LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ulubioną zabawką jest tłuczek do ziemniaków znaleziony kiedyś w kuchennej szufladzie. Synek chodzi z nim po mieszkaniu jak z berłem, wywija, próbuje używać do ściągania interesujących rzeczy ze stołu itp. 😅
Ostatnio niestety odkrywa, że nie tylko poruszenie w poziomie jest ciekawe. Wchodzi od kilku dni na krzesła i z nich na stół, z fotela włazi na parapet, próbuje się wspinać po regale (bardziej go to pociąga od książek). Trzeba go cały czas pilnować.Decemberry lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Kid_aa, jak się macie?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Hahah, jak Was czytam to trochę zazdroszczę, że etapy "buntowe" obserwujecie dopiero teraz
U nas odkąd synek zrobił się mobilny, to nigdy nie siedzi dłużej w miejscu. No chyba, że robi kupę xD
Wspina się odkąd zaczął wstawać, ogółem to wielki kombinator. Jest w tym wszystkim przenajsłodszy i totalnie rozczulający.
Ostatnio wykminił, że jak sobie podsunie pudło, na które umie wejść do kanapy, która jest dla niego za wysoka, to sobie przejdzie. No i przeszedłTakże ciągi przyczynowo-skutkowe ogarnia coraz lepiej
Książeczki uwielbia, gdy się z nim czyta, ale jak się go z nimi zostawi, to od razu rozpoczyna się proces przeżuwania. Prawdziwy mol książkowy xDDDD
Ostatnio nawet odkryłam, że to chyba high need baby
Ale trzeba przyznać, że im starsze dziecko, tym macierzyństwo cudowniejsze. Są mroczne momenty, ale ogół jest extra. Nie mogę się doczekać, aż będziemy mogli grać w gry planszowe i na kompie/konsoliAltair lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decembery takie rzeczy co piszesz to u nas są, ale j jednak u nas bunt to całodzienne krzyki, wrzaski, awantury, płacze, jęki, rzucanie zabawkami z całych sił, nic się nie podoba itd.
To, że tam sobie biega i łobuziakuje to ok, ale u nas zaczęły się jakieś mega rozpacze. Oby minęło bo to nie jest słodkieto raczej stawia mnie na pograniczu mojej wytrzymałości psychicznej :p
Dzisiaj jest troche lepiej -
Nosiu, takie klimaty miałam przez ostatnie 2 miesiące xD Widziałam nawet rzucającego się na podłogę synka i płaczącego, bo zabrało się mu np. nożyczki xD
Byłam na totalnej krawędzi i dopiero teraz mi się światełko zapaliło, gdy widzę, że się te ataki buntowe wygaszają ^^"Altair lubi tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Nosiu, takie klimaty miałam przez ostatnie 2 miesiące xD Widziałam nawet rzucającego się na podłogę synka i płaczącego, bo zabrało się mu np. nożyczki xD
Byłam na totalnej krawędzi i dopiero teraz mi się światełko zapaliło, gdy widzę, że się te ataki buntowe wygaszają ^^" -
Chyba taki etap mają nasze maluchy. Filip też zrobił się mega nerwowy. Ze złości kładzie się plackiem twarzą do podłogi i mega beczy aż się osmarka i obślini 🤣 Czasami jak go nerw złapie na siedząco, to rozsunie nogi okrakiem i kladzie między nogi głowę twarzą do podłogi i ryczy. I mamoza level hard. W kuchni też ciągle stoi mi za nogami, aż się śmieję, że lubi wąchać mój tyłek 😜
Spokojnych i przede wszystkim zdrowych Świąt dziewczyny! Żebyśmy trochę odetchnęły 🎅🎄Joanne, Tony, Nosia lubią tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Chyba taki etap mają nasze maluchy. Filip też zrobił się mega nerwowy. Ze złości kładzie się plackiem twarzą do podłogi i mega beczy aż się osmarka i obślini 🤣 Czasami jak go nerw złapie na siedząco, to rozsunie nogi okrakiem i kladzie między nogi głowę twarzą do podłogi i ryczy. I mamoza level hard. W kuchni też ciągle stoi mi za nogami, aż się śmieję, że lubi wąchać mój tyłek 😜
Spokojnych i przede wszystkim zdrowych Świąt dziewczyny! Żebyśmy trochę odetchnęły 🎅🎄
Wika robi dokładnie tak samo z tym kładzeniem się na podloge i histerią 🙈 -
Asia11 wrote:Chyba taki etap mają nasze maluchy. Filip też zrobił się mega nerwowy. Ze złości kładzie się plackiem twarzą do podłogi i mega beczy aż się osmarka i obślini 🤣 Czasami jak go nerw złapie na siedząco, to rozsunie nogi okrakiem i kladzie między nogi głowę twarzą do podłogi i ryczy. I mamoza level hard. W kuchni też ciągle stoi mi za nogami, aż się śmieję, że lubi wąchać mój tyłek 😜
Więc rzeczywiście coś w tym jest ze taki etap. Krystyna mocno nerwowa ale jak czytam Wasze wpisy to pocieszają mnie że jeszcze nie jest najgorzej 🤣 Jesteśmy u Krysi dziadków i dziadkowie i ojciec nie sprostają na tyle jej potrzebom co maaaamaaaa. Ale ja się z nią bawię a oni nieszczególnie potrafią złapać taki kontakt. Dzisiaj Krysia po drzemce zły humor a babka "może chipsów jej dać"🤦🏻♀️ (lubi zjeść kilka orzechowych). I ogólnie ja się denerwuje że ta non stop jęczy i tamci zdziwieni ze ja nerwowa więc też się denerwują a dzisiaj to już ogólnie "magia świąt". Eh, nie tak miało być. -
Joanne wrote:Więc rzeczywiście coś w tym jest ze taki etap. Krystyna mocno nerwowa ale jak czytam Wasze wpisy to pocieszają mnie że jeszcze nie jest najgorzej 🤣 Jesteśmy u Krysi dziadków i dziadkowie i ojciec nie sprostają na tyle jej potrzebom co maaaamaaaa. Ale ja się z nią bawię a oni nieszczególnie potrafią złapać taki kontakt. Dzisiaj Krysia po drzemce zły humor a babka "może chipsów jej dać"🤦🏻♀️ (lubi zjeść kilka orzechowych). I ogólnie ja się denerwuje że ta non stop jęczy i tamci zdziwieni ze ja nerwowa więc też się denerwują a dzisiaj to już ogólnie "magia świąt". Eh, nie tak miało być.
Nie ma to jak walka z pomysłami babć 🤦🏼♀️ nas jutro czeka trip po teściach (są rozwiedzeni, a każdego trzeba odwiedzisc), już mi słabo jak sobie pomyślę o teściowej. Kuźwa nawet sie nie bede rozpisywwac, jak wygladają jej relacje z wnuczką, bo aż mnie trzepie xD Na szczęście godzinka u niej i jedziemy do moich rodziców już do końca roku, a oni się bardzo fajnie Laurą zajmują.Nosia, Joanne lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa widzi naszą malutką raz na 2 miesiące albo rzadziej i dziwi się, że jak powiem do dziecka: daj babci, pokaz babci itp to dziecko biegnie, ale zawsze do mojej mamy, która jest dla niej prawdziwą babcią.
Teściowa się mnie boi i nie daje nic do jedzenia małej, ale też ostatnio chipsy ketchupowe proponowała 😀 co one mają z tymi chipsami hahaha 😂
Ja myślałam, że z moim dzieckiem jest coś nie tak a widzę, że to taki etap.
A juz w głowie miałam jakieś choroby 🙈
-
U nas tym razem i tak jest super bo są przezwyczajeni że Krysia nie je słodkiego bo poprzednim razem (dziecko 10m) leciały teksty "Szkoda że nie je słodkiego bo babcia by kupiła mleczną kanapkę na śniadanie", "gdyby mama pozwoliła to babcia by nauczyła jeść słodkie". Na szczęście babcia nie zabiera Krysi zgodnie z obietnicą na śniadania do McDonalda 🤣🙈 bo Krystyna przepada za frytkami więc babcia stwierdziła że śniadania będą w restauracji pod złotymi łukami 🤣😅😅
-
Dziewczyny dobrze ze piszecie ze maluchy takie nerwusy, u nas czasem tez takie sytuacje sa, na szczescie nie trwaja na razie dlugo.
Maly Moj goraczka 40,3 🤦🏼♀️ biedny meczy sie, nie chce pic wody wcale…
Zdrowych Swiat Wam zycze i waszym maluszkom 🕊️🎄Tony, Nosia lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:U nas tym razem i tak jest super bo są przezwyczajeni że Krysia nie je słodkiego bo poprzednim razem (dziecko 10m) leciały teksty "Szkoda że nie je słodkiego bo babcia by kupiła mleczną kanapkę na śniadanie", "gdyby mama pozwoliła to babcia by nauczyła jeść słodkie". Na szczęście babcia nie zabiera Krysi zgodnie z obietnicą na śniadania do McDonalda 🤣🙈 bo Krystyna przepada za frytkami więc babcia stwierdziła że śniadania będą w restauracji pod złotymi łukami 🤣😅😅
W głowie mi się to nie mieści 🤯 co za tekst. Babcia moglaby nauczyć jeść warzywka na przykład.
Nosiu, teściowa też się mnie boi 🤣🤣 ale ona się wszystkiego boi. Boi się też dziecka, więc jak poszłam do łazienki i Laura zaczęła płakać to się nawet bała do niej podejść i wziąć na ręce tylko z odległości 3 metrów mówiła "no nie płacz, nie placz" 🤦🏼♀️ jak się domyślacie- nie pomogło. Też się zdziwiła, że jak wnuczka ją zobaczyła po pół roku (drugi raz w zyciu) to jej nie poznała. Szok
Dobra nie nakręcam się. Wesołych, spokojnych Świąt dziewczyny i dużo zdrówka i cierpliwości, te dwie rzeczy są chyba najważniejsze w rodzicielstwie:DNosia lubi tę wiadomość
-
Wesołych Swiat!
))
Nosia, Tony lubią tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Oj tak histeria bo mama powiedziała zostaw, albo nie wolno 🤣 , i bobas między nogami gdy mama coś robi w kuchni 🤣 jak ja się cieszę że to jest taki etap i nie jestem w tym sama 😆 gdy pojechaliśmy do dziadków na wigilię Ala gdy weszła tak się wystraszyła babciu albo psa że krzyknęła aaa i się wspięła na mnie będąc na rwuo, babcia z tekstem a co oni w lesie mieszkają że dziecko się tak boi 🤣11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Czy kupowałyście kiedyś ciuszki z C&A? Jak ich rozmiarówka ma się do tej z H&M? Chciałabym zamówić online, ale się boję, że zupełnie nie trafię z rozmiarem.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
XI 2022 - Synek już na świecie