X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, szykujemy się z Młodym na pierwszy spacer i się zastanawiam, czy pod śpiworek wystarczy body, pajac, może jakaś bluza no i do tego czapka, rękawiczki 😅. Jestem totalnie zielona w temacie 😱. Tak żeby nie było mu za ciepło ani za zimno 🧐.

Ja ubieram body na długi rękaw i spodenki na to grubszy kombinezon, czapeczka i do tego śpiworek. Chyba jest ok bo nie jest zimna ani spocona także chyba optymalnie 😁 i na rękawiczek nie zakładam bo ledwo z kombinezonu wystają i w śpiworze też ma zakryte 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, szykujemy się z Młodym na pierwszy spacer i się zastanawiam, czy pod śpiworek wystarczy body, pajac, może jakaś bluza no i do tego czapka, rękawiczki 😅. Jestem totalnie zielona w temacie 😱. Tak żeby nie było mu za ciepło ani za zimno 🧐.

Dzasta to zalezy jaki masz spiworek. My mamy puchowy voksi explorer i zakladam tylko jedna warstwe pod spod przy temperaturach jakie teraz byly (-2 do 3 stopni). Mam wrazenie ze jemu bylo w nim nawet za goraco wiec nie dopinalismy pokrywy gondoli. Rekawiczek nie zakladalismy bo rece byly w spiworku, ale mial czapke i szalik (taki trojkat zapinany z tylu).

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze piszecie o tym ubiorze na spacer, bo pewnie w poniedzialek tez wyjdziemy i pewnie bym zadawala to samo pytanie 🤣

Ogolem Malutek nasz jest taki bezproblemowy, nie narzeka czy to na chlodniejsze temperatury czy cieplejsze. W domu zwykle ma body dlugi/krotki rekaw, na to spodenki/polspiochy i skarpetki, jesli to spodenki. No i zwykle kladziemy go w rozku, albo i bez. Mamy o wiele cieplej w domu, niz w czasie ciazy, bo tak, jak mi bylo wiecznie goraco w ciazy, tak teraz jest mi ciagle zimno, co jest mega wkurzajace. Chodze po domu w mega grubym szlafroku 🤣 na ktory mowie per futro 🤣

Wlasnie dostalismy od sasiada kielbaske (jest mysliwym) i Maz zapytal, czy slychac jak Malutek w nocy placze. Sasiad mowi, ze w ogole i az sie zastanawiali, czy wszystko ok 😁 takze sie ciesze, bo troskalam sie, ze beda nam narzekac na halasy.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) polecacie jakies nożyczki do paznokietkow? Kypilam, ale straszna kicha tym cokolwiek zrobic.

Stosujecie może jakiś emolient z firmy Dermedic? Co polecacie? :)

Pupkę smarujecie czymś przy każdej zmianie pampersa?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zestaw do paznokci z babyono i nożyczki rewelacja jak dla mnie, a jestem leworęczna, wiec z nożyczkami na ogół jestem na bakier 😅 Smaruje alantanem, ale bez spiny, czasami jak na szybko zmieniam to nie posmaruje, ale jak pojawia się zaczerwienienie ro zawsze 😊

Nosia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci - mam zestaw z AKUKU, nożyczek jeszcze nie używałam, za to szczotka do włosów jest super 😁.

Kurde, wiecie co, Młodemu strasznie łuszczy się/schodzi skóra. Nie wiem jak temu zaradzić. Najlepsze - wydaje mi się, że te problemy zaczęły się po tym, jak dodałam do kąpieli olej ze słodkich migdałów. Nie mam pojęcia, czy to reakcja alergiczna, czy jeszcze schodzi ta skóra, co ma zejść po porodzie. Nie wiem, czy to smarować czymś, czy zostawić 🤔.

A i wiecie co, zakupiłam na Black Friday dietę od Chodakowskiej na rok 😅. Opłacało się a i nie kupowałabym, gdybym wcześniej jej nie sprawdziła (tj. na studiach). Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. I ustawiłam sobie kaloryczność taką jak mam teraz i zaznaczyłam, że mam niski ruch, więc zobaczę, czy to zda egzamin...

Któraś z Was oglądała mecz Polska-Arabia Saudyjska? Cud boski, że udało im się strzelić te dwie bramki (dobrze, że strzelili), poważnie. Niby profesjonaliści a biegali za tą piłką jak dzieci we mgle 😆, nie mogłam na to patrzeć. Nawet komentatorzy rzucali prześmiewczymi hasłami 😂. Mąż do mnie mówił, bym się tak nie denerwowała, bo jeszcze pokarm stracę 😂🤣.

Decemberry, Tony lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Hejka :) polecacie jakies nożyczki do paznokietkow? Kypilam, ale straszna kicha tym cokolwiek zrobic.

Stosujecie może jakiś emolient z firmy Dermedic? Co polecacie? :)

Pupkę smarujecie czymś przy każdej zmianie pampersa?

Wczoraj u pediatry się dowiedzieliśmy, że jeśli Mąż ma AZS (tylko na dłoniach), to używając emolientów u dzidziutka zmniejszymy szansę na rozwinięcie się u niego tej przypadłości. Ale czytając składy na srokao tego, co pediatra poleciła (emolium i epikar), dochodzę do wniosku, że chyba jeszcze się z tym wstrzymamy.

Pupkę po każdej zmianie pampersa smarujemy bepanthenem baby, jest dość wydajny jak na tak skoncentrowany krem i póki co wszystko w porządku. Mam jeszcze kupiony zielony linomag i alantan, ale jeszcze nie korzystaliśmy.

Troskam się trochę szczepieniami. Rozmawialiśmy wczoraj z pediatrą o tym i ona twierdzi, że 5w1 i 6w1 są lepsze, ale nie dlatego, że mają mniej wkłuć, tylko podobnoż jest mniej nopów ogółem po nich, a wirus krztuśca jest w nich jakiśtam, bardziej bezpieczny dla dziecka, ale też gorzej chroni przed zachorowaniem. Poleca infanrix hexa albo hexacima. Zaczynam research.. Jak Wy zdecydowałyście?

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, pytałam o tę schodzącą skórkę pediatry i ona mówi, że dzieci tę skórkę pierwszą muszą zrzucić jak wąż XD Ile Twoje maleństwo ma dni? Mój ma dzisiaj 10 dni i zauważyłam właśnie, że ta skórka zaczęła się łuszczyć bardziej.

Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Dżasta, pytałam o tę schodzącą skórkę pediatry i ona mówi, że dzieci tę skórkę pierwszą muszą zrzucić jak wąż XD Ile Twoje maleństwo ma dni? Mój ma dzisiaj 10 dni i zauważyłam właśnie, że ta skórka zaczęła się łuszczyć bardziej.

O masz! Mój ma 12 dni to by się zgadzało 🧐.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, ja oglądałam, było u nas całkiem sporo kibiców bo w sumie 6 osob (od kiedy mamy dom to większość spotkań i imprez jest u nas :D ), nie spodziewałam się takiego wyniku. Ale aż się wzruszyłam jak Lewy się popłakał ❤️ mega presję musiał czuć.

Po za tym u mnie bez zmian, już mnie męczą pytania kiedy rodze. Skąd mam to k**wa wiedzieć. Laury niech pytają :D

Ultra-Dżasta, Scandi-B, Asia11, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pediatry - śmieszna sprawa z tym w naszym przypadku. Pierwsza przychodnia odmówiła zapisania Młodego, więc pojechaliśmy do drugiej. No i tam, aby zapisać dziecko położna musi być od nich 🙄. I w końcu załatwiliśmy zapis i tam PIERWSZĄ wizytę będziemy mieć dopiero 9.12, gdzie w szpitalu zalecali na wyjściu kontrolę za max. 7-10 dni. Druga 2.01 a szczepienie 9.01, dziwne to... Odnośnie szczepień, jednak będziemy przeciwni 6w1 i 5w1. Jesteśmy tradycjonalistami 😂. Oczywiście wezmę pod uwagę co powie pani doktor ale nie mam pojęcia jak Młody zniósłby tak dużą dawkę i dla bezpieczeństwa wolałabym "normalnie" szczepić.

Edit. A i ta położna była u nas i patrzyła na oko Młodego, bo w poniedziałek jeszcze miał niezłą, ropną wydzielinę. I mówiła, że ogarnie nam krople od pediatry. I załatwiła antybiotyk 😳. Wykupiliśmy z mężem ale stwierdziłam, że pitolę dawać dziecku antybiotyk w 8 dobie życia i przemywałam mu oczy raz solą fizjologiczną, raz moim mlekiem i wiecie, że przeszło? A antybiotyk zostanie w razie wu, nie otwarty to może stać na półce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 18:44

Decemberry lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiu My mamy cążki z lupa, chyba z Canpol - juz nie pamietam. Jak na razie raz tylko uzywalismy i bylo ok :) ale nie wiem czy Ci polecac bo z tego co sie orientuje to wiekszosc rodzicow jednak preferuje nozyczki.

U nas tez skora sie coraz bardziej luszczy, ale tak jak pisze Decemberry wiem ze maly zrzuca, wiec nic nadal z tym nie robimy.

Jesli chodzi o szczepionki, to my mamy miec pierwsza szczepionke 3 stycznia na Rota (doustna), a ta 6w1 dopiero jak maly bedzie miec 3 miesiace. Tutaj nie wiem nawet czy mozna wybrac czy sie chce ta 6w1 czy nie, ale ja i tak bym wybrala 6w1 raczej, takze jak dla mnie spoko.

Decemberry, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zaczyna się łuszczyć :). To normalne i przejdzie. Nic nie trzeba z tym robić. Do kąpieli używam oliatum i narazie niczym nie smaruje skóry. Pupę smaruje bepanthenem po każdej zmianie pieluszki.

Decemberry ja będę szczepić 6w1. Pierwszy bardzo dobrze zareagował i mam nadzieję, że teraz też będzie ok. Polecają ją właśnie że względu na krztuśca, bo po sanepidowskiej częściej dzieci mają np. gorączkę.

Ultra-Dżasta, Decemberry lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Wczoraj u pediatry się dowiedzieliśmy, że jeśli Mąż ma AZS (tylko na dłoniach), to używając emolientów u dzidziutka zmniejszymy szansę na rozwinięcie się u niego tej przypadłości. Ale czytając składy na srokao tego, co pediatra poleciła (emolium i epikar), dochodzę do wniosku, że chyba jeszcze się z tym wstrzymamy.

Pupkę po każdej zmianie pampersa smarujemy bepanthenem baby, jest dość wydajny jak na tak skoncentrowany krem i póki co wszystko w porządku. Mam jeszcze kupiony zielony linomag i alantan, ale jeszcze nie korzystaliśmy.

Troskam się trochę szczepieniami. Rozmawialiśmy wczoraj z pediatrą o tym i ona twierdzi, że 5w1 i 6w1 są lepsze, ale nie dlatego, że mają mniej wkłuć, tylko podobnoż jest mniej nopów ogółem po nich, a wirus krztuśca jest w nich jakiśtam, bardziej bezpieczny dla dziecka, ale też gorzej chroni przed zachorowaniem. Poleca infanrix hexa albo hexacima. Zaczynam research.. Jak Wy zdecydowałyście?

My kupiliśmy 6w1 hexacime, wczoraj już zawiozłam do przychodni, podpisana czeka na nasze szczepienie gdzieś w połowie grudnia :) Zastanawiam się jeszcze nad meningokokami… W poniedziałek mamy kontrole u pediatry, muszę z nią przegadać ten temat

age.png

age.png
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś huśtawka nastrojów. Pojechaliśmy z mężem na zakupy spożywcze, a potem do Castoramy rozejrzeć się za koncepcja łazienki. Mimo, że projekt mamy indywidualny to łazienki mamy tak skopane, że aż szkoda gadać 😕 humor miałam świetny, szczególnie że super wchodziło mi się do brodzików wielkości 70x70 cm z moimi wymiarami teraz. W międzyczasie odpaliliśmy mecz i cześć obejrzeliśmy w samochodzie, resztę w domu. A potem znowu wrócił temat budowy i aż się popłakałam, bo płaci się kupę kasy a i tak nie ma się tak jak chce. Potem że już niedługo rodzę, a takimi rzeczami się przejmuję, a później to już chodziło o wszystko. Teraz się ogarnęłam i znowu jest spoko, także ten...😊
    A temat porodu to już inna sprawa. Już porostu się nie nastawiam i nie analizuję. Oprócz tego, że mała gmera mi w dole to nic kompletnie się nie dzieje. Tony mnie się już boją pytać. Uwagi, że niedługo kończy się listopad, a ja JESZCZE nie urodziłam lub przegrane zakłady, bo oczywiście każdy sobie
    wytypował datę kiedy mała przyjdzie na świat. Jak to mówi moja ginekolog każdy pyta żeby można było się wódki napić, ale jak Ty się z tym czujesz to już mniej wszystkich obchodzi😊
    Ja się cieszę, że mała jest donoszona i nie muszę się martwić, że nie da sobie rady, a przecież jak przyjdzie termin to jakoś ją wyciągną 😊

Tony lubi tę wiadomość

• July Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem na tym forum od ładnych kilku lat i niejednokrotnie widziałam, że siła i moc jest w kobietach 💪👯‍♀️🙏
    Moja znajoma ma synka Ksawerego, który w wieku 12 mc (obecnie 15mc) poważnie zachorował. Zdiagnozowano u niego w główce nowotwór. Chłopiec dzielnie walczy, ale niestety polski system zdrowotny nie kwalifikuje go do radioterapii protonowej, która obecnie jest mu bardzo potrzebna. Rodzice zbierają środki na leczenie w USA lub Niemczech. Są w stałym kontakcie z onkologami. Tam rokowania są zdecydowanie bardziej korzystne. Niestety "goni nas czas". Ksawery powinien zacząć radioterapię za 2 tyg ale nierealne jest zebranie 500 tys zł w takim czasie. Tyle obecnie brakuje... Dziewczyny jeśli możecie wspomóżcie. Liczy się każda złotówka i ważna jest każda pomoc, chociażby udostępnienie zbiórki lub grupy licytacyjnej.

Poniżej podaję linki i jednocześnie przepraszam Was za spam

https://www.siepomaga.pl/waleczny-ksawery

https://www.facebook.com/groups/ksawerykontraguz/?ref=share

• Joanne Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Miałam wrażenie że nie było mnie tu już od wielu dni i pomyślałam że sprawdzę w kalendarzu jak ogólnie sprawy się mają i jestem w szoku że to dopiero 4 doba od porodu leci... aż sama nie wiem czy czegoś źle nie policzyłam... tyle się działo, tyle minęło... do domu wyszłam w piątek po południu. Nawet już dość miałam szpitala i przykucia do łóżka. Tego że Krysia ryczała a Bartek wycierajac jej pupę stał z brudna chusteczką i zastanawiał się gdzie ją odłożyć a ja krzyczałam "weź to jebnij na podłogę,jaki masz problem?!" I tak za każdym razem bo ten za każdym razem w panice te same zachowania 😆

Zdziwiona byłam bo odłączyli przeciwbolowy, przyszła w południe pielęgniarka i mówi że idziemy wziąć prysznic. A po prysznicu oznajmia mi że do domu. Myślałam że jakoś dłużej wypis powinien trwać a nie "jak ustoi to won".

Opieka poporodowa to naprawdę świetna sprawa i współczuję Wam że wiele z Was musi sama ogarniać temat. Obecnie próbuję rozbujać laktacje bo mleka mam mało a sutki już w takim stanie że mój mały żarłacz ma embargo na ssanie i jest mi przykro bo ona tak potrzebuje tej bliskości... Mimo że czuję wyrzut hormonów to nie mam baby blues ale jak pomyślę o tym jej wzroku "jesteś całym moim światem" to ryczę jak bóbr. Ogólnie każdego dnia się zmienia i robi urocze minki. Już jestem zakochana namaksa. W Moim też instynkt ojcowski ogromny się obudził. Fajnie się na nich patrzy. Dzisiaj powiem opiekunce poporodowej żeby zrobiła mu dzień ojca i zajęła się nim- przedsionek już miał wczoraj, kąpiel i kangurowanie, ubieranie, pampers, ale chce żeby dzisiaj całą uwagę poświęciła jemu bo wraca do pracy a mną zajmiemy się w kolejne dni.

Ogólnie czuję się dobrze, trochę boli dół brzucha i niewyspanie, i zdaję mi się że też zatrzymały mi się te odchody porodowe(?) Bo prawie nie krwawię. Wystarcza mi zwykła wkladka.

Asia11, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie będę szukać żeby zacytować, ale mi też się wydaje że ten czas ciąży nie spędziłam odpowiednio, że za dużo się stresowałam a za mało cieszyłam każdym dniem, celebrowania tego szczególnego stanu raczej nie było, ale nie ma co wypominek sobie robić tylko teraz korzystać z każdego dnia❤️

Dobrze że poruszacie temat zdjęć i filmików bo ja też zdjęciowa nie jestem, coś tam robię ale mało, a filmów to już wcale. Później i tego będzie się żałowało 🤦🏻‍♀️

I pamiętajcie że jako polskie kobiety i w szczególności "matki polki" na tle takich np holenderek bardzo dużo od siebie wymagamy, nawet za dużo! Więc w tym temacie warto trochę wrzucić na luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 04:50

Tony, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, z budową i remontami niestety tak jest, niby fachowcy a wszystko nie tak 🤦‍♀️

U nas z tymi pytaniami to tragedia. Teściowa do męża dzwoni codziennie, przestał od jej odbierać. Znajomi co chwilę czy czuję, że będę rodzić. Jezu 🤦‍♀️ serio mi się już z nikim nie chce gadać, bo nic innego ich nie interesuje. Też już nie analizuje, cieszę się końcówką ciąży, nie rozmyślam :)

Aga300 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne patrząc na mamuśki z mojego rocznika to właśnie wydaje mi się, że jestem wyluzowana aż nadto, serio 😅.

Dziewczyny, mam pytanie 😅. Jak u Was odpadał kikut pępowiny? U Młodego jakby warstwami, widzę, że ta zaschnięta krew się zaczyna łuszczyć, do kikuta jeszcze trochę... Nadal przemywać to Octaniseptem? ?

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ