LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie śluz płodny też często się pojawia i w tym miesiacu jestem wkurzona jak przed okresem od jakiegoś czasu. Mam też takie przedokresowe bóle brzucha. To wszystko trwa ze 2 tyg już.
Decembery myśle że hormony jakoś da się wyrównać jak nie naturalnie to pewnie jakimiś tabsami. Narazie trzeba dopompować do tych 6 miechów.
Też mam problemy z dnem miednicy. Wylatuje mi śluzówka z odbytu plus kropelki moczu same wypływają tuż po skozystaniu z toaletyfizjo-uro kazała wkładać śluzówke na miejsce, ćwiczyć dno miednicy no i czekać
także niezawiele pomogła. Kurka te porody SN są przereklamowane.
-
Dziewczyny pozdrowienia z Sycylii! Jesteśmy już 3 dzień i póki co Laura jest mega grzeczna, w ogóle nie sprawia problemów, całe dnie jesteśmy po za domem, zwiedzamy, chodzimy po knajpach i nie protestuje
włosi kochają dzieci i jest wszędzie atrakcją, na ulicy ludzie nam zaglądają do wózka i do niej gadają. Jak chcecie napisze Wam później o samym locie, bo już wszystko wiem co można wziąć i jak to zrobić. Serio polecam Wam podróże z takim małym dzieckiem, ro chyba najlepszy wiek:)
Nosia, Smerfetk_a, KaroInka, kid_aa, Angelaaaa, Decemberry, Asia11, Ultra-Dżasta, Altair, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Smerfetko ja mam cos takiego, ze jak sie wyciskam, podetrę i wstanę to często mi po nodze cos jeszcze pocieknie
I tak jest o niebo lepiej bo na początku połogu przeżywałam dramaty z nietrzymaniem moczu. Tez musze ćwiczyć dno miednicy. Jedne mięśnie mam spięte za bardzo, inne rozluźnione. Trudno załapać jak ćwiczyć poprawnie żeby nie pogorszyć sprawy. Urofizjo daleko, drogo, nie ma kiedy jeździć, nie ma kiedy ćwiczyć..
Także ten... 😒
-
Tony wrote:Dziewczyny pozdrowienia z Sycylii! Jesteśmy już 3 dzień i póki co Laura jest mega grzeczna, w ogóle nie sprawia problemów, całe dnie jesteśmy po za domem, zwiedzamy, chodzimy po knajpach i nie protestuje
włosi kochają dzieci i jest wszędzie atrakcją, na ulicy ludzie nam zaglądają do wózka i do niej gadają. Jak chcecie napisze Wam później o samym locie, bo już wszystko wiem co można wziąć i jak to zrobić. Serio polecam Wam podróże z takim małym dzieckiem, ro chyba najlepszy wiek:)
wskazówki się przydadzą. Napisz jaki macie wozek i czy używacie nosidła, jaką macie pogodę i w co ubierasz malutka itp.
A tym czasem udanego pobytu, 😁🤩❤️ -
Tony wrote:Dziewczyny pozdrowienia z Sycylii! Jesteśmy już 3 dzień i póki co Laura jest mega grzeczna, w ogóle nie sprawia problemów, całe dnie jesteśmy po za domem, zwiedzamy, chodzimy po knajpach i nie protestuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2023, 21:52
-
Kidaa wszystkiego co najlepsze! Miłości, zdrowia, spełnienia marzeń i realizacji planow🥳🎂💐
Tony udanego wypoczynku! Byłam raz na Sycylii i tęsknię 😊
Co chodzi o bliznę po cc to u mnie wszystko ok. Ładne cięcie, ładnie się goi, nie ma żadnych zgrubień itp. Jedynie swędzi bardzo. To z czego nie jestem zadowolona po ciąży to fałd na brzuchu (ale przed ciążą już miałam trochę odłożonego spadła) i ból pleców w okolicy lędźwiowej. Mam też tłuszcz na udach i cyce takie duże, takie matczyne🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2023, 22:55
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Kidaa, NAJLEPSZOŚCI!!! Abyś spełniła wszystkie swoje marzenia!
Tony, baw się wspaniale) Opisz potem wszystko koniecznie!
Wypadająca śluzówka brzmi strasznie, współczuję Smerfi.
Wierzę, że gdy skończymy karmieniową przygodę, to nam się polepszy. Tak coś czuję, że hormony robią niezłe trololo w organizmie. Myślałam, że dobiję do magicznego litra, ale na 963 max. się skończyło, teraz oscyluję wokół 860-920. Dzidziut tego nie przejada, mrożę. Myślę, że w takim trybie do szóstego miesiąca dotrwać, potem zejść na 4 sesje w ciągu dnia, potem jakiś czas pociągnąć może 2... Sama nie wiem.
Tylko trochę słońca więcej za oknem i człowiek od razu żywszy. Choć nadal wykończony xD
Też mnie krzywo rozpruli mimo, że cc planowana. Mam za bardzo na lewo i blizna ma na pewno więcej niż 10 cm, lol. Może to kwestia tego jak mnie położyli na leżance do operacji po znieczuleniu? Nie wiem. Ale jak widziałam blizny starszych koleżanek, to jakoś to lepiej wygląda. Moja to taki uśmiechnięty cyklop, gdy się zestawi z pępkiem xDkid_aa lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kid_aa, wszystkiego najlepszego! Szybko zleciał ten rok, prawda?
Tony, podziwiam i trochę zazdroszczę
kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Kida, najlepszości w kolejnym roku życia !
Decembery, super wynik! U mnie max to było 800 a teraz około 720-750 się kręce i na styk jestem. A powiedz jak Ci się zestaw HF sprawuje? Miałaś spadki jakieś? Pytam bo u mnie 1/3 normalnej ilości sciągnęło więc się zniechęciłam po pierwszym razie. BDW małe wzrosty zanotowałam po herbatce laktacyjnej dr Max. Pije tuż przed sesją i ta sesja jest bardziej mleczna2 lub 3 dziennie zależy.
Kali, u nas wg CDL była ciemieniucha (choć ja widziałam tylko coś na brwiach). Poleciła szczotkę Lulalove na ciemieniuche, kupiłam ale używam raczej do czesania bo nie widzę tej ciemieniuchy. Także tyle mojego doświadczenia w temaciekid_aa lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Mialyscie problem z ciemieniucha? Jak sobie poradzilyscie? Mamy spoko dlugich wloskow na głowie i szukam czegoś sprawdzonego 🙂
Mam dermicin serum zestaw na ciemieniuchę. Kupiłam po poleceniu chyba przez Dżastę. U nas się sprawdziło z tym że tej ciemieniuchy nie było dużo. Po miesiącu zastosowałam jeszcze raz bo zobaczyłam że są plamki.
Nałożyłam olejek na skórę głowy i wyczesalam grzebyczkiem. Łatwe w użyciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 11:31
-
Maja ma rumień zakaźny lub innego wirusa i stąd ta wysypka 🙄 oczywiście może zarażać i nie może dotykać i całować Alicji a oczywiście jest to mało realne 🙈🙆 także wesoło mam 😜
A Ala nauczyła się dotykać stopy i ma zajęcie na pół dnia tak ją to fascynuje 😅Decemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Maja ma rumień zakaźny lub innego wirusa i stąd ta wysypka 🙄 oczywiście może zarażać i nie może dotykać i całować Alicji a oczywiście jest to mało realne 🙈🙆 także wesoło mam 😜
A Ala nauczyła się dotykać stopy i ma zajęcie na pół dnia tak ją to fascynuje 😅
Ciężko uchronić takie maluszki.
A Ala się bardzo ładnie rozwija z tego co piszesz 😀 Także tylko się cieszyć ☺
A jak jej sprawy zdrowotne? Drgnęło do przodu jej przybieranie?
-
Angie, tez podaje Zbikowi stope i sie nia zachwyca. Najbardziej wtedy, gdy zakladam mu skarpetki z grzechotkami - taka naszyta myszka na skarpetce ^^
Smerfi, na mnie mocno ta moringa zadzialala. Jedna tabletka dziennie i ilosci serio wzrosly. Mysle jeszcze nad kakaowa luska i shavatari, ale to tak raczej z ciekawosci, czy da sie jeszcze cos wiecej z tej laktacji wycisnac. Wczoraj mialam mega zdziwko, bo z jednej sesji mleko mialo tak jakby piasek. Po wypiciu przez synka na dnie byl osad 😳 jeszcze tego nie googlowalam, ale moze jakies chwilowe zapalenie bylo, nie wiem. Bo walczylam ostatnio z zastojami 🙄
A ta herbatka laktacyjna nie ma kopru wloskiego? Ja unikam tego, a wiekszosc herbatek go ma :< ciagle pije ostropest i pokrzywe. Teraz dodatkowo kupilam ostropest w proszku, do wiosennych koktajli bedzie.
Tego zestawu hf ze spectry w koncu mi siostra nie przywiozla - zwrocila. Nie wiedzialysmy, czy to podrobka, bo bylo opakowanie nie takie jak w aukcji na amazonie, wiec olalysmy temat. Po czasie wiem, ze to byl koreanski, ale juz trudno. Mam jedno babyono shelly, ale niezbyt mi sie dobrze z tym pracuje. Wylewanie mleka to dramat, wiecznie cos wykapie i tez ilosci sa mniejsze. Uzywam tylko w delegacjach, jak musze i nie mam wyjscia. Myslalam nad tym nowym laktatorem z lionelo, ale nikt na grupie nie korzystal i nie ma skad opinii wziac 🙄Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tak Ala ładnie przybiera robi się okrągła 🤣 w tym tygodniu mam jej zmienić mleko i zobaczymy czy ją weźmie alergia 😬
Ja ściągam swoje mleko ale już mam trochę dosyć także nie wiem jak długo wytrzymam 😅 chciałam chociaż do 6miesiaca ale zobaczymy jak to będzie 😝
Ogólnie Ala super się rozwija szybko zaczęła się kulac na boki teraz te stopki chwyta także jestem zadowolona ☺️ no ale raz w miesiącu chodzimy do fizjo bo jak leży na brzuszku to trochę lewa ręką ucieka i ta lewa strona jest słabsza bo miała asymetrię
No i teraz ciekawe czy się zarazi od Majki bo mogą mieć gorączkę i wtedy nie spotkam się z rodziną na święta 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️