LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusia 87 ja mam mdłości codziennie i to nie tylko rano, dosłownie cały dzień dopóki nie pójdę spać. Czasem są one bardziej uciążliwe, czasem mniej ale nie wymiotowałam ani razu. A te moje mdłości to nawet lubię bo przynajmniej wiem że hormony utrzymują się na odpowiednim poziomie😅
Hanek lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj powiedziałam braciom. W kiender niespodziance wyjęłam zabawkę, włożyłam kserokopię usg, skleiłam jajo, zapakowałam w oryginalne opakowanie i dałam im w ramach deseru. Młodszy (24 lat) nie zaczaił i oburzył się że nie ma zabawki😅 ale jak rozłożył kartkę i zobaczył co się świeci to prawie się rozpłakał 🥰 Ja z resztą też.
Scandi-B, MamaTrójki, VIXEN lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ja dzisiaj powiedziałam braciom. W kiender niespodziance wyjęłam zabawkę, włożyłam kserokopię usg, skleiłam jajo, zapakowałam w oryginalne opakowanie i dałam im w ramach deseru. Młodszy (24 lat) nie zaczaił i oburzył się że nie ma zabawki😅 ale jak rozłożył kartkę i zobaczył co się świeci to prawie się rozpłakał 🥰 Ja z resztą też.
-
My jutro poinformujemy wszystkich. Jako że święto wypadło u mnie w domu i zjedzie się 26 najbliższych dla nas osób to żal nie skorzystać z okazji. Syn będzie w koszulce " będę starszym bratem " . Tylko po dzisiejszym "tragicznym" samopoczuciu to ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę.
Olo323, Ultra-Dżasta, Scandi-B, MamaTrójki lubią tę wiadomość
-
My dziś po informowaniu. Wszyscy bardzo szczęśliwi, babcia nie przestaje mówić, że będzie w końcu prababcią. 😃 USG pokazywaliśmy to nie mogli uwierzyć, że fasolka ma już kształt człowieka Haha No, dużo miłości dziś do mnie spłynęło.
Ultra-Dżasta, Scandi-B, MamaNl, MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość
-
A ja mam jakieś złe przeczucia … wczoraj brązowy śluz dziś tez objawów nie czuje żadnych od dłuższego czasu na dodatek ten problem z nerkami i ciśnieniem poczytałam ze to objawy obumarcia płodu np wiec zaraz sobie dośpiewałam historie
No nic chyba muszę czekać wtorku może ktoś coś sprawdzi -
Cześć!
Jak tam dziewczyny po pierwszym dniu świątecznego obżarstwa 😂? U mnie średnio, brak apetytu na wszystko. Same jajka dziś jadłam 😂, troszkę słodkości i sałatek ociupinę.
MamaNL nic sobie nie dopowiadaj, takie czytanie na necie jest najgorsze.
Ja dziś też po informowaniu. W sumie to nawet tego nie robiłam, mama od razu po tym jak wysiadłam z auta zapytała mnie czy jestem w ciąży, bo "inaczej wyglądasz". 😂 Natomiast nie zamierzałam mówić ciotkom ani nic... Pierwsza przyjechała, na mnie patrzy i mówi: czuję dziewczynkę! Druga: jak Ty ładnie wyglądasz, jesteś w ciąży? Także no. Informacja się rozeszła w świat a ja w stresie, bo zaraz milion myśli w głowie "a co jeśli?". Mówiłam o tym mamie a ona w ogóle mi zakazała sobie zaprzątać tym głowę. Ciągle powtarza, że będzie dobrze, bo to widać. Mam nadzieję 🥺. A no i do tej dziewczynki też mam przeczucia 🤭🤣.
Na dodatek nocujemy u rodziców i zapomniałam Euthyroxa, Folika i Pregny 🤦♀️. Nie wiem gdzie mam umiejscowioną głowę ostatnio, na pewno nie na karku.Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
MamaNl rozumiem i współczuję. Ja codziennie rano pierwsze co robię to sprawdzam piersi czy nadal nabrzmiałe 🤦🏻♀️ Szczególnie tutaj w Holandii jedyne co możemy zrobić to czekać. Straszne to jest. Mam nadzieję że będzie dobrze...
Strata, jak dzisiaj samopoczucie? Impreza na 26 osób? Podziwiam. Ja cieszyłam się że w tym roku niewiele co muszę na święta robić. Po prostu sił nie mam, ani chęci, ani czasu tak naprawdę.
Najgorsze jest to że się nie wysypiam. Nawet jak wcześnie pójdę spać, udaje się w dni kiedy nie pracuję w restauracji, to co rusz budzi mnie albo kot albo chłopak i później mam problemy z zasypianiem. Nerwowa już przez to jestem.
-
Joanne, to współczuję. Ja wiem, że to hormony i wszystko, tylko ja jestem bardzo słaba, niewiele jem, wolałabym wiedzieć, że jestem w ciąży i nie mieć żadnych mdlosci, bo od 16 robi się nie do wytrzymania i nawet siedzieć nie mogę
Także niedziela wielkanocna spędzona w łóżku, bez jajeczek i salatek. Podziwiam, że dajecie radę szykować przyjęcia i niespodzianki.
Milka 22,mi lekarka mówiła, że jak boli brzuch to warto brać więcej magnezu, ile bierzesz?
Jak przeczyta to Mamusia, u której wykryto krwiaka na początku ciąży, to proszę o info.
Spokojnego dnia Mamuski!
-
Mamusia87 wrote:Joanne, to współczuję. Ja wiem, że to hormony i wszystko, tylko ja jestem bardzo słaba, niewiele jem, wolałabym wiedzieć, że jestem w ciąży i nie mieć żadnych mdlosci, bo od 16 robi się nie do wytrzymania i nawet siedzieć nie mogę
Także niedziela wielkanocna spędzona w łóżku, bez jajeczek i salatek. Podziwiam, że dajecie radę szykować przyjęcia i niespodzianki.
Milka 22,mi lekarka mówiła, że jak boli brzuch to warto brać więcej magnezu, ile bierzesz?
Jak przeczyta to Mamusia, u której wykryto krwiaka na początku ciąży, to proszę o info.
Spokojnego dnia Mamuski!
Ja mam krwiaka od początku ciąży..👩28l
👨30l
Gameta Gdynia
1 IVF start 01.2022 mamy 2❄️❄️
➖24.02 FET -
7dpt - beta 45
10dpt - beta 200
18 dpt - beta 3129
25.03 jest ❤️
Została 1 ❄️
Wracamy 😍
FET 03.24 bhcg 0
9 komórek zapłodniony.
3 ❄️
1 ET -13.07
10dpt - beta 89,40
12dpt - beta 144
14dpt - beta 330
Czekamy kropku ♥️ -
Właśnie mam chwilę na leżenie. Synek śpi to i ja postanowiłam chwilę odpocząć. Większość już ogarnęłam. Taki plus wstawania o 5. Trochę gotowania porozdzielalam na mamę i tesciowa. I właśnie od czwartku codziennie coś robiłam żeby dzisiaj mieć jak najmniej do roboty.
To jest straszne ile mniej robię że względu a ciążę. Czyje się momentami jak staruszka.Inviciible, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Milka22 wrote:Hej dziewczyny, czy Was też codziennie boli brzuch? To takie dziwne uczucie między bólem miesiączkowym, a ciągnięciem:/ jestem w 9w5d
Wszystko się rozciąga dlatego tak czujesz. Ja w pierwszej ciąży bardziej czułam niż teraz 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
jak mnie tylko zaczyna bolec bardziej brzuch to biore i magnez i nospe
dziewczyny czy bierze ktoras z was neoparin ? mnie juz tak boli brzuch od zastrzyków a wczoraj zrobiłam sobie krwiaka na pół brzucha, juz sama nie wiem jak sobie te zastrzyki robic zeby mnie nie bolalo
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio