LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyScandi-B wrote:My od polowy drugiego tygodnia zaczelismy dawac smokk tylko podczas przewijania, bo czasem trwalo to dlugo a on potrafil wyplakiwac plucka i szkoda mi go bylo. Ale teraz widze ze nie zawsze chce go wziac.
Oskar polezal dzis ponad 15 minut na brzuszku i znow popierdzial zdrowo, po czym sie rozplakal - okazalo sie ze pielucha przeciekla. To juz trzeci taki przypadek od nocki. Czy to moze byc znak ze wyrasta z jedynek? 🤔
Jedunki to tak na chwilę. Marlena już wyrasta z 2, a mam jeszcze 5 paczek z prezentów 🤦🏼♀️ -
Przyjęli mnie na oddział i czekamy. Nie dzieje się nic. Może samo się zacznie, a jak nie to indukcja w przyszłym tygodniu. Nie narzekam bo mogę sobie pozwolić na komfort i żaden bombelek w domu nie został, ale jednak szpital działa trochę przygnębiająco.
-
Sóweczka wrote:Jedunki to tak na chwilę. Marlena już wyrasta z 2, a mam jeszcze 5 paczek z prezentów 🤦🏼♀️
Zależy od dzidziusia. Mojemu 1 z pampersa są jeszcze za duże (luźne przy nóżkach i przeciekają). Bambiboo na pierwszy rzut oka wydają się jeszcze większe, ale te gumki dobrze przylegają i nic nie przecieka. Teraz testuję Dada złote i póki co dla mnie najlepsze. -
U mnie też pampersy 1 posłużą na dłużej bo są jeszcze za duże 🙈
U nas nocki masakra.. najlepiej cyc i na mnie spanie.. w ciągu dnia ładnie śpi sama ehh 🤨
Nie wiem jak od poniedziałku ogarnę sama 2 dzieci 🙈 właśnie szukam dostawki do wózka dla starszej córki bo się nie słucha na spacerze 😞Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Aga300 trzymam kciuki! ✊🙏
Tony a u Ciebie jak? Coś od rana się zmieniło? 😁
Asia11 nam oprócz złotej Dady podeszły jeszcze lidlowe Lupilu 😊.
U nas nocki są w miarę okej. Młody zasypia po kąpieli około 21-22 i budzi się tak 1-1:30, a później co 2-3h. I zawsze po karmieniu odciągam swój pokarm, żeby mieć na następną. Nie wyobrażam sobie Młodego przy cycu z jego ssaniem. Jak sobie o tym przypomnę, to autentycznie, sutek mnie boli na samą myśl 😂. A tak, mam luz choć na te 2-3h jak śpi.
Spróbowałam leżenia na brzuszku, kuźwa, Karollo to silny chłop 😳. Może tak podnosić głowę i nią obracać w prawo i lewo? Po dwóch razach daje sobie spokój, widać, że się męczy. Jednak zrobił na mnie wrażenie 😅. Później, nie wiedziałam czym go zająć, więc wyciągnęłam karty kontrastowe i chyba go zainteresowały. Czasami tak śmiesznie zezował ale gadanie to będzie mieć po matce - jak się patrzył na te obrazki, to coś tam po swojemu "mówił". Później nastąpił płacz, więc szybka zmiana pieluchy, butla i spanie 😅. Takie mamy poranki. Popołudnia to głównie przytulasy i czytanie bajek, i pampersy, jedzenie i spanie oczywiście!
Jakby któraś z Was była zainteresowana, to na insta @brzuch_po_ciazy dziś lub jutro rusza akcja "kalendarz adwentowy" i będzie zniżka 23% (wiem, bo wczoraj do niej pisałam, czy kurs jest odpowiedni dla kobiet z nacięciem krocza 😅). Babeczka jest fizjo uro-gin i ma super kurs pt. "Brzuch po ciąży". Mnóstwo ćwiczeń na połóg, po połogu, webinary, itd. Ogólnie praca z brzuchem, postawą, mdm po ciąży. Kurs bez zniżki kosztuje 399 zł a ze zniżką 308 zł, więc nawet się opłaca. Dostęp jest na 60 dni z możliwością przedłużenia. Ogólnie na jej profilu jest też mnóstwo darmowych treści związanych z tym, jak pracować z brzuchem i blizną po cc, po ciąży. Robiłam niektóre z ćwiczeń po ciąży a teraz będę cisnąć kurs. Acha! I to NIE JEST współpraca 😂 (bo zrobiłam babce taką reklamę, niczym influencerka 😂🤣).Aga300 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Mialam zwykly 4-cyfrowy i pesel dziecka potrzebny jeszcze do rejestracji 🙂
Ja mam mega długi i mam napisane że mogę robić w szpitalu w Bydgoszczy ale położna mówiła że po co jechać jak mogę u siebie zrobić. I teraz nie wiem czy ten kod przejdzie 🤷♀️ pediatra może wystawić skierowanie na bioderka ?bo w piątek mamy wizytęMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dajecie już smoczek ?
My używamy smoczka odkąd wróciłyśmy ze szpitala Wika nie jest do niego jakoś mocno przywiązana, najczęściej jak np zaśnie już z nim to go wypluwa, często go w ogóle nie chce. Przydatny jest dla nas bardzo po jedzeniu z butli żeby jeszcze sobie trochę possala. I znowu trochę possie i wypluwa -
Angelaaaa wrote:Ja mam mega długi i mam napisane że mogę robić w szpitalu w Bydgoszczy ale położna mówiła że po co jechać jak mogę u siebie zrobić. I teraz nie wiem czy ten kod przejdzie 🤷♀️ pediatra może wystawić skierowanie na bioderka ?bo w piątek mamy wizytę
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Melduje, ze jestem po wizycie u ginekolozki. Z podwoziem i blizna wszystko oki. Za dwa tygodnie ide do urofizjo, potejpuje mi brzuch, moze troche tym rozeszlym miesniom pomoze. Oby. ✨❤️
Fajnie bylo znowu ja zobaczyc, pokazac Dzidziutka. Taki mam juz pociazowy sentyment do tego miejsca, bo zawsze bylo milo.
Obliczylismy, ze potrzebujemy 1,5h, zeby sie do wyjscia naszykowac, z karmieniem, odciaganiem pokarmu na droge, przewijaniem itd xDmeggie94 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja już mam wyniki badań, jestem w szoku jak idealne mam wyniki morfologii i moczu 🙈 tsh też mnie zaskoczyło, bo od porodu euthyrox brałam mocno w kratke, a mam poniżej normy tsh, wiec może będę mogła zejść trochę z dawki. Jutro wizyta u gin, w pon u endokrynologa 😊
Scandi-B, Nosia, Ultra-Dżasta, Decemberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jeśli nie jest obojętny los edukacji Naszych Dzieciaków, to zachęcam do podpisania petycji w spr. weta Lex Czarnek
https://www.petycjeonline.com/lex_czarnek_20_-_petycja_do_prezydenta_rp_andrzeja_dudy_w_sprawie_weta
Podpis trzeba potwierdzić jeszcze na swoim mailu
Roześlijcie gdzie się da
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Hahaha dziewczyny mój chłop jest już tak zestresowany, że pozwolił mi rodzic nawet dzisiaj 🤣
Ale nic na to nie wskazuje. Wszystkie skurcze mi sie wyciszyly 🤷🏼♀️ Byłam u swojego lekarza, potem u położnej i ona zawołała jeszcze innego lekarza. Mój lekarz proponuję poczekać do 7.12 i jeśli nie ruszy to cc. Polozna i ten drugi lekarz, są zdania żeby czekać max. do niedzieli i wtedy lecimy z oksy.
Miałam dwa usg przez dwóch lekarzy, każdy robił po kilka pomiarów i wychodzi mniej więcej 3700-3800g. Szyjka na cały palec lekarza, na dwa palce położnej, miekka, długa na 1,5cm, główka nisko. Więc duza szansa, że samo ruszy, bo jest progres.
Powiem Wam, że po tym wszystkim już mnie z nerwów głowa rozbolała i się trochę popłakałam, chociaż starałam się być spokojna cały czas.
Koniec końców plan jest taki, że czekamy na niedzieli, jak nie ruszy to rano stawiam się na oddział na wywołanie 🤷🏼♀️Ultra-Dżasta, kid_aa, meggie94, Anita2022, Nosia, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Tony, widocznie Laurze dobrze w brzuszku 😅 jeszcze daje Ci odpocząć od nieprzespanych nocek. Uwierz mi, ona doskonale wie, co robi 😂.
A propo nocek - mąż wraca jutro do pracy i wysłałam go spać do pokoju obok. A on do mnie, że przecież Polska z Argentyną gra i chociaż pierwszą połowę obejrzy 😂🤣. Sorry ale nie wierzę na wyjście grupy no ale okej.
Żegnam się na dziś, muszę się psychicznie przygotować na jutrzejszy dzień. Będę ogarniać jutro jakąś rutynę bez męża. Mam nadzieję, że Karol przeżyje a ja nie zeświruje 😵.
Przespanej nocki Wam życzę dziewczyny! ☺Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki