LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rozumiem walke o kp, ale czy nie lepiej sprobowac, bo dziecko sie meczy? Jesli mm nie pomoze, to po prostu mozna wrocic do kp. Pokarm Ci nie zaniknie jesli bedziesz odciagac. Zawsze mozesz na ten czas go mrozic, wiec nic nie stracisz.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Przepraszam ale dla mnie mm to ostateczność jeśli ktoś nie ma możliwości karmic dziecka lub nie chce.
Moje dziecko się nie męczy, jest szczęśliwe i wiecznie uśmiechnięte, przez te kupki nawet jedno odparzenie mu się nie zrobiło od czasu jak zaczął je robić a lekarze ani razu nie wspomnieli ze lepiej dla dziecka byłoby przejść na mm 🙂 -
No dla mnie krew w kale to nie jest normalna rzecz, ale kazdy robi co uwaza i ja to szanuje myslalam, ze szukasz rozwiazania, wiec podajemy swoje pomysly. Jesli potrzebujesz pocieszenia, bo sama wiesz, co robisz, to ja to rozumiem, szanuje i nic juz nie doradzamBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Szukam rozwiązania zgodnego ze swoimi przekonaniami 🙂 dla mnie krew w kale to tez nie jest normalna sytuacja dlatego nie szukam rozwiązania na forum tylko u lekarzy. Mimo to wiele dobrych rad i rozwiazan tutaj podczytalam a teraz tylko chcialam zapytać o wagę waszych dzieci i porównać ze swoim.
Pocieszenia nie potrzebuję 🙂 -
Altair wrote:Tony, masz kogoś do pomocy? Mamę, teściową, rodzeństwo? (Pomijając dobre rady od ww., bo te wcale nie pomagają). Te pierwsze miesiące są naprawdę trudne. Mój mąż przez większą część tygodnia pracuje po 12-13 godzin, więc chwilami czuję się zmęczona i samotna. Ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka i pomogła mi trochę z dzieckiem - bardzo mi to doładowało akumulatory.
Niestety nie mamy nikogo, mieszkamy na Śląsku a oboje pochodzimy ze wschodniej Polski i tam też jest cala rodzina. Mamy tu paru przyjaciół, ale też pracują i mają swoje życie więc prosimy ich o pomoc już w ostateczności. Teraz jak jechałam na rezonans to nie miałam jej z kim zostawić, więc wzięłam ją ze sobą i w czasie badania zajęły się nią techniczki i mój kolega radiolog ale zdecydowanie prościej byłoby mieć kogoś do pomocy... trzeba zacisnąć zęby i jakoś to przetrwaćAltair lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przypomnijcie tą stronę do wydruku fotoksiazki. Przyszły zdjęcia z sesji 10 szt. Jak myślicie robić fotoksiazke z tyloma zdjęciami na dzień dziadka i babci? Czy dodać do niej też kilka zdjęć swoich z tel, ale to będzie głupio wyglądać przy profesjonalnych? Jak byście zrobiły?
-
mt30 wrote:Dziewczyny, przypomnijcie tą stronę do wydruku fotoksiazki. Przyszły zdjęcia z sesji 10 szt. Jak myślicie robić fotoksiazke z tyloma zdjęciami na dzień dziadka i babci? Czy dodać do niej też kilka zdjęć swoich z tel, ale to będzie głupio wyglądać przy profesjonalnych? Jak byście zrobiły?
Colorland.pl
Nie wiem jak bym zrobiła, ale śpiesz się bo teraz pewnie będzie dużo zamówień i nie zważa Ci wysłać tej fotoksiazki. -
mt30 wrote:Dziewczyny, przypomnijcie tą stronę do wydruku fotoksiazki. Przyszły zdjęcia z sesji 10 szt. Jak myślicie robić fotoksiazke z tyloma zdjęciami na dzień dziadka i babci? Czy dodać do niej też kilka zdjęć swoich z tel, ale to będzie głupio wyglądać przy profesjonalnych? Jak byście zrobiły?
-
Decembery, byłam u ginekologa to powiedział, że trzeba czasu żeby wszystko wróciło do normy bo macica bardzo się obniżyła przy porodzie. Skierował mnie do fizjoterapeuty, w poniedziałek się zapisze bo niestety wcześniejszą wizytę musialam anulować i przepadła a terminy odległe no i święta pokrzyżowały plany.
Byłam też u urologa. Nie pocieszył mnie. Powiedział, że przy porodzie doznałam urazu mięśni dna miednicy i stąd to nietrzymanie moczu. Stwierdził wysilkowe nietrzymanie moczu oraz częstomocz. Przepisał tabletki ktorych nie można brać podczas KP. Mówił żebym odstawiła na jakiś czas ale boję się że potem mała nie będzie tak ładnie jadła. Kontrola za miesiąc i do rozważenia test urodynamiczny. Mam ćwiczyć mieśnie kegla. Ćwiczę sobie te miesnie, widać poprawę ale jednak dalej jest problem. Mam nadzieję że czas zrobi swoje no i ćwiczenia. No i mam nadzieję, że urofizjoterapeutka powie więcej. Dzięki za troskę.
Urogin mówił żebym następnym razem nie c rodziła naturalnie. Bo może mi się jeszcze bardziej to nasilić. Hmm..
Znowu gin mówił, że nietrzymanie mija z czasem. Dla niego następny porod SN nie byłby problemem. Narazie się tym nie martwię bo nie wiem czy będę w ogóle w 2 ciąży. -
Nosia wrote:Dziewczynki a czym czyścicie uszy dzieciaczkom? Polecicie jakiś spray rozpuszczający woskowinę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 20:49
-
Cześć Dziewczyny, troche mnie nie było bo mój mąż wrócił na cały etat i sama zaczęłam ogarniać małą. Był kryzys bo mała przez 2 tyg nieodkladalna i jeszcze całkowicie odmawiala cyca także nie mialam chwili dla siebie. Na szczęście już jest lepiej. Pierwszy raz od poczatku jest na cycu z lekkim dokarmianiem raz dziennie i jest super W tym czasien mocno podrosła i zaczęla chyba rozumiec wiecej także zakładam ze pierwszy skok mamy za sobą.
Dziewczyny apropos ćwiczeń po porodzie. Skosnultujcie sie z fizjo przed podjeciem aktywności. Część ćwiczen jak np brzuszki czy podskoki czasmi można robić dopiero po pół roku.Decemberry, Kalli95, Nosia lubią tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Ja czyszczę tylko małżowinę patyczkiem. W środku nie. Obecność woskowiny jest w porządku i te wszystkie spraye to jakiś dziwny wymysł firm farmaceutycznych. Kiedyś tego nie było. Można tego użyć jak już faktycznie ucho jest zaczopowane woskowiną.
-
KaroInka wrote:Nosia sprawdzałaś może ten lek na
e-lactancia.org ? Tam trzeba wpisać substancje czynną. Często okazuje się, że można brać dany lek przy kp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 23:03
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Asia ja też czyszczę tylko małżowinę, ale dzisiaj zauważyłam, że jest dosyć sporo w uszku woskowiny i takich paproszków ze skóry, która łuszczyła się na uszku. Nie chcę tam grzebać żeby tego nie wpychać glebiej więc pomyślałam o jakimś sprayu.
mt30 ja nic nie mam bo się nie zaleca. Podobno (filmiki fizjoterapeutów z intrtnetu) nawet cieniutka 1-2 cm źle wpływa na kręgosłup maluszka.
Kiedyś przy refluksie czy ulewaniu zalecali kliny, ale teraz też nie, bo niby to nie eliminuje problemu ( z buzi nie wylatuje, w przełyku i tak zalega).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 07:03
-
mt30 wrote:Czy Wy macie pod materacykiem jakaś podkładkę? Żeby dziecko miało wyżej główkę?
Mam, ale używam tylko w czasie drzemek w ciągu dnia. Dużo czytałam i zdania są podzielone. Gastrolog i położna mówili, żeby używać. Z kolei fizjoterapeuci są raczej przeciwni i aktualne zalecenia WHO też są takie, żeby dzieci spały na płasko.
Mój synek od kilku dni ślini się bardzo i w nocy leżąc na plecach chyba się tą śliną krztusi przez sen, bo wydaje takie świszczące, charczące odgłosy. Najgorzej jest nad ranem. Dzisiaj wyglądało na to, że zaczyna się dusić przez sen - kiedy go przewróciłam na brzuszek, to wypłynęło mu z ust sporo płynu, ale chyba to była ślina, a nie cofnięte mleko. Ech, tyle stresów z tymi maluchami40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
mt30 wrote:Czy Wy macie pod materacykiem jakaś podkładkę? Żeby dziecko miało wyżej główkę?
Byś musiała poczytać czy są jakieś inne wady i zalety i zadecydować czy jest wam potrzebne ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️