LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie, a ta ręka jej ucieka jak jest wyprostowana? Mojemu tak ucieka i jest w piąstkę zwinięta. Ale już za 4 dni mamy fizjo.
Może się nie zarazi!!Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decembery dziękuje za info. Biorę też moringę od tygodnia na razie czekam na rezultaty. Co do herbatki to jedyna która nie ma kopru w składzie.
Angela moja robi to samo na brzuszku. Dalej nie lubi leżeć i jedną ręke daje do tyłu i sie przewala na plecy. Myślałam ze to obrót ale fizjo mi powiedziała że to zła kolejność i najpierw ma być obrót na brzuszek. Jesteśmy po 2 wizytach u fizjo, ale na razie trzyma ładnie rączki złączone z przodu i nawet ładnie chwyta zabawki.
Nie wiem jak jest u Was, ale moje dziecko tak średnio kręcą zabawki. Bardziej gmera w zapięciu od leżaczka, bawi się rączkami i obserwuje moją twarz jak jej podsuwam zabawkę 🤣
-
Decemberry wrote:Angie, a ta ręka jej ucieka jak jest wyprostowana? Mojemu tak ucieka i jest w piąstkę zwinięta. Ale już za 4 dni mamy fizjo.
Może się nie zarazi!!
Czasami tylko lekko cofa do tyłu normalnie tak zgięta jak leży na brzuszku a czasami wyprostowana i jak nie z boku to z luty. Ale ćwiczenia bardzo pomogły i teraz się to zdarza rzadko i już zaczyna do przodu po zabawki chwytać a tak to teka była zawsze cofnięta i nie chciała dawać ją do przodu i wszystko prawą robiła.
Lekarka mówiła że to mocno zaraźliwe i żeby się trzymała zdała od niej no ale nie da rady i co chwilę Majka musi ją dotykać 😬😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela mogę priv?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Hej!
Dziewczyny, znacie wczesne objawy ząbkowania oprócz ślinienia i pchania wszystkiego do buzi? Obserwuję dziąsła ale one są bez zmian. 😅 Skok już się raczej zakończył, bo już nie płacze o byle co. 😅
Chyba spełnia się mój koszmar. Młody zaczyna nie akceptować butelki. Nie chce w ogóle ssać a dziś na śniadaniu jak widział mnie z widelcem to sam buźkę otwierał. Przecież ja się wykończę podając mu mleko łyżką. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 10:35
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Mialyscie problem z ciemieniucha? Jak sobie poradzilyscie? Mamy spoko dlugich wloskow na głowie i szukam czegoś sprawdzonego 🙂
Kochana ja z polecenia od corki kupiłam Baby Cap spray na ciemieniuche juz po 1 smarowaniu wyczesalam mase ( tez z porady robie to miekka szczoteczka do zebow )Kalli95 lubi tę wiadomość
-
U nas na brewkach, czole i we włoskach było trochę skórki. Nawet nie wiem czy to była ciemieniucha, ale podczas kąpieli mokrą ściereczką przecierałam czolo i brwi. A wloski często czesalam bardzo, miękka szczoteczką. Niczym nie smarowałam. Szybko zeszło.
-
Ultra-Dżasta wrote:Hej!
Dziewczyny, znacie wczesne objawy ząbkowania oprócz ślinienia i pchania wszystkiego do buzi? Obserwuję dziąsła ale one są bez zmian. 😅 Skok już się raczej zakończył, bo już nie płacze o byle co. 😅
Chyba spełnia się mój koszmar. Młody zaczyna nie akceptować butelki. Nie chce w ogóle ssać a dziś na śniadaniu jak widział mnie z widelcem to sam buźkę otwierał. Przecież ja się wykończę podając mu mleko łyżką. 😂
Te objawy pewnie też mogą być przypisane infekcji. Chyba trudno określić czy to rzeczywiście wszystko na ząbkowanie. Tym bardziej, że te objawy mogą się pojawiać i znikać i może trwać to bardzo dlugo 😣
U nas widać zmienione dziaselka, zaczerwienione na dole tak od środka, ale ząbków nie widać.Decemberry, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! U nas albo zęby albo skok albo jedno i drugie, dziecko nam się popsuło, marudna potwornie, w nocy często się budzi i gorzej zasypia, gdzie zasypiała momentalnie na noc, z drzemkami to jest dramat po prostu… Na dziąsłach kompletnie nic nie widać, ale jak zaczyna jęczeć to od razu pcha rękę, ale widać, że nadusza sobie na dolne dziąsło z takim nerwem, a jak na noc posmarowalam jej wczoraj bobodentem jak się tak męczyła z zaśnięciem to zaraz się uspokoiła.. 2 tygodnie temu mieliśmy kaszel i czerwone gardło, po inhalacjach przeszło a teraz znowu od 2-3 dni kaszle ale bardzo dziwnie, jakby z krtani ? Idziemy po 14 do przychodni, zobaczymy co powie lekarka…
Wika w końcu w piątek zaczęła się przekręcać z pleców na brzuszek co niezmiernie mnie cieszy, bo spędzało mi to sen z powiek… Długo długo nic i dosłownie w ciągu ok 4 dni jak zaczęła przekręcać się na bok przekręciła się na brzuch 😊 Oprócz tego umie wysoki podpór, ale długo w nim nie wytrzymuje i jak bączek kręci się wokół własnej osi
Któraś pisała o drapaniu - tak Wika tez ma mega fazę na drapanie wszystkiego co ma pod ręką 😅
My też mamy ciemieniuche, nie dużo, ale nie idzie nam to zwalczanie, ma miejscami taką delkkatną skorupkę na głowie, ale jej nie drapie.Decemberry lubi tę wiadomość
-
Angela super, że Ala przybiera 😀
Ja ostatnio tak chwaliłam mojego i o ile noce bez zmian, to ostatnie 2 dni maruda jakaś i tak jak piszecie bardziej pcha wszystko do buzi. Gryzaki naciska na dolnym dziąsle, ale też nic nie widzę żeby się zapowiadało na zèby. Parę razy udało mu się przewrócić z brzucha na plecy. Na boczki jeszcze się nie przewraca a nóżki łapie póki co tylko za kolanka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 14:07
-
U nas łapie za kolanka i tyle
Trudno złapać za nozki mając cały czas rączki w buzi 😂
Także u nas to potrwa. Na boczki tylko troszkę się przekręca ale nie potrzebuje tego ewodentnie bo woli pełzać. Lezac na brzuchu unosi tyleczek, zapiera sie, podciąga rekami i przesuwa. Także wszystko nie pokolei.. -
Byłam z Wiką w przychodni z tym kaszlem… Lekarka zobaczyła filmik i mówi ze brzydki ten kaszel, osłuchała ją i sama była w szoku ze czysciutko, zajrzała do gardła i mówi ze minimalnie zaczerwienione ale to może być po prostu podrażnione od tego kaszlu bo ma taki suchy gardłowy, wiec generalnie dziecko zdrowe 🤷🏼♀️ Ale lekarka zaczęła przekminiac skąd biorą jej się te kaszle i ona podejrzewa ze to może być alergiczne 🙄 Będziemy 15 kwietnia u alergologa na wizycie kazała o tym pogadać z alergolozką i powiedzieć ze Wika ma nawracający suchy kaszel bez żadnych innych oznak chorobowych i przechodzi jej po inhalacjach z benodilu który notabene jest od astmy. Mam dalej inhalować i dała syropek na kaszel 3x dziennie.
A żeby tego było mało to spalił nam się podgrzewacz do butelek i idąc do przychodni złapałam kapcia w wózku 🙄 -
Nosia wrote:U nas łapie za kolanka i tyle
Trudno złapać za nozki mając cały czas rączki w buzi 😂
Także u nas to potrwa. Na boczki tylko troszkę się przekręca ale nie potrzebuje tego ewodentnie bo woli pełzać. Lezac na brzuchu unosi tyleczek, zapiera sie, podciąga rekami i przesuwa. Także wszystko nie pokolei..
U nas tez niepokolei, bo Wika zaczęła się obracać wokół własnej osi ok 3 miesiąca, a wysoko podpór zaczęła robić w 4 miesiącu, a te umiejętności są raczej później, za to obroty, które powinny być pierwsze przyszły dopiero po 5 miesiącu 🙈 -
meggie94 wrote:U nas tez niepokolei, bo Wika zaczęła się obracać wokół własnej osi ok 3 miesiąca, a wysoko podpór zaczęła robić w 4 miesiącu, a te umiejętności są raczej później, za to obroty, które powinny być pierwsze przyszły dopiero po 5 miesiącu 🙈
Do tego główne zainteresowanie rączkami w buzi nie pomaga
meggie94 lubi tę wiadomość
-
Mnie też się dziecko popsuło 😉
Budził się raz albo dwa razy w nocy, a teraz budzi się 5 razy. Nad ranem trudno go uśpić. W dzień w ogóle nie ma apetytu, za to nadrabia w nocy. Mam nadzieję, że to minie!40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Mnie też się dziecko popsuło 😉
Budził się raz albo dwa razy w nocy, a teraz budzi się 5 razy. Nad ranem trudno go uśpić. W dzień w ogóle nie ma apetytu, za to nadrabia w nocy. Mam nadzieję, że to minie!Nie martw się.
Altair lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj wróciliśmy z urlopu, dziecko sie nam chyba rozregulowało przez to ciągle bycie po za domem, więc musimy popracować
Kurna jest u mnie teściowa do niedzieli. Zero pomocy, jak dziecko zaczyna płakać to teściowa patrzy na mnie. Nawet na ręce jej nie weźmie. O pomocy typu zrobienie obiadu czy zakupów nie wspomnę, bo oczekuje, że wszystko jej podamy. Trzymajcie kciuki żebym to przeżyła 😭😭 -
Tony wrote:My dzisiaj wróciliśmy z urlopu, dziecko sie nam chyba rozregulowało przez to ciągle bycie po za domem, więc musimy popracować
Kurna jest u mnie teściowa do niedzieli. Zero pomocy, jak dziecko zaczyna płakać to teściowa patrzy na mnie. Nawet na ręce jej nie weźmie. O pomocy typu zrobienie obiadu czy zakupów nie wspomnę, bo oczekuje, że wszystko jej podamy. Trzymajcie kciuki żebym to przeżyła 😭😭
Opisz nam wakacje w wolnej chwiliTony lubi tę wiadomość