LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
smoothie wrote:Dziewczyny to był prawie zwykły upadek, tylko niefortunny bo nie na podłogę, a do przodu w murowany kominek i taką metalową część/ rączkę którą się go otwiera 😭
Morze krwi po chwili.
No i szycie okazało się konieczne, bardziej wewnątrz buzi.
Jak uslyszałam, że znieczulenie ogólne to słabo mi się zrobiło ale wiadomo, że to maluszek i tak trzeba.
Poszło chyba dobrze, noc w miarę przespała i czekam aż Słoneczko wróci do domu❤️❤️
Martwię się tylko o podawanie jedzenia, mycie zębów i żeby tego nie zaczepiała 🥺🥺
Dzięki dziewczyny!
Szybkiego powrotu do zdrowia ❤️❤️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Smoothie niech maluch szybko wraca do zdrowia ❤️Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Dużo zdrówka dla małej
Ja właśnie w szpitalu znów ciśnienie szaleje wczoraj wieczór kosmos 195/115 dziś rano 165/110 także ciśnienie położna już zbadała teraz muszę dać mocz do badania i będzie usg jak bobas bo to wszystko niebezpieczne plus ten stan zapalny nerek od tamtej niedzieli … -
MamaNl wrote:Dużo zdrówka dla małej
Ja właśnie w szpitalu znów ciśnienie szaleje wczoraj wieczór kosmos 195/115 dziś rano 165/110 także ciśnienie położna już zbadała teraz muszę dać mocz do badania i będzie usg jak bobas bo to wszystko niebezpieczne plus ten stan zapalny nerek od tamtej niedzieli …
Uu nie dobrze 😫 trzymaj się 😘 i oby z bobaskiem było wszystko dobrze 😊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaNL te ciśnienia faktycznie kosmiczne!! Mialas takie tendencje wcześniej czy w ciąży dopiero? Ja dziś 137/74 i czuje się fatalnie 😕
Smoothie na szczęście córeczka cała 😊 z dbaniem o ranę sobie poradzicie 😊
Susie kciuki za wizytę!Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Tony wrote:Ja już po, mój mały Potwór ma 1,3cm, HR 163/min, z wymiarów 7t4d, czyli dwa dni do przodu krwiak niestety dalej jest, ale się nie powiększa. Trochę mi zmieniono leki, za dwa tygodnie kontrola. No i niestety dalej na L4
Hej, powiedz mi jakiej wielkości masz tego krwiaka ? Ja aktualnie jestem w 9t4d i od około 6 tygodnia mam krwiaka, który niestety już dwa razy dał mi popalić obfitym krwawień. Aktualnie ma 4,5cm.. a dzidzia 2.8cm. Jakie dostałaś zalecenia od lekarza ?👩28l
👨30l
Gameta Gdynia
1 IVF start 01.2022 mamy 2❄️❄️
➖24.02 FET -
7dpt - beta 45
10dpt - beta 200
18 dpt - beta 3129
25.03 jest ❤️
Została 1 ❄️
Wracamy 😍
FET 03.24 bhcg 0
9 komórek zapłodniony.
3 ❄️
1 ET -13.07
10dpt - beta 89,40
12dpt - beta 144
14dpt - beta 330
Czekamy kropku ♥️ -
Ja byłam wczoraj na kolejnym usg i mój maluszek za mało urósł. Poprzednio był 7+4 i wczoraj powinno być 9+5 a było 9+2. I nie był to błąd pomiaru, bo widziałam jak lekarz się starał, żeby był większy. Trzy razy mierzył. U nas już wcześniej na 1 usg był maluch opozniony o 5 dni w stosunku do transferu, ale doktor zawsze powtarzał, że wczesna blastka i nie ma to znaczenia plus niska beta, no ale wczoraj się przejął już.
Za 14 dni mam kolejne usg, które jest kluczowe. Powiem wam, że wczoraj cały dzień płakałam i ja i mąż. Ale dziś wstałam i myślę sobie, że ten płacz to nic nie da. Tylko zaszkodzi. A mój maluch przecież wszystko czuje. Jak byłam tak wystraszona na usg, to biedny miał tetno 196!!!prawie go zabiłam. Doktor kazał się uspokoić i spadło od razu. Jedyne pocieszenie, że serduszko bije pięknie 180 czyli idealnie jak na 9ty tydzień. Nie chcę, żeby jego ostatnie chwile to był ciągły strach i stres. Więc wzięłam się w garść. Staram się więcej jeść i pić, bo trochę to ostatnio zaniedbałam i wierzę, że los wie co robi. Będzie co ma być, a wy trzymajcie kciuki żeby za 2 tygodnie nadrobił choć te 3 dni.Olo323 lubi tę wiadomość
👩🦰36 👨🦱37
Starania od 2019 roku.
On:
- morfologia 0%-2%, ruch postępowy szybki 0%, ruch postępowy 11%, żywotność 58%
- insulinooporość.
Ona:
- AMH - 4.65
- hormony - ok!
- hiperinsulinemia
- anty tpo⬆️, anty tg⬆️, euthyrox 25
3.12.2021 - 1 icsi
💉Bemfola 150, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl
15.12.2021 - punkcja 18 komórek, zapłodnionych 10✊✊
2x 2AB, 2x1AB✊✊
18.02.2022 - Transfer 2AB - cykl naturalny - luteina, encorton i acesan💕
6dpt beta 11.11, proge 35;
8dpt beta 30.55 prog 42;
10 dpt beta 67.74 prog 59;
12 dpt beta 213.99 prog 45 (leki wzięte rano, badanie wieczorem)
19 dpt beta 2205.5 prog 38.9 ( leki rano, badanie po 10h)
28 dpt jest 💜 🥰🥰🥰
06.05.2022 usg prenatalne ✔️✔️
09.05.2022 nifty pro!! Zdrowy chłopak ❤️❤️❤️👶
Zostały 3 ❄️❄️❄️
💕Nadzieja umiera ostatnia 💕 -
Sherlook wrote:Ja byłam wczoraj na kolejnym usg i mój maluszek za mało urósł. Poprzednio był 7+4 i wczoraj powinno być 9+5 a było 9+2. I nie był to błąd pomiaru, bo widziałam jak lekarz się starał, żeby był większy. Trzy razy mierzył. U nas już wcześniej na 1 usg był maluch opozniony o 5 dni w stosunku do transferu, ale doktor zawsze powtarzał, że wczesna blastka i nie ma to znaczenia plus niska beta, no ale wczoraj się przejął już.
Za 14 dni mam kolejne usg, które jest kluczowe. Powiem wam, że wczoraj cały dzień płakałam i ja i mąż. Ale dziś wstałam i myślę sobie, że ten płacz to nic nie da. Tylko zaszkodzi. A mój maluch przecież wszystko czuje. Jak byłam tak wystraszona na usg, to biedny miał tetno 196!!!prawie go zabiłam. Doktor kazał się uspokoić i spadło od razu. Jedyne pocieszenie, że serduszko bije pięknie 180 czyli idealnie jak na 9ty tydzień. Nie chcę, żeby jego ostatnie chwile to był ciągły strach i stres. Więc wzięłam się w garść. Staram się więcej jeść i pić, bo trochę to ostatnio zaniedbałam i wierzę, że los wie co robi. Będzie co ma być, a wy trzymajcie kciuki żeby za 2 tygodnie nadrobił choć te 3 dni.
Trzymam kciuki aby za 2 tyg było okej.
Ja na poprzednim usg miałam sytuacje że miałam różnice w cm między jednym a drugim dzieckiem a w środę jak robiłam usg to ten mniejszy nadrobił wszystko i teraz są równe.
Sherlook lubi tę wiadomość
-
Sherlook wrote:Ja byłam wczoraj na kolejnym usg i mój maluszek za mało urósł. Poprzednio był 7+4 i wczoraj powinno być 9+5 a było 9+2. I nie był to błąd pomiaru, bo widziałam jak lekarz się starał, żeby był większy. Trzy razy mierzył. U nas już wcześniej na 1 usg był maluch opozniony o 5 dni w stosunku do transferu, ale doktor zawsze powtarzał, że wczesna blastka i nie ma to znaczenia plus niska beta, no ale wczoraj się przejął już.
Za 14 dni mam kolejne usg, które jest kluczowe. Powiem wam, że wczoraj cały dzień płakałam i ja i mąż. Ale dziś wstałam i myślę sobie, że ten płacz to nic nie da. Tylko zaszkodzi. A mój maluch przecież wszystko czuje. Jak byłam tak wystraszona na usg, to biedny miał tetno 196!!!prawie go zabiłam. Doktor kazał się uspokoić i spadło od razu. Jedyne pocieszenie, że serduszko bije pięknie 180 czyli idealnie jak na 9ty tydzień. Nie chcę, żeby jego ostatnie chwile to był ciągły strach i stres. Więc wzięłam się w garść. Staram się więcej jeść i pić, bo trochę to ostatnio zaniedbałam i wierzę, że los wie co robi. Będzie co ma być, a wy trzymajcie kciuki żeby za 2 tygodnie nadrobił choć te 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 16:06
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Inviciible wrote:Hej, powiedz mi jakiej wielkości masz tego krwiaka ? Ja aktualnie jestem w 9t4d i od około 6 tygodnia mam krwiaka, który niestety już dwa razy dał mi popalić obfitym krwawień. Aktualnie ma 4,5cm.. a dzidzia 2.8cm. Jakie dostałaś zalecenia od lekarza ?
W największym wymiarze ma 3cm. Mam odpoczywać, nie dźwigać, nie stresowac się, nie wysilać. Jeśli chodzi o ruch to tylko spacerki i jakieś lekkie prace domowe. Do tego luteina 200mg 2x1, duphaston 3x1 i heparyna 0,4. Zdecydowalismy, że narazie robię przerwę z acardem, bo po nim miałam krwawienia z nosa więc i w macicy mogło dolewać. Muszę unikać zaparć, wymiotów i pracy tłocznią brzuszna. I mówil, że mogą się pojawić brązowe plamienia i żeby się tym nie przejmowac.
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie Wszystko jest super, dzidzia ma 2,2 cm i wg usg wychodzi 9tydz, wiec idealnie. Mam założona kartę ciąży i skierowanie na prenatalne z decyzja dla mnie czy chce robić tylko Pappa czy genetyczne.
Wstępny termin porodu 19.11, wiec Mama Trójki proszę o dopisanie mnie na pierwszej stronie. 😁 Chociaż cichutko liczę na to, że będzie to 15 listopada, miałabym najpiękniejszy prezent urodzinowy na świecie. 🥰smoothie, Olo323, Danio, Szpacza223, Strata, Rossetia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Susie wrote:Jestem po wizycie Wszystko jest super, dzidzia ma 2,2 cm i wg usg wychodzi 9tydz, wiec idealnie. Mam założona kartę ciąży i skierowanie na prenatalne z decyzja dla mnie czy chce robić tylko Pappa czy genetyczne.
Wstępny termin porodu 19.11, wiec Mama Trójki proszę o dopisanie mnie na pierwszej stronie. 😁 Chociaż cichutko liczę na to, że będzie to 15 listopada, miałabym najpiękniejszy prezent urodzinowy na świecie. 🥰Susie lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaNl wrote:Dużo zdrówka dla małej
Ja właśnie w szpitalu znów ciśnienie szaleje wczoraj wieczór kosmos 195/115 dziś rano 165/110 także ciśnienie położna już zbadała teraz muszę dać mocz do badania i będzie usg jak bobas bo to wszystko niebezpieczne plus ten stan zapalny nerek od tamtej niedzieli …
Wow zaszalalas z tym ciśnieniem. Dobrze, że masz zmienione leki, oby podziałały. Dawaj znać jak się czujesz. -
Za 14 dni mam kolejne usg, które jest kluczowe. Powiem wam, że wczoraj cały dzień płakałam i ja i mąż. Ale dziś wstałam i myślę sobie, że ten płacz to nic nie da. Tylko zaszkodzi. A mój maluch przecież wszystko czuje. Jak byłam tak wystraszona na usg, to biedny miał tetno 196!!!prawie go zabiłam. Doktor kazał się uspokoić i spadło od razu. Jedyne pocieszenie, że serduszko bije pięknie 180 czyli idealnie jak na 9ty tydzień. Nie chcę, żeby jego ostatnie chwile to był ciągły strach i stres. Więc wzięłam się w garść. Staram się więcej jeść i pić, bo trochę to ostatnio zaniedbałam i wierzę, że los wie co robi. Będzie co ma być, a wy trzymajcie kciuki żeby za 2 tygodnie nadrobił choć te 3 dni.
Będę trzymała kciuki całe 2 tygodnie!!!! ✊✊✊✊ Nie ma wyjscia- musi nadgonic.Olo323, Sherlook lubią tę wiadomość