LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia11 wrote:Już o tym myślałam. A musi być taki typowo od dzieci? Bo wszyscy, których znalazłam nice piszą, że zajmują się takimi maluchami.
Asia11 lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ala przytyła 45g 😲😲 nie wiem jak to możliwe 😅
Budziła mnie dzisiaj co godzinę 🙄 a w nocy było masakrycznie zimno 😐
Juz dzisiaj druga doba w szpitalu, mam nadzieje ze w miarę wam wygodnie 🙂 -
Kalli95 wrote:Aa gratulacje! W ile dni tak przybrała?
Juz dzisiaj druga doba w szpitalu, mam nadzieje ze w miarę wam wygodnie 🙂
Za szybko się cieszyłam 🥺 teraz muszę ją ważyć przed karmieniem i po. I waga skacze prawie o 100g także nie wiem czy to dobrze ale wiem że nie mogę się sugerować tak częstym ważeniem 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry wrote:Angie, trzymaj się tam. Gratulacje
)
Dziewczyny, wiem, że narzekacie na Rotateq, ale dla kontastu Wam powiem, że za pierwszą dawkę rotarixu daliśmy 400 zł, bo były braki w aptekach i tylko jedna ją miała... Jutro odbieram drugą dawkę, znowu w tej samej aptece.. 440 zł. Także no...Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Smerfetk_a wrote:Dziewczyny szczepiłyscie na meningokoki, jesli tak to razem z którymi szczepionkami?
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Angie, trzymaj się tam. Gratulacje
)
Dziewczyny, wiem, że narzekacie na Rotateq, ale dla kontastu Wam powiem, że za pierwszą dawkę rotarixu daliśmy 400 zł, bo były braki w aptekach i tylko jedna ją miała... Jutro odbieram drugą dawkę, znowu w tej samej aptece.. 440 zł. Także no...11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Angelaaaa wrote:Wiecie jak interpretować ważenie przed i po karmieniu ? Bo nie wiem czy jest ok 😬
Dla porównania moja na samym cycu jadła ok. 40g jak ją ważyłam przed i po jedzeniu.
-
Mi się też wydaje ze te 100g po karmieniu to dobry wynik 🙂 moze to głupie ale w wadze dziecka licza się dosłownie gramy a przecież człowiek caly czas paruje, wydała i ta waga się tez zmienia to może nawet tak być ze Ala więcej zjadla niż te 100 g wg mnie
-
Marcia, ja za Rotarix płaciłam
Szczepiliśmy Bexsero i Nimenrix na jednej wizycie i coś tam, chyba z rota.
Jutro mamy w końcu te szczepienia, matko jedyna ile się człowiek musiał nadzwonić, nachodzić, namęczyć... Ponoć nasza nowa pediatra jest bardzo dobra, ufff...
Zauważyłam ostatnio podkówki pod oczami u Żbika, w sensie takie sine czasami wyłazi. To może być objaw za niskiego żelaza? Ja miałam w ciąży za niskie, hmm... suplementowałam je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 21:10
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Smerfetk_a wrote:Moim zdaniem jest ok bo wychodzi na to że zjada ok 100g. To jest bardzo dobry wynik jak na karmienie piersią. Jako KPI podaje ok 100g na raz w butelce. Zobacz ile mniej wiecej zjada w sumie w ciągu dnia. Czytałam że ok. 140 ml na kg niemowlak powinien jeść dobowo. Jeśli tyle Ci wyjdzie z dobowych pomiarów to na pewno dobrze je jesli chodzi o ilość i nie powinno to być powodem niskiej wagi.
Dla porównania moja na samym cycu jadła ok. 40g jak ją ważyłam przed i po jedzeniu.
Ja nie wiem co jest nie tak ale np. rano było 100g i kupa , potem 80g kupa i ulewanie więc super wynik a już potem 40g,50g i brak kupy i ulewania 😤😤
Dzisiaj nawet nie mówili jakie wyniki tylko jutro jak będzie ordynator..Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Smerfetk_a wrote:A w jakim odstępie czasu macie te wizyty od reszty szzepionek?
Angela, mi też pediatra kazał ważyć przed i po jedzeniu, żeby zobaczyć ile dziecko zjadlo, ale we wszystkich broszurkach jakie miałam od położnej o kp pisało, że się tego nie robi i to zła metoda. Nie wiem dlaczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 21:52
-
Asia11 wrote:21.02 mieliśmy drugie dawki 6w1, Prevenaru i Rorateq, a 13.03 Bexsero. Czyli 4 tyg. Poprzednio były 3 tyg. Generalnie polecają oddzielić min. 1-2 tyg, bo po Bexsero często jest gorączka, a samo wkłucie jest bolesne. Poleca się też przed nim podać dziecku paracetamol.
Angela, mi też pediatra kazał ważyć przed i po jedzeniu, żeby zobaczyć ile dziecko zjadlo, ale we wszystkich broszurkach jakie miałam od położnej o kp pisało, że się tego nie robi i to zła metoda. Nie wiem dlaczego.
Też czytam że tak nie powinno się ważyć ale nam tak kazała dietetyczka robić 🤷♀️ dała też zagęszczacz żeby dawać przed karmieniem ale Alicja średnio to chce i po tym ulewa bardziej i brzuch ją rozbolał i wcale nie chciała jeść 😤Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Oh Angie, aby Ci tam pomogli
(
Lol, laski, też obserwujecie u siebie wypadanie włosów wzmożone? Ponoć 3 mc po porodzie to normalne, ale mi one wypadają GARŚCIAMI O_O Dzisiaj zatkałam odpływ pod prysznicem! Jakbym mogła to określić wielkościowo, to mały kucyk by się uzbierał z tego co mi wypada O_oBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Oh Angie, aby Ci tam pomogli
(
Lol, laski, też obserwujecie u siebie wypadanie włosów wzmożone? Ponoć 3 mc po porodzie to normalne, ale mi one wypadają GARŚCIAMI O_O Dzisiaj zatkałam odpływ pod prysznicem! Jakbym mogła to określić wielkościowo, to mały kucyk by się uzbierał z tego co mi wypada O_o
Małemu tez tak wypadają a nawet bardziej. Jego miejsca gdzie leży jak się go zabierze to wyglądają jakby leżał tam liniejacy kot -
Decemberry wrote:Oh Angie, aby Ci tam pomogli
(
Lol, laski, też obserwujecie u siebie wypadanie włosów wzmożone? Ponoć 3 mc po porodzie to normalne, ale mi one wypadają GARŚCIAMI O_O Dzisiaj zatkałam odpływ pod prysznicem! Jakbym mogła to określić wielkościowo, to mały kucyk by się uzbierał z tego co mi wypada O_o
Mi dopiero od niedawna zaczęły wypadać 🫣🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️