LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Skandi GRATULUJĘ!!! 🎉🎉🎉🎉🎉❤️❤️❤️❤️❤️ Cudowne wieści 🥰
Altair wrote:Scandi, gratulacje! 😊
Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?
Marlena ma od roku taką dużą kuchnię jakby z lodówką z boku (ok 1,5m) i bawi się nią praktycznie codziennie
Scandi-B, Altair lubią tę wiadomość
-
Altair wrote:Scandi, gratulacje! 😊
Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?
My nie mamy w domu, ale w przedszkolu maja kuchnie pod daszkiem na dworzu, i jak przychodze po malego, to on czesto tam stoi i cos pichci 🤭 nie chce isc do domu dopoki nie «zjem» razem z nim . Jak nie chcesz wystawiac mebla, to moze wystarczy kuchenka nablatowa, cos w tym stylu
https://www.dealproffsen.no/produkt/lekekjokken-med-komfyr-og-oppvaskkum-i-tre-36-x-215-x-25-cm/?gad_source=1&gbraid=0AAAAAoi3eqZlN9B0vyyjp4DsakOFAxD4r&gclid=EAIaIQobChMIjP7wpcCiiQMVPkiRBR20_TZ3EAQYAiABEgIeZfD_BwE
-
Scandi gratulacje!🩷 Życzę aby wszystko przebiegało w spokoju i bez stresu.
Altair kupiłam Krysi kuchnię zaraz po pierwszych urodzinach i też codziennie coś tam przy niej robi. W tym samym czasie kupiłam konika bujanego i ten stoi praktycznie nieużywany a kuchnia to był dobry wybór. My mamy taką większą ale nie zajmuje dużo miejsca https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/889c4e78-9c7b-3924-80bc-eb3e2fa3a082/oferta/1d8cc980-a0fd-11ee-80c8-01398f6ec394 zdemontowalam palniki bo brakowało mi w tej kuchni wolnego blatu do zabawy, zdjęłam też okap i jest dodatkowa półka i w lodówce brakuje mi po jednej półce pośrodku bo byłoby więcej miejsca np na książeczki. Akcesoriów kuchennych dużo jeszcze nie mamy bo na tym etapie nie ma takiej potrzeby. Ma drewniany tort który kupiłam jej chyba na pięć miesięcy 😁 zestaw do lodów, podstawowe garnki i 2 zestawy warzyw do krojenia i trochę gadżetów z prawdziwej kuchni😅
Krysia i jej pierwszy słodki stół 😁Asia11, kid_aa, Angelaaaa, Scandi-B, Tony, Nosia lubią tę wiadomość
-
No i 2 latka zleciały 🤦
Dziewczyny, nie wiem kiedy! Serio!
Przy chłopcach tak mi się dłużyły pierwsze lata, a teraz nie wiem kiedy mijają dni.
Życzę Wszystkim Waszym Skarbom zdrowia i radości bo miłości mają już pełno od Mamy ❤️❤️❤️Angelaaaa, kid_aa, Asia11, Scandi-B, Joanne, Nosia lubią tę wiadomość
-
Jak wiecie Marlena chodzi do żłobka, a w sumie chodzi i nie chodzi bo co chwilę jest chora (zapalenie krtani miała i gil z nosa) i jak tylko słyszy słowo "żłobek" to jest ryk i panika, że "mama bum bum" czyli wnioskuję, że to lęk przed utratą mnie z oczu. Jak sobie z tym radziliście?? Zaznaczam, że jak już wejdzie do żłobka to za chwilę jest spokój, bawi się i śpiewa. Moja koleżanka ze wsi, którą dobrze Marlena zna jest jej opiekunką w żłobku i przysyła mi.zdjecia i filmiki.
-
Sóweczka3 wrote:No i 2 latka zleciały 🤦
Dziewczyny, nie wiem kiedy! Serio!
Przy chłopcach tak mi się dłużyły pierwsze lata, a teraz nie wiem kiedy mijają dni.
Życzę Wszystkim Waszym Skarbom zdrowia i radości bo miłości mają już pełno od Mamy ❤️❤️❤️
Wszystkiego Najlepszego dla Marlenki ❤️Sóweczka3 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Wszystkiego dobrego dla Marlenki 🥳 ale i dla reszty piatki pazdziernikowych «wczesniakow» z listy, gdziekolwiek sa i co robia.
Mialam taka refleksje ostatnio z racji tej nowej ciazy - jakie to bylo wazne byc z Wami tu na forum, szczegolnie przy pierwszej ciazy - dzielic troski i radosci pierwszego trymestru, mnostwo dobrych rad i dobrego humoru po drodze i napiecie oczekiwania na porod wspolnie przezywane.
Jestem Wam bardzo wdzieczna, tym ktore jeszcze tu bywaja, jak i tym ktore sie juz «wylogowaly» 😁Sóweczka3, Joanne, Tony, Asia11, Altair lubią tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Wszystkiego dobrego dla Marlenki 🥳 ale i dla reszty piatki pazdziernikowych «wczesniakow» z listy, gdziekolwiek sa i co robia.
Mialam taka refleksje ostatnio z racji tej nowej ciazy - jakie to bylo wazne byc z Wami tu na forum, szczegolnie przy pierwszej ciazy - dzielic troski i radosci pierwszego trymestru, mnostwo dobrych rad i dobrego humoru po drodze i napiecie oczekiwania na porod wspolnie przezywane.
Jestem Wam bardzo wdzieczna, tym ktore jeszcze tu bywaja, jak i tym ktore sie juz «wylogowaly» 😁 -
Mąż wyruszył po przecenioną kuchnię z Lidla przed 6 rano. Pod sklepem już kręcił się tłum podekscytowanych tatusiów. Atmosfera jak w słynnej "bitwie o karpia"
Dzięki StaraMama za podpowiedź. Będziemy skręcać kuchnię w urodzinySóweczka3, StaraMama, Joanne lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Mąż wyruszył po przecenioną kuchnię z Lidla przed 6 rano. Pod sklepem już kręcił się tłum podekscytowanych tatusiów. Atmosfera jak w słynnej "bitwie o karpia"
Dzięki StaraMama za podpowiedź. Będziemy skręcać kuchnię w urodziny
Czego się nie zrobi dla dziecka 🤣 -
nick nieaktualnyAltair wrote:Mąż wyruszył po przecenioną kuchnię z Lidla przed 6 rano. Pod sklepem już kręcił się tłum podekscytowanych tatusiów. Atmosfera jak w słynnej "bitwie o karpia"
Dzięki StaraMama za podpowiedź. Będziemy skręcać kuchnię w urodziny
Ja chwilę po 7:00 dorwałam ostatni wózek z lodami😅 -
Kurcze, u nas zapalenie oskrzeli. Zaczęło się jednym kaszlnieciem w zeszłą sobotę, wieczorem kaszlala już strasznie, piała, pojechaliśmy na nocną opiekę, zlecili inhalacje ze sterydów, osłuchowo było czysto. We wtorek wizyta u pediatry, osłuchowo czysto, crp w normie, combo ujemne. Kazała kontynuować inhalacje. W czwartek kaszel przeszedł, pojechaliśmy na kontrolę i okazało się, że jest zapalenie oskrzeli, antybiotyk i dalej inhalacje. Pomimo, że zareagowalismy od razu to poszło na oskrzela . Najgorzej, że przestała kaszleć, 3 dzień antybiotyku a w plecach golym uchem słuchać świsty i takie charakterystyczne pukanie, jakby banki pękaly. Martwię się, że tego kaszlu nie ma. Pomimo syropów wykrztuśnych, nie odkaszluje tej flegmy. Boję się, że we wtorek się okaże, że jest zapalenie płuc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2024, 08:25
-
Asia, u nas podobno ludzie kupowali po 3, szaleństwo jakieś.
Nosiu, przykro mi, trzymajcie się. Ma gorączkę?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
O rany! Altair brawo dla Małża! A u nas kuchni brak już ok. godz.8:-( Wszystko musiało się rozejść właśnie wcześnie rano albo rzucili ze 3 sztuki, jak to mają u nas w zwyczaju.
edit: zajrzałam na olx - jest wysyp nowych w nieprzyzwoitych cenach🫣
Nosiu zdrówka!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2024, 00:07
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Altair wrote:
Nosiu, przykro mi, trzymajcie się. Ma gorączkę?
Czy któraś z was była u alergologa pulmonologa z dzieckiem? Jak wyglądają wizyty i ewentualne leczenie? Czy taki lekarz wykonuje jakieś dodatkowe testy?
Nas prawdopodobnie czeka wizyta u pulmonologa ze względu na te powtarzające się kaszle, które przechodzą w zapalenie oskrzeli. -
Nosia wrote:Na szczęście nie ma gorączki. Dzisiaj trochę zaczęła kaszleć, może w końcu odkaszlnie to dziadostwo.
Czy któraś z was była u alergologa pulmonologa z dzieckiem? Jak wyglądają wizyty i ewentualne leczenie? Czy taki lekarz wykonuje jakieś dodatkowe testy?
Nas prawdopodobnie czeka wizyta u pulmonologa ze względu na te powtarzające się kaszle, które przechodzą w zapalenie oskrzeli.
A wizytę w Świnoujściu mieliśmy w ciągu miesiąca tylko niestety już 2 razy przekładaliśmy bo najpierw ja miałam zap. oskrzeli, a później Marlena zap. krtani 🥺 -
nick nieaktualnyNosia wrote:Na szczęście nie ma gorączki. Dzisiaj trochę zaczęła kaszleć, może w końcu odkaszlnie to dziadostwo.
Nas prawdopodobnie czeka wizyta u pulmonologa ze względu na te powtarzające się kaszle, które przechodzą w zapalenie oskrzeli.
Dużo zdrówka. A próbowałaś oklepywanie, żeby to odkaszlnęła i zeszło wyżej. W szpitalu jak byłam z córkami (dwoma różnymi, w dwóch różnych okresach) to właśnie kazali mi je oklepywać- pupa wyżej niż głowa, ręka złożona w łódkę i oklepywać plecy od pupy do głowy- tak od wysokości ostatniej pary żeber ku górze z lewej i prawej strony kręgosłupa (omijając kręgosłup). Pamiętam, że po takim "zabiegu" ładnie im schodziło co zalegało.
Tylko ja oklepywałam noworodka i kilkumiesięczne to utrzymałam😅