 8 dni do terminu, u Ciebie 9. Może nam się uda spotkać!
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja tez liczyłam ze coś ruszy w te pełnie 🤡😅
A tu nic się nie szykuje, jeszcze bezsenna noc się szykuje, bo serio, zawsze mam bezsenne noce w pełnie 🙄👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
meggie94 bardzo Ci dziękuję za informacje ☺. Jak będą chcieli mi robić badania przed wyjściem, to powiem, że nie wyrażam zgody na palpacyjne badanie i jedyne, co wchodzi w grę to badanie dopochwowe USG.
O północy wstałam do WC i od tamtej pory w ogóle nie mogę zasnąć i płakać mi się chce. Poddaję się laski. Przechodzę jakiś kryzys, bo tak leżę i sobie myślę, że przez to wszystko wcale nie chce rodzić naturalnie. Oficjalnie - wymiękam przez te wydarzenia. Jak trafię na zmianę głupich bab, to przecież się zajadę. Brzuch mnie nie boli ale krocze po badaniu to jakiś kosmos. Zapytam jutro o rozmowę z psychologiem szpitalnym 🥺. Po prostu nie potrafię wyluzować, ciągle jestem spięta i myślę o tej wadze i wymiarach. Miałam odwoływać wizytę, bo sama Pani dr stwierdziła, że to bez sensu iść skoro jestem w szpitalu ale nie odwołuję i pójdę na nią jutro. Przecież ja się wykończę do jutra a co będzie przez cały tydzień... Muszę wiedzieć jakie Karol ma wymiary wg sprzętu prowadzącego. Po prostu muszę.
W ogóle wybaczcie, te zmiany nastrojów ostatnio samą mnie dobijają 🥺😭.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Decemberry, po prostu jest taka prawidłowość, że u pacjenctów będących pracownikami ochrony zdrowia albo ich rodziny bardzo często coś się spieprzy, co normalnie nie powinno mieć miejsca alb zdaza się bardzo rzadko. Jakieś powikłania, które występują raz na milion albo inne dziwne przypadki. I dzieje się tak pomimo, że tak jak mówisz, zwykle otaczani są szczególną opieką. Nie wiadomo z czego to wynika, ale każdy lekarz Ci to powie między innymi dlatego nie chce cc, bo wiem że coś się popieprzy 💩
Asia11, Altair, kamilamhm, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Niestety było tak jak piszecie. Ale już powoli zapominam. Jak dzisiaj po nocy przywieźli mi małego to jak bóbr nad nim płakałam mimo bólu brzucha 🥰😍
MamaTrójki, Marta93, kid_aa, kamilamhm, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Olo323, Kalli95, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ultra, może rzeczywiście trochę za mocno to wszystko przezywasz i warto poprosić o psychologa. Tym bardziej, że z tego co kiedyś pisałaś to raczej jesteś twarda babka i się tak nie przejmujesz. Te pomiary są mocno orientacyjne, naprawdę wystarczy troszeczkę dalej pojechać wskaznikiem żeby wyszedł zupelnie inny wynik (ostatnio u lekarza się zagadaliśmy i wyszło mu 3600g, potem zmierzył jeszcze raz i wyszło 3040g, więc to ogromne roznice). Pomyśl sobie, że dotychczas większość porodów odbywała się bez tych pomiarów i 95% kobiet rodziło bez wiekszych problemów. Wiem, że to marne pocieszenie, ale ja staram się to sobie jakoś tłumaczyć, bo też boję się "za duzego" dziecka.
kamilamhm, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Olo323, meggie94, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro będę miałam ciążę donoszonaą, dziś pomyje odkurze podłogi a niech wie dzieje jak coś, miałam czekać do wizyty z tym sprzątaniem ale może faktycznie będzie za późno i faktycznie nic się nie będzie działo 🤣 dziś znów glutek śluzu wypadł do WC brzuch pobolewa ale to takie spinanie brzucha tylko
Tony lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już jutro mam się zgłosić na wywoływanie, jak ja się stresuje że to na mnie nie zadziała i przetrzymają nas tam do poniedziałku... Ja jestem taka anty szpital 🙈🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 09:22
Decemberry, meggie94 lubią tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:Dziewczyny ja już jutro mam się zgłosić na wywoływanie, jak ja się stresuje że to na mnie nie zadziała i przetrzymają nas tam do poniedziałku... Ja jestem taka anty szpital 🙈🙈🙈
olanowak90x, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
11.03 pierwsza wizyta (5+6)
29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
26.04 badania prenatalne (12+2)
24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
PCOS -
olanowak90x wrote:Dziewczyny ja już jutro mam się zgłosić na wywoływanie, jak ja się stresuje że to na mnie nie zadziała i przetrzymają nas tam do poniedziałku... Ja jestem taka anty szpital 🙈🙈🙈
Trzymam kciuki zeby wszystko szybko zadzialalo 👍 musimy byc dzielne dziewczyny 🫶olanowak90x, Olo323, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Anita2022 wrote:Ja mam tak samo, bardziej stresuje mnie fakt, ze miałabym tam siedzieć dłużej, najlepiej przyjąć urodzić i na drugi dzień wyjść 😂
Jak dobrze wiedzieć że to nie tylko ja tak mam 🙈 mam nadzieję że skoro domowe sposoby na wywołanie nie dają radybtomchociaz jutro już szpitalne sposoby zaradza temu naszemu małemu uparciuszkowi😍 a jak nie to niech robią cc, chce mieć to jutro za sobą, a nie leżeć tam bezczynnie, tak to mogę sobie w domu poleżeć 🤣 bo moja psychika tego nie wytrzyma 🙈Anita2022 lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Scandi-B wrote:Trzymam kciuki zeby wszystko szybko zadzialalo 👍 musimy byc dzielne dziewczyny 🫶
Słyszałam że jeśli jest już jakieś rozwarcie to jest szansa że te kroplówki itp zadziałają. Gorzej jakby nie było nic, ale nie wiem ile w tym jest prawdy 🤔🤔🤔Scandi-B lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Paluch babsztyla zadziałał.
W nocy wypadła ze mnie galaretka taka dziwna 😅, zgłosiłam. Położna mówiła, że to czop ale jakiś mały i czekamy na rozwój sytuacji. Na dodatek zaczęłam plamić... Nie jest tego dużo, no ale jakby nie patrzeć - krew... Czekam na obchód, raczej marne szanse na wyjście. Na bank wezmą mnie na badanie, żeby sprawdzić, czy coś się dzieje ale kuźwa... Nie mam pojęcia jak znów to przeżyje 😬.
Na KTG też piszą się skurcze, wg położnej dosyć konkretne ale nieregularne. Pytała się, czy je czuję a ja: skąd! Wiem tyle, że coś się dzieje, zobaczymy - albo się rozwinie, albo stanie. Myślałam, że to napinania Młodego ale większość KTG przespał 😅 a jak już się ruszał to nie na 100 tylko maksymalnie 20-40. I pocieszenie dla mnie - położna mówiła, że jak nie czuję tych skurczy, to dobry znak na dalsze etapy 😬.
Jestem też po rozmowie z panią psycholog. Super sprawa, polecam 😁. Człowiek od razu ma inne podejście i jakiś lepszy humor. Nawet stres ze mnie zszedł i z tego wszystkiego chyba pójdę spać 😅.
olanowak90x koleżanka z sali obok ma wywoływany poród cewnikiem Folleya i bardzo sobie chwali. Choć przyszła do mnie jak miałam KTG i mówiła zawiedziona, że po 12 h nie ma takich skurczy z balonikiem jak ja po jednym, chamskim badaniu palcem 😂.Tony, kamilamhm, Anita2022, Decemberry lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra a może „paluch babsztyla” to nie było zwykle badanie szyjki a zrobiła Ci masaż szyjki macicy? Moja koleżanka miała masaż szyjki macicy (co prawda 6 lat temu) jak leżała w szpitalu żeby wywołać poród i ruszyć i wspomina to do dnia dzisiejszego jako gorsze od porodu 😳
Mówi, ze było to strasznie bolało, po jakimś czasie „chlusła” krwią, jakieś skurcze się zaczęły, ale bez okscytocyny nic się nie rozwinęło👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Wczoraj liście grabiłam, smigam, sprzątam a na KTG plaska deska. Żadne skurcze się nie rysują. -
Cześć dziewczyny 😊
Ja znowu trochę nie pisałam, ale ogarniałam już ostatnie zobowiązania zawodowe i od wczoraj jestem wolna. Dziś donoszona ciąża!
Asia11 wielkie gratulacje! 🥳
Czytam Was regularnie, współczuję przeżyć i tak bardzo bym chciała każdą przytulić. Niestety ludzie są różni... nie chcę już przytaczać moich historii. Ostatnio moja ginekolog wspominała jak przyszłam do niej podczas starań - taka wystraszona i nieufna, a teraz już szykujemy się do porodu. Powiedziałam jej, że miałam wielkie szczęście, że na nią trafiłam (potrzebowałam szybkiego USG do monitoringu i akurat miała termin🙈 i już zostałam). Wcześniej u innych lekarzy było tak, że zapisywali mi na karteczce różne badania i mówili pójdzie pani, sobie zrobi😀
Czuję się lepiej niż w zeszłym tygodniu, Marta93 też mam takie plany 😊 właśnie 2 pralka ruszyła, a ja zaległam na kanapie 🙈
Ultra-Dżasta dobrze, że coś ruszyło i troszkę Ci lepiej. Mocno trzymam kciuki 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 10:53
Tony, Decemberry lubią tę wiadomość