X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair, na insta byl taki reels, ze jak nie chcesz obudzic dziecka, to zawsze czlowiekowi cos z reki whpadnie, albo wlasnie w kolanie strzyknie i dziecko obudzone. Strasznie mnie takie filmiki bawia, bo to samo zycie 🤣
    Na jednej z grup jakas laska napisala, ze dzieci to sa poganiacze niewolnikow, czyli rodzicow. Tak mnie to rozbawilo, ze sie nie moglam przestac smiac 🤣

Co do bioderek, powiem Wam ciekawostke. Mielismy 3 grudnia pierwsze. Wczoraj dzwonie i pytam kiedy kolejne, a babeczka z tego punktu gdzie robilismy to usg mowi, ze najlepiej 3 pelne miesiace od pierwszego badania.

Bedziemy sie przepisywac do innej przychodni, bo przez te zawirowania jestesmy w niedoczasie ze szczepieniami -.-

Altair lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Przykre z tymi infekcjami. Już niedługo wiosna, może będzie lepiej?
    My po trzecim szczepieniu na rotawirusy. Cieszę się, że to już koniec, bo je synek znosi najgorzej że wszystkich szczepień.
    Z usypianiem widzę, że jest coraz trudniej, bo byle bodziec go wybudza. Ostatnio go usypiałam przez kilkanaście minut nosząc. Już było dobrze, słodko spał, ale nagle coś mi strzeliło głośno w kolanie i cała zabawa od początku ;)

Z tym wybudzaniem się u nad podobnie. Byle dźwięk i ma taki przestrach- rączki rozstawione "na jezuska", mocno otworzone oczy i wydaje taki dziwny dźwięk. Ma to już od dawna ale ostatnio coraz częściej a wczoraj jak się z ojcem bawiła to dwa razy była taka akcja🤦🏻‍♀️ Nie wiem, może za cicho w domu mamy i dlatego tak.

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne u nas jest chyba za cicho bo jak pojechałam z małą do siostry i dyskutowali głośno przy stole to mala nie chciała spac. Strasznie wybudzala się na każdy dźwięk i mega placz. Ja włączam podczas snu szum z yt. Głaszcze ja po główce i noski i mala ladnie zasypia. Nie noszę jej. Spróbuj.
    A z tym strzelaniem w kolanie to cala prawda. Ja jak chodzę boso żeby buty nie szurały jak spi to często mi strzela w śródstopiu i ona sie na to wybudza 😂

Decemberry lubi tę wiadomość

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój też jest bardziej wrażliwy na dźwięki, ale myślałam, że to przez to, że ponad 2 tygodnie byliśmy sami. A może to taki etap jednak.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry to testuj tego węża, bo jestem ciekawa i już go mam w koszyku🤣 Znalazłam rabat na 10%

Nosia lubi tę wiadomość

age.png
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie dziwięków, to jak mój je, i słucham radia, to tak się rozgląda na boki jakby łapie, wypuszcza. Wczoraj musiałam zciszyć bo nie mógł się skupić. Zachowuje się jakby ktoś mu chciał mleko zwinąć i tak na pędzika :)

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to musi mieć ciszę jak zasypia, ale jak już zaśnie to róbta co chceta 😅

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    U nas taki spływający, ale tylko po przewróceniu na brzuch coś wylatywało i dało się odciągnąć trwał około 4 dni. Nie wychodziliśmy na spacer przez te dni i jeszcze się przez kolejne dni ciągnęły na przemian z suchymi kozami. W niedzielę byliśmy w lesie i mówię albo pomoże albo zaszkodzi. Katar pożegnany. Wczoraj byliśmy na bioderkach i masę chorych starszych, kaszlających i smarkających osób. Chyba kolejna fala.

Dziś młody spał od 20 do 3.40, aż się zastanawiam czy to możliwe, bo może ja tak spałam jak trupek i nie zdołał mnie obudzić :) Może było chłodniej w sypialni bo mąż się wyprowadził do salonu i przykręciłam grzejnik.
    Oczywiście tradycyjnie, punkt 6 musiał znów zgłodnieć.

@Kalli95 - od swojego pediatry? Na podstawie rekacji po? U arelgologa robiliście jakieś badania dodatkowo. U nas ponad tydzień, w środę już było spoko bo jedna kupa śluzowata, wodnista. To wczoraj znów co pampers to kupa wodnista i jeszcze znów przewijak obsrał.
    Nam pediatra prywatnie, ordynator oddziału dziecięcego u nas w mieście i alergolog kazali nie dawać więcej rota. Zaswiadczenie mamy od alergologa bo tam byliśmy na wizycie a w przychodni chyba asekuracyjnie chcą od lekarza takie coś.
    No my mieliśmy diagnostyke w szpitalu dziecięcym w Lublinie. Rozne usg, panele alergiczne i tam wyszla nam sladowa reakcja tylko na soje 0,15 i gluten 0,20
    Ale to nawet nie jest grupa alergiczna "0". No ale dla pewności i to odstawiłam. Oprócz tego tez nie jem BMK, Białka jak i migdałów. Ale na piersi te kupy mogą być różne, śluzowate tez i to jest normalne

Altair lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Altair Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że nie tylko o dźwięki chodzi, ale w ogóle o wszystkie bodźce. Dawniej np. mogłam uśpić synka i przełożyć go w inne miejsce jak worek ziemniaków 😀 a teraz jeśli usnie mi na rękach, to często się budzi przy próbie odłożenia.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Nam pediatra prywatnie, ordynator oddziału dziecięcego u nas w mieście i alergolog kazali nie dawać więcej rota. Zaswiadczenie mamy od alergologa bo tam byliśmy na wizycie a w przychodni chyba asekuracyjnie chcą od lekarza takie coś.
    No my mieliśmy diagnostyke w szpitalu dziecięcym w Lublinie. Rozne usg, panele alergiczne i tam wyszla nam sladowa reakcja tylko na soje 0,15 i gluten 0,20
    Ale to nawet nie jest grupa alergiczna "0". No ale dla pewności i to odstawiłam. Oprócz tego tez nie jem BMK, Białka jak i migdałów. Ale na piersi te kupy mogą być różne, śluzowate tez i to jest normalne
    Ja w związku z naszymi brzydkimi kupami zapisałam się do grupy na fb mama na diecie eliminacyjnej i właśnie często tam piszą, ze ciężko do końca dojść na co dziecko ma alergie, no testy u takich maluchów prawie zawsze wychodzą ujemne i nic nie wnoszą 🤔
    A z tym wybudzaniem to strzelanie kości to u mnie standard, ale częściej u nas wybudza małego nasza trzeszcząca podłoga 🤣 mamy w jednym miejscu źle położoną podłogę, bo nie zrobili dylatacji i zajebiście hałasuje. Już zapowiedziałam mężowi, że w przyszłości jak byśmy mieli dom, to albo podłogi z małych elementów albo plytki 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 10:54

• Joanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia Mała ładnie zasypia bez czegokolwiek włączonego i tak wolę. Sama lubię ciszę a nie jakieś tam dźwięki i szumy w tle. Misia szumisia mamy ale się nie sprawdził. Ostatnio dostała misia chicco Dreams i ten jej bardziej podpasował ale raczej to że świeci niż że gra. I też lubi dźwięki z kuchni- ostatnio zasnęła przy tłuczeniu schabowych 😂 Nie chcę jej uczyć tak że za każdym razem musi coś tam grać. Chodzi mi o takie zrywy jak już śpi. Może coś jej się śni i dlatego tak robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 11:40

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten egzemplarz na szczęście ładnie śpiący😀

Jeśli chodzi o szczepienia na rota to warto (jeśli nie ma przeciwwskazań). Moja starsza dwójka nie była szczepiona, a teraz młodszą dwójkę szczepię. W wakacje miałam sytuację, że dzieci załapały rota- młodzież skończyła odwodniona w szpitalu, najmłodsza 3 razy wymioty, osłabienie i to wsyzstko. Ja w ciąży się od nich odizolowałam.
    A na szczepienie mam taki patent, że 3 dni przed, w dniu szczepienia i 3 dni po daję Dicoflor 5 kropli na dobę i każda dawka jest znośna.

Jeśli chodzi o antykoncepcję postawiłam teraz na Mirena, póki co jestem zadowolona, z tym że my raczej więcej dzieci nie planujemy.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam taki beznadziejny dzień. Nic mi się nie chce a w domu bałagan po przyjeździe bo w środę odpoczywaliśmy a wczoraj to szczepienie i już do końca dnia byłam z Krysią w sypialni. Czuję się taka podporządkowana dziecku... musimy znowu złapać rytm dnia.

A i nakupilam Małej książeczek w Polsce 😁 nie rozumiem fenomenu tej koci kici i pupcia czy jak to tam się nazywa🤷🏻‍♀️ jak mój brat był mały to czytałam mu takie książeczki że jedna książeczka to jeden wierszyk. Teściowie na zmianę jej czytali, tak świetnie i oni i dziecko przy tym się bawili! Kupiłam też jakąś sensoryczną i interaktywną i bajki na dobranoc. I jakąś na świta Wielkanocy z królikami w pepco chyba. Ogólnie z każdych samodzielnych zakupów przynosiłam do domu książkę😂

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Nosia Mała ładnie zasypia bez czegokolwiek włączonego i tak wolę. Sama lubię ciszę a nie jakieś tam dźwięki i szumy w tle. Misia szumisia mamy ale się nie sprawdził. Ostatnio dostała misia chicco Dreams i ten jej bardziej podpasował ale raczej to że świeci niż że gra. I też lubi dźwięki z kuchni- ostatnio zasnęła przy tłuczeniu schabowych 😂 Nie chcę jej uczyć tak że za każdym razem musi coś tam grać. Chodzi mi o takie zrywy jak już śpi. Może coś jej się śni i dlatego tak robi.
    Joanne pomyliłam Cię z Altair. Ona pisała, ze ostatnio usypia dlugo, nawet 15 minut. Więc czasami włączyć szum żeby ręce odpoczęły można. Ja tez lubie ciszę :p

Altair lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Joanne pomyliłam Cię z Altair. Ona pisała, ze ostatnio usypia dlugo, nawet 15 minut. Więc czasami włączyć szum żeby ręce odpoczęły można. Ja tez lubie ciszę :p

Tak, jak są problemy to warto próbować różnych rozwiązań.

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakich śpiworkach śpią Wasze dzieciaczki? U mnie na początku był rożek, ale krótko, bo jakoś pod szyją i na klatce piersiowej wiecznie był niedoopatulony. Później śpiworek, też krótko, bo przez ten "brak szyi" u niego miałam wrażenie, że nie jest mu wygodnie więc już od długiego czasu przykrywam kocykiem z merino, bardzo się sprawdzało, ale teraz coraz częściej te nogi podciąga do sufitu i podwija koc pod nogi no i sam kocyk często łapie więc boję się, że w końcu narzuci na głowę (co prawda pod wełną nie powinien się udusić, ale wolę nie sprawdzać tego).

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki regulowany spiworek ze sleepee który rośnie z dzieckiem i sobie chwalimy 🙂
    On ma tez regulacje pod szyja/paszkami także można tam luźniej zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 12:19

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Altair Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

W sumie 15 minut to i tak nie tak długo, bywa dłużej. Używam szumu w telefonie. Niestety zazwyczaj udaje mi się synka uśpić tylko nosząc. Chociaż ostatnio miałam taką akcję, że nosiłam go z pół godziny: chrumkał, śmiał się, machał nóżkami, generalnie wszystko, tylko nie spać. Taka byłam zmęczona, że już myślałam, że nie wytrzymam. Odłożyłam go na chwilę, żeby iść do toalety, a ten zasnął sam, 10 sekund po znalezieniu się na prześcieradle. Chwilami nie ogarniam jak to dziecko działa :D

Tony lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
  • Altair Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny, a w jakich śpiworkach śpią Wasze dzieciaczki? U mnie na początku był rożek, ale krótko, bo jakoś pod szyją i na klatce piersiowej wiecznie był niedoopatulony. Później śpiworek, też krótko, bo przez ten "brak szyi" u niego miałam wrażenie, że nie jest mu wygodnie więc już od długiego czasu przykrywam kocykiem z merino, bardzo się sprawdzało, ale teraz coraz częściej te nogi podciąga do sufitu i podwija koc pod nogi no i sam kocyk często łapie więc boję się, że w końcu narzuci na głowę (co prawda pod wełną nie powinien się udusić, ale wolę nie sprawdzać tego).

U mnie najpierw był rożek, potem otulacz woombie, bo budziły go własne rączki. Teraz śpi w śpiworku i body. Kocyk używam w ciągu dnia, ale raczej go skopuje. Myślę, że nie ma się co bać kocyka. Merino przepuszcza powietrze.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    W sumie 15 minut to i tak nie tak długo, bywa dłużej. Używam szumu w telefonie. Niestety zazwyczaj udaje mi się synka uśpić tylko nosząc. Chociaż ostatnio miałam taką akcję, że nosiłam go z pół godziny: chrumkał, śmiał się, machał nóżkami, generalnie wszystko, tylko nie spać. Taka byłam zmęczona, że już myślałam, że nie wytrzymam. Odłożyłam go na chwilę, żeby iść do toalety, a ten zasnął sam, 10 sekund po znalezieniu się na prześcieradle. Chwilami nie ogarniam jak to dziecko działa :D
    Niezły agent 😀 Może taki ma etap. Moja miała etap, że zasypiała na rękach bez lulania i odkładałam i spala. A teraz na rękach średnio chce zasnąć, woli właśnie jak się ja położy na kocyku, pogłaszcze, mówi cos do uszka. Czasami włączam dzięki z yt i ona się tak wyciszy i zaśnie w sekundę. Napewno rozpraszają ja zabawki w zasięgu jej oczu. Od wczoraj ma katar i pokaszluje i juz dalej na rękach jej lepiej. Tak jak napisałaś, ciężko ogarnąć 😀

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ