LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Scandi-B wrote:Dzis mielismy dwie szczepionki, troche gorzej je zniosl niz ostatnio 😕 pani zmierzyla go na 70,2 cm i 8260g. Myslalam ze wiecej wazy bo juz plecy wysiadaja, ale to moze zmeczenie materialu.
O no to jest co dźwigać ale też jaki długi jest 😀Scandi-B lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:O no to jest co dźwigać ale też jaki długi jest 😀
Filip jest z tych drobnych, ale zdziwiłam się, bo dzisiaj na szczepieniu go zmierzyli i 71 cm przy wadze 6600.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 17:01
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny serio ja każdego dnia nie mogę się nadziwić nad tym dzieckiem… jak przegoniła we wszystkim siostrę, gdzie wydawało się ze będzie mocno w tyle🙈 ogólnie aniołek! Naprawdę wynagradza z nawiązką to swoje chorowanie… Wandzia póki co tylko pełza i czasem podnosi zadek do raczków. Ale za to cieszy się lepszym zdrowiem. Wczoraj byliśmy na szczepieniu, zniosła super (pentaxim i 3 dawka rotateq). Diana niestety ma zaległości i modlę się żeby obecny katar w nic się nie przerodził bo szczepienie mamy za tydzień 🙏 a poza tym nie mogę narzekać, w nocy śpią ładnie, mamy stałe pobudki na karmienie (1 albo 2). W dzień to takie turbo drzemki ale i tak są na tyle grzeczne ze wszystko idzie przy nich zrobić 😊 powoli rozszerzamy dietę, narazie wjechała marchewka w formie papki i w surowych kawałkach (obydwie pannice mają po dwie dolne jedynki wiec mają czym gryźć😁). Ważą 6700 i 7800, chodzą w rozmiarze 68/ 74 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 21:54
Angelaaaa, kid_aa, Decemberry, Joanne, Tony, Asia11, MamaNl lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Tyle nowych wiadomości, że nie wiem od czego zacząć gratulacje
Angie, gratki 5 miesiąca, Scandi i Asia - jakich macie dłuuuugich paniczów
Mój nie wiem ile mierzy, jutro szczepienia, to się dowiemyChyba tylko 6w1 serwowane w menu będzie
Także liczę na luzik. Ważyć powinien blisko 8 kilo
MamaPiątki, przecudne te Twoje dziewczęta.
Alusia u Angie też przepiękna i faktycznie nie wygląda na zachudzoną!
Myślę o Was dziewczyny często, żeby wszystkie nasze dzieciaczki były zdrowe, to najważniejsze.
DŻASTA JAK TO CZYTASZ TO SIĘ ODEZWIJ, CHCEMY UPDATE!
U nas walka o rozkręcenie laktacji część 13820102. Jestem przemęczona i przesypiam sesje z laktatorem, przez okres mam 100-150 ml mniej i nie umiem tego odzyskać. Ostatnio miałam epizod zastojów w lewej piersi i ilości z niej spadły tak kosmicznie, że przed chwilą po 3h ściągnęłam z niej 20 ml. Gdzie zwykle było to 50... Także jest nad czym się głowić. Dziś zamawiam drożdże piwowarskie (pozbawione alkoholu;) ), powinny pomóc... Ręce mi opadają. Mam domysł, że to wina Medeli, reklamację składam jutro. Kolejną. Heh.
Wyczekuję wiosny. U nas mieszanka pogodowa, raz ciemno jak w zimie, raz jasno i pięknie. Można zwariować.
Kupiłam w aptece jakieś plastry po cc, nazywają się bliznasil. Były blisko terminu, więc przecenione, to kupiłam, bo a może akurat coś pomogą.
Jak zaczęłam te treningi z youtubem, to rana w końcu mniej mnie ciągnie. Sprawdzałam też ten trening hipopresyjny, ale to dość trudneScandi-B, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Aaa właśnie Angelaa! Ala wcale nie wyglada na niedożywioną 🙈 jest po prostu drobna. Dla porównania Diana karmiona mm przez dwa tygodnie przybrała 100g 🤷🏻♀️ PS. Śliczne masz dziewczynki 🥰 i takie podobne do siebie 😁
Angelaaaa lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
To i ja się pochwalę moim Alibabą 😁
Nie umiem robic mu zdjec bo to srebro jest ale daleko mu w rozwoju motorycznym do Dianki, ale nam ostatnio powiedzieli ze mamy obniżone napięcie mięśniowe. Mama5 mozesz być z niej bardzo dumna 😊
Stasiek wczoraj mial 9,05 kg a w szpitalu go mierzyli i miał 74 cm. W sumie to sie zgadzam bo na grubasa nie wygląda aż tak a i ubranka w rozmiarze 80 wjechały nam po całości.Joanne, MamaTrójki, Nosia, Tony, Decemberry, Scandi-B, Angelaaaa, Asia11, KaroInka lubią tę wiadomość
-
Staś i obie dziewczynki Angie wymiatają
Angelaaaa lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Slodziaki Wszystkie dzieciaczki 😍
Serce sie raduje ze Dianka tak nadgonila 💓 a kiedy dziewczynom wyszly zeby? Ja wypatruje, caly czas mam wrazenie ze na dniach wyjda ale jeszcze sie nie doczekalismy.
Stas chyba jest rekordzista 🥲😆 chociaz i Mama Nl wspominala ze z Bruna tez kawal chlopa.
My dzis mielismy krew w kupce, moze to po szczepionce, nie wiem czy to moze miec cos wspolnego 🤔 maly byl juz troche spokojniejszy, na szczescie. Dzis bylo u nas bardzo cieplo, siedzielismy sobie dlugo na tarasie. Maly w kapelusiku i krem na slonce. Czulam jakby szlo lato, nie wiosna.
-
Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😘
Fajne te nasze dzieciaczki i wiadomo najważniejsze że zdrowe ☺️
Decemberry mi się udało osiągnąć ponad 700ml mojego mleka i przesypiam noce odciąganie 😅 nastawiam budziki które 10 monit grają i żadnego nie słyszę 🙈 dopiero jak Ala obudzi mnie na jedzenie to odciągam i wczoraj miałam ponad 5 godzin przerwy 😁 Wczoraj dużo razy musiałam odciągać bo czułam że szybko mleko mi się tworzy 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaTrójki wrote:Przesłodki ten Staś 😍😍 jak Wam idzie karmienie?