LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Altair, na insta byl taki reels, ze jak nie chcesz obudzic dziecka, to zawsze czlowiekowi cos z reki whpadnie, albo wlasnie w kolanie strzyknie i dziecko obudzone. Strasznie mnie takie filmiki bawia, bo to samo zycie 🤣
Na jednej z grup jakas laska napisala, ze dzieci to sa poganiacze niewolnikow, czyli rodzicow. Tak mnie to rozbawilo, ze sie nie moglam przestac smiac 🤣
Co do bioderek, powiem Wam ciekawostke. Mielismy 3 grudnia pierwsze. Wczoraj dzwonie i pytam kiedy kolejne, a babeczka z tego punktu gdzie robilismy to usg mowi, ze najlepiej 3 pelne miesiace od pierwszego badania.
Bedziemy sie przepisywac do innej przychodni, bo przez te zawirowania jestesmy w niedoczasie ze szczepieniami -.-Altair lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Altair wrote:Przykre z tymi infekcjami. Już niedługo wiosna, może będzie lepiej?
My po trzecim szczepieniu na rotawirusy. Cieszę się, że to już koniec, bo je synek znosi najgorzej że wszystkich szczepień.
Z usypianiem widzę, że jest coraz trudniej, bo byle bodziec go wybudza. Ostatnio go usypiałam przez kilkanaście minut nosząc. Już było dobrze, słodko spał, ale nagle coś mi strzeliło głośno w kolanie i cała zabawa od początku
Z tym wybudzaniem się u nad podobnie. Byle dźwięk i ma taki przestrach- rączki rozstawione "na jezuska", mocno otworzone oczy i wydaje taki dziwny dźwięk. Ma to już od dawna ale ostatnio coraz częściej a wczoraj jak się z ojcem bawiła to dwa razy była taka akcja🤦🏻♀️ Nie wiem, może za cicho w domu mamy i dlatego tak. -
Joanne u nas jest chyba za cicho bo jak pojechałam z małą do siostry i dyskutowali głośno przy stole to mala nie chciała spac. Strasznie wybudzala się na każdy dźwięk i mega placz. Ja włączam podczas snu szum z yt. Głaszcze ja po główce i noski i mala ladnie zasypia. Nie noszę jej. Spróbuj.
A z tym strzelaniem w kolanie to cala prawda. Ja jak chodzę boso żeby buty nie szurały jak spi to często mi strzela w śródstopiu i ona sie na to wybudza 😂Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mój też jest bardziej wrażliwy na dźwięki, ale myślałam, że to przez to, że ponad 2 tygodnie byliśmy sami. A może to taki etap jednak.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Decemberry to testuj tego węża, bo jestem ciekawa i już go mam w koszyku🤣 Znalazłam rabat na 10%
Nosia lubi tę wiadomość
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
mt30 wrote:U nas taki spływający, ale tylko po przewróceniu na brzuch coś wylatywało i dało się odciągnąć trwał około 4 dni. Nie wychodziliśmy na spacer przez te dni i jeszcze się przez kolejne dni ciągnęły na przemian z suchymi kozami. W niedzielę byliśmy w lesie i mówię albo pomoże albo zaszkodzi. Katar pożegnany. Wczoraj byliśmy na bioderkach i masę chorych starszych, kaszlających i smarkających osób. Chyba kolejna fala.
Dziś młody spał od 20 do 3.40, aż się zastanawiam czy to możliwe, bo może ja tak spałam jak trupek i nie zdołał mnie obudzićMoże było chłodniej w sypialni bo mąż się wyprowadził do salonu i przykręciłam grzejnik.
Oczywiście tradycyjnie, punkt 6 musiał znów zgłodnieć.
@Kalli95 - od swojego pediatry? Na podstawie rekacji po? U arelgologa robiliście jakieś badania dodatkowo. U nas ponad tydzień, w środę już było spoko bo jedna kupa śluzowata, wodnista. To wczoraj znów co pampers to kupa wodnista i jeszcze znów przewijak obsrał.
No my mieliśmy diagnostyke w szpitalu dziecięcym w Lublinie. Rozne usg, panele alergiczne i tam wyszla nam sladowa reakcja tylko na soje 0,15 i gluten 0,20
Ale to nawet nie jest grupa alergiczna "0". No ale dla pewności i to odstawiłam. Oprócz tego tez nie jem BMK, Białka jak i migdałów. Ale na piersi te kupy mogą być różne, śluzowate tez i to jest normalneAltair lubi tę wiadomość
-
Mnie się wydaje, że nie tylko o dźwięki chodzi, ale w ogóle o wszystkie bodźce. Dawniej np. mogłam uśpić synka i przełożyć go w inne miejsce jak worek ziemniaków 😀 a teraz jeśli usnie mi na rękach, to często się budzi przy próbie odłożenia.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Kalli95 wrote:Nam pediatra prywatnie, ordynator oddziału dziecięcego u nas w mieście i alergolog kazali nie dawać więcej rota. Zaswiadczenie mamy od alergologa bo tam byliśmy na wizycie a w przychodni chyba asekuracyjnie chcą od lekarza takie coś.
No my mieliśmy diagnostyke w szpitalu dziecięcym w Lublinie. Rozne usg, panele alergiczne i tam wyszla nam sladowa reakcja tylko na soje 0,15 i gluten 0,20
Ale to nawet nie jest grupa alergiczna "0". No ale dla pewności i to odstawiłam. Oprócz tego tez nie jem BMK, Białka jak i migdałów. Ale na piersi te kupy mogą być różne, śluzowate tez i to jest normalne
A z tym wybudzaniem to strzelanie kości to u mnie standard, ale częściej u nas wybudza małego nasza trzeszcząca podłoga 🤣 mamy w jednym miejscu źle położoną podłogę, bo nie zrobili dylatacji i zajebiście hałasuje. Już zapowiedziałam mężowi, że w przyszłości jak byśmy mieli dom, to albo podłogi z małych elementów albo plytki 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 10:54
-
Nosia Mała ładnie zasypia bez czegokolwiek włączonego i tak wolę. Sama lubię ciszę a nie jakieś tam dźwięki i szumy w tle. Misia szumisia mamy ale się nie sprawdził. Ostatnio dostała misia chicco Dreams i ten jej bardziej podpasował ale raczej to że świeci niż że gra. I też lubi dźwięki z kuchni- ostatnio zasnęła przy tłuczeniu schabowych 😂 Nie chcę jej uczyć tak że za każdym razem musi coś tam grać. Chodzi mi o takie zrywy jak już śpi. Może coś jej się śni i dlatego tak robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 11:40
-
nick nieaktualnyU nas ten egzemplarz na szczęście ładnie śpiący😀
Jeśli chodzi o szczepienia na rota to warto (jeśli nie ma przeciwwskazań). Moja starsza dwójka nie była szczepiona, a teraz młodszą dwójkę szczepię. W wakacje miałam sytuację, że dzieci załapały rota- młodzież skończyła odwodniona w szpitalu, najmłodsza 3 razy wymioty, osłabienie i to wsyzstko. Ja w ciąży się od nich odizolowałam.
A na szczepienie mam taki patent, że 3 dni przed, w dniu szczepienia i 3 dni po daję Dicoflor 5 kropli na dobę i każda dawka jest znośna.
Jeśli chodzi o antykoncepcję postawiłam teraz na Mirena, póki co jestem zadowolona, z tym że my raczej więcej dzieci nie planujemy.
-
Dzisiaj mam taki beznadziejny dzień. Nic mi się nie chce a w domu bałagan po przyjeździe bo w środę odpoczywaliśmy a wczoraj to szczepienie i już do końca dnia byłam z Krysią w sypialni. Czuję się taka podporządkowana dziecku... musimy znowu złapać rytm dnia.
A i nakupilam Małej książeczek w Polsce 😁 nie rozumiem fenomenu tej koci kici i pupcia czy jak to tam się nazywa🤷🏻♀️ jak mój brat był mały to czytałam mu takie książeczki że jedna książeczka to jeden wierszyk. Teściowie na zmianę jej czytali, tak świetnie i oni i dziecko przy tym się bawili! Kupiłam też jakąś sensoryczną i interaktywną i bajki na dobranoc. I jakąś na świta Wielkanocy z królikami w pepco chyba. Ogólnie z każdych samodzielnych zakupów przynosiłam do domu książkę😂 -
Joanne wrote:Nosia Mała ładnie zasypia bez czegokolwiek włączonego i tak wolę. Sama lubię ciszę a nie jakieś tam dźwięki i szumy w tle. Misia szumisia mamy ale się nie sprawdził. Ostatnio dostała misia chicco Dreams i ten jej bardziej podpasował ale raczej to że świeci niż że gra. I też lubi dźwięki z kuchni- ostatnio zasnęła przy tłuczeniu schabowych 😂 Nie chcę jej uczyć tak że za każdym razem musi coś tam grać. Chodzi mi o takie zrywy jak już śpi. Może coś jej się śni i dlatego tak robi.
Altair lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a w jakich śpiworkach śpią Wasze dzieciaczki? U mnie na początku był rożek, ale krótko, bo jakoś pod szyją i na klatce piersiowej wiecznie był niedoopatulony. Później śpiworek, też krótko, bo przez ten "brak szyi" u niego miałam wrażenie, że nie jest mu wygodnie więc już od długiego czasu przykrywam kocykiem z merino, bardzo się sprawdzało, ale teraz coraz częściej te nogi podciąga do sufitu i podwija koc pod nogi no i sam kocyk często łapie więc boję się, że w końcu narzuci na głowę (co prawda pod wełną nie powinien się udusić, ale wolę nie sprawdzać tego).
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
My mamy taki regulowany spiworek ze sleepee który rośnie z dzieckiem i sobie chwalimy 🙂
On ma tez regulacje pod szyja/paszkami także można tam luźniej zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 12:19
-
Nosia wrote:Joanne pomyliłam Cię z Altair. Ona pisała, ze ostatnio usypia dlugo, nawet 15 minut. Więc czasami włączyć szum żeby ręce odpoczęły można. Ja tez lubie ciszę :p
W sumie 15 minut to i tak nie tak długo, bywa dłużej. Używam szumu w telefonie. Niestety zazwyczaj udaje mi się synka uśpić tylko nosząc. Chociaż ostatnio miałam taką akcję, że nosiłam go z pół godziny: chrumkał, śmiał się, machał nóżkami, generalnie wszystko, tylko nie spać. Taka byłam zmęczona, że już myślałam, że nie wytrzymam. Odłożyłam go na chwilę, żeby iść do toalety, a ten zasnął sam, 10 sekund po znalezieniu się na prześcieradle. Chwilami nie ogarniam jak to dziecko działaTony lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
kid_aa wrote:Dziewczyny, a w jakich śpiworkach śpią Wasze dzieciaczki? U mnie na początku był rożek, ale krótko, bo jakoś pod szyją i na klatce piersiowej wiecznie był niedoopatulony. Później śpiworek, też krótko, bo przez ten "brak szyi" u niego miałam wrażenie, że nie jest mu wygodnie więc już od długiego czasu przykrywam kocykiem z merino, bardzo się sprawdzało, ale teraz coraz częściej te nogi podciąga do sufitu i podwija koc pod nogi no i sam kocyk często łapie więc boję się, że w końcu narzuci na głowę (co prawda pod wełną nie powinien się udusić, ale wolę nie sprawdzać tego).
U mnie najpierw był rożek, potem otulacz woombie, bo budziły go własne rączki. Teraz śpi w śpiworku i body. Kocyk używam w ciągu dnia, ale raczej go skopuje. Myślę, że nie ma się co bać kocyka. Merino przepuszcza powietrze.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
Altair wrote:W sumie 15 minut to i tak nie tak długo, bywa dłużej. Używam szumu w telefonie. Niestety zazwyczaj udaje mi się synka uśpić tylko nosząc. Chociaż ostatnio miałam taką akcję, że nosiłam go z pół godziny: chrumkał, śmiał się, machał nóżkami, generalnie wszystko, tylko nie spać. Taka byłam zmęczona, że już myślałam, że nie wytrzymam. Odłożyłam go na chwilę, żeby iść do toalety, a ten zasnął sam, 10 sekund po znalezieniu się na prześcieradle. Chwilami nie ogarniam jak to dziecko działa