LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam wczoraj wieczorem ze szpitala. Lekarka mówiła, że bardzo dużo tego wszystkiego zatrzymalo się w mojej macicy. Czyli zdiagnozowali zatrzymanie odchodów połogowych. Uspili mnie, zrobili czyszczenie. Wiele łez poleciało bo psychicznie było ciężko. Dzisiaj już jestem w domu. Wczoraj troszke krwawiłam, teraz już praktycznie nic. Mam nadzieję, że tak ma być.
-
Joanne wrote:Zapytalam o możliwości znieczulenia. Zrobili badanie żeby zobaczyć postępy. Było bez zmian. Zdecydowałam się na zzo ale bałam się że nie dadzą rady założyć bo z każdym wkuciem się, badaniem, ruchem, musieli czekać na przerwę pomiędzy skurczami bo nad sobą nie panowałam, tak mnie spinało. O dziwo dałam radę i od razu po wkuciu i podaniu środka przestało boleć.
Tak więc zwiększali dawkę oxy, skurcze malowały się na duże rozwarcie a efekt ten sam od godziny 9 rano. Zapytałam więc o cesarkę. Doktorka uznała że rzeczywiście trzeba będzie wziąć to pod uwagę ale żeby dać sobie czas i że wróci o 22.30 na badanie. Ogólnie wychodziła też z założenia że dziecko max 3,5 kilo.
Po kolejnym badaniu było bez zmian oczywiście a że okazało się że blok operacyjny jest wolny i wszyscy siedzą beż zajecia o godzinie 23.08 usłyszałam płacz córki❤️ aż do tego momentu nie miałam takiego poczucia że zostanę mamą a jak usłyszałam jej płacz to zadziała się magia.
Jesteś mega dzielna, strasznie Cię przetrzymali… Ja miałam 7h męki z czego 6 ze skurczami co 1,5-2 minuty i nie chciałabym przeżyć tego po raz kolejny 🙈 Najważniejsze ze córeczka jest już przy Tobie ❤️
Joanne lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:A moja gwiazda od dwóch nocy mamusi psikusa robi i wstaje po 23 i nie śpi ok 3-4h 🤦🏼♀️
Dziś zasnęła po 2 a.m. 🙆
Leży sobie, trochę pojęczy, trochę zje, trochę pociumka cycorka... Prawdziwa kobietka- sama nie wie co chce 😁
A teraz w dzień śpi cały czas 🤷
Ogólnie mała wczoraj skończyła miesiąc 🎉
Zleciało strasznie szybko i jeszcze 11 miesięcy i roczek 🤣🤣🤣
Ja dziś nie śpię od 3:50 🥴 już nie wiem co robić by moje dziecko szybciej zasypialo… -
Nosiu, najważniejsze, że już po wszystkim i jesteś już w domu, z rodziną ☺. Ciekawe dlaczego te odchody się zatrzymują u niektórych kobiet 🤔.
Powiem Wam, że u mnie już jest takie typowe plamienie ale wczoraj trochę się przestraszyłam, jak wyleciał ogromny skrzep. Już daaawno nie byłam świadkiem takich widoków u siebie 😅.
Sóweczka, meggie94 u nas w dni kąpielowe Młody wybudza się równo co 3h na jedzenie a w nie kąpielowe bywa różnie 😵. Jest mała poprawa po dodatku espumisanu do mleka i po odbijaniu na ramieniu. Co nie zmienia faktu, że jak robimy mu "kąpiel na sucho" ciężko go uspać. O ile do 22-23 pośpi to jak wstanie, potrafi nie spać do 2-3 i tu jest załamka. Głównie dla mnie, bo ani światła nie chcę świecić, ani TV i taki zmarnowany czas dla mnie 😆.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny, jak karmicie piersią to leci wam z drugiej?
W każdej liście wyprawkowej byla magiczna butelka i ja sobie kupilam ale jak jej użyłam to tam moze z 5ml się zebrało tylko a często mniej mi leci wiec stwierdziłam ze nie opłaca mi się caly czas latac i jej myc i poprostu przykładam pieluszkę.
Jak jest u was? Bo skoro każdy wypisywał ta butelkę to sie zastanawiam czy to normalne ze tak mało mi wylatuje? 🤔 -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, jak karmicie piersią to leci wam z drugiej?
W każdej liście wyprawkowej byla magiczna butelka i ja sobie kupilam ale jak jej użyłam to tam moze z 5ml się zebrało tylko a często mniej mi leci wiec stwierdziłam ze nie opłaca mi się caly czas latac i jej myc i poprostu przykładam pieluszkę.
Jak jest u was? Bo skoro każdy wypisywał ta butelkę to sie zastanawiam czy to normalne ze tak mało mi wylatuje? 🤔
U mnie zalezy od dnia, czasem nic nie leci a czasem bardzo duzo. Mam ta magiczna butelke ale na razie nie uzywalam, tez przykladam pieluche tetrowa jak na razie. Ale przed nastepna kapiela wyprobuje chyba butelke zeby zebrac troche mleka i dodac do wody w wanienceKalli95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Dziewczyny, jak karmicie piersią to leci wam z drugiej?
Jak jest u was? Bo skoro każdy wypisywał ta butelkę to sie zastanawiam czy to normalne ze tak mało mi wylatuje? 🤔
Jeszcze kilka dni temu wylatywało i wkładałam pieluchę tetrową.
Teraz już mi się unormowała laktacja i nie mam już ani nawałów ani nie wylatuje mleko z drugiej piersi podczas karmienia z pierwszej.
Nie kupowałam tej butelki bo to leci tylko troszkę.
-
Nosiu, ciesze sie, ze jestes juz w domku! W razie czego nie wahaj sie i dzwon na oddzial gdzie lezalas.
Ja sie przemoglam i po prostu jak czegos mi nie powiedzieli, to dzwonilam i dopytywalam.
Mam dziewczyny kosmiczny problem z szyja. Ogolem dyskopatie szyjna i ledzwiowa, wiec domyslam sie, ze te bole to przez noszenie Maluszka, ale kurcze, przestaje ogarniac jak moze tak szyja i ramiona bolec
Dzisiaj bylismy na patronazu u pediatry w przychodni, Malenstwo przybiera na wadze, ale w ciagu 9 dni od porodu nie dobil jeszcze do swojej wagi urodzeniowej, wiec trzeba bedzie go chyba mocniej futrować 😋
Jesli chodzi o sen, to jak jest najedzony, pieluszka zmieniona, to spi spokojnym snem 2,5-3h. Wieczorami ma dluzsze okno aktywnosci, ale tak tez bylo w brzuszku, wiec wcale mnie to nie dziwi.
Laktacje mam rozkrecona juz tak, ze kilka razy dziennie musze siedziec z laktatorem. Nawet mi nie przeszkadza sciaganie tego pokarmu. Wkurza mnie tylko to uczucie napelniania piersi i rozpierania. Dodatkowo zaczely mnie bolec sutki, ze zmeczenia materialu juz, eh. Na dodatek swedza 🥲
A teraz troche o pieluchach. Na poczatku uzywalismy lupilu - sa w porzadku, takie normalsy. Potem obczailismy Dade zlota, no i tutaj juz widac przeskok jakosciowy in plus. No ale mamy zapas pampersow premium, wiec odpalilismy sobie opakowanie i myslelismy, ze bedzie super, ale.. najgorszej jakosci z tych wszystkich sa. I dziwnie smierdza 🥲 na dodatek jak sie napelniaja, to sie robia takie spuchniete i ciezkie.. zawiodlam sie Wam powiem. Myslalam, ze markowe beda najlepsze..Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, jak karmicie piersią to leci wam z drugiej?
Jak jest u was? Bo skoro każdy wypisywał ta butelkę to sie zastanawiam czy to normalne ze tak mało mi wylatuje? 🤔 -
U mnie mleko leje się strumieniem . Ale ja byłam na to przygotowana bo poprzednio też miałam hiperlaktację. Bardzo długo się tak lało u mnie. Nawet między karmieniami jak pomyślałam czy popatrzyłam na Synka to już czułam mrowienie i ciekło mleko:D. Chyba po 6 czy 7 miesiącach jak zaczęliśmy rd to powoli laktacja się stabilizowała.
Nosia wszystko ciąży zrobiłyśmy tak jak mogłyśmy najlepiej 🥰Nosia lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Decemberry - odnośnie pieluch mamy te same spostrzeżenia. W szpitalu zabrakło pieluch i mąż kupił lidlowe Lupilu i najbardziej nam podpasowały. Aktualnie używamy złotej Dady i raczej już przy niej zostaniemy. A pampersy z Pampersa to jest totalny niewypał i zero jakiegokolwiek stosunku jakości do ceny. Nawet widziałam kiedyś takie porównanie i Pampersy najgorzej w nim wypadły. Rozmiar 1 zdecydowanie za duży a Dada są mniejsze i mam wrażenie, że bardziej chłonne i po prostu podręczne.
Odnośnie laktacji to mleko wyciekało jak przystawiałam Młodego do piersi ale nie było tego jakoś dużo 😅. Od kiedy odciągam laktatorem takie sytuacje nie mają miejsca. O, dobrze, że piszę o piersiach - muszę sobie dać na sutki kompresy. Zwłaszcza z lewą mam problem - od kiedy Młody się weszła w szpitalu i polała się krew 😌.
A ja dziś wpadłam w doła, że nie robię Młodemu zdjęć i nie nagrywam filmików na pamiątkę. Kuźwa, muszę nadrobić. Dobrze, że ogarnęłam po prawie 2 tygodniach życia a nie po 10 latach 😅😂.kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta ja też obawiam się, że będzie problem z utrwalaniem wspomnień. Niestety ja jestem taka zupełnie nie zdjęciowa. Jak są jakieś uroczystości, czy wakacje to zawsze zapominam, żeby zrobić zdjęcie 😕
Ja mam bardzo dużo zdjęć ze swojego dzieciństwa, mimo, że było z tym więcej zachodu, bo aparat, klisza, wywoływanie... Nawet mój tata ściągnął kolegę z pracy, żeby nagrał mój roczek. U nas wstyd się przyznać, ale opłaciliśmy sesję ślubną z mężem i jej nie zrealizowaliśmy do dziś 🙈 -
Hiperlaktacja.. Chyba też już się kwalifikuję. Dzisiaj musiałam wołać Męża, żeby mi podał laktator pod prysznic, bo tak ze mnie ciekło, że cała bym się kleiła, zanim bym się po ludzku ubrała. Nie lubię tego poczucia bycia oblaną mlekiem, więc odciągnęłam pokarm i jeszcze się musiałam obmyć, lol.
Z tymi pampersami mnie zaskoczyło to, że są takie właśnie nieporęczne, puchną i ogółem tak jak Dżasta mówisz - stosunek ceny do jakości ŻADEN. Ale mamy dwa duże opakowania, więc na parę dni z nami zostaną. Wyjścia nie ma, nie lubię marnować xD
Doszłam do wniosku, że ta szyja może też boleć od tego, że kręgosłup układa się do poprzedniego ułożenia - sprzed ciąży. W końcu była pogłębiona lordoza w ciąży, to teraz wszystko musi wrócić do normy, więc boli.
A, dzisiaj Black Friday. Upolowałyście coś fajnego? Ja grasuję za śpioszkami
A, jeszcze co do łapania wspomnień - ja mam rękę przyklejoną do telefonu xD Muszę zrzucić foty na dysk, bo już mi się w telefonie nie mieszczą xDWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 22:19
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Hiperlaktacja.. Chyba też już się kwalifikuję. Dzisiaj musiałam wołać Męża, żeby mi podał laktator pod prysznic, bo tak ze mnie ciekło, że cała bym się kleiła, zanim bym się po ludzku ubrała. Nie lubię tego poczucia bycia oblaną mlekiem, więc odciągnęłam pokarm i jeszcze się musiałam obmyć, lol.
Z tymi pampersami mnie zaskoczyło to, że są takie właśnie nieporęczne, puchną i ogółem tak jak Dżasta mówisz - stosunek ceny do jakości ŻADEN. Ale mamy dwa duże opakowania, więc na parę dni z nami zostaną. Wyjścia nie ma, nie lubię marnować xD
Doszłam do wniosku, że ta szyja może też boleć od tego, że kręgosłup układa się do poprzedniego ułożenia - sprzed ciąży. W końcu była pogłębiona lordoza w ciąży, to teraz wszystko musi wrócić do normy, więc boli.
A, dzisiaj Black Friday. Upolowałyście coś fajnego? Ja grasuję za śpioszkami
A, jeszcze co do łapania wspomnień - ja mam rękę przyklejoną do telefonu xD Muszę zrzucić foty na dysk, bo już mi się w telefonie nie mieszczą xDUltra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Kalli, moze tak byc 😆 non stop sie na niego patrze, jak zahipnotyzowana 🤣
Kalli95 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Co do spania Bruno śpi od kilku dni wstając 2-3 razy od wieczora do rana i usypia przy melidi na YouTube z lejąca się woda i melodia do spania bardzo go to wycisza a melodie znalazł mój starszy syn Franus i przypadkiem spróbowaliśmy
-
U nas trochę kryzys spania w nocy minął i maly tez zaczął jesc w nocy normalnie. W dzień często nic nie mogę zrobić bo cały czas na piersi wisi. Okropny żarłok 😅 Jak wychodziliśmy ze szpitala to wazyl 2700 a jak mial 3 tygodnie i 6 dni to wazyl juz 4300 😅
Od kilku dni tez nauczył się pchać palce d buzi i je cmokać i szczypać mnie po sutkach jak karmie 😂 au 😅kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:U nas trochę kryzys spania w nocy minął i maly tez zaczął jesc w nocy normalnie. W dzień często nic nie mogę zrobić bo cały czas na piersi wisi. Okropny żarłok 😅 Jak wychodziliśmy ze szpitala to wazyl 2700 a jak mial 3 tygodnie i 6 dni to wazyl juz 4300 😅
Od kilku dni tez nauczył się pchać palce d buzi i je cmokać i szczypać mnie po sutkach jak karmie 😂 au 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 10:49
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, szykujemy się z Młodym na pierwszy spacer i się zastanawiam, czy pod śpiworek wystarczy body, pajac, może jakaś bluza no i do tego czapka, rękawiczki 😅. Jestem totalnie zielona w temacie 😱. Tak żeby nie było mu za ciepło ani za zimno 🧐.
Nosia lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki