LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorocia, ja obcinam jak zauwaze, ze nas albo siebie drapie. Jak czasem zacisnie piastke na palcu i wbije pazurek, to gwiazdy widze. Wtedy obcinam. Ale tez mam kurcze lęki przy obcinaniu, bo nie raz za krotko obetne i sie krewka pojawia
Angie widzisz, z tym nocnym odciaganiem mozna zajobu dostac. Ja ostatnio tez ciagle nie slysze budzika...Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Słodziaczki macie dziewczyny! kurcze jak zobaczyłam siedząca Dianke to szok. Moja to ledwo na brzuszku leży 5 min. Muszę się trochę za nią zabrać. Przez ten laktator zaniedbuję inne rzeczy.
Paznokcie obcinam tez często i też świruje jak do krwi obetne. Młoda nigdy sie nie skarżyła ale ja mam wizję że tam bakterie wejdą i ją boli.
Co so sesji to ja sesje 1-3 odpusciłam bo wszystkich pobudziłam oprócz siebie. Teraz wstaję z młodą 4-6 i robie PP albo połowe PP w między czasie ją przebieram, usypiam. Rano ściągam 2x co 1.5h i tak mi styka te 8 sesji. Nie mam już siły na więcej:-(Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zmiany na ramionkach u dziecka to mogą byc początki azs? Pojawiaja się od czasu do czasu takie czerwone plamki, suche, okrągłe. Wyglądają jak zmiany azs. Kąpię cały czas w tym samym. Te same płyny do prania. Hmm..
Czym to smarować? -
Nie wiem czy juz masz bialka mleka krowiego odstawione, zobacz czy to nie po tym.
W rosmanie jest nawet ok linia Atoperal, możesz też kupic dexeryl, jest tańszy i jak dla mnie nawet lepszy. My na buzie używamy jeszcze kremu z Avene.
Nie polecam na pewno kosmetyków eloderm i emotopic. U nas przynajmniej się w ogóle nie sprawdzily -
Nosia wrote:Dziewczyny czy zmiany na ramionkach u dziecka to mogą byc początki azs? Pojawiaja się od czasu do czasu takie czerwone plamki, suche, okrągłe. Wyglądają jak zmiany azs. Kąpię cały czas w tym samym. Te same płyny do prania. Hmm..
Czym to smarować?
Nosia lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Smerfetk_a wrote:Słodziaczki macie dziewczyny! kurcze jak zobaczyłam siedząca Dianke to szok. Moja to ledwo na brzuszku leży 5 min. Muszę się trochę za nią zabrać. Przez ten laktator zaniedbuję inne rzeczy.
Paznokcie obcinam tez często i też świruje jak do krwi obetne. Młoda nigdy sie nie skarżyła ale ja mam wizję że tam bakterie wejdą i ją boli.
Co so sesji to ja sesje 1-3 odpusciłam bo wszystkich pobudziłam oprócz siebie. Teraz wstaję z młodą 4-6 i robie PP albo połowe PP w między czasie ją przebieram, usypiam. Rano ściągam 2x co 1.5h i tak mi styka te 8 sesji. Nie mam już siły na więcej:-(
Dziewczyny! Tylko pamiętajcie ze moje panienki są prawie miesiąc starsze od Waszych! 🙈 Ja to się tylko tak podniecam bo one są wcześniakami i to jest super ze idą jak rodzeństwo (Kinga i dawid na 6 miesięcy raczkowali już) a nie bujamy się z rehabilitacjami itp😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:25
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Kalli95 wrote:Nie wiem czy juz masz bialka mleka krowiego odstawione, zobacz czy to nie po tym.
W rosmanie jest nawet ok linia Atoperal, możesz też kupic dexeryl, jest tańszy i jak dla mnie nawet lepszy. My na buzie używamy jeszcze kremu z Avene.
Nie polecam na pewno kosmetyków eloderm i emotopic. U nas przynajmniej się w ogóle nie sprawdzily -
Maja wczoraj dała swój bidon Ali a ta chętnie zaczęła pić wodę 😅 tylko problem taki że Maja rano jadła owsiankę na mleku i wiadomo piła z bidonu i musiały jakieś resztki się przedostać bo później Ala dostała czerwone plamy na głowie i buzi 😬 i od tej pory kupy śluzowate i zielone 🤦♀️ a już było tak dobrze.Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dorocia wrote:Dziewczyny, jak często obcinacie paznokcie maluchom? Mam wrażenie, że rosną w zawrotnym tempie😀11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Ja walczę żeby nauczyć ja z butli ale nie wiem jaka butle wybrać bo każda mam wrażenie że jest za długi albo za wąski smoczek i nie może go złapać buk jest niby ok ale tak dziwnie go łapie i po Bebiko miała śluz w kupię jak zjadła 15ml11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 20:08
Angelaaaa, kid_aa, MamaTrójki, Kalli95, KaroInka, Asia11, Joanne, Smerfetk_a, Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Ach wszystkie dzieciaczki są takie słodziuchne. Mama5tki Dianka wymiata!!!
Mój Bąbel dziś pierwszy raz piwotował, bo tak to całe dnie spędza na pływaniu, czasami mam wrażenie, że jeszcze trochę i zadyszkę złapie🤣🤣🤣
Też mam wrażenie, że pazurki szybko rosną. Tylko ja obcinam, jak Dzidź śpi, a że drzemki krótkie ma, to czasem ciężko się wstrzelić🤣
U nas bardzo poprawiło się z zasypianiem, patent z pieluszką się sprawdził, tylko boję się czy się nie zadusi, bo wiecznie na głowę ją narzuca.
Ale dla równowagi już trzeci dzień z rzędu robi po 3-4 kupy dziennie i to zielonkawe (a dopiero co narzekałam, że robi co kilka dni).
Jak nie urok, to sraczka. Zawsze coś🤣
Mamy z rd jaką wodę dla dzieciaków dajecie? Wiem, że przegotowana i źródlana, ale jaka? Powoli się przygotowujemy😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 20:48
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍