LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Nie, jedynie miałam rozmowę z dietetyczką w szpitalu
I oczywiście omijałabym produkty z bmk i alergenami krzyżowymi bmkWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 06:13
-
Kalli95 wrote:To najlepiej zapytaj pediatry o to. A z tego co się dowiedziałam na grupie na fb dla matek na diecie eliminacyjnej to jak masz tylko bmk to normalnie bymszla a jedynie z jajkiem uważała i podawala go najpierw w różnym stopniu obrobienia (najpierw pieczone a na końcu jajecznica)
I oczywiście omijałabym produkty z bmk i alergenami krzyżowymi bmk
O jajku mówiła że dosyć później podawać i właśnie zacząć od pieczonego np. jakaś muffinka i jak po pieczonym nic nie będzie to właśnie spróbować na twardo itp.
Czy ulewanie może byś spowodowane tym nowym mlekiem ? Co podamy to zaraz ulewa kilka razy.. w nocy się obudziła ulała i poszła spać dalej 🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Bąbel wczoraj był strasznie wrzaskliwy, wieczorem to już była katastrofa. Obudził się z płaczem i po wzięciu na ręce nie byłam w stanie go odłożyć nawet na zmianę pieluszki. Przebierałam tuląc w ramionach. I gdybym nie była sama w domu, to ten czopek bym wsadziła, ale nie miałam nawet jak. I w sumie ok, bo była pora karmienia, a nawet po więc nakarmiłam, a on od razu zasnął. W nocy przy karmieniach co 4h balanga, Dzidź wesoły i rozgadany. Już sama nie wiem. Na razie masuję i robię ciepłe okłady.
Angelaaaa lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Kid_aa z tymi kupami to nie utrafisz. Nasz rekord to jedna kupa na dzień a przez dłuuugi dlugi czas bylo ich z 10
nie trafił się jeszcze dzień bez kupy także jak mówicie ze jedna kupa na kilka dni to szok i po części zazdro. Moje ręce już obłażą ze skóry od zmian pampersow i tych kup. Dalej jest z 4 na dzień. I nie są to kleksy. Mala przybiera super. Jestem KP. I też ma takie skrajne nastroje, ze ciężko ogarnąć.
Jednorazowo zdarzała się tez pienista zielona kupa. Juz sie przestraszyłam, ale wróciło do normy wszystko. Marudzenie i ręce w buzi pozostały.. Także mało kup źle, dużo kup też źle
Wielka, wodnista kupa o 3 w nocy tez nic fajnego. Ciężko przebrać bez rozbudzenia małej. Zostawić taką do rana sumienie nie pozwala. Masakra powiem wamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 10:29
-
U nas tez caly czas przynajmniej 4 spore kupy dziennie. Dzis juz byly dwie. Naduzywam kremu do rak, bo tez maja juz dosc wilgoci…
Na szczescie od jakiegos czasu w nocy juz nie robi. Ale rano bywa strasznie niespokojny bo pampers pelen siuskow. Musze go przebrac i dopiero wtedy wali kupala. A potem zazwyczaj jeszcze znowu zasypia.
Tez mielismy pienista zielona kupke raz gdzies pod koniec 3 miesiaca, ale nie widzialam jakichs szczegolnych roznic w zachowaniu z tej okazji 🤷♀️ -
U nas też kilka dziennie i wypływają z pieluszki na plecach... Nie wiem czy to już za mały rozmiar, czy jakoś źle zakładam? Mały waży 7,5 kg, a pieluszki niby do 9 kg.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
U nas od paru dni też kilka kup dziennie. Przez bardzo długi czas była jedna ogromna. Z tym że jak była jedna to się męczyła pół dnia.
Ostatnio zaczęłam jeść siemię lniane i owsianke dzięki czemu sama pozbyłam się zaparć, także albo to przypadek albo faktycznie dieta KP.
Powiem Wam też że ulubionym miejscem na robienie kupy jest leżaczek. Śmiejemy się z mężem że ma najdroższy toi toi w mieście.
No i marudna okropnie jest. Pierwszy raz od urodzenia wiem co znaczy nieodkładalne dziecko. Tylko ją nosić i pokazywać świat, a leżenie jest beee.Decemberry lubi tę wiadomość
-
My jutro zaczynamy z rd, z jednej strony jestem podekscytowana, z drugiej się boje 😂 4-5 dni jeden produkt według zaleceń alergologa i 15 kwietnia mamy wizytę. Dodatkowo na wizycie przegadamy temat tego jej kaszlu… Na razie kupiliśmy oczyszczacz powietrza i jestem zachwycona
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Altair ja próbowałam przeróżne pamprsy i wielkości i jak miała wypłynąć to wypływała, także znam problem
Scandi-B ja myślalam, ze moze na ząbki ta kupka, ale w sumie to nie wiem. Wyglądało to tak jakby banki z tyłka wychodziłyNa szczęście wróciły żółte kupki.
Zastanawiam się czy nie wybrać się do pediatry w poniedzialek. Przed chwilką znowu zrobiła pienistą kupkę, ale żółtą.
-
Kalli95 wrote:Te pieniste kupki to może od szybkiego wypływu pokarmu? Na tej grupie na fb ciagle o tym piszą. My też mamy pieniste czasem, wtedy sa takie kwaśne ale szczerze nie wiem jak poznać szybki wypływ.
Nie wiem czy się przejmować raz na jakiś czas taką kupką? Wcześniej ich nie było, ale też nie zalewała się tak śliną. Dlatego wiązałam to z ząbkami. Trochę trudny egzemplarz mi się trafił jak na 1 ciążę..
Ona też nie płacze przy tych kupkach. Robi je z takim spokojem.. -
Altair wrote:U nas też kilka dziennie i wypływają z pieluszki na plecach... Nie wiem czy to już za mały rozmiar, czy jakoś źle zakładam? Mały waży 7,5 kg, a pieluszki niby do 9 kg.
Wika na codzień ma zakładane złote dady, ale na noc zaczęliśmy praktykować zielone i rewelacja, mega chłonne, nie przepuszczają, a ostatnio zrobiła mi kupe giganta w nocy po 2 dniach nie robienia i jestem pewna, że w złotych już całe łóżeczko byłoby zarobione, a w zielonych wszystko utrzymało w ryzachAltair lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Fakt, że ona strasznie szybko je. No i czasami jak rozchula cycka i potem puści bo np. Sie do mnie uśmiechnie to mleko sika po niej, po mnie. Hmm ale czy to szybki wyplyw to też nie wiem 😣
Nie wiem czy się przejmować raz na jakiś czas taką kupką? Wcześniej ich nie było, ale też nie zalewała się tak śliną. Dlatego wiązałam to z ząbkami. Trochę trudny egzemplarz mi się trafił jak na 1 ciążę..
Ona też nie płacze przy tych kupkach. Robi je z takim spokojem.. -
Kalli95 wrote:O to jak sika po wyjęciu z buzi to chyba masz ten szybki wypływ 🙂 mi czasem na początku karmienia jak się oderwie to cieknie mleko albo pozniej to zostają krople na piersi tylko. Nigdy mi nie sikalo samo z siebie
No i szczególnie w nocy, cieknie mi mleko z piersi którą nie karmię. To wina pewnie przepełnienia piersi przez długą przerwę pomiędzy karmieniami.
Będę obserwowała to wszystko. Dzięki KalliWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 14:33
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Ja juz sobie Dady odpuscilam, teraz Lupilu 4 mamy. Dobra cena za jumbopacki✨ Sa bardzo chlonne.
Zapomnialam Wam napisac, ze uwzglednili nam reklamacje pieluch w rossmanie. 🥳Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Altair wrote:U nas też kilka dziennie i wypływają z pieluszki na plecach... Nie wiem czy to już za mały rozmiar, czy jakoś źle zakładam? Mały waży 7,5 kg, a pieluszki niby do 9 kg.
Nie sugeruję się tym do ilu kg jest pieluszka bo u mas trójki już miesiąc temu były za małe a teraz Krysia waży ok 8 kg, a czwórki są 9-14kg.
Nosia, Altair lubią tę wiadomość