LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, może bolały ją uda od ukłucia? Niektóre te szczepionki są bolesne i może się to utrzymywać kilka dni.
Laura czasem robi jakąś nową rzecz a później przestaje na jakis czas, nie ma to zwiazku ze szczepieniami. Moze Ala ma tak samo, na spokojnie daj jej czasScandi-B lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Angela, może bolały ją uda od ukłucia? Niektóre te szczepionki są bolesne i może się to utrzymywać kilka dni.
Laura czasem robi jakąś nową rzecz a później przestaje na jakis czas, nie ma to zwiazku ze szczepieniami. Moze Ala ma tak samo, na spokojnie daj jej czas
No mam nadzieję że wszystko wróci do normy, bo trochę mnie to stresuje 😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry wrote:Smerfi, a jak covid, lepiej się już czujecie?
My już po Covidzie na szczęście:-) Młoda lekko przeszła w sumie jeden dzień z gorączką a potem tylko mały katarek a ja max 37,2 przez 3 dni i też mały katar. Zdecydowanie lżej przeszłam niż w zeszłym roku ale byłam teraz po 3 szczepieniach wiec może pomogło. Niestety moje ilości spadły o jakieś 100ml i mam kryzys w związku z tym. W ogóle ostatnio mam problem z wypływem. Po 4 h ściagamn tylko 100ml w sumie po 2h czy 3 czasem tyle samo mi wychodzi. Nie wyobrażam sobie zmnejszenia ilości sesji w tym przypadku. No chyba że każda to będzie PP bo wtedy schodzi reszta mleka.
Z nowości to zrobiłam młodej przy okazji poziom ferrytyny i wyszło że ma 3 razy przekroczoną norme no i znów muszę iść do lekarza. Dzieci to raczej anemie mają a nie przekroczone normy
Decembery, przeczytaj sobie o ćwiczeniach hipopresyjnych one są podobno super na brzuch i ogólnie podniesienie narządów po ciązy a trwają bardzo krótko:-)
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Smerfetk_a wrote:Dziękuje że pytasz:)
My już po Covidzie na szczęście:-) Młoda lekko przeszła w sumie jeden dzień z gorączką a potem tylko mały katarek a ja max 37,2 przez 3 dni i też mały katar. Zdecydowanie lżej przeszłam niż w zeszłym roku ale byłam teraz po 3 szczepieniach wiec może pomogło. Niestety moje ilości spadły o jakieś 100ml i mam kryzys w związku z tym. W ogóle ostatnio mam problem z wypływem. Po 4 h ściagamn tylko 100ml w sumie po 2h czy 3 czasem tyle samo mi wychodzi. Nie wyobrażam sobie zmnejszenia ilości sesji w tym przypadku. No chyba że każda to będzie PP bo wtedy schodzi reszta mleka.
Z nowości to zrobiłam młodej przy okazji poziom ferrytyny i wyszło że ma 3 razy przekroczoną norme no i znów muszę iść do lekarza. Dzieci to raczej anemie mają a nie przekroczone normy
Decembery, przeczytaj sobie o ćwiczeniach hipopresyjnych one są podobno super na brzuch i ogólnie podniesienie narządów po ciązy a trwają bardzo krótko:-)
Z tego co pamiętam jak chrześniaczka miała covida to miała złe wyniki z krwi i lekarka mówiła że to norma po covidzie
W necie takie coś znalazłam : Pandemia koronawirusa ukazała jednak, że podwyższony poziom ferrytyny w surowicy stanowi ważny predyktor ciężkiego przebiegu zakażenia koronawirusem. Także myślę że to mogło mieć jakiś wpływ na wynik 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Smerfi, cho na priv, bo mam nowe pomysły odnośnie laktacji, a nie chcę tu dziewczyn spamować xD
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dziewczyny, która ma kamerkę w pokoju maluszka? Postanowiłam usystematyzować drzemki mojego Bąbla i wynosić go do łóżeczka w pokoju na piętrze. Kamerka jednak mi się przyda, inaczej będę biegała co chwilę po schodach:)
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Mam podobną jak Dorocia, wszystko super ale jedyny minus tej kamerki to fakt, że czasami łącze się przycina i kamerka "wisi". Trzeba włączyć, wylaczyc żeby sie załadował aktualny obraz.
Może tylko w moim modelu tak się dzieje albo wina wifi.kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, która ma kamerkę w pokoju maluszka? Postanowiłam usystematyzować drzemki mojego Bąbla i wynosić go do łóżeczka w pokoju na piętrze. Kamerka jednak mi się przyda, inaczej będę biegała co chwilę po schodach:)
My dopiero będziemy kupować 😅 bo Majka wbiega do półki i budzi Ale i muszę drzwi zamykać a czasami Ala tak po cichu płacze że co chwilę chodzę i sprawdzam 🙈 mamy upatrzoną jakaś za 180zl i też na aplikację do telefonu i można też mówić do dziecka przez telefon i też chyba od xiaomikid_aa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Myślałam że tylko ja mam problem ze spaniem małej, ostatnio jak ją karmi w nocy to godzinę czasu zasypia bo nie może sama zasnąć w łóżeczku muszę przynieść stać albo lulać na ręku . Od wtorku uczę ją zasypiać na naszym łóżku bo na drzemki spała w wózeczku a na noc szła na ręku spać No i dzisiaj miała drzemkę w wózku i na kolejną drzemkę już był problem zasnąć godzinę czasu ją usypiałam tu płakała to trochę gadała. A jak budziła mi się dwa razy na noc w nocy tak teraz co 3 godziny się budzi już chciałabym przejść na mm ale mała ma problem ze złapaniem butli jak na początku ładnie łapała tak teraz masakra. Nie mam pomysłu już co zrobić żeby lepiej spała w nocy powiem wam że jestem zmęczona11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Angelaaaa wrote:Czy któraś dokarmiała mm i zmniejszała dawkę ? Jak to bezpiecznie robić ? Wiem tyle że nie mogę z dnia na dzień odstawić mm 😅
W sensie? Jak dokarmiałam mm, to tak schodziłam, aż była 1 dawka dziennie i potem zeroBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:W sensie? Jak dokarmiałam mm, to tak schodziłam, aż była 1 dawka dziennie i potem zero
Mi lekarka mówiła że nie można za szybko zejść z mm bo waga spadnie lub za mało będzie przybierać. A już udaje mi się odciągać tyle mleka że na spokojnie starczy ☺️ i dostawała po 100ml mm a wczoraj tylko 30ml i nie wiem czy nie za mała jej daje 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja mam kamerkę Xblitz. Jestem zadowolona, tylko denerwuje mnie, ze kamerka nie ma włącznika Trzeba odłączać kabel za każdym razem, przez co muszę ją ruszyć i nie wiem czy potem jest dobrze ustawiona( ekran jest bezprzewodowy). U rodziców mam inną, którą dostałam od kuzynki i ma właśnie włącznik, co dla mnie jest wygodniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 18:57
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Angela, Filip też czasami zacznie co robić, a potem właśnie jakby zapominał. Tak było ostatnio z przewrotem z brzucha na plecy. 2 dni już mu się udawało, potem około tygodnia w ogóle nie probował. Teraz znowu fika.
Dzisiaj musiałam zamówić zabezpieczenia do gniazdek 🙈 Nie sądziłam, że będę musiała tak wcześnie je zakładać. Filip leżąc na brzuchu odpycha się z maty pod ścianę, na której jest gniazdko i jest nim mega zainteresowany. Nawet skubany podnosi rękę i go maca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 19:00
Angelaaaa, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Wk🤬🤬🤬 się, bo dobrze że zadzwoniłam do Bartka i zapytałam się ile mleka Mała zjadła przed snem bo podgrzał jej 100ml, zjadła 20ml a reszta stoi i by stała dopóki jak bym nie wróciła. Można podgrzane raz mleko schować do lodówki i potem podgrzać jeszcze raz i podać dziecku?
On chyba myśli że ściągać pokarm z piersibto przyjemność dla kobiety. Mleko z kartonu jak od krowy. Za dużo to wylać. Dawno się tak nie wkurzyłam. Jestem w pracy i właśnie mam ściągać mleko o teraz aż mi się nie chce. Eh...🤦🏻♀️ -
Joanne wrote:Wk🤬🤬🤬 się, bo dobrze że zadzwoniłam do Bartka i zapytałam się ile mleka Mała zjadła przed snem bo podgrzał jej 100ml, zjadła 20ml a reszta stoi i by stała dopóki jak bym nie wróciła. Można podgrzane raz mleko schować do lodówki i potem podgrzać jeszcze raz i podać dziecku?
On chyba myśli że ściągać pokarm z piersibto przyjemność dla kobiety. Mleko z kartonu jak od krowy. Za dużo to wylać. Dawno się tak nie wkurzyłam. Jestem w pracy i właśnie mam ściągać mleko o teraz aż mi się nie chce. Eh...🤦🏻♀️
Nie dziwię się 🤨 -
Hmm no ale właściwie co miał zrobić z tym mlekiem? Bo chyba jeśli w ciągu kilku godzin nie zje to rzeczywiście jest do wylania? Szczerze mówiąc sama nie wiem co bym zrobiła 🤣