LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny!
Chyba teraz lekko spanikowałam, bo ostatni i w sumie jedyny raz Dzidziul miał gorączkę jak miał 3 miesiące - zaczęła się w nocy i skończyła po lekach w dzień
Młody po drzemce był w całkiem niezłym nastroju, a apetyt dopisywał. No ale w końcu temp. przekroczyła 38,5.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Tony, az mi sie cieplo zrobilo jak zobaczylam plaze, u nas bylo -14. Super ze Laura tak wspolpracuje 👌
Asia, kurcze ale zazdroszcze ze Filip tak wcina. U nas ostatnio masakra z jedzeniem. Zwalam na zeby albo ze zrazil sie po wymiotach.
Dzis maly byl drugi dzien w zlobie, na 4 godziny. Myslalam wczoraj ze nie dam rady go po prostu zostawic, ale dalam rade. Pomoglo ze nie zaplakal. Teraz czuje sie silniejsza i mysle ze nawet jak zacznie marudzic to dam rade. Dzis mnie przywital takim usmiechem, serce mi sie stopilo.Tony lubi tę wiadomość
-
Przytulaski dla chorowitków i wszystkiego najlepszego dla Laury zamykającej urodzinki roczniaków🧸😁
Aasia11 to rzeczywiście drobina z Filipa szczególnie że tyle je!😲 Krysia warzy 11kg ale jajecznicy zje max z pół jajka. Rosołek lubi to tak ok 150 ml jej wchodzi. Parówę też jej dałam chociaż zawsze zarzekałam się że swoim dzieciom takiego syfu dawać nie będę🤣
Wczoraj byłam z nią na zakupach. Kupiłam frytki i dawałam jej po jednym i całe zakupy wytrzymała bez płaczu i jęczenia. Ze dwie godziny nam się zeszło! Tak więc jest patent oby nie za często te fryty wjeżdżały😉
Ostatnio mega wymęczona jestem. Krysia w nocy non stop się budzi i na cycka, w dzień marudna, sama nie wie czego chce. Stary wraca późno do domu a ja non stop z tym dzieciakiem. W dzień drzemki też słabo. Raz sobie zrobiła drugą drzemkę więc zrobiłam ciasta na pierniki z myślą że jak pójdzie o 19 spać to popieke. Ale jednak córka uświadomiła mi że to ona ustala zasady i poszła spać dopiero o 23 a pierniki piekłam do godziny 2 w nocy. Już wolałam popiec w nocy niż zostawić na drugi dzień bo przy niej coś co zajmuje mi 2h robię pół dnia. -
Czy Wasze dzieciaki już mówią więcej słów? Krysia mówi jedynie "mama tata, baba" pokazuje dużo gestów i widać że chce coś powiedzieć ale jednak tylko stęka. Rozumie bardzo dużo. Od wczoraj też potrafi przejść pół długości salonu. I żadne zabawki jej nie interesują więc ciężko ją czymś zająć, nawet ta marchewka z duplo, którą polecała któraś z Was (przepraszam, już nie pamiętam kto).
-
Joanne moja mała mówi mama, tata, baba, tak, nie, da/dać, to, tu, tam i mniam, am, naśladuje dźwięki krówki, konika, pieska, ale ostatnio przestała mówic ihaha więc jakiś regres.
Dośpiewywała tez piosenkę łałała, ale już tego nie robi. Więc to jest takie zmienne u niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 12:21
-
Joanne, Laura podobnie z mówieniem - mama, tata baba. Mówi też "to" i "tam" ale chyba nie do końca jeszcze świadomie. No i jakieś swoje dziwne odgłosy wydaje. Ale zna dużo słów, mam wrażenie że rozumie co do niej mówię. Np pokaż lampę, uszy, nos, kotka, piłkę, idź do taty, do buzi (w sensie jedzenie do buzi) i wiele innych. No i najsłodsze na świecie, gdy mówię "przytul kotka" to bierze maskotkę i się przytula do niej 😍
Nosia lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Joanne, Laura podobnie z mówieniem - mama, tata baba. Mówi też "to" i "tam" ale chyba nie do końca jeszcze świadomie. No i jakieś swoje dziwne odgłosy wydaje. Ale zna dużo słów, mam wrażenie że rozumie co do niej mówię. Np pokaż lampę, uszy, nos, kotka, piłkę, idź do taty, do buzi (w sensie jedzenie do buzi) i wiele innych. No i najsłodsze na świecie, gdy mówię "przytul kotka" to bierze maskotkę i się przytula do niej 😍
Tony lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Czy Wasze dzieciaki już mówią więcej słów? Krysia mówi jedynie "mama tata, baba" pokazuje dużo gestów i widać że chce coś powiedzieć ale jednak tylko stęka. Rozumie bardzo dużo. Od wczoraj też potrafi przejść pół długości salonu. I żadne zabawki jej nie interesują więc ciężko ją czymś zająć, nawet ta marchewka z duplo, którą polecała któraś z Was (przepraszam, już nie pamiętam kto).
Wika nie mówi, znaczy mama, tata, baba, papa itp mówi, ale choć doskonale rozumie znaczenie tych slow kiedy my mowimy, to widzę że ona sobie po prostu gada po swojemu bez konkretnego celu tych slow. Tez widzimy, że rozumie mnóstwo co się do niej mówi, reaguje na to, nie pokazuje nadal palcem ani ręką, ale potrafi po swojemu już okazać że coś konkretnego chce -
Nosia wrote:Joanne moja mała mówi mama, tata, baba, tak, nie, da/dać, to, tu, tam i mniam, am, naśladuje dźwięki krówki, konika, pieska, ale ostatnio przestała mówic ihaha więc jakiś regres.
Dośpiewywała tez piosenkę łałała, ale już tego nie robi. Więc to jest takie zmienne u niej.
Wow dla mnie to bardzo dużo i zazdroszczę 🙈😁Tony lubi tę wiadomość
-
Właśnie dzwoniła lekarka i mocz, krew mojej Dianki w porządku. Więc te nocne płacze, piski wygląda na to, że rzeczywiście przez ząbki.
Takie coś potrafii naprawdę wykończyć fizycznie i psychicznie.
Jeszcze jutro zrobię usg brzuszka i główki dla spokoju sumienia.meggie94, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Czy Wasze dzieciaki już mówią więcej słów? Krysia mówi jedynie "mama tata, baba" pokazuje dużo gestów i widać że chce coś powiedzieć ale jednak tylko stęka. Rozumie bardzo dużo. Od wczoraj też potrafi przejść pół długości salonu. I żadne zabawki jej nie interesują więc ciężko ją czymś zająć, nawet ta marchewka z duplo, którą polecała któraś z Was (przepraszam, już nie pamiętam kto).
Ala mówi mama tata baba bam, am czasami dziadzia i uda jej się krzyknąć nie 😅 a tak to jakieś dźwięki wydaje i próbuje coś tam naśladować 😁
Także myślę że to normalne jak na roczne dziecko 🤗
I bardzo dużo naśladuje Majkę są tego plusy i minusy hahah 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 15:36
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Oski nie mowi tez za duzo, raczej po swojemu jak Wika. Mama tata papa. Be to znaczy nie. Rzadko mu sie uda faktycznie powiedziec nie. A tak to kreci glowa na nie. Troche tez rozumie, podobne rzeczy co Laura.
-
Filip tylko jak płacze to mówi mama. Reszte mówi po swojemu. Ale dużo rozumie. Jak ma coś pokazać czy podać to zrobi to. W nowym domu mamy alarm, to co chwilę pokazuje czujki i mówi "ala". Ostatnio nawet w biedronce wypatrywał w kątach czujki i krzyczał "ala" 🤣 Ciekawe kiedy mu minie ta faza.
Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Moja mała spryciula to taki diabełek... pchała paluszki i zabawki do kontaktów, chociaż wie, że nie może (pcha palce, patrzy na nas i się śmieje gdy mówimy, że nie wolno), więc pozakładałem oslonki i położyłam do nich kluczyk na stoliku. A cwaniara wzięła kluczyk i poszła do kontaktów gmerać i próbować wyciągnąć oslonki 😱 co za szatan
Nosia, Altair, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem, co ich tak ciągnie do tych kontaktów 🤦♀️ Filip ostatnio próbował wsadzic wtyczkę od odkurzacza do kontaktu. A że też mamy osłonki, to nie mógł. W końcu się tak wkurzył, że zaczął wtyczką uderzać nerwowo w gniazdko, aż porobił dziurki i obdrapał ścianę dookoła.
A dzisiaj obudził się dopiero o 9:20 z temp. 38. Mam nadzieję, że to tylko z powodu tych górnych jedynek. -
Nosia wrote:Kid_aa jak tam młody?
Katar odciągam zwykłym katarkiem i robimy inhalacje (i tu wjechał już youtube 🫣, bo to dla noego zupełna nowość. Nie ma mowy, żeby założyć mu maskę, jestem w stanie tylko przykładać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 21:45
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Kid_aa my na początku inhalacje bez tv, ale jak dostała kiedyś tych inhalacji kilka razy dziennie to niestety YouTube i zwierzątka. Jest taki fajny kanał animals farm i pokazują różne zwierzątka i ich odgłosy. To zawsze lepsze niż krecik, krecik..
A ja od tygodnia jestem przeziębiona, ni to chora ni zdrowa. Dostałam też okres, myślałam, że dlatego mnie tak rozbiło. Miałam lekki stan podgorączkowy, psikalam, katar, lekko gardlo a dzisiaj ma ponad 37 już moja malutka. Także pewnie się zarazila ode mnie 😣
Oby szybko poprzechodziły te infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 11:14