LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joane jeśli Krysia je przede wszystkim cyca to może przyjrzyj się swojej diecie? Starej daty pediatra mówiła mi że dziecko jest przedłużeniem naszego układu pokarmowego.
Z kolei położna wpajała mi nową filozofie że przy kp można jeść wszystko. Po czasie zgadzam z się ze starą teorią. Zuzia miała zaparcia które łatwo wiązałam ze swoim żywieniem i zawsze jak ja miałam zaparcia to ona też. Z tego co słodycze były głownym winowajcą.
-
Aaaa zapimniałam napisać. Chodzimy od poniedziałku do żlobka na adaptację bez rodzica. Zuzia troszke płacze, dziś chyba najbardziej, ale tak jak pisałyście najbardziej na pożegnanie i powitanie, mam zdjęcia z jej pobytu i na nich nie płacze także jest dowód
A dziewczyny u Was w żlobkach jest monitoring? Koleżanka mi mówiła że u nich jest i że to dość popularne rozwiązanie.
Ja nie wiedziałam że RODO pozwala żeby kazdy rodzić miał podgląd na sale w żlobku i nawet się tym nie interesowałam przy wyborze.
-
Smerfetk_a wrote:Aaaa zapimniałam napisać. Chodzimy od poniedziałku do żlobka na adaptację bez rodzica. Zuzia troszke płacze, dziś chyba najbardziej, ale tak jak pisałyście najbardziej na pożegnanie i powitanie, mam zdjęcia z jej pobytu i na nich nie płacze także jest dowód
A dziewczyny u Was w żlobkach jest monitoring? Koleżanka mi mówiła że u nich jest i że to dość popularne rozwiązanie.
Ja nie wiedziałam że RODO pozwala żeby kazdy rodzić miał podgląd na sale w żlobku i nawet się tym nie interesowałam przy wyborze.
My nie mamy podglądu online, ale wiem, że istnieją żłobki które stosują taką praktykę. U nas w mieście żaden tego nie stosuje.
Joanne 80? Wow, Wika już na koniec lata wchodziła w 86, a teraz legginsy musi już mieć 92 w zdecydowanej większości bo w 86 wyglada jak serdelek albo wręcz rwą się na szwie 🙈🙈🙈 Ma 12 kg 🙈Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
U nas jest monitoring, ale nagrania udostępnione tylko na zasadny wniosek rodzica albo policji, nie jestem pewna. W każdym razie nie na zawołanie.
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
U nas nie wiem czy jest monitoring, pewnie podobnie jak u Tony.
Co do ubrań - mój nosi też już 86 i 92. Osobiście nie znoszę, gdy coś go opina, jestem zwolenniczką luzu xD Więc jak coś zaczyna być przyciasnawe, albo za bardzo dopasowane, to po prostu zmieniam na wyższy rozmiar.meggie94 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas nie ma monitoringu, ale dziecko w miarę zadowolone, wiec zakładam, że krzywda mu się nie dzieje jakaś wielka.
Za to wczoraj mi było smutno po tym, jak usłyszałam, co jedna mamuśka mówiła do swojej córeczki tuż przed oddaniem do żłobka: "masz iść spokojnie i się uśmiechać, bo jak nie, to po ciebie nie wrócę". Straszne to było
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair okropne jest takie straszenie. Rodzice chyba nie zdają sobie z tego sprawy. Bądź grzeczny bo pójdziesz do żłobka, bądź grzeczny bo zabierze ciebie pan policjant .
Smerfetka być może powinnam unikać czekolady choć i tak nie jem tyle ile bym chciała🙈 eh, zero przyjemności.
Meggie rozmiar rozmiarowi nie równy. Mamy kilka ciuszków z pepco w rozmiarze 86 i są na styk, te jeansy o których wspominałam były z c&a największe ze wszystkich w rozm. 80, a normalnie kupuje jej w takim holenderskim sklepie hema bo mają dużo szerokich ubrań, są świetnej jakości i często mają przeceny. Tam rozmiarowka jest mocno zawyżona. Do tej pory ma jeden sort bodziaków na rozm 62/68 bo byly tak duze i aż tak się rozciągają🙈 ale ostatnio kupiłam jej w innym sklepie ubranka na 92 bo była promocja i bluzka ciasna tylko rękawy za długie🙄 Ale Krysia jest krótka a "przy kości"😉 -
Altair wrote:U nas nie ma monitoringu, ale dziecko w miarę zadowolone, wiec zakładam, że krzywda mu się nie dzieje jakaś wielka.
Za to wczoraj mi było smutno po tym, jak usłyszałam, co jedna mamuśka mówiła do swojej córeczki tuż przed oddaniem do żłobka: "masz iść spokojnie i się uśmiechać, bo jak nie, to po ciebie nie wrócę". Straszne to było
Az mnie dreszcz przeszedl jak to przeczytalam 😳
U nas nie ma monitoringu i nie wiem czy gdziekolwiek w NO jest. Ja ogolnie nie popieram monitoringu, sama mam duze poczucie prywatnosci i jakos nie ogarniam ze zarowno dzieci, jak i pracownicy mielibyc ciagle nagrywani.
Ale rozumiem ze to moze byc kuszace rozwiazanie.
kid_aa lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj odbierając Laurę ze zlobka dowiedziałam się, że dzisiaj jest bal karnawałowy i dzieci będą przebrane 🤦🏼♀️ mąż dostaje maile i ich oczywiście nie czyta. Więc po nocy jej szyłam strój, oto efekt:
png do jpg
Jestem dumna z tego ogonka 🤣🤣🤣meggie94, Nosia, Dorocia, kid_aa, Smerfetk_a, Altair, Angelaaaa, Joanne, Asia11, Decemberry, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Szanowne Panie, jako mama oraz studentka dietetyki pediatrycznej, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas -
Tony wrote:A ja wczoraj odbierając Laurę ze zlobka dowiedziałam się, że dzisiaj jest bal karnawałowy i dzieci będą przebrane 🤦🏼♀️ mąż dostaje maile i ich oczywiście nie czyta. Więc po nocy jej szyłam strój, oto efekt:
png do jpg
Jestem dumna z tego ogonka 🤣🤣🤣
Super mama się spisałaś! 😁😍 Wika ma bal we wtorek, ale już dawno mieliśmy informacje, że bal jest z motywem Barbie 🙈😅Tony lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Pozdrowienia od krasnala, który dopiero powoli wskakuje w 80 🙈
U mnie to samo 🤣🤣
A teraz była wyprzedaż w smyku rzeczy i nakupowałam ciuszki po 5zł za sztukę to są takie wielkie że chyba rozmiarówke pomylili 🤣Tony lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hahaha, Tony, musisz uważać na hycli, żeby Ci jej nie zabrali, kot jak żywy
Altair, ja to mam niewyparzoną buzię i bym tę matkę zjechała z góry na dół za takie straszenie
A u nas trzy trójki się przebijają na raz. Matko XDDDDDDDDDDTony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:A ja wczoraj odbierając Laurę ze zlobka dowiedziałam się, że dzisiaj jest bal karnawałowy i dzieci będą przebrane 🤦🏼♀️ mąż dostaje maile i ich oczywiście nie czyta. Więc po nocy jej szyłam strój, oto efekt:
png do jpg
Jestem dumna z tego ogonka 🤣🤣🤣
Ale super! 😍 Zdradz jak ten ogonek powstal 😁
U nas karnawal w piatek, ale nie mam innego pomysly niz kowboj, ogrodniczki, koszula w krate, apaszka i moze zrobie kapelusz z filcu, ale wiem ze pewnie na tej glowie dlugo nie zagosci 😅