LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje, Angie. Dzis jest troche lepiej, ale za kazdym razem, gdy siadam na kibelku mam chwile przestrachu. W srode sie widze ze swoja ginka prowadzaca, jutro robie badania krwi i zastanawiam sie, czy nie dokupic badania kalu, tak z czystej ciekawosci. Tylko, ze przy takiej ilosci smecty ktora wypilam, to raczej kupy nie zobacze kilka dni.
Czytam wszystko co piszecie z zapartym tchem - strasznie lubie te opisy, jak Wam mijaja dni ❤️Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja mam jutro dopiero pierwszą wizytę położnej 🙈 mam takie szczęście że w 1 ciąży położna złamała nogę i to ja jeździłam do przychodni na kontrolę i potem położna była 2 razy u mnie to teraz położna się rozchorowała i szukali zastępstwa 🤦♀️
A w piątek mamy pierwszą wizytę u lekarza ☺️
Ogólnie niepokoje się i mam nadzieję że położna mi pomoże i jest to efekt tymczasowy po cesarce ale nie czuje pełnego pęcherza.. normalnie trzymam mocz ale nie czuje potrzeby korzystania z toalety więc chodzę kiedy mi się przypomni i wtedy mam taki strumień jakbym z kilku miejsc sikała 🙈 masakra jakaś mam nadzieję że wróci wszystko do normy 🙏Decemberry, Marta93 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry przytulam. Jeszcze taki niemiły lekarz się trafił, zamiast się zaopiekwoac to stresu dokłada.
Miałaś może hemoroidy? Może przez biegunkę pękł Ci hemoroid?Decemberry lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angie, ja tez nie czuje parcia na mocz prawie.. az sie zaczelam zastanawiac, czy tak dobrze chlone plyny, ale sama nie wiem. Trzymam kciuki, zeby to sie unormowalo. A jak Twoja blizna?
Karola, wlasnie ja nigdy nie mialam hemoroidow, ani nawet nie wiem jakie to jest uczucie, jednak staram sie trzymac tej wersji, ze to wlasnie to. Jedyne co mnie zbija z tropu to ilosc krwi, ktora ze mnie w ciagu 24h ponad wyplynela. Normalnie abstrakcyjnie przerazajacy widok. Slyszalam, ze hemoroidy niekoniecznie musza byc na zewnatrz, wiec sie pocieszam, ze moze to to…Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Weź mnie nie wkurzaj Jadłam tylko parówki na granicy, które dziwnie smakowały, ale byłam tak głodna, że olałam to i stwierdziłam, że zaryzykuję... No to zaryzykowałam
Robię morfologię, crp i inne wskaźniki, które mi na wypisie ze szpitala polecono.
Jak koło 20 zrobiłam pierwszą od XX godzin kupę prawie bez krwi to czułam się jakbym wygrała w totolotka. No i cud, że się kupa pojawiła, bo od tych nastu godzin moją "kupą" była krew. Najwyżej pójdę do rodzinnego po skierowanie do proktologa, niech oni się głowią nad tym co to :<Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Angie, ja tez nie czuje parcia na mocz prawie.. az sie zaczelam zastanawiac, czy tak dobrze chlone plyny, ale sama nie wiem. Trzymam kciuki, zeby to sie unormowalo. A jak Twoja blizna?
Karola, wlasnie ja nigdy nie mialam hemoroidow, ani nawet nie wiem jakie to jest uczucie, jednak staram sie trzymac tej wersji, ze to wlasnie to. Jedyne co mnie zbija z tropu to ilosc krwi, ktora ze mnie w ciagu 24h ponad wyplynela. Normalnie abstrakcyjnie przerazajacy widok. Slyszalam, ze hemoroidy niekoniecznie musza byc na zewnatrz, wiec sie pocieszam, ze moze to to…
Blizna najgorzej mnie boli tam gdzie się zaczyna i kończy bo jest mega długa 😔 i dopiero od wczoraj mogę w miarę wygodnie spać na bokach bo tak to tylko na plecach mnie najmniej bolało.
A i ja po CC bardzo mało krwawiłam a teraz to już prawie wcale a pamiętam że poprzednik razem to bardzo dużo i długo krwawiłam 🤷♀️ także ciekawe dlaczego teraz tak mamDecemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry wrote:Hej Dziewczynki,
U nas wczoraj chwile grozy. Po biegunce o ktorej Wam pisalam, pojawila sie krew. Duzo, duzo krwi. Wiele godzin, zaczela rosnac mi temperatura.. szczerze przyznam, ze balam sie o swoje zycie. Nigdy nie leciala mi krew z “tylu” w takiej ilosci… normalnie jakbym miala okres.
Kontakt ze szpitalem - zasugerowali izbe przyjec.
Moja ginka - izba przyjec.
Polozna - izba przyjec.
To pojechalismy. Lekarz oczywiscie poddal w watpliwosc to, co powiedzialam, bo uznal, ze pewnie mi sie pomylilo z krwia pologowa. Gdy mu powiedzialam, ze mam tryliard procent pewnosci, ze nie, ze to na pewno krew z pupy, to po prostu zrobil badanie, usg, stwierdzil, ze polozniczo wszystko ok i nara. Musial sie oczywiscie jeszcze wypowiedziec, ze czemu mialam tak wczesnie cesarke! Ze co ja sobie wyobrazam wyciagac dziecko tak szybko… skrytykowal tez, ze jem parowki, i czemu tak daleko wybralam szpital na rodzenie. Ehh.. stwierdzil, ze to zatrucie i jak nie minie, mam sobie isc na zwykly sor, a nie do nich, bo oni nie sa od jelit.
Kupilam smecte, elektrolity i modlilam sie, zeby przeszlo… mamy godzine 21, i ja dopiero pomalu przestaje widziec krew z tylu. Najadlam sie tyle stresu, ze szkoda gadac. Mam wrazenie, ze szpitale naprawde cierpia na znieczulice…
O masakra, współczuje lekarza na jakiego trafiłaś… 😡 A ta krew może z podrażnienia biegunką?Decemberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDecemberry wrote:Dziekuje, Angie. Dzis jest troche lepiej, ale za kazdym razem, gdy siadam na kibelku mam chwile przestrachu. W srode sie widze ze swoja ginka prowadzaca, jutro robie badania krwi i zastanawiam sie, czy nie dokupic badania kalu, tak z czystej ciekawosci. Tylko, ze przy takiej ilosci smecty ktora wypilam, to raczej kupy nie zobacze kilka dni.
Czytam wszystko co piszecie z zapartym tchem - strasznie lubie te opisy, jak Wam mijaja dni ❤️
A może to hemoroidy??
Mi leci krew z pupy bo mam zaparcia i w ciąży w srodku żylaki odbytu się zrobiły i teraz zarówno przy biegunce jak i zaparciach krew się leje tak, że czasem ciężko zatrzymać
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ja mam jutro dopiero pierwszą wizytę położnej 🙈 mam takie szczęście że w 1 ciąży położna złamała nogę i to ja jeździłam do przychodni na kontrolę i potem położna była 2 razy u mnie to teraz położna się rozchorowała i szukali zastępstwa 🤦♀️
A w piątek mamy pierwszą wizytę u lekarza ☺️
Ogólnie niepokoje się i mam nadzieję że położna mi pomoże i jest to efekt tymczasowy po cesarce ale nie czuje pełnego pęcherza.. normalnie trzymam mocz ale nie czuje potrzeby korzystania z toalety więc chodzę kiedy mi się przypomni i wtedy mam taki strumień jakbym z kilku miejsc sikała 🙈 masakra jakaś mam nadzieję że wróci wszystko do normy 🙏
Z pęcherzem mam dokładnie tak samo, więc to chyba normalne. -
Dziewczyny, mobilizujecie bliznę po CC? Mi z jednej strony zrobił się taki wałeczek, ciekawe czy to się jakoś wyrówna.
Powiedzcie czy czyścicie Maluchom jamę ustną? Jak to robić? A taką nakładką na palec to od kiedy się robi? Jak ząbki zaczną wychodzić?Scandi-B lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Cześć dziewczyny.
Decemberry mocno Ci współczuję stresu związanego z dolegliwościami. Najważniejsze, że przeszło. Oby badania były w porządku 🙏.
Ja dziś ledwie zipie, już nie mam siły do spożywania pokarmów przez Karola. On nie je, on wpier..., nałyka się powietrza a później jest płacz, zgrzytanie zębów i lament, bo na 100% brzuszek boli. Jest odbijany po każdym posiłku ale to mało co daje, bo jak go kładę to zaraz mu się ulewa...
W ogóle mam pytanie: czy Wam szpitale oddały kartę ciąży? Mój szpital sobie wziął, wg pani sekretarki do "dokumentacji"... Powinni chociaż zrobić mi ksero...Decemberry lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
kid_aa wrote:Dziewczyny, mobilizujecie bliznę po CC? Mi z jednej strony zrobił się taki wałeczek, ciekawe czy to się jakoś wyrówna.
Powiedzcie czy czyścicie Maluchom jamę ustną? Jak to robić? A taką nakładką na palec to od kiedy się robi? Jak ząbki zaczną wychodzić?kid_aa lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Cześć dziewczyny.
Decemberry mocno Ci współczuję stresu związanego z dolegliwościami. Najważniejsze, że przeszło. Oby badania były w porządku 🙏.
Ja dziś ledwie zipie, już nie mam siły do spożywania pokarmów przez Karola. On nie je, on wpier..., nałyka się powietrza a później jest płacz, zgrzytanie zębów i lament, bo na 100% brzuszek boli. Jest odbijany po każdym posiłku ale to mało co daje, bo jak go kładę to zaraz mu się ulewa...
W ogóle mam pytanie: czy Wam szpitale oddały kartę ciąży? Mój szpital sobie wziął, wg pani sekretarki do "dokumentacji"... Powinni chociaż zrobić mi ksero...
U nas ostatnio Stasio tez ma gorzej przy karmieniu. Czasami odrywa się od piersi caly czas i przez to karmienie trwa wieki... juz nie wiem co mu wtedy nie pasuje. Albo lapie go często taki nerw-glupawka i nie da się go uśpić. 2 dni temu wieczorem złapał się za wlosy (a czuprune to ma mega) ciągnął wlosy i plakal ze go boli ale nie chciał puścić i wez tu bądź mądry 😂
W ogóle to odpuściłam juz sobie moja ukochana pozycje do karmienia na boku bo maly tak zaczął łapać piers ze z bólu nie mogę wytrzymać i nie wiem dlaczego bo wygląda wszystko ok 🙃 -
kid_aa wrote:Dziewczyny, mobilizujecie bliznę po CC? Mi z jednej strony zrobił się taki wałeczek, ciekawe czy to się jakoś wyrówna.
Powiedzcie czy czyścicie Maluchom jamę ustną? Jak to robić? A taką nakładką na palec to od kiedy się robi? Jak ząbki zaczną wychodzić?
Tak, ja mobilizuje od ok tygodnia 😊
Buzie czyszczę bobasowi gazikiem zmoczonym w wodzie i nałożonym na palec. Nakładkę do czyszczenia mam, ale zacznę jej używać jak zaczną swędzieć dziąsła 😊kid_aa lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Cześć dziewczyny.
W ogóle mam pytanie: czy Wam szpitale oddały kartę ciąży? Mój szpital sobie wziął, wg pani sekretarki do "dokumentacji"... Powinni chociaż zrobić mi ksero...
Oddali razem z cała dokumentacją przy wypisie -
Sóweczka wrote:A może to hemoroidy??
Mi leci krew z pupy bo mam zaparcia i w ciąży w srodku żylaki odbytu się zrobiły i teraz zarówno przy biegunce jak i zaparciach krew się leje tak, że czasem ciężko zatrzymać
Wspolczuje Ci tych dolegliwosci, ale jednoczesnie mnie pocieszylas. W jaki sposob stwierdzono te zylaki odbytu?
Dzis kolejny dzien jestem “zatkana”, takze luz, niech jelita odpoczna. Choc brzuch boli. Jem prawie sam ryz, bez niczego. Wczoraj mnie taki bol glowy zlapal, ze zasnac nie moglam. I wez w tym stanie jeszcze odciagaj pokarm 😞
Co do blizny po cc - tez mi sie zrobil waleczek z lewej strony i mam ogromna nadzieje, ze to sie wyrowna, bo chyba sie kompleksow nabawie.. Angie, tez mnie blizna najbardziej boli na poczatku i koncu. Ale z lewej strony to jakis kosmos, strasznie piecze. Wczoraj jeszcze jak ostatnia idiotka wnosilam ciezkie pranie do suszarki (z parteru na pietro) i teraz sie boje, ze mi szwy puszcza. Dobrze, ze jutro ginka, to na usg sprawdzi..
Mam jeszcze do Was pytanie odnosnie swiezej blizny. Ten idiotyczny lekarzyna na izbie gin mi powiedzial, ze zle dbam o rane, bo powinnam te strupki juz pozdrapywac. A ja nic takiego nie slyszalam w swoim szpitalu, zebym miala robic cokolwiek innego niz myc szarym mydlem i osuszac. Dotykanie tej rany boli, wiec nie wyobrazam sobie tego miejsca szorowac, poza tym zawsze myslalam, ze strupki powinny same zejsc.. a jak Wam mowiono?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualnyDecemberry wrote:Wspolczuje Ci tych dolegliwosci, ale jednoczesnie mnie pocieszylas. W jaki sposob stwierdzono te zylaki odbytu?
Dzis kolejny dzien jestem “zatkana”, takze luz, niech jelita odpoczna. Choc brzuch boli. Jem prawie sam ryz, bez niczego. Wczoraj mnie taki bol glowy zlapal, ze zasnac nie moglam. I wez w tym stanie jeszcze odciagaj pokarm 😞
Co do blizny po cc - tez mi sie zrobil waleczek z lewej strony i mam ogromna nadzieje, ze to sie wyrowna, bo chyba sie kompleksow nabawie.. Angie, tez mnie blizna najbardziej boli na poczatku i koncu. Ale z lewej strony to jakis kosmos, strasznie piecze. Wczoraj jeszcze jak ostatnia idiotka wnosilam ciezkie pranie do suszarki (z parteru na pietro) i teraz sie boje, ze mi szwy puszcza. Dobrze, ze jutro ginka, to na usg sprawdzi..
Mam jeszcze do Was pytanie odnosnie swiezej blizny. Ten idiotyczny lekarzyna na izbie gin mi powiedzial, ze zle dbam o rane, bo powinnam te strupki juz pozdrapywac. A ja nic takiego nie slyszalam w swoim szpitalu, zebym miala robic cokolwiek innego niz myc szarym mydlem i osuszac. Dotykanie tej rany boli, wiec nie wyobrazam sobie tego miejsca szorowac, poza tym zawsze myslalam, ze strupki powinny same zejsc.. a jak Wam mowiono?[/QUOTE
Gin zauważyła na badaniu gin bo wyszły z wysiłku i mnie też mega bolało.
Bliznę kazali masować i ja przy chłopakach używałam takiej maści contratubex i teraz tez będę. Blizna tak się zagoiła, że miałam tylko kreseczkę jak ołówkiem rysowaną.
Absolutnie nie kazali strupów zrywac tylko myc mydlem i osuszać
A co do karty to oddali mi w szpitalu wszystkie dokumenty
Jakoś dziwnie mi się wkleiloWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 10:46
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Decemberry, wspolczuje dolegliwosci 😳 no i takich tekstow w szpitalu. Tragedia.
Angelaaa, ja po SN tez przez prawie dwa dni nie czulam potrzeby siku, tylko chodzilam na zegarek co kilka godzin. Chyba to wynika z tego ze mnie silne znieczulali do szycia (od razu po porodzie nie bylam w stanie nawet zrobic siku i mnie cewnikowali). Przy CC to znieczulenie o wiele silniejsze, wiec moze dlatego Cie jeszcze trzyma 🤔
Dzasta ja dostalam kopie karty ciazy. Moj synek tez teraz lapczywie je, ulewa i ma brzuszkowe problemy. Wogole wczoraj strasznie czesto jadl, ale krotko. Przez to mialam wrazenie ze jestem przykuta do niego. Tata wrocil juz od wczoraj do pracy, na home office, wiec jeszcze byl w stanie mi troche pomoc, ale dzis wieczorem jedzie na delegacje do czwartku - ciekawe jak to przetrwamy 😳
Dobrze ze piszecie o higienie jamy ustnej, tez mam ta nakladke ale tez nie uzywam jeszcze, a nic innego nie robilam wiec chyba musze zaczac z tym wacikiem tak jak radzicie 👍Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczynki za Wasze wsparcie. Zawsze mnie to pocieszy i mentalnie utuli.
A z tym lapczywym jedzeniem, to my uzywamy butelek Aventa Natural i mamy smoczki nr 1, ktore sa niby od 0m+, a Mlody czesto sie krztusi.. wczoraj zamowilam smoczki 0m, bo sie okazalo, ze sa, tylko niby dla wczesniakow. Niemniej w komentarzach ludzie pisali, ze dziecko w koncu sie przestaje krztusic, wiec mam wielka nadzieje, ze to pomoze.
Myslalam tez nad probowaniem innych butelek, np lovi, bo podobno tez sa super, ale najpierw sprawdze te zerowki.Nosia lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g