LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony wrote:Dziewczyny, które mają w domu futrzaki - czy Wasze dzieci też zjadają tony kłaków?
odpalam odkurzacz kilka razy dziennie a i tak mam wrażenie, że Laura ciągle ma poprzylepiane do rączek, buzi i brzucha psie kłaki. Teraz jak zaczyna pełzać po całym domu to już w ogóle, nie wiem co z tym zrobić, bo psa wyczesujemy, odkurzamy a dalej wszędzie sierść. Boję się, że jej się slumulują w żołądku i się zatka ;d przejmujecie się tym czy nie?
Mój też ma często tej sierści pełno, ale nie aż tak dużo, bo wydzieliliśmy mu strefę, na którą psy mają wstęp może max 1x dziennie. Ogółem odkąd on dużo spędza czasu na podłodze, to psiaki zaczęły mnie wkurzać. Nie jestem już taką psią mamą jak kiedyś i mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Mówi Wam to osoba z wytatuowanymi swoimi psami na rękachMoże jak skończę przygodę z laktacją i nie będę miała obsesji na punkcie czystości piersi, to wszystko wróci do normy, ale póki co... cóż
Mój Młodzieniaszek już siedzi sam bez opierania się rączkami. Ogółem rozwój ma totalnie koncertowy i jestem absurdalnie dumna z tego, że tak to wszystko ładnie robi. Teraz zaczął się pomalutku na proste nóżki podciągać, więc.. MAMA5, GONIMY WAS!hahaha. Ale pół żartem, pół serio, myślałam, że etap słodkiego leżenia będzie trwał o wiele, wiele dłużej. Dość mocno mnie zaskoczyła ta mobilność i przestałam na chwilę "umieć w życie codzienne". Ale już się to stabilizuje. Dzisiaj montujemy zagrodę w tej jego wydzielonej przestrzeni. Może będziemy w stanie trochę więcej zrobić w domu, gdy nie będzie wszędzie czworakował xD
Mamy jakiś regres snu znowu ostatnio xD...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 14:00
MamaTrójki lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:
No ja jestem w niebowzięta, bo Filip od tygodnia przesypia noce bez pobudki. Śpi średnio od 21:00 do 6-7:00, dostanie cycka I dosypia tak do 8-9:00. Oby do nas żaden regres nie dotarł.
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Decemberry wrote:
U nas tez coraz gorzej, wczoraj obudzil sie maly o 2:30 i zachcialo mu sie bawic zamiast spac, nie sadzilam ze to sie nam jeszcze przydarzy. Dzis kolejny dzien do 23:30 szalal i nie bylam w stanie go nawet na rekach trzymac, bo sie wyrywal do zabawy. Slodziak jest niesamowity, ale dobija mnie fakt, ze nie mam wieczoru dla siebie.
Zrobilam mu te placuszki i powiem Wam ze sukces, nie widzialam go tak napalonego na jedzenie jeszcze. Ale nie wiem czy jednak nie jest wrazliwy na jajko, bo strasznie pierdzial i troche jakby mu brzuszek dokuczal 🤔.
Maly chyba ma jakis skok, bo tez dzis juz usiadl bez podparcia i podciaga sie do stania w mgnieniu oka. W ogole ostatni tydzien rozwoj wystrzelil ekspotencjalnie, mam wrazenie. -
Dec, słyszałam że wiele kobiet tak ma przy małym dziecku, że im przeszkadzają zwierzęta. Mam znajomą która zawsze była bardzo prozwierzęca i miała w domu koty i psy, a po pojawieniu się dziecka strasznie ją wkurzały i miała z tego powodu wyrzuty sumienia. To chyba kolejny wpływ hormonów na nasze mózgi
Scandi, moja też późno chodzi spac, nie ma szans jej uśpić przed 21, a najczęściej usypiać ok 22. Ostatnio usnęła o 20, ale okazało się że to tylko drzemka. Po 40 minutach obudziła się gotowa do zabawy i poszła spać dopiero o 23.30. Ale za to wstaje po 9, co mi póki co bardzo pasuje.
Podrzućcie jeszcze raz przepis na te placuszki bo skoro u Was się tak sprawdza to też spróbuję -
Tony wrote:Dec, słyszałam że wiele kobiet tak ma przy małym dziecku, że im przeszkadzają zwierzęta. Mam znajomą która zawsze była bardzo prozwierzęca i miała w domu koty i psy, a po pojawieniu się dziecka strasznie ją wkurzały i miała z tego powodu wyrzuty sumienia. To chyba kolejny wpływ hormonów na nasze mózgi
Scandi, moja też późno chodzi spac, nie ma szans jej uśpić przed 21, a najczęściej usypiać ok 22. Ostatnio usnęła o 20, ale okazało się że to tylko drzemka. Po 40 minutach obudziła się gotowa do zabawy i poszła spać dopiero o 23.30. Ale za to wstaje po 9, co mi póki co bardzo pasuje.
Podrzućcie jeszcze raz przepis na te placuszki bo skoro u Was się tak sprawdza to też spróbuję
Uff, nie jestem jedyna, całe szczęście xD Staram się je głaskać często, ale to nadal jest promil tego, co kiedyś, eh.
Myślicie, że ten przepis nada się, gdy podmienię banana na morelkę? Mój mały to fan morelek
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Uff, nie jestem jedyna, całe szczęście xD Staram się je głaskać często, ale to nadal jest promil tego, co kiedyś, eh.
Myślicie, że ten przepis nada się, gdy podmienię banana na morelkę? Mój mały to fan morelek
Możesz dodatkowa dorzucic morele ☺️ i wtedy też to wszystko wymieszać i dodać więcej mąkiDecemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hej Dziewczyny!
Angelaaa dzięki, za pamięć o nas:D
Podczytuję w miarę na bieżąco ale ostatnio życie mnie pochłonęło.
Dość intensywnie przygotowujemy się do przeprowadzki. Myślę, że w połowie sierpnia powinniśmy już zamieszkać w nowym domu. Mikołaj od września idzie do żłobka i zaczynam się tym stresować. Chciałam też wykorzystać lato na jakieś ciekawe aktywności i zapisałam się z chłopcami na basen, więc chodzę 2 razy w tygodniu na zajęcia. Oluś jest zachwycony zabawą na basenie, Mikołaj mniej
. Postanowilam również trochę się uspołecznić i odświeżyć znajomości, umówiłam się z moimi dzieciatymi koleżankami w jednej z bawialni. Dla nas to była dość daleka wycieczka ale daliśmy radę. Te niedzieciate też mnie ostatnio odwiedzają i bawią się z chłopakami:). W miedzy czasie zaliczyliśmy też wesele (z dziećmi również
) i krótkie wakacje u dziadków. Ja mogłam trochę się rozerwać bo udało mi się 2 razy wyjść samej do galerii
.
Olusiowi wreszcie przebił się pierwszy ząbek- lewa dolna jedynka. Ruchowo jest małym leniuchem, chyba jeszcze bardziej niż starszy brat. Coś tam próbuje się przewracać na plecki z brzucha ale ciężko mu to idzie. Do czworaków i siadu jeszcze daleka droga. Pełzanie tez jeszcze się nie pojawiło. Ciekawe czy Oluś zaliczy pełzanie czy nie, Mikołaj całkowicie pominął ten etap. No i rozszerzanie diety- idzie baaardzo powoli. Olek wgle nie jest zainteresowany jedzeniem. Daję mu śniadanie i obiad- zazwyczaj to 2-3 łyżki zupki, jogurtu kokosowego, kaszki i tyle. Kawałki je ale też malutko.
Udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży, wszystko dzięki mojej dość restrykcyjnej diecie eliminacyjnej. Skórę Olka tez doprowadziliśmy do ładu i chyba powoli zaczniemy prowokować różne alergeny:).
Decemberry, kid_aa, Tony, Joanne lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Karolnka super, że się odezwałaś 😁 ja myślę Majkę zapisać na jakieś tańce bo widzę że jest bardzo muzykalna i uwielbia tańczyć 😅 większość jest od 3 lat także muszę się na szukać czegoś dla młodszych dzieci. I Majkę zapisze za rok do przedszkola bo niestety jak skorzystam z tych 12tys na dzieci to nie ma dofinansowania do żłobka a u nas to koszt 1600-1800🙈 jakbym jeszcze Ale miała dać to nie wiem skąd pieniądze brać 🙆 przez te upały to Majka chyba świruje bo nie można z nią wytrzymać 🫠 o wszystko ryk, wszystko na nie porażka 🤦♀️
Ala pełza, a do siadu czy do raczkowania to raczej też daleka droga 🥴 ale bardzo polubiła jedzenie 🤗Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Karo, ja też zapisuję Żbika do żłobka od września. Miejsca się u nas rozchodzą jak świeże bułeczki, więc dosłownie musiałam polować... Z dofinansowaniem wychodzi 990 zł za 5 godzin. Od 7 do 12. Jutro jedziemy obczaić to miejsce i ew. podpisać od razu dokumenty.
Też myślę nad basenemBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂Joanne, Sóweczka3 lubią tę wiadomość
-
My chodzimy na basen od 2 miesięcy co tydzień i bardzo polecamy:) chodzimy w Krakowie na zajęcia w szkole pływania Mali nurkowie.
Nawet już pierwsze nurki pod wodą mamy zaliczone 😀
Dzięki temu kąpiele też stały się przyjemniejsze dla małego bo wcześniej się denerwował, a teraz leży w wannie z zakrytymi wodą uszami i jest ok:)Tony lubi tę wiadomość
-
My byliśmy tylko raz na basenie, chciałabym częściej ale mąż nie bardzo ma czas a sama z dzieckiem sobie trochę nie wyobrażam - przebieranie, suszenie itp
Laura tez idzie w tym roku do żłobka, od października. Trochę się cieszę, bo w końcu będę mieć parę godzin dziennie dla siebie, a z drugiej strony na pewno będzie ciągle chorować, więc się umęczymy. No ale nie mam innego wyboru -
Samej też się da ogarnąć, tylko trzeba mieć fotelik samochodowy jak dziecko jeszcze nie siedzi. Przebieram najpierw siebie a potem jego, a jak wychodzimy to na odwrót. Z fotelika nie ucieknie i można powiedzieć, że tak chyba najbezpieczniej.
Tony lubi tę wiadomość
-
Dorocia wrote:Samej też się da ogarnąć, tylko trzeba mieć fotelik samochodowy jak dziecko jeszcze nie siedzi. Przebieram najpierw siebie a potem jego, a jak wychodzimy to na odwrót. Z fotelika nie ucieknie i można powiedzieć, że tak chyba najbezpieczniej.
I gdzie ten fotelik zostawiasz jak jesteś na basenie? Musialabym zapytać u siebie czy mają gdzie przechować, bo do szafki się nie zmiesci -
Tony wrote:I gdzie ten fotelik zostawiasz jak jesteś na basenie? Musialabym zapytać u siebie czy mają gdzie przechować, bo do szafki się nie zmiesci
Po prostu na podłodze, tak żeby nikomu nie przeszkadzał.
Na innym basenie mąż kładł na szafki, ale tam akurat była taka możliwość.Tony lubi tę wiadomość
-
Tony my chodzimy do szkoły pływania swimmer na Żelazną w K-cach. Mają zajęcia w niedzielę. Wszystko przystosowane dla takich maluchów. Jak się kupuje pakiet wejść, to nie wychodzi masakrycznie drogo, a zajęcia są fajnie opracowane. Mamy za sobą pierwszego nura z głową pod wodą
Jak się jest samemu, to trenerzy w zajęciach pomagają. Ale generalnie, możesz zabrać osobę towarzyszącą, która do basenu nie wchodzi, a pomaga i w zajęciach, i pod prysznicem, i w przebieralni.
Co do siadu, to naszego nawet dziś fizjo sprawdzała i stwierdziła, że jeszcze trochę czasu minie zanim siądzie. Najpierw ma czworakować i niby się zbiera i zbiera, ale zebrać nie może🤣 No ale jeszcze czas, a to osłabione napięcie pewnie nie ułatwia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 23:01
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dzięki dziewczyny za rady, może mi się uda wybrać któregoś dnia
Pamiętacie jak się bałam o relacje pies-dziecko? Patrzcie na nich
https://zapodaj.net/plik-TkrHZxopo5
Asia11, Joanne, MamaTrójki, Angelaaaa, Dorocia, kid_aa, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Tony, a jak sobie radzisz mentalnie z tym, że psina liże po rączkach i twarzy Laurę?
O 17 idziemy do żłobka na obczajkę i ew. podpisanie umowy. Ciągle się miotam - czy 5h to nie za mało.. ale drugi pakiet to 10h, a to jest zdecydowanie za dużoBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g