Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, a ta ręka jej ucieka jak jest wyprostowana? Mojemu tak ucieka i jest w piąstkę zwinięta. Ale już za 4 dni mamy fizjo.

Może się nie zarazi!!

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery dziękuje za info. Biorę też moringę od tygodnia na razie czekam na rezultaty. Co do herbatki to jedyna która nie ma kopru w składzie.

Angela moja robi to samo na brzuszku. Dalej nie lubi leżeć i jedną ręke daje do tyłu i sie przewala na plecy. Myślałam ze to obrót ale fizjo mi powiedziała że to zła kolejność i najpierw ma być obrót na brzuszek. Jesteśmy po 2 wizytach u fizjo, ale na razie trzyma ładnie rączki złączone z przodu i nawet ładnie chwyta zabawki.

Nie wiem jak jest u Was, ale moje dziecko tak średnio kręcą zabawki. Bardziej gmera w zapięciu od leżaczka, bawi się rączkami i obserwuje moją twarz jak jej podsuwam zabawkę 🤣

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Angie, a ta ręka jej ucieka jak jest wyprostowana? Mojemu tak ucieka i jest w piąstkę zwinięta. Ale już za 4 dni mamy fizjo.

Może się nie zarazi!!

Czasami tylko lekko cofa do tyłu normalnie tak zgięta jak leży na brzuszku a czasami wyprostowana i jak nie z boku to z luty. Ale ćwiczenia bardzo pomogły i teraz się to zdarza rzadko i już zaczyna do przodu po zabawki chwytać a tak to teka była zawsze cofnięta i nie chciała dawać ją do przodu i wszystko prawą robiła.

Lekarka mówiła że to mocno zaraźliwe i żeby się trzymała zdała od niej no ale nie da rady i co chwilę Majka musi ją dotykać 😬😬

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mogę priv?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Angela mogę priv?

Pewnie

kid_aa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja w Biedronce na pampersy i pantsy złote 1+1gratis 👍

Asia11, Tony lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziewczyny, znacie wczesne objawy ząbkowania oprócz ślinienia i pchania wszystkiego do buzi? Obserwuję dziąsła ale one są bez zmian. 😅 Skok już się raczej zakończył, bo już nie płacze o byle co. 😅

Chyba spełnia się mój koszmar. Młody zaczyna nie akceptować butelki. Nie chce w ogóle ssać a dziś na śniadaniu jak widział mnie z widelcem to sam buźkę otwierał. Przecież ja się wykończę podając mu mleko łyżką. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 10:35

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Mialyscie problem z ciemieniucha? Jak sobie poradzilyscie? Mamy spoko dlugich wloskow na głowie i szukam czegoś sprawdzonego 🙂

Kochana ja z polecenia od corki kupiłam Baby Cap spray na ciemieniuche juz po 1 smarowaniu wyczesalam mase ( tez z porady robie to miekka szczoteczka do zebow )

Kalli95 lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na brewkach, czole i we włoskach było trochę skórki. Nawet nie wiem czy to była ciemieniucha, ale podczas kąpieli mokrą ściereczką przecierałam czolo i brwi. A wloski często czesalam bardzo, miękka szczoteczką. Niczym nie smarowałam. Szybko zeszło.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Hej!
    Dziewczyny, znacie wczesne objawy ząbkowania oprócz ślinienia i pchania wszystkiego do buzi? Obserwuję dziąsła ale one są bez zmian. 😅 Skok już się raczej zakończył, bo już nie płacze o byle co. 😅

Chyba spełnia się mój koszmar. Młody zaczyna nie akceptować butelki. Nie chce w ogóle ssać a dziś na śniadaniu jak widział mnie z widelcem to sam buźkę otwierał. Przecież ja się wykończę podając mu mleko łyżką. 😂
    U nas są czerwone dziaselka tak od środka, slinienie, pchanie wszystkiego do buzi, nawet jak ją noszę to mi się w szyję wgryza. Do tego marudzenie straszne 🙄 Katar się pojawił wodnisty (przy ząbkowaniu ponoć jest osłabiony organizm, podatny na infekcje). No chyba, że mi się gdzieś przeziębiła na spacerze.. Poplakuje w nocy, trze buzię, wyciąga języczek z buzi i tak mlaska jakby. Nie wiem czy z tym łączyć kupki, ale jest ich dużo i śmierdzące.
    Te objawy pewnie też mogą być przypisane infekcji. Chyba trudno określić czy to rzeczywiście wszystko na ząbkowanie. Tym bardziej, że te objawy mogą się pojawiać i znikać i może trwać to bardzo dlugo 😣
    U nas widać zmienione dziaselka, zaczerwienione na dole tak od środka, ale ząbków nie widać.

Decemberry, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas albo zęby albo skok albo jedno i drugie, dziecko nam się popsuło, marudna potwornie, w nocy często się budzi i gorzej zasypia, gdzie zasypiała momentalnie na noc, z drzemkami to jest dramat po prostu… Na dziąsłach kompletnie nic nie widać, ale jak zaczyna jęczeć to od razu pcha rękę, ale widać, że nadusza sobie na dolne dziąsło z takim nerwem, a jak na noc posmarowalam jej wczoraj bobodentem jak się tak męczyła z zaśnięciem to zaraz się uspokoiła.. 2 tygodnie temu mieliśmy kaszel i czerwone gardło, po inhalacjach przeszło a teraz znowu od 2-3 dni kaszle ale bardzo dziwnie, jakby z krtani ? Idziemy po 14 do przychodni, zobaczymy co powie lekarka…

Wika w końcu w piątek zaczęła się przekręcać z pleców na brzuszek co niezmiernie mnie cieszy, bo spędzało mi to sen z powiek… Długo długo nic i dosłownie w ciągu ok 4 dni jak zaczęła przekręcać się na bok przekręciła się na brzuch 😊 Oprócz tego umie wysoki podpór, ale długo w nim nie wytrzymuje i jak bączek kręci się wokół własnej osi :)

Któraś pisała o drapaniu - tak Wika tez ma mega fazę na drapanie wszystkiego co ma pod ręką 😅

My też mamy ciemieniuche, nie dużo, ale nie idzie nam to zwalczanie, ma miejscami taką delkkatną skorupkę na głowie, ale jej nie drapie.

Decemberry lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super, że Ala przybiera 😀

Ja ostatnio tak chwaliłam mojego i o ile noce bez zmian, to ostatnie 2 dni maruda jakaś i tak jak piszecie bardziej pcha wszystko do buzi. Gryzaki naciska na dolnym dziąsle, ale też nic nie widzę żeby się zapowiadało na zèby. Parę razy udało mu się przewrócić z brzucha na plecy. Na boczki jeszcze się nie przewraca a nóżki łapie póki co tylko za kolanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 14:07

• Nosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łapie za kolanka i tyle :) Trudno złapać za nozki mając cały czas rączki w buzi 😂
    Także u nas to potrwa. Na boczki tylko troszkę się przekręca ale nie potrzebuje tego ewodentnie bo woli pełzać. Lezac na brzuchu unosi tyleczek, zapiera sie, podciąga rekami i przesuwa. Także wszystko nie pokolei..

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z Wiką w przychodni z tym kaszlem… Lekarka zobaczyła filmik i mówi ze brzydki ten kaszel, osłuchała ją i sama była w szoku ze czysciutko, zajrzała do gardła i mówi ze minimalnie zaczerwienione ale to może być po prostu podrażnione od tego kaszlu bo ma taki suchy gardłowy, wiec generalnie dziecko zdrowe 🤷🏼‍♀️ Ale lekarka zaczęła przekminiac skąd biorą jej się te kaszle i ona podejrzewa ze to może być alergiczne 🙄 Będziemy 15 kwietnia u alergologa na wizycie kazała o tym pogadać z alergolozką i powiedzieć ze Wika ma nawracający suchy kaszel bez żadnych innych oznak chorobowych i przechodzi jej po inhalacjach z benodilu który notabene jest od astmy. Mam dalej inhalować i dała syropek na kaszel 3x dziennie.
    A żeby tego było mało to spalił nam się podgrzewacz do butelek i idąc do przychodni złapałam kapcia w wózku 🙄

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U nas łapie za kolanka i tyle :) Trudno złapać za nozki mając cały czas rączki w buzi 😂
    Także u nas to potrwa. Na boczki tylko troszkę się przekręca ale nie potrzebuje tego ewodentnie bo woli pełzać. Lezac na brzuchu unosi tyleczek, zapiera sie, podciąga rekami i przesuwa. Także wszystko nie pokolei..

U nas tez niepokolei, bo Wika zaczęła się obracać wokół własnej osi ok 3 miesiąca, a wysoko podpór zaczęła robić w 4 miesiącu, a te umiejętności są raczej później, za to obroty, które powinny być pierwsze przyszły dopiero po 5 miesiącu 🙈

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    U nas tez niepokolei, bo Wika zaczęła się obracać wokół własnej osi ok 3 miesiąca, a wysoko podpór zaczęła robić w 4 miesiącu, a te umiejętności są raczej później, za to obroty, które powinny być pierwsze przyszły dopiero po 5 miesiącu 🙈
    To u nas będzie podobnie :) Do tego główne zainteresowanie rączkami w buzi nie pomaga :D

meggie94 lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się dziecko popsuło 😉
    Budził się raz albo dwa razy w nocy, a teraz budzi się 5 razy. Nad ranem trudno go uśpić. W dzień w ogóle nie ma apetytu, za to nadrabia w nocy. Mam nadzieję, że to minie!

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Mnie też się dziecko popsuło 😉
    Budził się raz albo dwa razy w nocy, a teraz budzi się 5 razy. Nad ranem trudno go uśpić. W dzień w ogóle nie ma apetytu, za to nadrabia w nocy. Mam nadzieję, że to minie!
    To napewno minie. U mnie też było przez pewien okres gorzej, teraz znowu przesypia cale noce :) Nie martw się.

Altair lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wróciliśmy z urlopu, dziecko sie nam chyba rozregulowało przez to ciągle bycie po za domem, więc musimy popracować:D

Kurna jest u mnie teściowa do niedzieli. Zero pomocy, jak dziecko zaczyna płakać to teściowa patrzy na mnie. Nawet na ręce jej nie weźmie. O pomocy typu zrobienie obiadu czy zakupów nie wspomnę, bo oczekuje, że wszystko jej podamy. Trzymajcie kciuki żebym to przeżyła 😭😭

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    My dzisiaj wróciliśmy z urlopu, dziecko sie nam chyba rozregulowało przez to ciągle bycie po za domem, więc musimy popracować:D

Kurna jest u mnie teściowa do niedzieli. Zero pomocy, jak dziecko zaczyna płakać to teściowa patrzy na mnie. Nawet na ręce jej nie weźmie. O pomocy typu zrobienie obiadu czy zakupów nie wspomnę, bo oczekuje, że wszystko jej podamy. Trzymajcie kciuki żebym to przeżyła 😭😭
    Wspoczuje 🙄 Przetrwasz, ale wierzę, że to jest wkurzające. Siedzi na głowie, nie pomoże a pewnie ocenia.
    Opisz nam wakacje w wolnej chwili :)

Tony lubi tę wiadomość

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ