LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie, śliczna niunia 😍
Laura zaliczyła dziś pierwszy upadek z sofy 😭 oczywiście wina tatusia. Najlepsze jest to, że mówię mu żeby jej tam nie kładł bo to chwila i spadnie, a on że na sekundę tylko. No i sekunda wystarczyła. Spadając walnęła głową o stolik kawowy i otarła się o podłogę, bo zdążył w ostatniej chwili złapać ją za fraki. No k*rwa myślałam, że zabiję chłopa. Dlugo płakała i ma siniaka, ale chyba nic poważnego się nie stało. Ale strasznie się wkurzyłam na niego
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Angie, śliczna niunia 😍
Laura zaliczyła dziś pierwszy upadek z sofy 😭 oczywiście wina tatusia. Najlepsze jest to, że mówię mu żeby jej tam nie kładł bo to chwila i spadnie, a on że na sekundę tylko. No i sekunda wystarczyła. Spadając walnęła głową o stolik kawowy i otarła się o podłogę, bo zdążył w ostatniej chwili złapać ją za fraki. No k*rwa myślałam, że zabiję chłopa. Dlugo płakała i ma siniaka, ale chyba nic poważnego się nie stało. Ale strasznie się wkurzyłam na niego
Polubiłam za komentarz do zdjęcia 🤗
No niestety czasami łatwo przewidzieć, że stanie się coś złego a jednak człowiek to robi 🤦♀️
Ja to przez tydzień o tym upadku myślałam także wiem jak to jest 😘Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony, K. też zaliczył już zjazd z sofy. 🤦♀️ Moja wina, zapomniałam obłożyć go poduszkami. Piszę zjazd, bo upadek to nie był. Wczoraj mi pokazał, jak to zrobił. 🤣 Chciał dotknąć podłogi i jak już zaczął rękoma ją miziać, to zaczął się zsuwać. Oczywiście za 2x go złapałam, po prostu chciałam zaobserwować jak on to zrobił. 🤣 Jak go zobaczyłam zaraz po, byłam przerażona. Rozległo się takie ledwie słyszalne "łup" i lekki płacz. Jak przyszłam do pokoju i wzięłam na ręce od razu zaczął się śmiać. 😅 I wtedy zdziwiłam się, że leżał na brzuchu (który posłużył za amortyzację premium). Obstawiam, że jakby spadł znienacka, to "łup" byłoby głośniejsze i płacz donośniejszy.
Dzwoniłam do pediatry, mówiła, że gorzej by było, gdyby leżał na plecach/upadł na płytki lub beton. Natomiast upadek na brzuch (tak jak u nas) to wystarczy sprawdzić nos (czy prosty) i źrenice (nie mogą być rozszerzone, ani jedna normalna a druga rozszerzona) i jeśli do 24h wystąpiłyby wymioty to wtedy SOR. 😅 U nas jeszcze są dywany, więc + do amortyzacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 16:38
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
U nas RD było wstrzymane przez 1.5 tygodnia ale już wracamy do normalnych posiłków (na szczęście!). Ogólnie to nie narzekam, Młody je wszystko prócz ryb (to chyba po mnie). BLW u nas odpada, bo K. jadłby wszystko wielkimi porcjami, w ogóle nie gryząc. Kilka razy zakrztusił mi się zwykłymi papkami. Stres na maksa... Ostatnio z nowych smaków wjechało smoothie z arbuza 🤣 a tak, to obiady je takie same jak my, tylko że bez przypraw i zmiksowane.
Co do ząbkowania - stosujemy Dentinox. Pytałam już daaawno swojego dentysty, czy można używać więcej niż 3x a on mi na to, że można. U nas zawsze wjeżdża wtedy, gdy gryzak nie daje rady. Czyli około 4-5x dziennie. Pierwszą górną jedynkę już mamy, na dniach się przebije.
Co do żłobka - u nas na miesiąc z wyżywieniem 800 zł, więc nie ma tragedii (publiczny). Grupy 15 os., dwie panie, różne zajęcia. Poprosiłam o rozpiskę żywieniową - nie ma tragedii. Dajemy gościa od połowy września (mieliśmy od sierpnia), bo jednak wolimy na wyjazd być wszyscy zdrowi. 🤣 Teraz chodzimy tam raz w tygodniu na takie zabawy sensoryczne, grupowe (dzieci zostają same, rodzice podglądaja na kamerze lub sobie gadają), żeby się poznać i... Karol sprzedany.Jestem dumna, że nie boi się obcych i nie płacze jak odchodzę. Robię mu "papa" a on nawet się nie popatrzy, tylko pełza do ziomali i ziomalek. 😅 Jak to tak teraz wygląda to co będzie za 15 lat!?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 16:10
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tony, współczuję
Dżasta, a czasem nie jest tak, że się Kalol krztusi czasem papkami, bo mu dentinox gardło znieczula? Słyszałam, że to może być problem u wielu dzieci.
Ja od lidokainy trzymam się z dala właśnie z w/w.
Strasznie fajnie, że zrobili Wam takie zabawy zapoznawcze z grupą, MEGA to opcja jest!Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Angelaaaa lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Tony, współczuję
Dżasta, a czasem nie jest tak, że się Kalol krztusi czasem papkami, bo mu dentinox gardło znieczula? Słyszałam, że to może być problem u wielu dzieci.
Ja od lidokainy trzymam się z dala właśnie z w/w.
Strasznie fajnie, że zrobili Wam takie zabawy zapoznawcze z grupą, MEGA to opcja jest!
To samo pomyślałam o tym Dentinoxie. Niby niewielkie stężenie tej lidokainy ale u takiego niemowlaka może wystarczyć żeby spływając ze sliną znieczulić gardło i spowodować zakrztuszenie. U nas jeszcze bez zębów, ale Dentinox planuje stosować raczej na noc albo zaraz po jedzeniu, żeby był dluzszy odstęp przed kolejnym karmieniem -
Dawno mnie nie było u nas nadal bez zęba 🤣 rd ostatnio nie idzie nie wiem czy to id upałów,czy od zębów ale jestem załamana nie chce jeść, a jak u Was?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Marta93 wrote:Dawno mnie nie było u nas nadal bez zęba 🤣 rd ostatnio nie idzie nie wiem czy to id upałów,czy od zębów ale jestem załamana nie chce jeść, a jak u Was?
U nas też brak zęba haha 😂
Moja je chętnie 🤗Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Marta93 wrote:Dawno mnie nie było u nas nadal bez zęba 🤣 rd ostatnio nie idzie nie wiem czy to id upałów,czy od zębów ale jestem załamana nie chce jeść, a jak u Was?
U nas też nadal zębów brak. A rd idzie fajnie. Je wszystko chętnie. Czasami az się wkurza, że już koniec. Dzisiaj pod wieczór dałam jogurt pitny, wypił całą butelkę i zaczął strasznie płakać, że to koniec 🙈 Na sniadanie zjadł całą dużą kromkę chleba w jajku i morelę . Wciągnąłby coś jeszcze jak bym dała. A nadal drobinka. Waży niecałe 7,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 20:48
-
U nas też zęba brak, choć od 2 miesięcy mam co jakiś czas wrażenie że to już. Mam Dentosept Mini z polecenia Decemebry i jest super. Jak młoda marudzi i gryzie wszystko co popadnie to jej pryskam i się uspokaja. Ale trwa to już jakiś czas więc nie wiem czy to to czy po prostu lubi ten spray
RD idzie spoko, je wszystko i bardzo lubi. Daje raczej papki bo je bardzo łapczywie i boje się zaksztuszenia. Wody nie lubi ale na razie nie naciskam tylko daje bardzo rozwodnione mm w upały żeby się nawadniała. Czasem ładnie wypije z bboxa czy doidy ale musi chcieć jak nie chce to nawet z butelki nie wypije. Natomiast zawsze spod prysznica pije 🤣 przestałam się przejmować i pozwalam jej tak pić jak chce.
Tony lubi tę wiadomość
-
Smerfetk_a wrote:Natomiast zawsze spod prysznica pije 🤣 przestałam się przejmować i pozwalam jej tak pić jak chce.
Jak to spod prysznica???
Ostatnio pytałam pediatry co z tymi zębami, mówiła że miała kiedyś 14 miesieczne dziecko, któremu wychodził pierwszy ząb, więc żeby się zupełnie nie przejmować
-
Tony wrote:Jak to spod prysznica???
Ostatnio pytałam pediatry co z tymi zębami, mówiła że miała kiedyś 14 miesieczne dziecko, któremu wychodził pierwszy ząb, więc żeby się zupełnie nie przejmować
Ja się nawet cieszę, że jeszcze nie ma, bo przynajmniej nie muszę myć i piersi nie gryzie. Sąsiadka mi ostatnio mówiła, że jej dziecko pierwszego zęba miało mając 16 miesięcy.Tony lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Jak to spod prysznica???
Niby jak dziecko nie ma pierwszego zęba do roku to trzeba udać się do dentysty czy wszystko w porządku ☺️Tony, Asia11 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Niby jak dziecko nie ma pierwszego zęba do roku to trzeba udać się do dentysty czy wszystko w porządku ☺️
Też o tym słyszałamBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g