X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszyscy byli zdziwieni jej rozmiarem😆 urodziła się 23 listopada, termin był na 29, ja mała i drobna a dziecko 3850g i, nie była do tej pory mierzona bo tego nie robi żeby dziecku nie prostować na siłę nóżek, ale ubranka na 56 są na styk.

Doktorka powiedziała że z całą pewnością nie urodziłabym jej SN a kolejny poród to od razu mogę decydować się na cc i nikt nie może tej decyzji podważać. Że wygląda na to że nie jestem stworzona do porodów ale jeśli chodzi o samą ciążę to co innego😉

Decemberry, Tony, Scandi-B, MamaTrójki, Sóweczka, Nosia lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc proszę o wpis na pierwszej stronie 23.11.2022 Krystyna 🥰

Cudowna jest. Urodziła się oczywiści głodna 🙈 od razu świetnie radziła sobie z staniem cyca, ogólnie z cyca to by nie schodziła, pokarmu jeszcze nie mam ale ssie zawzięcie a przy tym dostaje z rurki mm.

Świetnie poradziła sobie w 1 dobie po porodzie i jestem z niej dumna choć pod wieczór mieliśmy problemy ze smółką i pokazała skalę swojego głosu.

Z chłopa też jestem dumna bo był niesamowitym wsparciem i stara się wszystko przy Krysi robić choć jest mega zestresowany wszystkim co z dzieckiem jest związane.

Decemberry, Tony, kamilamhm, Scandi-B, MamaTrójki, Altair, Angelaaaa, Sóweczka, Asia11, Nosia, meggie94 lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj o 6 rano odłączyli zzo tak więc zobaczymy jak będę się czuła ale do tego momentu wszystko ok było i nawet nie jestem przerażona myślą o kolejnej ciąży 🤭 jedynie co to czułam się niewyspana.

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20221124-151204.jpg 20221124-153633.jpg

kamilamhm, Tony, Ultra-Dżasta, Scandi-B, Kalli95, MamaTrójki, KaroInka, Anita2022, Angelaaaa, Sóweczka, Asia11, Mlina, Decemberry, Nosia, meggie94, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne, brawo!! Ale ze musieli Cię tak męczyć, gdy właściwie od początku było wiadomo, że dziecko jest za duże :/ to nieludzkie. Najważniejsze, że koniec końców wszystko się udało, córka słodka:) zdrowiej szybko, buziaki!!

Joanne lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Joanne, cudowne wiadomości! Gratuluję Małej 🥰 piękna jest! 😍 Miałaś przygody, najważniejsze, że wszystko z Wami jest okej! Odpoczywajcie 😊.

Zwariuję z Karolem, zdecydowanie nie wie czego chce 😬. Przez 30 minut, co 5 min. wstawałam do niego, bo jak smoczek mu z buzi wylatywał to pisk na maksa (to już chyba uzależnienie). Taki lekki sen. W końcu się zdenerwowałam i wzięłam go do siebie, do łóżka, bo chciałam też trochę odespać a przynajmmiej odpocząć po nocce. Przystosowałam wszystko pod niego i położyłam go na miejscu męża. Wypluł znów smoczka a tu zero reakcji, próbuję dać mu do buzi a ten nic. Uspał się na maxa i teraz boję się go przenosić z powrotem do łóżeczka, bo jak się obudzi to będzie powtórka z rozrywki 😅.

Joanne lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Joanne, dlugo im zajelo zrozumienie oczywistych faktow 🙈 no ale najwazniejsze ze juz po wszystkim i macie sie dobrze fizycznie i psychicznie 🫶☺️ Krysia jest przesloooodka 🥰 gratulacje! 🥳🌷

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wielkie gratulacje 🥳 Krysia - Cud 😊 dobrze, że już razem się tulicie. Odpoczywaj i bardzo dziękujemy, że napisałaś ❤️

Joanne lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    U nas jest różnie zależy ile się czasu w piecu nie grzało. Jak jest ok. 22-23 stopnie to w samym spiworku bez raczek i pajacyk pod to. Jak chłodniej to spiworek i kocyk lekki albo cieplejszy a jak jest kolo 19 stopni to jeszcze body z krótkim rękawem pod to. Tak Stasia przyzwyczailiśmy do ciepła ze mu jest mega dobrze jak jest opatulony chociaż wiem ze to nie za dobrze dla dziecka 🙂 tez te zawijanie w milion warstw jakos mi wyszło ze szpitala bo tam go te położne wiecznie tak opatulaly
    U nas tez tak jest ale wtedy jest spokojna i zamierzam tak robić w domu bo dziecko potrzebuje takiego ścisku ❤️

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Zapytalam o możliwości znieczulenia. Zrobili badanie żeby zobaczyć postępy. Było bez zmian. Zdecydowałam się na zzo ale bałam się że nie dadzą rady założyć bo z każdym wkuciem się, badaniem, ruchem, musieli czekać na przerwę pomiędzy skurczami bo nad sobą nie panowałam, tak mnie spinało. O dziwo dałam radę i od razu po wkuciu i podaniu środka przestało boleć.

Tak więc zwiększali dawkę oxy, skurcze malowały się na duże rozwarcie a efekt ten sam od godziny 9 rano. Zapytałam więc o cesarkę. Doktorka uznała że rzeczywiście trzeba będzie wziąć to pod uwagę ale żeby dać sobie czas i że wróci o 22.30 na badanie. Ogólnie wychodziła też z założenia że dziecko max 3,5 kilo.

Po kolejnym badaniu było bez zmian oczywiście a że okazało się że blok operacyjny jest wolny i wszyscy siedzą beż zajecia o godzinie 23.08 usłyszałam płacz córki❤️ aż do tego momentu nie miałam takiego poczucia że zostanę mamą a jak usłyszałam jej płacz to zadziała się magia.
    Łzy same poleciały miałam to samo, jak to pisze mam ciarki ❤️✊ gratulacje kochana ❤️ ale uczucie szarpania podczas wyjmowania dziecka słabe co ja to aż krzyczałam ala chciaz to było bardziej nie przyjemne ❤️😏

Joanne lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Mi dzisiaj o 6 rano odłączyli zzo tak więc zobaczymy jak będę się czuła ale do tego momentu wszystko ok było i nawet nie jestem przerażona myślą o kolejnej ciąży 🤭 jedynie co to czułam się niewyspana.
    O której masz wstać? Ja po 13 godzinach usiadłam ale nie kazały wstawać wstałam po 24 i jak usiadłam pamiętalam żeby wyprostować się i tak zrobiłam i jak wstałam po 24 to nie czułam rany dostawałam kroplówki do środy a od wczoraj bez leków i nic nie boli ❤️

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Życzę ci żebyś też czuła jak świetnie mnie tylko obojczyki bolały z dwa dni ale to chyba bardziej od tego że jak karmie mała to się schylam nad nią nie raz i dopiero jak mi się przypomni że musze prosto hahaha

8969aff1d1.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne gratulacje 🎉😍
    Ale cię wymęczyli 🙄
    Dużo zdrówka dla was ☺️

Joanne lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne gratulacje ♥️🥰🎉💐

Wszystkie czekałyśmy na wieści od Cienie i nareszcie są 😁

Krysia cudowna 🥰♥️🥰

Joanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja gwiazda od dwóch nocy mamusi psikusa robi i wstaje po 23 i nie śpi ok 3-4h 🤦🏼‍♀️
    Dziś zasnęła po 2 a.m. 🙆
    Leży sobie, trochę pojęczy, trochę zje, trochę pociumka cycorka... Prawdziwa kobietka- sama nie wie co chce 😁
    A teraz w dzień śpi cały czas 🤷

Ogólnie mała wczoraj skończyła miesiąc 🎉
    Zleciało strasznie szybko i jeszcze 11 miesięcy i roczek 🤣🤣🤣

kamilamhm, Joanne lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylismy Marlenkę i wazy 4700g.
    Wczoraj wystawiłam na Vinted ciuszki 56 bo już wyglądała jak baleron w siatce 🤣
    W ruch poszły wszystkie 62

Scandi-B, meggie94, Decemberry, Joanne lubią tę wiadomość

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne gratulacje! Śliczna córeczka.🥰

Ultra-dżasta mój pierwszy mial tak samo. Po trzech nocach spędzonych w łóżeczku zastrajkował i do dzisiaj śpi z nami w łóżku:D. Może u Ciebie to tylko ta jedna noc ;). Z drugim to nawet nie bawię się w łóżeczko na noc, mam go przy sobie w kokonie bo narazie śpię z nim w salonie żeby starszego nie wybudzać w nocy. Mam nadzieję, że na wiosnę się przeprowadzimy do domu bo jednak ciężko z dwójką w 2 pokojach :D.

Oj leci ten czas. U nas wczoraj minął tydzień. Nie wiem.kiedy to zleciało. Znowu włączył mi się sentyment do brzuszka i ciąży i do tych pierwszych chwil. No nienormalne jestem;D. Ale nawet jakbym zdecydowała się na 3 dzidziusia to chyba dopiero za 3-4 lata bo jednak ciąża rok po roku i noszenie dwóch bobasów zmasakrowało mi kręgosłup. Ledwo chodzę, tak bolą mnie lędźwa, że utrudnia mi to normalne funkcjonowanie.

Decemberry, Joanne lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Tony Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pokażę Wam śmieszną rzecz. Wczoraj odkryłam "opadnięcie brzucha" :D Na pierwszym zdjęciu tak jak chodzę, na napiętych mięśniach brzucha, na drugim na luźnych. Nie wiem czy to widzicie, ale brzuch już "wisi". Także może w końcu się zacznie samo... plus od wczoraj chyba mi odchodzi czop, bo jakieś gluty na papierze znalazłam.

40tc.jpg

Kalli95, Scandi-B, Mlina, Aga300, Ultra-Dżasta, Nosia, meggie94, Decemberry, kamilamhm, MamaNl, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    I wszyscy byli zdziwieni jej rozmiarem😆 urodziła się 23 listopada, termin był na 29, ja mała i drobna a dziecko 3850g i, nie była do tej pory mierzona bo tego nie robi żeby dziecku nie prostować na siłę nóżek, ale ubranka na 56 są na styk.

Doktorka powiedziała że z całą pewnością nie urodziłabym jej SN a kolejny poród to od razu mogę decydować się na cc i nikt nie może tej decyzji podważać. Że wygląda na to że nie jestem stworzona do porodów ale jeśli chodzi o samą ciążę to co innego😉
    Joanne po pierwsze gratulacje 🎊 Jak czytam twoja opowieść to podobnie było ze mną, tyle że było za późno na cc i działy się na koniec dramaty. Na szczescie wszystko ok :) bardzo współczuje bolu, nerwów i ze to wszystko tyle trwało. Teraz ciesz się swoją słodka mała miłością :) 💜❤️😍

Joanne lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolnka mnie też ciągle włącza się sentyment do brzuszka i tego okresu. A jak byłam w ciąży to mi się wydaje, że tego czasu nie doceniłam jakoś odpowiednio. Albo po prostu teraz moje hormony swirują i generują we mnie jakieś dziwne poczucie winy, że nie zrobiłam wszystkiego lepiej ;)

Joanne lubi tę wiadomość

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ