X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zastanawiam czy to może być po luteinie bo mi jej dużo zostaje. No nic, dzięki za odpowiedź, zapytam w czwartek na wizycie🙂

Rossetia lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nadzieiaumieraostatnia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossetia wrote:
    Tak, to jest normalne. Progesteron dopochwowy wchłania się do 20 minut, a reszta po prostu wypływa. Ja mam Cyclogest 2x2. Zawsze po aplikacji tak do 30 minut wkładka jest cała mokra, później już się uspokaja 🙂 co bierzesz?

Przeraziła mnie ilość tylko 😆 biorę utrogestan 200 mg wieczorem do tego duphaston 10 mg 2x1

Jak tam dziewczyny weekend? Żyjecie? Mnie dobija to ciągłe zmęczenie, najchętniej nie wstawała bym z łóżka 😆

Ona: 92’
    AMH: 1.12 (06.2024)
    On: azospermia (genetyka)
    Na pokładzie 🐕‍🦺 2015 💖

03.2022 IUI
    26 DC beta 112
    30 DC beta 833
    17+5 poronienie (wada genetyczna)

4.08.2024 start stymulacji (IVF)
    9.08.2024 I podgląd kurnika (dużo równych pęcherzyków
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4:30 do południa miałam mdłości, później już tylko gula na żołądku. Teraz jest okej 😅.

Właśnie dziś rano ogarnęłam, że muszę jutro przedzwonić do swojego doktorka o receptę na Tardyferon Fol, bo to, co aktualnie biorę to marna dawka 🙃.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na becie 🙈 ponad 11 tys 😁 jutro wizyta i w sumie to niezadowolona jestem bo to jeszcze za wcześnie na serduszko (5+2) ale chce iść do konkretnego lekarza a tylko jutro miał wolny termin 😒 z drugiej strony jestem bardzo ciekawa co tam będzie widać, bo beta ma dokładnie takie same wartości w tych samych dniach cyklu co w ciąży z synkiem a u niego serduszko wyłapane 5+3 (mam bardzo krótkie cykle wiec u mnie wszystko szybciej trochę widać i ciąża zawsze starsza niż z OM). W ogóle to wiem ze tak to nie działa i ciąża ciąży nie równa ale typuje kolejnego syna w brzuchu. Także no… doczekać się nie mogę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 19:19

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn usypia w łóżeczku, a ja już wykąpana i gotowa do spanka 🙈.
    Mogłabym spać całymi dniami, co jest niemozliwe z moim 1.5 rocznym.

MamaTrojki ja marze teraz o córeczce. Ależ bym ją stroiła. Ubranka dla chłopców są fajne, ale nudne... a u dziewczyn to można poszlaec. A jak nie to może kiedyś spróbujemy jeszcze raz 🤣
    Jutro wizyta. Mam nadzieję, że będzie widać tylko pęcherzyk ( na serduszko za wcześnie) a nie jakieś krwiaki ...

MamaTrójki lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro też mam zamiar iść na 3 i ostatnią betę, dla mnie to są nerwy i wolę ich sobie teraz oszczędzać przy rodzicach mieszkających 50 km od miejsca, gdzie padły dziś rosyjskie rakiety 😉. Jak przyrost będzie okej i nic poważniejszego nie będzie się dziać to przeczekam jakoś do końca marca 😂.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_K wrote:

MamaTrojki ja marze teraz o córeczce. Ależ bym ją stroiła. Ubranka dla chłopców są fajne, ale nudne... a u dziewczyn to można poszlaec. A jak nie to może kiedyś spróbujemy jeszcze raz 🤣
    Jutro wizyta. Mam nadzieję, że będzie widać tylko pęcherzyk ( na serduszko za wcześnie) a nie jakieś krwiaki ...

Mąż już Kropka nazywa Ewa 😂 ale znów mam przeczucie na chłopaka i mówię do brzucha Franio 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 19:51

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Mąż już Kropka nazywa Ewa 😂 ale znów mam przeczucie na chłopaka i mówię do brzucha Franio 😅.
    U mnie narazie wszystko bardzo podobnie to pierwszej ciąży. Więc możliwe że też chłopak. Okaże się, mam nadzieję że kilkanaecie tygodni.

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Jutro też mam zamiar iść na 3 i ostatnią betę, dla mnie to są nerwy i wolę ich sobie teraz oszczędzać przy rodzicach mieszkających 50 km od miejsca, gdzie padły dziś rosyjskie rakiety 😉. Jak przyrost będzie okej i nic poważniejszego nie będzie się dziać to przeczekam jakoś do końca marca 😂.
    Ja mieszkam w Rzeszowie… ale staram się odpychać czarne myśli jak najdalej😢
    Kciuki za betę!☺️

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_K wrote:

Jejuu taaak! Można zwariować jak się patrzy ile cudeniek jest dla dziewczynek 🥰 ja kupuje jak nienormalna a potem nawet nie zdąży ubrać wszystkiego bo wyrasta 🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Mangan Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dziewczyny, miałyście kiedyś w ciąży ból w pochwie? W sensie typowo tam. Jakby szyjki macicy. Taki drętwiejący ból. Przyznam się szczerze ze nie mogę nigdzie znaleźć informacji o czymś takim, ale moje ostatnie 2 dni pracy to była dla mnie katorga (praca siedzaca) dzisiaj praktycznie nie siedziałam i nie bolało ale musiałam spędzić w aucie godzinę i znowu mam to uczucie 😕 dobrze ze wizyta juz w czwartek 😕
    Ja miałam raczej ból jednej pachwiny, taki bardziej jakbym miała siniaka (pulsacyjny) i miałam delikatnie opuchnięta tą okolice

• Mangan Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieiaumieraostatnia wrote:
    Przeraziła mnie ilość tylko 😆 biorę utrogestan 200 mg wieczorem do tego duphaston 10 mg 2x1

Jak tam dziewczyny weekend? Żyjecie? Mnie dobija to ciągłe zmęczenie, najchętniej nie wstawała bym z łóżka 😆
    Ja wczoraj miałam ciężki dzień. Myślałam, ze zasnę w dowolnej chwili, bolał mnie brzuch i głowa, do tego wszystko mnie drażniło. Głowa niestety bolała do dzisiaj (wzięłam Apap, bo już nie dawałam rady). Dzisiaj meczy mnie ten uporczywy ból brzucha- Ala miesiączkowy i częste sikanie. Ale miałam siłe na leśny spacer :D

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoś tak jestem bardziej przekonana do chłopaków, niż do dziewczynek 😂. W ciąży z J. to ja obstawiałam córę 😂. Na płeć nie mam wpływu, ważne, by zdrowe było 🍀💚.

Trochę się stresuję tą betą (jak zawsze), liczę na to, że będzie okej 😁.

Edit. Tak się zmartwiłam po wstaniu brakiem objawów a tu cyk, już mnie brzuch pobolewa 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 05:14

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przywitam się i ja termin teoretycznie mam na 17.11 ale zobaczymy bo nadal mierze temp i dziś spadek i krzyże mnie bardzo bolą ale to chyba ostatnio wina łóżka takie mam wrażenie

Sama nie wiem co powinnam napisać więcej 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉 przestałam mierzyć temp. po drugiej, prawidłowej becie. Wychodzę z założenia, że nie ma co się dodatkowo stresować 😉.

A Ty robiłaś betę?

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nadzieiaumieraostatnia Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Edit. Tak się zmartwiłam po wstaniu brakiem objawów a tu cyk, już mnie brzuch pobolewa 😂.

Mnie to właśnie też martwi, ale zaraz zaczyna pobolewać 😆
    Ja na szczęście mdłości jeszcze nie mam? Mam nadzieje że nie będzie 😅
    Teściowa wczoraj jak mnie zobaczyła to stwierdziła, że chłopak będzie. A szwagierka w sobotę stwierdziła, że dużo lepiej wyglądam. Cera mi się poprawiła o 1000% 😁

Mangan lubi tę wiadomość

Ona: 92’
    AMH: 1.12 (06.2024)
    On: azospermia (genetyka)
    Na pokładzie 🐕‍🦺 2015 💖

03.2022 IUI
    26 DC beta 112
    30 DC beta 833
    17+5 poronienie (wada genetyczna)

4.08.2024 start stymulacji (IVF)
    9.08.2024 I podgląd kurnika (dużo równych pęcherzyków
  • Mangan Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Witam was w słonecznym dniu :D i życzę samych przyrostów bety :D

Mam pytanie. Zauważyliście może że wasze zwierzaki zaczęły się inaczej zachowywać jak zaszłyście w ciąże? Mój pies ciągle za mną chodzi. Jak zamknę się w pokoju to piszczy, a jak usiądę na chwile na podłodze to kładzie mi się na brzuch i się łasi. Zawsze był przytulasem, ale nie w taki sposób. Przychodził raczej żeby go głaskać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:44

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieiaumieraostatnia wrote:
    Mnie to właśnie też martwi, ale zaraz zaczyna pobolewać 😆
    Ja na szczęście mdłości jeszcze nie mam? Mam nadzieje że nie będzie 😅
    Teściowa wczoraj jak mnie zobaczyła to stwierdziła, że chłopak będzie. A szwagierka w sobotę stwierdziła, że dużo lepiej wyglądam. Cera mi się poprawiła o 1000% 😁
    Mówi się ze dziewczynki odbierają urodę matkom ale u mnie akurat się nie sprawdziło i w ciąży z córką kwitłam 🤪

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangan wrote:
    Hejo! Witam was w słonecznym dniu :D i życzę samych przyrostów bety :D

Mam pytanie. Zauważyliście może że wasze zwierzaki zaczęły się inaczej zachowywać jak zaszłyście w ciąże? Mój pies ciągle za mną chodzi. Jak zamknę się w pokoju to piszczy, a jak usiądę na chwile na podłodze to kładzie mi się na brzuch i się łasi. Zawsze był przytulasem, ale nie w taki sposób. Przychodził raczej żeby go głaskać.
    Tak! Mój kot uwielbia ugniatać/masować mój brzuch w ciąży, albo po prostu nam nim leży 😁

Mangan lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Mangan Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Tak! Mój kot uwielbia ugniatać/masować mój brzuch w ciąży, albo po prostu nam nim leży 😁
    To mamy prywatnych ochroniarzy 💪 mam tylko nadzieje, że nie będzie świrował jak dzidziuś będzie z nami.

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ