LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Altair wrote:P.S.
Czasem też puszczam wiersze Tuwima czytane przez Piotra Fronczewskiego - są na Spotify. Są w stanie zająć synka na kilka - kilkanaście minut. Znam je już prawie na pamięć.Scandi-B lubi tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Angelaaaa wrote:Ala lubi bardzo leżeć na macie bawi się zabawkami i stopami 😁 dzisiaj nawet wsadziła stopę do buzi 🙈 zawsze mnie to brzydziło hehe
Maja też ją trochę zaczepia i Alicji się to bardzo podoba albo jak Maja tańczy i śpiewa obok niej to ona jest w nią wpatrzona 😅 także myślę że duży wpływ ma to że obserwuje co robi Maja i że ciągle coś się dzieje 😁
Mnie dzisiaj też strasznie głowa boli 🙄
A Ala sobie już wydłuża w ciągu dnia aktywność i widzę że jak ma dużo przespane godzin w ciągu dnia to wtedy na wieczór robi sobie długą aktywność żeby zmieścić się że od północy do północy musi mieć przespane 12 godzin 😅11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Marta93 wrote:A jak to zauważasz to może moja za dużo śpisz w ciągu dnia i dlatego takie słabe noce czasami mam wrażenie że nie umiem zrozumieć swojego dziecka i potrzeb
Ja mam aplikacje taką do dziecka co można zaznaczać że dziecko np. śpi je kupę zrobiło itp. i wtedy zauważyłam że na dobę śpi 12 godzin praktycznie dzień w dzień. I raz jak przespała 14 godzin to wtedy w nocy nie spała 🥴 albo jak miała krótkie drzemki w ciągu dnia i poszła spać o 20 patrzę że ma dopiero 8 godzin przespane więc brakowało tych 4 i już wtedy poszła spać na noc więc u niej się ten system sprawdza 😁
Byś musiała sprawdzić ile śpi na dobę i może faktycznie w ciągu dnia za długo i wtedy noce gorszeDecemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Altair wrote:P.S.
Czasem też puszczam wiersze Tuwima czytane przez Piotra Fronczewskiego - są na Spotify. Są w stanie zająć synka na kilka - kilkanaście minut. Znam je już prawie na pamięć.
Oj Laura KOCHA wiersze Tuwima i Brzechwy, też znam już kilka na pamięć, najbardziej lubi Lokomotywę, jak tylko zaczynam mówić "Stoi na stacji..." to ona już się śmiejeA Fronczewski to mistrz, nie wiedziałam że są nagrania na Spoti, dzięki za info
-
Jeju ladnie te wasze dzieciaczki śpią. U nas dzisiaj w nocy 7h bez pobudki. O 5 się obudzil na jedzonko. A w dzien to tylko jak na spacer wyjdziemy. W domu robota się pietrzy a jego za bardzo samego sie nie da zostawić bo się wydziera albo robo dziwne rzeczy. Ostatnio ma fazę na nakładanie sobie wszystkiego na buzie. Juz 2 rqxy przyleciałam z kuchni do łóżeczka w salonie bo zaczął dziwnie plakac a on caly zakryty kocem. Az nie mógł się uspokoić chyba dostal jakiegoś ataku paniki. Ale dalej to samo robi. Muszę go bardzo pilnować
Chyba ogarnęliśmy w miarę temat jedzenia z butli, stuningowalam trochę smoczek z adaptowalnym przepływem żeby jak Stas bedzie mocniej ssal to żeby szybciej leciało No i juz jest dużo szybciej z jedzeniem 😀 zjada różnie, czasem 80 ml, czasem 180, pewnie średnio to jakoś z 130-140 co 3h wiec chyba ok. W nocy tyle nie je. Przybiera bo dzisiaj go ważyłam wiec kamien z serca.
U nas stopy to tez obiekt zainteresowania, a najlepsze zajęcie to zdejmowanie skarpet 🙂Angelaaaa, Tony, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Angela śliczne siostrzyczki❤️ Taki sam kolor oczu mają 😊 Nie widać żeby Ala była za mała, za chuda czy cokolwiek. Pewnie taka jej natura kruszynki 😊
kid_aa, Angelaaaa, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Krysia stópek jeszcze nie widzi ale właśnie wszystko nakłada sobie na twarz albo smotka materiał. Jak się przebudzi to od razu pakuje kocyk albo poszewkę do buzi i tak smotka aż są wielkie mokre plamy. Najbardziej lubi jak się jej śpiewa. Wlazł kotek na plotek albo kosi kosi łapci to ulubione przeboje.
Też bolała mnie dzisiaj głowa az musiałam wziąć paracetamol i krople na zatoki ale to dlatego że 3 dni pod rząd wracałam z pracy średnio o 11 w nocy. Ogólnie przyznam że odpoczęłam w robocie. Dużo daje tez to że muszę odciągać 2 razy pokarm więc mam godzinę dodatkowej przerwy.Tony lubi tę wiadomość
-
Kalli super wiadomości. Dobrze, że zaczął ładnie jeść.
A co do wierszy, to ja już jakiś czas temu nagrałam jak sama czytam i puszczam jak mam coś do zrobienia. Nagrałam Brzechwę i Tuwima. I też Wierszyki od Natuli, bo tam potrzebne są wolne rączki do zabawy, a nie do trzymania książki. Polecam:-)Joanne, Kalli95, Tony lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Angelaaaa wrote:Ja mam aplikacje taką do dziecka co można zaznaczać że dziecko np. śpi je kupę zrobiło itp. i wtedy zauważyłam że na dobę śpi 12 godzin praktycznie dzień w dzień. I raz jak przespała 14 godzin to wtedy w nocy nie spała 🥴 albo jak miała krótkie drzemki w ciągu dnia i poszła spać o 20 patrzę że ma dopiero 8 godzin przespane więc brakowało tych 4 i już wtedy poszła spać na noc więc u niej się ten system sprawdza 😁
Byś musiała sprawdzić ile śpi na dobę i może faktycznie w ciągu dnia za długo i wtedy noce gorsze11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Kalli95 wrote:Jeju ladnie te wasze dzieciaczki śpią. U nas dzisiaj w nocy 7h bez pobudki. O 5 się obudzil na jedzonko. A w dzien to tylko jak na spacer wyjdziemy. W domu robota się pietrzy a jego za bardzo samego sie nie da zostawić bo się wydziera albo robo dziwne rzeczy. Ostatnio ma fazę na nakładanie sobie wszystkiego na buzie. Juz 2 rqxy przyleciałam z kuchni do łóżeczka w salonie bo zaczął dziwnie plakac a on caly zakryty kocem. Az nie mógł się uspokoić chyba dostal jakiegoś ataku paniki. Ale dalej to samo robi. Muszę go bardzo pilnować
Chyba ogarnęliśmy w miarę temat jedzenia z butli, stuningowalam trochę smoczek z adaptowalnym przepływem żeby jak Stas bedzie mocniej ssal to żeby szybciej leciało No i juz jest dużo szybciej z jedzeniem 😀 zjada różnie, czasem 80 ml, czasem 180, pewnie średnio to jakoś z 130-140 co 3h wiec chyba ok. W nocy tyle nie je. Przybiera bo dzisiaj go ważyłam wiec kamien z serca.
U nas stopy to tez obiekt zainteresowania, a najlepsze zajęcie to zdejmowanie skarpet 🙂11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Joanne wrote:Krysia stópek jeszcze nie widzi ale właśnie wszystko nakłada sobie na twarz albo smotka materiał. Jak się przebudzi to od razu pakuje kocyk albo poszewkę do buzi i tak smotka aż są wielkie mokre plamy. Najbardziej lubi jak się jej śpiewa. Wlazł kotek na plotek albo kosi kosi łapci to ulubione przeboje.
Też bolała mnie dzisiaj głowa az musiałam wziąć paracetamol i krople na zatoki ale to dlatego że 3 dni pod rząd wracałam z pracy średnio o 11 w nocy. Ogólnie przyznam że odpoczęłam w robocie. Dużo daje tez to że muszę odciągać 2 razy pokarm więc mam godzinę dodatkowej przerwy.11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
kid_aa wrote:Kalli super wiadomości. Dobrze, że zaczął ładnie jeść.
A co do wierszy, to ja już jakiś czas temu nagrałam jak sama czytam i puszczam jak mam coś do zrobienia. Nagrałam Brzechwę i Tuwima. I też Wierszyki od Natuli, bo tam potrzebne są wolne rączki do zabawy, a nie do trzymania książki. Polecam:-)11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Altair wrote:U mnie raczej też mały wymaga uwagi. Kiedy go kładę samego na macie z zabawkami i próbuję coś robić, to po paru minutach zaczyna buczeć - ewidentnie mnie woła. Chociaż muszę przyznać, że odkąd odkrył swoje stopy kilka dni temu, nagle zaczął poświęcać im tyle uwagi, że mam szansę coś zjeść czy napisać post na forum
))
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Marta93 wrote:A co to za aplikacja? Ale jak mi np przebudziła się wczoraj o 5 i zasnęła o 6 i wstałyśmy o 8 to liczyć jaki drzemkę czy nie 🤣?
Ja mam aplikacje Baby daybook karmienie piersią. Też tam zapisuje o której je i ile ml mleka 😀 też Dziecko+ ma takie opcje ☺️
A jak tą godzinę Ci nie spała to co robiła ? Leżała spokojnie czy płakała ?
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Marta93 wrote:A nie pracujesz 7h zamiast 8? Ja jestem przerażona jak mam wrócić do pracy a z drugiej strony bardzo mi tego trzeba bo bym psychicznie odpoczęła
W 3 dni muszę zrobić 20h bo taki mam kontrakt. W tym tygodniu chyba nie wyszło bo wcześniej kończyliśmy.
Też byłam przerażona powrotem. Bałam się jak to będzie w pracy ale i jak Bartek z Małą sobie poradzą. Nie mamy nikogo kto mógłby wpaść i popilnować dzieciaka. Ale dał radę, ja odpoczęłam przede wszystkim od dźwigania klocka a Krystyna dzisiaj od samego rana w dobrym humorze była bo w końcu miała jakąś zmianę a nie non stop mama i mama aż do znudzenia, i widać było że zatęskniła😊Scandi-B, MamaNl lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ja mam już dzisiaj zły dzień chyba po tym że mała mi praktycznie miesiąc źle śpi w nocy bo dzisiaj co dwie trzy godziny i ma problem z zaśnięciem w dzień też nie jest lepiej także śpi po godzinie do dwóch ma trzy cztery drzemki ale co z tego jak między nimi siedzi na przykład w bujaczku widzi mnie ale jest taka maruda wręcz mruczy ciągle najlepiej żeby do niej gadać albo nosić na rękach albo po prostu być przy niej a ja mam jednak też do zrobienia obiad pranie sprzątanie dziś już mnie tak boli głowa że mam dosyć nie wiem czy wy też tak macie czy tylko moje dziecko jest takie wymagające
Oskar tez teraz zdecydowanie bardziej zwraca na siebie uwage - chce caly czas sluchac mnie. Jest to meczace ale tlumacze sobie ze potrzebuje inputu do nauki, ze to jest zakodowane w byciu dzieckiem i ze od kogo sie ma tego nauczyc jak nie ode mnie. Takie racjonalizowanie pomaga mi. Mysle ze masz racje z tym Tv i bajkami. Jeszcze w ciazy wpadlam na taki wywiad z psycholog/logopeda ktora mowila ze dzieci nie powinny ogladac bajek zanim zaczna mowic, bo moze ich to wlasnie opoznic pod wzgledem rozwoju jezykowego, wklejam link moze kogos zainteresuje.
https://m.youtube.com/watch?v=1_QCv1Dps-o&feature=youtu.be
W kazdym razie troche mnie to przerazilam i teraz bardzo zwracam uwage zeby maly nie patrzyl, jak mamy wlaczony TV to zawsze go staram sie polozyc albo trzymac tak, zeby on nie patrzyl.
Co do wierszykow to Oskar uwielbia «na straganie» i dzis wpadlam na pomysl zeby mu wydrukowac obrazki warzyw i zrobic teatrzyk kukielkowy 😆 tylko musze znalezc chwile na to 😅Tony lubi tę wiadomość
-
Dzis mielismy dwie szczepionki, troche gorzej je zniosl niz ostatnio 😕 pani zmierzyla go na 70,2 cm i 8260g. Myslalam ze wiecej wazy bo juz plecy wysiadaja, ale to moze zmeczenie materialu.
Joanne, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Scandi duży chłopak! Mają prawo boleć nas plecy przy takich kluchach. Córka mojej znajomej ważyła 7,8 kończąc ósmy miesiąc I już sztywno siedziała a my musimy non stop dygać takie duże dzieciaki.
Wczoraj przed snem okres mi się zaczął. Eh, myślałam że dłużej mnie to ominie. Dźwigać dziecko gdy ma się okres- bezcenne. Ciekawe kiedy miałam owulacje bo zwracałam uwagę a nie widziałam żadnych zmian. I dobrze że te sexy to średnio chyba raz na dwa tygodnie były bo dopiero byłby czad...😳
A, i okropne sny dzisiaj miałam. Takiej kategorii że najlepiej byłoby jak najszybciej zapomnieć. Dobrze że znajoma dzisiaj do mnie przyjdzie to nie będę sobie tego przypominać i może szybko z głowy wyparuje.
Miłego dnia wszystkim!💐Tony, Nosia, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co miały już chrzest. Mam jakieś rozdwojenie jaźni i niezdecydowanie. Poszłam do sklepu i zanim doszłam to musiałam wrócić bo małemmu bolał brzuch. Miacie jakiś sklep online z przyzwoitą długością sukienek, żeby było można karmić. Myślę też nad garniturkiem bo jednak też brzuch został...Muszę coś zamówić online na szybko...Macie jakieś polecenia?
-
mt30 wrote:Dziewczyny co miały już chrzest. Mam jakieś rozdwojenie jaźni i niezdecydowanie. Poszłam do sklepu i zanim doszłam to musiałam wrócić bo małemmu bolał brzuch. Miacie jakiś sklep online z przyzwoitą długością sukienek, żeby było można karmić. Myślę też nad garniturkiem bo jednak też brzuch został...Muszę coś zamówić online na szybko...Macie jakieś polecenia?
A może coś na vinted ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️