LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony, trzymam kciuki. Piękna ta Twoja karuzela.
Dziewczyny, ja mam od wczoraj jakiś kryzys. Synek cały czas chce jeść albo spać przytulony na brzuchu/kolanach. Nie daje się odłożyć ani do łóżeczka, ani do naszego łóżka. Dzisiaj nie udało mi się nawet jeszcze wziąć prysznica40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Na wzdęcia u mnie sprawdził się termofor z pestek wiśni, noszenie na leniwca, kładzenie na brzuszku, leżenie na mnie:D brzuch do brzucha no i czas. Po 4 miesiacu minęły kolki i bóle brzuszka. Wszelkie krople u nas nic nie dały.
Obecne zalecenia są takie żeby nie podawać herbaty z kopru. Pediatra też mi odradzała. Każda mama jednak robi jak uważa .
Mój maluch też się krztusi. Mam szybki wyplyw mleka i nie nadąża z połykaniem. Wtedy słyszę jak biedny łyka to powietrze. Tak samo jak chce tylko pociumkać to też go zalewa mlekiem i się krztusi. Z butelki trochę lepiej bo aż tak szybko mu nie leci (a zawsze mówią, że to z butli szybciej leci ).
Zostałam dzisiaj na 2 h sama z moją dwójką i nawet obiad zrobiłam . Oluś w dzień jest łaskawy bardzo. W wieczorem i w nocy jest już gorzej .Scandi-B, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Tony, w takim razie zaciskam kciuki 😁.
Marta93 - Sóweczka już napisała o Espumisanie. Położna zaleciła 4x6 kropel. A kładzenie na brzuszku musimy sprawdzić. Karol bardzo niechętnie podchodzi do tego pomysłu 🙄. A ja sama nie wiem już jak go kłaść.
Czuję, że wielkimi krokami zbliża się kryzys. W czwartek mąż wraca do pracy - to już w ogóle będzie "wesoło" 😟. Nie wiem jak gościa ogarnę, nie wiem, jak będę funkcjonować a najbardziej przeraża przygotowanie i spożywanie posiłków. Po prostu nie pozostaje mi nic innego jak podziwiać Sóweczkę, bo przy jednym ledwo żyję 🥵.
Mam nadzieję, że jutro będzie łaskawsze i dla Karola, i dla mnie 😌.
Nie ma co podziwiać. Wejdziesz w rytm - trzeba i już 🤷
Nikt za nas tego nie zrobi.
Co eo jedzenia gotuj na 2 dni - ja często tak robię no spaghetti, kurczak ze szpinakiem...
Jak zostaje mi sosów to zdarza się, że zamrażam i za jakiś czas wyciagam i dogotowuje tylko makaron lub ryż 🤷
-
nick nieaktualnyKaroInka wrote:Na wzdęcia u mnie sprawdził się termofor z pestek wiśni, noszenie na leniwca, kładzenie na brzuszku, leżenie na mnie:D brzuch do brzucha no i czas. Po 4 miesiacu minęły kolki i bóle brzuszka. Wszelkie krople u nas nic nie dały.
Obecne zalecenia są takie żeby nie podawać herbaty z kopru. Pediatra też mi odradzała. Każda mama jednak robi jak uważa .
Mój maluch też się krztusi. Mam szybki wyplyw mleka i nie nadąża z połykaniem. Wtedy słyszę jak biedny łyka to powietrze. Tak samo jak chce tylko pociumkać to też go zalewa mlekiem i się krztusi. Z butelki trochę lepiej bo aż tak szybko mu nie leci (a zawsze mówią, że to z butli szybciej leci ).
Zostałam dzisiaj na 2 h sama z moją dwójką i nawet obiad zrobiłam . Oluś w dzień jest łaskawy bardzo. W wieczorem i w nocy jest już gorzej .
O kurcze, a za chłopców pamiętam polecali herbaty z kopru. Jaki przeskok przez 9 lat.
Nie słyszałam o rehabilitacji po cc.
Cypek miał wielkie kolki i pamietam, że w 5mcu mu przeszło.
-
Altair wrote:Tony, trzymam kciuki. Piękna ta Twoja karuzela.
Dziewczyny, ja mam od wczoraj jakiś kryzys. Synek cały czas chce jeść albo spać przytulony na brzuchu/kolanach. Nie daje się odłożyć ani do łóżeczka, ani do naszego łóżka. Dzisiaj nie udało mi się nawet jeszcze wziąć prysznica
Tony karuzela cudowna, totalnie w moim guście. Piękna
Trzynam kciuki za Twoje rozwiązanie
Umówiłam dzisiaj Diane na bioderka na 22 grudnia. Nawet sprawnie poszło z zapisem. Myślałam, że będę jakichś jekow pielęgniarek słuchać przez telefon a tu bez problemu o dziwo.
Moja Diana też ma wzdęcia. Wije się. Ciężko jest. Kladlam ja dzisiaj na brzuszku, ale tak ciągle głowę do góry że się obawiam ja tak klascTony lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Ja dzisiaj mam to Samo. Dianka kiepsko spala w nocy a w dzień dzisiaj oczy jak 5 zł i cały czas cyc i na moich rękach. Też jestem zmęczona.
Tony karuzela cudowna, totalnie w moim guście. Piękna
Trzynam kciuki za Twoje rozwiązanie
Umówiłam dzisiaj Diane na bioderka na 22 grudnia. Nawet sprawnie poszło z zapisem. Myślałam, że będę jakichś jekow pielęgniarek słuchać przez telefon a tu bez problemu o dziwo.
Moja Diana też ma wzdęcia. Wije się. Ciężko jest. Kladlam ja dzisiaj na brzuszku, ale tak ciągle głowę do góry że się obawiam ja tak klascScandi-B lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Tony, w takim razie zaciskam kciuki 😁.
Marta93 - Sóweczka już napisała o Espumisanie. Położna zaleciła 4x6 kropel. A kładzenie na brzuszku musimy sprawdzić. Karol bardzo niechętnie podchodzi do tego pomysłu 🙄. A ja sama nie wiem już jak go kłaść.
Czuję, że wielkimi krokami zbliża się kryzys. W czwartek mąż wraca do pracy - to już w ogóle będzie "wesoło" 😟. Nie wiem jak gościa ogarnę, nie wiem, jak będę funkcjonować a najbardziej przeraża przygotowanie i spożywanie posiłków. Po prostu nie pozostaje mi nic innego jak podziwiać Sóweczkę, bo przy jednym ledwo żyję 🥵.
Mam nadzieję, że jutro będzie łaskawsze i dla Karola, i dla mnie 😌.
U mnie tez nie zalecali kropel zadnych w 1 msc, tak jak Angelaaa napisala 🤷♀️ Badz tu madry czlowieku. W kazdym razie probuj z brzuszkiem, moj Oskar sie z dnia na dzien bardziej przekonuje do tego. Dzis nawet dlugo polezal kolo 14, popierdzial sobie przy tym niezle. Teraz spi do tej pory z dwoma przerwami na jedzenie i pieluche, ale jest grzeczniutki - nawet pieluche na spiocha zmienialismy, a zwykle sie wydziera 😅 niezla zmiana w porownaniu do ostatnich dwoch dni. -
Dałam dwie kropelki Espumisan w aptece mężowi Dali Espumisan dla noworodka 🤷 ja wypiłam majeranek (karmię piersią może coś da, zobaczymy 😍 ja też zmęczona plecy bola masakra szwy ciągną 😑 a ja jestem taka że nie usiądę tylko ciągle coś robię
-
Hej 😊 21.11.2022 urodził się Hubert 🥰😍 nie dawałam długo znać, ale na pierwszą stronę przesyłam aktualizację tego co u nas się zadziało i kiedy 🙂 nieudana indukcja porodu, finalnie zakończona CC ze względu na brak postępu.
KaroInka, Tony, Kalli95, Nosia, kid_aa, Ultra-Dżasta, Scandi-B, Decemberry, Angelaaaa, MamaTrójki, Asia11, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość
🧍🏻♀️1991
🧍🏻1993
Starania od 05.2018
07.2021 I IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Menopur 225) - pobrano dwie komórki, uzyskano jeden zarodek - 10dpt beta 0.
03.2022 II IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Elonva, Menopur 225), punkcja 07.03.2022 - pobrano 9 kumulusów z tego 5 dojrzałych komórek.
12.03.2022 transfer blastusia 4.1.1 💕
3 dpt - beta 11,5 prog 116 (połówka Ovitrelle)
6 dpt - beta 27,6 prog 136
8 dpt - beta 97
10 dpt - beta 195, prog 150
12 dpt - beta 293 (inne labo)
13 dpt - beta 387
17 dpt - beta 1477, prog 109, widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
24 dpt - beta 11696, prog 144
25 dpt - jest ❤️ (6t0d)
23.05.2022 - prenatalne (USG+PAPPA) - ryzyka niskie (13t3d)
22.06.2022 (17t2d) - Hubert 💚
22.07.2022 - połówkowe - 460g (22t0d)
23.09.2022 - usg III trymestru - 1720g (31t0d)
21.10.2022 - 2460g (35t0d)
04.11.2022 - 2980g (37t0d)
21.11.2022, 22:29 - Hubert jest z nami 💜 3860g, 56cm
Mamy ❄️❄️❄️ (4.1.1, 4.1.1, 3.1.1) -
Dziewczyny u mnie skurcze były już dość regularne, ale niebolesne, zadzwoniłam do położnej, kazała mi wziąć ciepłą kąpiel i się uspokoiło. Zjadłam lekką kolację i idę się przespać, na wypadek gdyby na noc się znowu rozkręciło. Mam dzwonic nawet w srodku nocy. Jezu jak to dobrze mieć taką położną, przy pierwszym porodzie to serio nie wiadomo co i jak, już mieliśmy jechać do szpitala ale nas uspokoiła.
Czytam Was i staram się zapamiętać jak najwięcej, bo też mi się to wszystko pewnie niedługo przyda 😅
kid_aa, Ultra-Dżasta, Nosia, Scandi-B, Aga300, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Krysiaa wrote:Hej 😊 21.11.2022 urodził się Hubert 🥰😍 nie dawałam długo znać, ale na pierwszą stronę przesyłam aktualizację tego co u nas się zadziało i kiedy 🙂 nieudana indukcja porodu, finalnie zakończona CC ze względu na brak postępu.
Gratulacje 😍🥳 juz mozecie sie soba nacieszyc! Dzieki ze dajesz znac. 😊Krysiaa lubi tę wiadomość
-
Krysia gratulacje!!
Tony, bądź dzielna! :DD Trzymam kciuki mocno!
Zrobiliśmy sobie dzisiaj sami zdjęcia z Maleństwem, wyszły mega uroczo. Będą do ramki
Ta pozycja na leniwca jest mega spoko, dzisiaj ją na instagramie wyczaiłam u jakiejś babeczki.
Musimy się też na bioderka zapisać, heh.Krysiaa lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g