LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, mój mąż też ma tyle dyżurów jak ma zejście to niby jest w domu, ale zwykle jest tak wykończony ze nie mam serca jeszcze mu dawać jakieś zadania, ale na szczescie sam z siebie dużo robi w domu i przy córce.
Dla mnie nie jest problemem brak towarzystwa (przynajmniej narazie) tylko poczucie braku kontroli nad swoim życiem. Wszystko jest uzależnione od aktualnego humoru Laury. Staram się złapać balans ale chyba jeszcze potrwa zanim się tego nauczę
Kidaa, na zabawki to jeszcze jest za mała, ale uwielbia karuzele nad łóżeczkiem, patrzy się na nią i się uśmiecha. Fajnie też się "bawimy" książeczkami kontrastowymi, dlugo się na nich skupia.kid_aa lubi tę wiadomość
-
My tez mamy mate z Kinderkraft z mapa swiata, maly lubi na niej lezec, ale dopiero zaczyna wogole patrzec na zawieszki. Swietna jest. Oprocz tego w kolysce ma drewniana pszczolke na sprezynie i potrafi sie godzine na nia patrzec i do niej mowic. Dostalismy tez taka maskotke-szmatke i to sie sprawdza teraz bo dopiero zaczyna cwiczyc chwyt i lapie za pieluchy i ubrania, za to tez. Jak mu poloze ja w zgieciu raczki to jest w stanie ja «przytulic».
https://lacabanedeslutins.be/shop/moulin-roty-doudou-paprika-le-lion-sous-mon-baobab-7417#attr=
Reszta zabawek na razie nie jest zainteresowany.
A, na karty kontrastowe sie patrzy ale tylko jak lezy na brzuszku to mu rozkladam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 10:48
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Mój cieszy się jak głupi do zawieszek nad chicco baby hug. Ale hitem jest to, że jak go przebieram w salonie na kanapie, to patrzy za każdym razem w jeden punkt na suficie i gada po swojemu i się mega cieszy. Już próbowałam tam coś zlokalizować, ale nic tam nie ma. Początkowo obstawiałam cień lampy, ale w dzień to samo. I tak przy każdym przebieraniu na kanapie 🤣 Ubaw ma po pachy. Z zabawek to jeszcze nie wyciaga rączek i nic jakoś szczególnie go nie interesuje. Jedynie wzrokowo właśnie te zawieszki i karty kontrastowe. Super wodzi wzrokiem i przekręca główkę.
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rozgladacie się już za żłobkami? Na co zwrócić uwagę? U nas już się trzeba zapisywać, więc umówiliśmy się do kilku żeby zobaczyć. Chyba będziemy chcieli od września ją wysłać.
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, czy wasze dzieciaki mają ulubione zabawki? polećcie co macie, bo mojemu muszę coś fajnego kupić, bo to coma go nie interesuje za bardzo.
Nasza totalnie nie interesuje się zabawkami nadal 🙈 Jedyna na jaką jakkolwiek reaguje to szeleścik z Mom’s Care i teraz zaczęła zaczepiać i reagować na misia z canpola takiego do zaczepienia np do wózka, my zaczepiamy jej go do pałąka w łóżeczku. Nic innego ją nie interesuje 🙈 -
Tony wrote:Dziewczyny rozgladacie się już za żłobkami? Na co zwrócić uwagę? U nas już się trzeba zapisywać, więc umówiliśmy się do kilku żeby zobaczyć. Chyba będziemy chcieli od września ją wysłać.
Wika jest już zapisana do żłobka na grudzień Ale ja mieszkam pod niewielkim miastem ok 60tys i nie mamy takich problemów ze żłobkami jak słyszę o dużych miastach. Zapisaliśmy do prywatnego, ale u nas w mieście to zadna różnica, bo czesne w prywatnych jest nawet 30 zł niższe niż w miejskich, tylko wyżywienie kilka złotych droższe dziennie, a za czesne i tak będzie szło z zusu bo wszystkie żłobki w naszym mieście biorą udział w dofinansowaniu Wszystkie żłobki u nas mają rewelacyjne opinie, wiec braliśmy pod uwagę lokalizacje blisko moich rodziców, żeby w razie podbramkowej sytuacji mogli ją odebrać.Tony lubi tę wiadomość
-
U nas hitem wśród zabawek jest mini karuzela z ikei powieszona nad przewijakiem. Odkąd mała zaczęła ją dostrzegać przewijanie stało się o wiele przyjemniejsze. Zamiast krzyczeć w niebogłosy wodzi wzrokiem za figurkami. Poza tym mamy trochę zabawek kontrastowych, mate i grzechotki, ale na razie nie cieszą sie zbyt dużym zainteresowaniem.
Do żłobka będę dzwonić w tym tygodniu. Chcielibyśmy zacząć aklimatyzację w wakacje ale jeszcze nie wiem czy w okolicy przyjmują takie maluchy.Tony, kid_aa lubią tę wiadomość
-
A żłobki to to samo co kluby dzieciece? Mamy jedno extra miejsce, ale to jest wlasnie klubik dzieciecy. Wykupuje sie abonament na konkretna ilosc godzin😆 jak to dziala u Was i jak cenowo to wyglada?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas ta panda to hit
https://allegro.pl/oferta/canpol-sensoryczna-karuzela-podrozna-babiesboo-12956619981
Mała patrzy a
na nią, śmieje się, tracą rączką, gada po swojemu.
No i motylek zawieszka, z szeleszczącymi skrzydełkami.
Z przytulanek to polecam bardzo tulisia. Diana uwielbia z nim zasypiać
https://allegro.pl/oferta/pielucha-muslinowa-przytul-hug-me-bunny-brudny-roz-10515284151Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 15:11
-
Decemberry wrote:A żłobki to to samo co kluby dzieciece? Mamy jedno extra miejsce, ale to jest wlasnie klubik dzieciecy. Wykupuje sie abonament na konkretna ilosc godzin😆 jak to dziala u Was i jak cenowo to wyglada?
Nie, żłobek to tak jak przedszkole tylko dla dzieci do 3 roku życia Płacisz czesne za cały miesiąc plus za wyżywienie za dni kiedy dziecko jest w żłobku i może być dziecko na dobrą sprawę od początku do końca pracy żłobka, czyli jak w przypadku naszego od 6:30 do 17. Nie ma czegoś takiego, że na przykład dajesz tylko 2 dni w tygodniu czy tylko na 4 godzinki, płacisz tyle samo. -
Jedyne co Krysię interesuje to karuzela nad dostawką, obraz nad łóżkiem no i lampy na sufitach 😉 książeczki kontrastowe to jeszcze nie ten etap ale ja mam swoją ulubioną z warzywami. Opowiadam Małej o warzywach albo co z nich robię i zasypia przy tym gadaniu😆
Znalazłyście już jakiś magiczny sposób jak pozbyć się żółtych plam po kupach z ubranek? Vanish nie chwyta. Normalnie jakby to dziecko nie jadło nic innego jak curry🙄kid_aa lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:
Znalazłyście już jakiś magiczny sposób jak pozbyć się żółtych plam po kupach z ubranek? Vanish nie chwyta. Normalnie jakby to dziecko nie jadło nic innego jak curry🙄
U nas vanish daje rade, uzywamy tego w sprayu:
https://oda.com/no/products/19669-vanish-flekkfjerner-forbehandler/?&clid=14342128317_126263620756_540275466876&keyword=&gclid=Cj0KCQiAiJSeBhCCARIsAHnAzT9PNmuLaTKHBzOnz35h8PHX7u1aupjFiv7OKcQhk9UWInk0D8wLEQoaAhjjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Najpierw splukuje resztki kupki z ubrania, potem spryskuje ta piana plame na bogato i zostawiam tak na dluzsza chwile, tak nawet do godziny. I potem zapieram albo od razu wrzucam do pralki.
Tylko ze robie to «na swiezo», od razu jak sie zdarzy wypadek i przebiore malego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 17:44
-
Dzieki Meggie. To forma tego klubiku jest fajna u nas, bo mozemy wykupic 4h dziennie i placi sie mniej. Faktycznie jest osobno do tego wyzywienie.
Ja kupki zapieram od razu lovela i plucze, potem do pralki i tez lovela - wszystko schodzi i plam nie ma.
Mlody praktycznie nie spi w dzien, albo ma drzemki na nas. Kosmos 🤣Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Dzieki Meggie. To forma tego klubiku jest fajna u nas, bo mozemy wykupic 4h dziennie i placi sie mniej. Faktycznie jest osobno do tego wyzywienie.
Ja kupki zapieram od razu lovela i plucze, potem do pralki i tez lovela - wszystko schodzi i plam nie ma.
Mlody praktycznie nie spi w dzien, albo ma drzemki na nas. Kosmos 🤣
Dla kogoś kto chce moc wybiórczo wysyłać dziecko czyli w konkretne dni albo na kilka godzin to super sprawa 😊 Ale jak ktoś potrzebuje całodniowej opieki to chyba dużo bardziej opłaca się żłobek. Ale w sumie nie wiem, bo u nas nie ma takich klubów dziecięcych, mamy tylko 2 żłobki miejskie i 4 prywatne. We wszystkich czesne 400-430, a jeden żłobek (najnowszy) wystrzelił z czesnym 1200 i nie ma w ogóle dzieci :p Ale jak słyszę od znajomych z Lublina, Warszawy i Wrocławia po ile są żłobki i jaki armagedon żeby w ogóle znaleźć miejsce nawet w prywatnym to masakra 🙈 -
Dzięki dziewczyny, bo dostałam jakiejś schizy, że już powinien się czymś bardziej interesować.🤣🤣🤣 W takim razie luzuję trochę.
Co do kup, to ja zapieram szarym mydłem od razu, a potem normalnie piorę w lovelli i dosypuję nappy fresh. Wszystko schodzi bez śladu
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
A zapieracie zimną wodą czy ciepłą? Czytałam dzisiaj żeby zapierać zimną. Ja to robiłam właśnie w ciepłej, czy gorącej i to może był błąd. Zapieram od razu, najpierw mydłem później vanish właśnie ten spray, mam też żel, i nic. Plamy żółte że już niektóre bodziaki do wyrzucenia.
-
meggie94 wrote:Dla kogoś kto chce moc wybiórczo wysyłać dziecko czyli w konkretne dni albo na kilka godzin to super sprawa 😊 Ale jak ktoś potrzebuje całodniowej opieki to chyba dużo bardziej opłaca się żłobek. Ale w sumie nie wiem, bo u nas nie ma takich klubów dziecięcych, mamy tylko 2 żłobki miejskie i 4 prywatne. We wszystkich czesne 400-430, a jeden żłobek (najnowszy) wystrzelił z czesnym 1200 i nie ma w ogóle dzieci :p Ale jak słyszę od znajomych z Lublina, Warszawy i Wrocławia po ile są żłobki i jaki armagedon żeby w ogóle znaleźć miejsce nawet w prywatnym to masakra 🙈
A chętnie bym wróciła do pracy powoli. -
Joanne wrote:A zapieracie zimną wodą czy ciepłą? Czytałam dzisiaj żeby zapierać zimną. Ja to robiłam właśnie w ciepłej, czy gorącej i to może był błąd. Zapieram od razu, najpierw mydłem później vanish właśnie ten spray, mam też żel, i nic. Plamy żółte że już niektóre bodziaki do wyrzucenia.
No ja zimna woda zapieram, ale w sumie nie zastanawialam sie nad tym tylko tak jakos odruchowo.