LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Decemberry mi też kazali myć tylko szarym i osuszać. Teraz, po zdjęciu szwów prowadzący powiedział, że mam już się z blizną nie cackać tylko normalnie traktować.
Jeśli chodzi o tego aventa to ja zamówiłam te smoczki 0 i było ok a 1 czekają - choć już teraz butli nie używamy.
A kartę ciąży oddali, bo ona jest moją własnością, a nie szpitala - szpital może co najwyżej xero zrobić.Decemberry, lawendowePole lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Decemberry strasznie współczuję przezyc i wizyty na Izbie Przyjeć. Ja jak się przyjmowalam ostatnio na oddział do zabiegu to na izbie byly takie wredne baby. Nie to, że przyjęcie na odział trwało długo to jeszcze tak tam zmarzłam. Kazali się przebrać w koszule i szlafrok i siedzieć na korytarzu. Tak zmarzłam, że maskara. Na oddziale nie lepiej. Winda wozili obiady więc z torbą szlam na oddział schodami na 4 piętro.
Mam nadzieje, ze sie wyjaśni skąd te krwawienie, ale też obstawiam wewnętrzne hemoroidy. Moje hemoroidy (zewnętrzne) których nabawiłam się po porodzie troszkę się zwinęły. Na szczęście nie krwawią. Dobrze, że nie dostałam żadnych zaparc bo bym pewnie umarła z bólu przy 💩
Dzasta książeczke ciąży oddano mi od razu.
Jesli chodzi o trzymanie/nietrzymanie moczu to ja mam tak, że muszę chodzić często to łazienki na siku. Jeśli mam więcej w pęcherzu moczu, to po prostu on mi nie utrzymuje tego. Jak idę po schodach albo się zaśmieje to się podsikuje na szczescie jest lekka poprawa taka, że nie wylatuje wtedy cała zawartość pęcherza tak jak to było po porodzie.
Na wizytę do jakiegoś specjalisty muszę się umówić, ale tak ciężko z małym dzieckiem coś załatwić.
Umawialyscie się już na bioderka?
Moja mała jak się łapczywie naje cyca to też niespokojnie śpi, szybko oddycha, napręża się i denerwuje. Pójdą bączki i jest chwilę ok. Teraz spi mi na rękach.Decemberry lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Decemberry strasznie współczuję przezyc i wizyty na Izbie Przyjeć. Ja jak się przyjmowalam ostatnio na oddział do zabiegu to na izbie byly takie wredne baby. Nie to, że przyjęcie na odział trwało długo to jeszcze tak tam zmarzłam. Kazali się przebrać w koszule i szlafrok i siedzieć na korytarzu. Tak zmarzłam, że maskara. Na oddziale nie lepiej. Winda wozili obiady więc z torbą szlam na oddział schodami na 4 piętro.
Mam nadzieje, ze sie wyjaśni skąd te krwawienie, ale też obstawiam wewnętrzne hemoroidy. Moje hemoroidy (zewnętrzne) których nabawiłam się po porodzie troszkę się zwinęły. Na szczęście nie krwawią. Dobrze, że nie dostałam żadnych zaparc bo bym pewnie umarła z bólu przy 💩
Dzasta książeczke ciąży oddano mi od razu.
Jesli chodzi o trzymanie/nietrzymanie moczu to ja mam tak, że muszę chodzić często to łazienki na siku. Jeśli mam więcej w pęcherzu moczu, to po prostu on mi nie utrzymuje tego. Jak idę po schodach albo się zaśmieje to się podsikuje na szczescie jest lekka poprawa taka, że nie wylatuje wtedy cała zawartość pęcherza tak jak to było po porodzie.
Na wizytę do jakiegoś specjalisty muszę się umówić, ale tak ciężko z małym dzieckiem coś załatwić.
Umawialyscie się już na bioderka?
Moja mała jak się łapczywie naje cyca to też niespokojnie śpi, szybko oddycha, napręża się i denerwuje. Pójdą bączki i jest chwilę ok. Teraz spi mi na rękach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 12:36
-
nick nieaktualnyDecemberry wrote:Dzieki Dziewczynki za Wasze wsparcie. Zawsze mnie to pocieszy i mentalnie utuli.
A z tym lapczywym jedzeniem, to my uzywamy butelek Aventa Natural i mamy smoczki nr 1, ktore sa niby od 0m+, a Mlody czesto sie krztusi.. wczoraj zamowilam smoczki 0m, bo sie okazalo, ze sa, tylko niby dla wczesniakow. Niemniej w komentarzach ludzie pisali, ze dziecko w koncu sie przestaje krztusic, wiec mam wielka nadzieje, ze to pomoze.
Myslalam tez nad probowaniem innych butelek, np lovi, bo podobno tez sa super, ale najpierw sprawdze te zerowki.
Nienwiem o co chodzi z tym krztuszeniem, ale Mała je z cycka i za każdym razem muszę ją obracać bo się krztusi 🤷
Od kilku dni jest łapczywa i zaciąga powietrze -
Będę pisać do prowadzącego, by mi ksero załatwił. Chociaż mogli mnie poinformować na wyjściu, ja o tym w ogóle nie myślałam. Byłam skupiona na tym, by Młody się nie rozpłakał w drodze do auta 😅.
I kolejne pytanie: polecacie jakieś karuzele na łóżeczko? Interesuje mnie taka, co jest na baterie i kręci się nie wydając przy tym dźwięków. Sprawdziłam dziś kilkadziesiąt na allegro i smyku ale nie natrafiłam na taką, co by mi pasowała... 😕11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Będę pisać do prowadzącego, by mi ksero załatwił. Chociaż mogli mnie poinformować na wyjściu, ja o tym w ogóle nie myślałam. Byłam skupiona na tym, by Młody się nie rozpłakał w drodze do auta 😅.
I kolejne pytanie: polecacie jakieś karuzele na łóżeczko? Interesuje mnie taka, co jest na baterie i kręci się nie wydając przy tym dźwięków. Sprawdziłam dziś kilkadziesiąt na allegro i smyku ale nie natrafiłam na taką, co by mi pasowała... 😕
Nie potrafię na razie polecić, ale się pochwalę bo dostałam od przyjaciółki przepiękną, ręcznie robioną, nie na baterie i nie kręci się sama ale mega mi się podoba:
https://artyferia.pl/produkt/karuzela-do-lozeczka-z-4-lesnymi-zwierzetami?gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyNcQJCqnY8mezHyn6Vdcj1b2hYs6DxESQrS05apXjUGbnOAV4WmoSkaAnL-EALw_wcB
Co do karty ciąży, to jest Twoja dokumentacja medyczna i powinni Ci ją odesłać, oni sobie mogą co najwyżej zostawić xero. Nie będzie Ci już zbytnio potrzebna, ale kto wie czy przy (ewentualnej) kolejnej ciąży się nie przyda żeby porównać.
Nie wiem czy u mnie coś powoli nie rusza. Od godziny mam skurcze, ale zupełnie nie bolesne, po prostu czuję, że się macica spina. Poobserwuje jeszcze.
Kalli95, Sóweczka, Decemberry, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Nie potrafię na razie polecić, ale się pochwalę bo dostałam od przyjaciółki przepiękną, ręcznie robioną, nie na baterie i nie kręci się sama ale mega mi się podoba:
https://artyferia.pl/produkt/karuzela-do-lozeczka-z-4-lesnymi-zwierzetami?gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyNcQJCqnY8mezHyn6Vdcj1b2hYs6DxESQrS05apXjUGbnOAV4WmoSkaAnL-EALw_wcB
Co do karty ciąży, to jest Twoja dokumentacja medyczna i powinni Ci ją odesłać, oni sobie mogą co najwyżej zostawić xero. Nie będzie Ci już zbytnio potrzebna, ale kto wie czy przy (ewentualnej) kolejnej ciąży się nie przyda żeby porównać.
Nie wiem czy u mnie coś powoli nie rusza. Od godziny mam skurcze, ale zupełnie nie bolesne, po prostu czuję, że się macica spina. Poobserwuje jeszcze.Tony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Umowilam nas na bioderka na nfz uwaga na 9 stycznia czyli dopiero w 12 tygodniu życia dziecka. Pojdziemy ale w następnym tygodniu jedziemy tez prywatnie
U nas w przychodni akurat mój brat robi audyt i zrobił jakiś taki system, że u wszystkich specjalistów czas oczekiwania jest max 1 miesiąc i działa to już kilka lat i się sprawdza 👍
-
nick nieaktualny
-
Marta93 wrote:Dziewczyny co na wzdęcia dla maluszka, karmie piersią może mogę coś wypić zjeść żeby jej pomóc?
Espumisan dla dziecka jest od 1 miesiąca a czy coś innego to nie wiem. Ale też dziecku do 3 miesiąca rozwija się układ trawienny także takie problemy mogą być 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Będę pisać do prowadzącego, by mi ksero załatwił. Chociaż mogli mnie poinformować na wyjściu, ja o tym w ogóle nie myślałam. Byłam skupiona na tym, by Młody się nie rozpłakał w drodze do auta 😅.
I kolejne pytanie: polecacie jakieś karuzele na łóżeczko? Interesuje mnie taka, co jest na baterie i kręci się nie wydając przy tym dźwięków. Sprawdziłam dziś kilkadziesiąt na allegro i smyku ale nie natrafiłam na taką, co by mi pasowała... 😕
My dostaliśmy tę od znajomych i szczerze mówię - jest beznadziejna 🤦🏼♀️ melodie jak pogrzebowe i nie kręci się bez dźwięku
https://m.ceneo.pl/112363064;pla?fto=385607890&se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyN6htlCrOT1DsGBdAGyX--R875T3ubHmuSYJEPnhfTL5T-XqKpMfxgaArvfEALw_wcB
-
nick nieaktualnyTony wrote:Nie potrafię na razie polecić, ale się pochwalę bo dostałam od przyjaciółki przepiękną, ręcznie robioną, nie na baterie i nie kręci się sama ale mega mi się podoba:
Nie wiem czy u mnie coś powoli nie rusza. Od godziny mam skurcze, ale zupełnie nie bolesne, po prostu czuję, że się macica spina. Poobserwuje jeszcze.
Oho!!
A Ty masz chyba na dziś termin 🤔
Tony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:U nas w przychodni akurat mój brat robi audyt i zrobił jakiś taki system, że u wszystkich specjalistów czas oczekiwania jest max 1 miesiąc i działa to już kilka lat i się sprawdza 👍
-
Sóweczka wrote:A ja dziś mam lenia. Do złożenia 2 miski prania i pelno do wyprania, ale mam wywalone. Zmęczona jestem. Trzeba zadbać o siebie.
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:I tak Cie podziwiam. Z tego co pamiętam masz więcej niż 1 dziecko a ja często nie dam rady nawet nic do jedzenia zrobic bo małego rzeczy trzeba prac, prasowac, rano po karmieniu jeszcze odsypiam godzinę, a tu jeszcze trzeba ogarnąć siebie i dziecko małe i dom 😐
Mam jeszcze 2 "dużych" synów - 13 i 9 lat. Najstarszy w okresie dojrzewania, ósmoklasista i przygotowanie do egzaminu 🤦🏼♀️ przy mlodszym więcej do ogarniania.
Najlepiej (🤦🏼♀️) to gotuje mi się o 6 rano chłopakom sniadanie do szkoły - nalesniki lub tortille z kurczakiem 🙆
Później jak wyjdą na autobus do szkoły ja ogarniam Małą po godzinie pójdziemy na drzemkę godzinną, pozniej Mała znowu spi to ja ogarniam co mogę. Dziś np dużo nie zrobiłam bo jak wstała o 11 to dopiero przrd 15 poszła spać. Dobrze, że chłopcy wrócili ze szkoły o 13:30 to Cyprian się zajął Marlenką, a ja dokończyłam obiad - ale przesoliłam sos 😁 w ramach rekompensaty pozwoliłam im trochę coli do obiadu 🤣
Jest ciężko, a teraz jak nie ma Męża to bardziej, ale nic tu na świecie nie jest mocniejsze od nas i damy radę wszystkiemu 🤗
Ludzie gorzej mają i dają radę, wiec ja dziękuję Bogu za to co mi daje i siły jakie mam ♥️
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Tony, w takim razie zaciskam kciuki 😁.
Marta93 - Sóweczka już napisała o Espumisanie. Położna zaleciła 4x6 kropel. A kładzenie na brzuszku musimy sprawdzić. Karol bardzo niechętnie podchodzi do tego pomysłu 🙄. A ja sama nie wiem już jak go kłaść.
Czuję, że wielkimi krokami zbliża się kryzys. W czwartek mąż wraca do pracy - to już w ogóle będzie "wesoło" 😟. Nie wiem jak gościa ogarnę, nie wiem, jak będę funkcjonować a najbardziej przeraża przygotowanie i spożywanie posiłków. Po prostu nie pozostaje mi nic innego jak podziwiać Sóweczkę, bo przy jednym ledwo żyję 🥵.
Mam nadzieję, że jutro będzie łaskawsze i dla Karola, i dla mnie 😌.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny spotkałyście się z taką informacją, że dzieciakom urodzonym przez cc należy się rehabilitacja/fizjoterapia? Coś mi tak świata, ale nie mogę znaleźć źródła.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍