LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Petit drill powleka gardło, więc możesz spróbować. Podobnie też działa np. Junior angin, ale to nie są nawet leki, więc to tak wspomagająco, albo jak ten kaszel nie jest mocny. Żeby pomagało na 1 i 2 na raz to ciężko. Jest niby np. Herbapect, ale po nim nie mozna pczekiwać znacznej poprawy. Te na suchy hamują odruch kaszlu, a te na mokry go wzmagają. Więc to tak, jak by się chciało jechać do przodu i jednocześnie cofać. Polecam w dzień na mokry dać coś wykrztusnie (na mokry), na noc, żeby się wyspać(o ile się da 🤧) dać coś przeciwkaszlowego (na suchy).
Jejku, jeszcze się trzymając te choróbska? 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 20:48
-
Asia a widzisz a ja podaję od wczoraj Herbapect junior i faktycznie poprawy nie ma 😣 Ala od wczoraj właśnie katar i kaszel, raz jest taki suchy szczekający a potem mokry ją męczy i jakby coś jej tam zalegało 😔
Kilka dni temu Majka miała w dni gorączki ale nie zbyt wysoka bo ledwo ponad 38.5 i samo przeszło 🙆🏻♂️
A tak to obyło się bez chorób dłuższy czas 🙈 no ale musiał skończyć się ten dobry czas 😂
Reszta maluchów jak tam zdrówko ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Asia a widzisz a ja podaję od wczoraj Herbapect junior i faktycznie poprawy nie ma 😣 Ala od wczoraj właśnie katar i kaszel, raz jest taki suchy szczekający a potem mokry ją męczy i jakby coś jej tam zalegało 😔
Kilka dni temu Majka miała w dni gorączki ale nie zbyt wysoka bo ledwo ponad 38.5 i samo przeszło 🙆🏻♂️
A tak to obyło się bez chorób dłuższy czas 🙈 no ale musiał skończyć się ten dobry czas 😂
Reszta maluchów jak tam zdrówko ?
U nas odpukać od kiedy Wika dostaje codziennie zyrtec to nawet katarku nie mamy (tfu tfu), ewidentnie alergiczka po mamusi 🙈 za to jelitówki łapie jak leci, od listopada już mieliśmy 4, po jednej w każdym miesiącu 🙈 -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny a co na łzawiące oko ? Ali dzisiaj leci strasznie 😔 jutro mamy lekarza boje się że to zatkany kanalik i że jeszcze na uszko jej siadzie 😞
Boziu Ty to się masz z dziewczynamina początek próbowałabym przemywać solą fizjologiczna, a dalej niestety nie wiem
-
meggie94 wrote:Boziu Ty to się masz z dziewczynami
na początek próbowałabym przemywać solą fizjologiczna, a dalej niestety nie wiem
Pytałam w aptece to w sumie mówiła że mogę jej przemywać te oczko a tak to że nie wie co u takiego małego dziecka 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Cały tydzień nie jadłam czekolady, nic kakaowego, a uwierzcie że pracując w restauracji jest bardzo ciężko czegoś nie przekąsić🙈 i Krystyna od pamiętnej kupy w poniedziałek na tygodniu zdobiła dwa razy bardzo małe kupy, ale dzisiaj to tak poszło że szok. I najważniejsze że bez bólu i płaczu.
A ten syrop co jej lekarz dał to jest mega słodki, do tego po sobie wiem że nie pomaga bo brałam go po ciąży na zaparcia, a był tak słodki że nie byłam w stanie go pić. Kazali dawać codziennie po 5ml a ja po prostu nie chcę Krysi przyzwyczajać do słodkiego smaku skoro do tej pory nie lubi. Więc uznałam że kategoryczny zakaz czekolady. -
Dziewczyny co do kaszlu: u nas petit drill niewiele daje. Przy mokrym robiłabym inhalacje w ciągu dnia. Co do suchego tood paru dni Laurę męczy w nocy (myślę że na skutek kataru, który jej splywa). Daje jej teraz Sinecod, przez jakieś 3 godziny jest spokój. Ale jednej nocy miała tak strasznie męczący kaszel, że teraz daje jej na noc fenistil - do rana zero kaszlu, kataru, śpi jak zabita. Ale to tak raczej na parę dni, bo chyba się organizm szybko do tego przyzwyczaja.
-
Jeśli Wasze dziecko jest lekko chore (katar i trochę kaszlu, ale bez gorączki), to chodzicie z nim na spacery, do parku itp., czy młody człowiek zostaje w domu do wyzdrowienia?
Sama już nie wiem, co robić. Młodego strasznie roznosi w domu.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Jeśli Wasze dziecko jest lekko chore (katar i trochę kaszlu, ale bez gorączki), to chodzicie z nim na spacery, do parku itp., czy młody człowiek zostaje w domu do wyzdrowienia?
Sama już nie wiem, co robić. Młodego strasznie roznosi w domu.
W pierwsze dni nie wychodzę tym bardziej jak katar ciągle leci no to trochę męczące dla mnie i dziecka 🙈
W piątek Ali zaczął się katar chodź bardziej myślałam, że to może być na zęby i co wyszłam na chwilę z nimi do sklepu a tu teraz taka poważna infekcja 😞 może za bardzo wiało i dlatego te ucho czerwone ?.🤔
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️