LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Altair a od dawna tak masz? U nas teraz jest podobnie, z jednej piersi bardziej się leje , aż biedak się krztusił, położna wczoraj doradziła, żeby karmić spod pachy i jest lepiej. Młody w sumie od wczoraj je co 2h i to takie naciągane i przedłużane przez nas, w nocy ssał np. tylko 7 min i spanko
Wyczytaliśmy, że to może skok w 7tygodniu i częstsza potrzeba przystawiania więc może u Was podobnie. Mały teraz jest potwornie marudny. Wczoraj w dzień miał tylko turbodrzemki, nawet na spacerze po raz pierwszy nie zasnął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 12:57
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Hej! Mało się udzielam bo życie mnie pochłania 😂 ale staram się czytać. My wczoraj z Wandzią byliśmy na szczepieniu (Diana ma odroczone o miesiąc). Dostała 5w1 plus pneumokoki i rotateq i powiem Wam ze kiepsko zniosła, była rozdrażniona całe popołudnie 😕 poprzednie dzieci szczepilam zwykłymi darmowymi szczepionkami i zawsze rozdzielałam tak żeby były dwa wkłucia na wizycie i super nam się to sprawdzało. Wiec nie wiem czy wczoraj to czysty przypadek, inne dziecko czy jednak za dużo „szczęścia” na raz🤷🏻♀️
Mt30 my cały czas mamy nawracające plesniawki 😕 najlepiej poradził sobie syrop fluconazole ale jest na receptę i niestety nie można go nadużywać. Teraz wróciłam do nystatyny, zobaczę czy będzie jakiś efekt.
Apropos kup to u nas Diana robi codzennie (okropnie śmierdzące po tym nutramigenie) a Wanda na cycku co 2-3 dni 🤷🏻♀️
Jeśli wypływ mleka jest za szybki spróbujcie karmić dzieci leżąc na plecach a dziecko brzuszek do brzuszka).
Dziewczyny życzę udanego Sylwestra! Żeby dzieciaki dały posiedzieć chociaż do północy a potem spały do rana 😂😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 13:02
Tony, KaroInka lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
U nas też było 6w1 i Staś po szczepieniu najpierw spał cały czas, a od 22 miał podgorączkowy stan i płakał co chwilę i tak do rana. Ewidentnie go brzuszek bolał. Na szczęście rano kupa i przeszło. Teraz znów śpi tylko na cyca się budzi. Aż się obawiam jaka nocka znów będzie🤔 Oby tylko już się tak nie meczyl jak wczoraj...
-
U nas wczoraj szczepiliśmy 6w1. Objawów narazie żadnych.
U nas kupki codziennie kilka.
Mała je co ok. 2h i ssie 7 minut czasami 10 minut i to jest standard.
W nocy je co 4h czasami co 3h.
Jutro pewnie "Sylwester z Polsatem " :p
Zjemy cos dobrego, przyjadą siostry i zrobimy pokaz slajdów z projektora na ścianie. Moje fotki z dzieciństwa w większości są na slajdach.
-
Nosia wrote:My dzisiaj też byliśmy na szczepieniu. Też płakusiała malutka.
Waży już 5200g, urodzeniowa 3240g, dzisiaj mamy 6 tyg+2.
Kupkę mamy taką śluzowatą od początku. Podaje probiotyki, ale nic się nie zmieniło.
Marta a bardzo często macie te ulewania? -
Staś urodzeniowa miał 3560 spadł do 3240 a teraz waży 4400. Patrzyłam u starszych to najmniej przybrał. Trochę mnie to niepokoi ale pediatra powiedziała że nie ma się czym martwić bonsie rozwija i jednak przybiera a że powoli to może jego tako urok.
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny a jak cenowo wyglądają szczepienia ?
My szczepiliśmy Infanrixem, bo chciałam od razu 3 szt w razie jakby potem nie było, a hexacimy mieli od ręki tylko 2. Płaciłam 211 zł. Za Hexacime cena do 200 zł jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 18:38
-
Tysia1985 wrote:Staś też ulewa bardzo tylko ze on mało przybrał i zastanawiam się czy to nie przez to. Pediatra mówiła że można zakupić w aptece coś na zagęszczenie podaję się przed karmieniem i może przestanie tak ulewać.
-
Hejka wieczorowa pora.
Na szczepionki na dzisiaj i za dwa tygodnie wydalismy 1468 zl, w Bielsku Bialej.
Dzisiaj szczepilismy Infanrix Hexa, Rotarixem i Prevenarem13.
Synek ma 6 tyg i 2 dni. Teraz jest troche marudny, ale temperatury ku chwale nie ma.
Poinformowali nas, ze po rotarixie trzeba uwazac przy zmianie pieluch, ani nie calowac synka przez przynajmniej tydzien w buzke, bo mozemy sie nadkazic rotawirusami. Slyszalyscie cos takiego? A co z karmieniem piersia, przeciez slina dziecka z tymi wirusami na piersi zostanie.. to co, myc po karmieniu piersi? Hmm..Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas 19-21 stopni, w ciągu dnia ubieram ją w body+spodenki i jak śpi przykrywam kocykiem. Czasem rozbieram żeby sobie poleżała z gołą pupą i powietrzyła krocze na noc dodatkowo czapeczka i grubszy kocyk, bo w sypialni mamy chłodniej.
South, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:U mnie za dużo przybiera urodziła się 2970 21 listopada spadła tylko w 1 dobie 160 g a wychodziliśmy z wagą 2860 obecnie waży 4441g
U nas w sypialni 21 stopni w salonie 22. Staś ma body i spodenki lub polspiochy. Na noc albo polspiochy albo śpiochy. I przykryty kołderką. -
Decemberry, tez nam mówiono o tym, żeby nie całować po tym szczepieniu, ale tylko przez 1 dzień.
U nas 20-21 i ubieram body długi rękaw i spodenki, czasami body długi rękaw i pajac. Na noc body plus pajac. W dzień jak lezy i na noc przykrywam kocykiem.
Tysia, dokładnie. Mój słabo przybierał, więc teraz jak już w normie to cieszę się jak głupia widząc na wadze coraz większe wartości 😁 Ale mój to kruszynka patrząc jak wartości waszych maluchów lecą w górę. Mój ma obecnie 3950g (przy wypisie 11.11 miał 2730g).
Kurde dziewczyny to forum uzależnia😜 Już sobie obiecałam, że będę zaglądała raz dziennie, ale mi nie wychodzi 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 20:53
Tony lubi tę wiadomość
-
To ja mam w dzień 20 w nocy 19 i ma body na długi rękaw i pajacyk na długi rękaw i ja się martwię że jest jej za zimno bo ma buźkę chłodna i rączki tak wiem na kark się patrzy 😄 ogólnie mamy stacje pogodowa z biedry ona pokazuje 22 obecnie a zegarek z temperaturą z allegro 25 jak on ma 22 to stacja 20-19 i któremu wierzyc🤣
-
Decemberry też nam pediatra o tym mówiła. Żeby trochę bardziej pilnować higieny, szczególnie przy przewijaniu. Ja nie myłam wtedy piersi po karmieniu, tylko częściej myłam ręce. Na szczęście nic nam.nie bylo, mimo że starszak strasznie ulewał i ciągle chodziłam obrzygana. Teraz pierwsze szczepienia mamy dopiero 16 stycznia na rotawirusy i tydzień później 6w1 i pneumokoki. Zastanawiam się nad meningokokami ale starszy trzy tyg temu miał druga dawkę bexero i trochę się pomęczył po niej- nóżka go dość długo bolała.
Wyszła nam ciemieniucha i staram się ją wyczesywać. Oluś ma dużą czuprynę i to nie lada wyzwanie;D.
My w domu mamy ciepło, pewnie z 23 stopnie. Oluś śpi w pajacu, zawinięty w rożek. Jak w mojej opinii jest chłodno to jeszcze kocykiem troszkę przykrywam. W dzień to jest w bodach, polspiochach albo pajacu i tyle. Na spacer ubieram kombinezon dresowy (polar od wewnątrz) i wkładam do śpiworka. Jak wieje albo jest chłodniej to jeszcze zakładam pokrowiec z wózka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 22:15
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙