LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Decemberry wrote:Jeszcze Was zapytam - jakim cudem wylapujecie np. Sluz w kupie? Nasz dzidziut nie dosc, ze kupczy raz na 2-3 dni, to jak juz walnie, to nas doslownie zalewa 🤣 i to jest takie meeega rzadkie, jak sraczka doroslego, i tak mial praktycznie zawsze.. jak w tym ewentualnie sluz wylapac? 😅
-
U nas też z 5 kup dziennie 😅
A śluz widać od razu bo w pieluszce są takie jakby gluty i wczoraj jeszcze zwisał śluz przy pupie 🙈
Lekarka mówiła że to może być od kataru lub jak mało a rzadko to norma a u nas praktycznie jest cały czas ale poczekam bo 5 stycznia mamy szczepienie i będzie inny lekarz to zobaczymy co powieMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U nas właśnie wczoraj też pojawił się śluz boję się, że to może być objaw grypy 😭😭 ale daliśmy jej lek, dzisiaj też dostanie. Narazie nie ma innych objawów. Ehh stresuje mnie to.
Na domiar złego przedwczoraj znowu miałam epizod zapalenia piersi z gorączką, teraz już jest ok, ale zrobił mi się taki guz w cycku i boję się, czy to nie ropień zapisałam się na usg na jutro na wszelki wypadek.
A no i idę jutro do fizjoterapeuty bo od ponad tygodnia kuleję. Strasznie mnie boli krzyż/pośladek, ledwo chodzę.
Sypię się kurnaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 11:03
-
Tony mam to samo, chodzę na rehabilitację i mi to pomaga. Bylo tak źle, że nie mogłam chodzić. Staram się ćwiczyć w domu ale nie mam czasu a jak juz się położę na macie to starszak się na mnie rzuca .
Mój mąż już wrócił do pracy. Wczoraj to jeszcze pojechał na budowę prosto po pracy i wrócił dopiero po 22. Jakoś się ogarnęłam z towarzystwem ale jak już zasnęli to nie wiedziałam jak się nazywam a powiem, że nawet byli wczoraj współpracujący. Noc-tragedia. Między 23 a 7 rano Olo budzil się 6 razy 🥴😵.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
U nas też nocka średnia, zasnął dopiero o 1:30 🥴 Od rana jest marudny, aspiratorem odciągnęłam więcej niż zazwyczaj i już sobie wkręcam, że coś go bierze. Ze smoczkiem i przy piersi oddycha swobodnie i nic nie cieknie, więc to może nie katar. Wykończymy się w tym sezonie infekcyjnym.
mt30 lubi tę wiadomość
-
Hej hej po Świętach! U nas od świąt mały kryzys. Mała zrobiła sie mocną lękliwa i.w ciągu dnia albo cyc albo na rękach i widzę że jest czujna bo chwile otwiera oczy i patrzy czy jestem.Podejrzewam że za dużo wrażeń miała. Na szczęście w nocy śpi bez zmian.
Mt30- ja podbnie jak dziewczyny używam maść bebanthen jak jest spoko skóra, alantan plus na lekkie zaczerwienie i tormentalum jako ostatnia deska ratunku. Tormmentalum to lek, super działa ale staram sie nie nadużywać.
Tony - lekarka zaleciła mi czyszczenie piersi do zera laktatorem po karmieniu, żeby uniknąc zapalenia. Robie to raz dziennie i na razie objawy minęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 13:35
Tony lubi tę wiadomość
-
My dziś byliśmy u pediatry,bo ulewala znów od rana i ta kupa sluzowata,zadzwoniłam do położnej to kazała przyjechać mała znów przybrała 400g waży 4441g 😱 pani doktor mówi że śluz pojawić się może przy karmieniu piersią i to jest ok a ulewanie u małej to efekty przekarmienia 😑 od wczoraj wjechał smoczek i ma być nadal dawany bo mała odruch ssania na piersi zaspokajała i przez to ciągle ulewala, w sumie jak ulala to ja brałam do cycka jak płakała bo myślałam że głodna ,tak więc dziewczyny muszę ograniczyc, skrócić trochę czas karmienia 😏 bo mała jest pełna brzuszek się rozlewa 😑
-
Dziewczyny, jak teraz ubieracie na spacer? Temperatura 4 stopnie. Ja mam kombinezon misiowy- bawełniany, i przykrywam kocykiem. W domu zostaje śpiworek wełniany sensillo, bo mój mąż powiedział, że się ugotuje. Chodziliśmy 30min i mały był cieplutko. Zastanawiam się przy jakiej temperaturze Mozna jeszcze wlozyc do śpiworka? Ogólnie dopiero zaczynamy spacerki, bo najpierw, mróz, teraz deszcz. Czy można tak odrazu wydłużyć spacer ądo godziny czy lepiej stopniowo?
-
mt30 wrote:Dziewczyny, jak teraz ubieracie na spacer? Temperatura 4 stopnie. Ja mam kombinezon misiowy- bawełniany, i przykrywam kocykiem. W domu zostaje śpiworek wełniany sensillo, bo mój mąż powiedział, że się ugotuje. Chodziliśmy 30min i mały był cieplutko. Zastanawiam się przy jakiej temperaturze Mozna jeszcze wlozyc do śpiworka? Ogólnie dopiero zaczynamy spacerki, bo najpierw, mróz, teraz deszcz. Czy można tak odrazu wydłużyć spacer ądo godziny czy lepiej stopniowo?
Ja nie mam śpiworka. Jak był mróz (wychodziliśmy nawet przy -6) to miał body długi rękaw, pajac, dresik, kombinezon misiowy, zawinięty w rożek i kocyk. Teraz jak jest ok. 4 to podobnie tylko nie zawijam w rożek. Ja najpierw werandowałam. Potem pierwsze 2-3 spacery były po 30 min. Teraz bywa, że idę nawet na 1,5 godziny.
Zapobiegawczo na pleśniawki to jak najczęściej po karmieniu przemywać dziąsełka gazą z przegotowaną wodą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 20:14
-
Potwierdzam, że śluz przy KP jest normalny. Ostatnio zmusiłam biedną położną środowiskową do oglądania zawartości pieluchy 😉
Herbatka laktacyjna - piję taką, która się nazywa Bocianek. Nie wiem, czy pomaga, ale przynajmniej jest smaczna.
U nas żółtaczka powoli schodzi i podobno nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, więc od środy mały jest zaszczepiony. Miał biegunkę przez dwa dni po tym szczepieniu, dzisiaj już chyba lepiej.
Była u mnie doradczyni laktacyjna. Niezła praca, w Krakowie 250 złotych za godzinne spotkanie🙄 Generalnie kiepsko mi to karmienie idzie. Mam bardzo szybki wypływ pokarmu, sika jak z fontanny. Wieczorami z kolei pustki. Chyba nadużywałam laktatora na początku, bo się bałam, że będzie za mało mleka. Teraz mały jest bardzo leniwym ssakiem - przyczepia się do piersi i pije to, co samo wypłynie. W związku z tym, że nie ssie porządnie, to nie opróżnia piersi i po godzinie znów jest głodny. Zazdroszczę kobietom, którym karmienie przychodzi intuicyjnie i łatwo. Dla mnie to orka na ugorze.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Mój książe, drugi dzień z rzędu śpi w dzień 3h:). Wczoraj po spacerze też odsypiał kolejne 3 co mu się w nocy przestawiło i od 4 rano już rozpoczął nowy dzień. Ja siedzę i spię, dziś znów pada.
Dziewczyny odnośnie szczepień, to bierzecie te płatne 5w1 czy 6w1? Czy można je odroczyć w czasie. Ja mam na 8 tydzień szczepienia ale patrzę nst. dnia są bioderka i się obawiam jakiejś reakcji, więc bioderka ważniejsze. Czy szczepienia można odłożyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 11:04
-
My wzięliśmy 6w1. Oczywiście możesz przesunąć termin, nikt Was na siłę nie zmusi do tego wyznaczonego. Może po prostu zadzwoń do przychodni i wyjaśnij sprawę? Nawet jeśli nie ma odczynu poszczepiennego, to dziecko może się gorzej czuć w dniu po szczepieniu, być senne albo rozdrażnione. Też bym nie łączyła z usg.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
mt30 wrote:Mój książe, drugi dzień z rzędu śpi w dzień 3h:). Wczoraj po spacerze też odsypiał kolejne 3 co mu się w nocy przestawiło i od 4 rano już rozpoczął nowy dzień. Ja siedzę i spię, dziś znów pada.
Dziewczyny odnośnie szczepień, to bierzecie te płatne 5w1 czy 6w1? Czy można je odroczyć w czasie. Ja mam na 8 tydzień szczepienia ale patrzę nst. dnia są bioderka i się obawiam jakiejś reakcji, więc bioderka ważniejsze. Czy szczepienia można odłożyć?
U nas dzisiaj słoneczko i ciepło 😊
My szczepiliśmy 6w1. Co do przesunięcia to najlepiej ustalić w punkcie szczepień, bo to skomplikowane. Trzeba zachowywać odstępy i odpowiedni wiek dziecka I z tymi terminami nie jest to takie proste. No i zależy czym chcesz szczepic. My chcieliśmy sobie zmienić schemat, ale nam nie pozwolili, bo sanepid by im nie wydał w odpowiednim czasie szczepionek🙄 przynajmniej tak to argumentowali.
My dzień po szczepieniu byliśmy u lekarza 120 km od domu. Małemu nic nie było. Po 6w1 raczej jest ok. Gorzej po Bexsero, ale pewnie nie będziesz ich łączyć. I na bioderka jest czas do 12 tyg więc może warto przełożyć bioderka a szczepienia zrobic, bo jednak już dziecko by miało ochronę chociażby na rota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 12:25