LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, mi też wypadają. A najgorsze, że głównie nad czołem i mam wrażenie, że to widać. Podobno powinny odrosnąć, ale na na razie jestem na diecie eliminacyjnej, więc pewnie może mi brakować jakiś składników odżywczych. W ogóle jestem taka chuda i szara na twarzy, że wyglądam na 10 lat starszą niż rok temu
Mam nadzieję, że wiosną będę więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu i coś się poprawi.
Natomiast muszę się pochwalić! Synek zrobił pierwszy obrót z pleców na brzuszek! Przez przypadek i miał okropnie zdziwioną minę, ale i tak jestem ogromnie dumna.Kalli95, Joanne, Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Mi jeszcze nie lecą ale sumprlementuje się kolagenem, wit d i q10. I czasami psiknę włosy odżywką przeciw wypadaniu. Ale boję się tego okropnie bo przed porodem przez pół roku tak mi leciały że nie chodziłam w rozpuszczonych bo wszędzie je zostawiałam. Okropne to było.
Mojemu dziecku już strasznie nudzi się leżenie na plecach. Myślicie że mogę ją kłaść w pozycji półleżącej? Wprawdzie inaczej się nie da- jeszcze tylko na brzuszku i na rękach niestety klocka muszę coraz częściej nosić. Jak daję ją w półleżącej to bardzo podnosi główkę do siadania. Dzisiaj mamy usg bioderek. Nasciemnialam że dziecko odwróciło się w 30tc czy jeszcze później powiedziałam i dostaliśmy skierowanie. -
Nosia wrote:Altair gratulacje 🎊
U mnie też zaczęły lecieć włosy. Też zaczynają mi się zakola. Trzeba to przetrwać..
To bardziej hormonalne niż z braku witamin no, ale zawsze można się wspomagać i suplementować.
Nie odbieraj mi nadziei😂 Z drugiej strony, zawsze ten włos można spróbować wzmocnić i przyśpieszyć wzrost nowych i tego będę się trzymać😉
Już wystarczy mi włosowych niezadowoleń. Byłam u fryzjera jak bylam w Toruniu i zrobiła mi włosy dokładnie tak jak tego nie chciałam. Miało być sombre, wyszedł balejaż🤦🏻♀️ zamiast młodziej wyglądam o kilka lat starzej. Odżałuje kasę i pójdę tutaj do znajomej fryzjerki nim wrócę do roboty. Pewnie ze dwie stówki mi zaśpiewa skoro za zwykle podcięcie końcówek na sucho wzięła 40€🙈😬 Z tym że jak powiem jej że wróciłam do tortów to będzie mi robić reklamę wśród klientek więc zaraz to nadrobię. -
Joanne wrote:Nie odbieraj mi nadziei😂 Z drugiej strony, zawsze ten włos można spróbować wzmocnić i przyśpieszyć wzrost nowych i tego będę się trzymać😉
Już wystarczy mi włosowych niezadowoleń. Byłam u fryzjera jak bylam w Toruniu i zrobiła mi włosy dokładnie tak jak tego nie chciałam. Miało być sombre, wyszedł balejaż🤦🏻♀️ zamiast młodziej wyglądam o kilka lat starzej. Odżałuje kasę i pójdę tutaj do znajomej fryzjerki nim wrócę do roboty. Pewnie ze dwie stówki mi zaśpiewa skoro za zwykle podcięcie końcówek na sucho wzięła 40€🙈😬 Z tym że jak powiem jej że wróciłam do tortów to będzie mi robić reklamę wśród klientek więc zaraz to nadrobię.
Co do fryzjerki to tez się tak wybieram ale nie mogę się wybrać :p boję sie, ze mi spier... Włosy i ze będę niezadowolona 😂 chciałam ścięcie i koloryzację ale boję się, że nie to ze nie wyjdą fajne to jeszcze ta koloryzacja mi wysuszy włosy i jeszcze bardziej będą lecieć. I tak odwlekam. Włosy mam dlugie i nie farbowane.
Malutką jak noszę to ciągnie mi te wlosy i wyrywa. Trzyma w piątce zawsze kilka moich włosów. Maskara -
Nosia wrote:Włosy mam dlugie i nie farbowane.
Jako starsza koleżankanapiszę, że jeśli nie masz dużo siwych do ukrycia, to może nie warto farbować? W drugiej połowie życia już człowiek jest na to skazany, a naturalne włosy u prawie każdej kobiety wyglądają ładnie. Ewentualnie jakieś delikatne refleksy czy coś w tym stylu, a nie farbowanie po całości?
Ja z kolei mam ochotę obciąć się na krótko, ale mąż okropnie marudzi. Nie wiem o co facetom chodzi z tymi długimi włosami
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair no właśnie strasznie się bije z myślami czy farbować. Myślałam o refleksach. Swoje włosy mam brązowe, długie ale dosyć cienkie i teraz zaczynają lecieć. Myślałam o jakiejś fajnej fryzurce na półdługo. Łatwiej wtedy rozczesac włosy. Bo teraz to caly czas w kucyku chodzę bo inaczej mała mnie ciągnie za wlosy :p Nie mam dużo siwych i tak jak mówisz szkoda farbować. A z drugiej strony siedzę w domu i fajnie by było poeksperymentować
-
Nosia, tak to niesamowite jak włosy wplątują się w te malutkie rączki! Tak potrafi złapać że zawsze włosy chwyci nawet jak są związane.
Też boję się chodzić do fryzjera pomimo tego że miałam "swoją" fryzjerkę przez kilkanaście lat. Przez pewien czas dogadywałyśmy się świetnie ale po ostatniej wizycie zakończyłam współpracę;p teraz kolej na Toruń😉 Pomimo że ostatnia wizyta nie była najlepsza, to pójdę do niej kolejny raz jak będę w polsce, bo miała zrobić notatki z farbowania i powiem jej że nigdy więcej ma mi tak nie robić😅 ale myślę że z tą dziewczyną się dogadamy tylko musisz zajarzyć o co mi chodzi. Bo fryzjerką jest dobrą.
Z bioderkami Krysi wszystko dobrze. Najlepszy prezent na Dzień Kobiet i ogólnie od losu🥰❤️Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Joanne przez cały czas covida, mąż obcinał mi włosy na rowno maszynką
odzwyczaiłam się od fryzjerek
Co najlepsze, ja jemu teraz cały czas robię strzyżenie. Nauczyłam się i nawet dobrze mi to wychodzi xd
Cudownie, ze bioderka Krysi są ok. My mamy za tydzień wizytę bioderkową a jutro 2 dawkę szczepieńJoanne, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Dopiero dzisiaj robią posiew moczu 🤦♀️🤦♀️ USG dobrze czekam na wynik moczu ogólnego i posiew kału i na alergię z krwi itp. 😔 mówią że raczej alergia lub bakteria ciekawe kiedy wyjdziemy 🤷♀️🫣
-
Nosia wrote:Angela musisz uzbroic sie w cierpliwość... Ech..dalej jest zakaz odwiedzin? Jak sobie radzicie?
Tak zakaz jest mas tylko mógł mi rzeczy przynieść więc widziałam go chwilę ale musiałam wyjść przed oddział więc nie widział małej 🥺
Ja bardzo tęsknię za Majką 😭 a tak to sobie radzimy, przenieśli mnie na zwykłą sale więc jesteśmy we 3 ☺️ a dzisiaj na izolatce covid więc mam nadzieję że my nic nie załapiemy 😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Altair wrote:
Ja z kolei mam ochotę obciąć się na krótko, ale mąż okropnie marudzi. Nie wiem o co facetom chodzi z tymi długimi włosami
U mnie odwrotnie. Mąż mi marudzi od jakiegoś czasu, żebym obcięła na krótko, bo tak mi było ładniej 😋Altair, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, spóźnione życzenia z okazji Dnia Kobiet!! ;*
A ja jutro idę w końcu do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na moje odrostymam momenty, że ścięłabym te kudły w cholerę, bo mam długie i kręcone, a teraz ciągle się plączą, mała je ciągnie itp. Ale nigdy nie miałam krótkich i nawet sobie nie wyobrażam jakby to wyglądało
więc raczej to nie nastąpi.
-
Hej ho, dziołszki!
Wczoraj mieliśmy szczepienia, Żbik dzielnie je zniósł, ale nie powiem, żebym była jakoś super zadowolona z tej nowej przychodni. Niby spoko, a jednak trąci PRL-em.
Słuchajcie jaka akcja. Mąż od jakiegoś tygodnia zaczął narzekać, że synek ma płaską główkę. No i wczoraj na wizycie pytamy pediatry czy to nasze wrażenie, czy faktycznie ma. I ona takie "no ma." Pytam, czy to normalne u dzieci "aż tak, to nie". Pytam, co robić w takim razie, a ona na to, żeby kłaść na brzuszku więcej (on bardzo dużo na brzuszku leży, bo lubi) i można dawać więcej witaminy d. Kuźwa w jaką panikę wpadłamNa logikę pomyślałam, że więcej witaminy d spowoduje szybsze zrastanie czaszki, co wcale nie jest dobre, więc szybko napisałam do mojej fizjo, która kilka lat temu uratowała mi kręgosłup po wypadnięciu dysku. Ona jest głównie od dzieci, więc pod nosem mamy świetną specjalistkę. Odpisała mi, żebym szybko kupiła poduszkę specjalną (dała mi linka do konkretnej) i niedługo wpadła na wizytę z synkiem, bo taka spłaszczona główka to często napięcia w obrębie szyi. Jakby tego było mało, Żbik zaczął kosmicznie przykurczać do siebie rączki, wcześniej tak nie miał. Chyba ze stresu, bo zaczęło się od badań przed szczepieniami wczoraj
Chyba Marcia wrzucała foty zdeformowanej główki u córci, to to jest (tak mi się wydaje xD) dokładnie ten problem co u nas, tylko Marci córa ma z boku wybrzuszenie, a my mamy spłaszczenie z tyłu. Trzeba to korygować poduszką najlepiej.
Mam wielką nadzieję, że to pomoże, bo ja też mam dość płaską głowę, rodzice to zaniedbali
Co do włosów, to ponoć faktycznie hormonalne - że w czasie ciąży cykl życia włosa był przedłużany i teraz to wygasa, więc wypadają nam te włosy, o.
Przez ciążę udało mi się wrócić do naturalnego koloru, bo nie farbowałam. Mam dość sporo siwych, ale bardzo się z nimi polubiłam. I mój mąż też woli krótkie włosy i przebąkuje, że fajnie by było, jakbym się obcięłaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 12:10
Altair lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kalli95 wrote:Angela wypytuj ich na wieczornym obchodzie 🙂 dawaj znać jak tam. A co z tymi karmienoami? Jakos więcej Alę karmisz skoro jej brakuje kalorii?
Kazała trochę więcej dawać odciągniętego pokarmu a to nie jest takie łatwe bo jak za duże je to ulewa 🥴 a jak ulewa to zaraz mniej przybiera
Pobierali znowu mocz na posiew także nie wiem czy są pewni że to jakaś bakteria czy cos. I ma dobre wyniki z krwi a dzisiaj znowu pobierali także nie rozumiem nic 🤷♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️