X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Skandi GRATULUJĘ!!! 🎉🎉🎉🎉🎉❤️❤️❤️❤️❤️ Cudowne wieści 🥰

Altair wrote:
    Scandi, gratulacje! 😊

Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?

Marlena ma od roku taką dużą kuchnię jakby z lodówką z boku (ok 1,5m) i bawi się nią praktycznie codziennie

Scandi-B, Altair lubią tę wiadomość

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi gratuluję! Oby wszystko poszło gładko 🙂

Ja planuję kupić Filipowi kuchnie na urodziny i właśnie planowałam tą z Lidla. Fajnie, że będzie promka😁

Scandi-B, Altair lubią tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Scandi, gratulacje! 😊

Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?

My nie mamy w domu, ale w przedszkolu maja kuchnie pod daszkiem na dworzu, i jak przychodze po malego, to on czesto tam stoi i cos pichci 🤭 nie chce isc do domu dopoki nie «zjem» razem z nim . Jak nie chcesz wystawiac mebla, to moze wystarczy kuchenka nablatowa, cos w tym stylu

https://www.dealproffsen.no/produkt/lekekjokken-med-komfyr-og-oppvaskkum-i-tre-36-x-215-x-25-cm/?gad_source=1&gbraid=0AAAAAoi3eqZlN9B0vyyjp4DsakOFAxD4r&gclid=EAIaIQobChMIjP7wpcCiiQMVPkiRBR20_TZ3EAQYAiABEgIeZfD_BwE

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 26 października 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi gratulacje!🩷 Życzę aby wszystko przebiegało w spokoju i bez stresu.

Altair kupiłam Krysi kuchnię zaraz po pierwszych urodzinach i też codziennie coś tam przy niej robi. W tym samym czasie kupiłam konika bujanego i ten stoi praktycznie nieużywany a kuchnia to był dobry wybór. My mamy taką większą ale nie zajmuje dużo miejsca https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/889c4e78-9c7b-3924-80bc-eb3e2fa3a082/oferta/1d8cc980-a0fd-11ee-80c8-01398f6ec394 zdemontowalam palniki bo brakowało mi w tej kuchni wolnego blatu do zabawy, zdjęłam też okap i jest dodatkowa półka i w lodówce brakuje mi po jednej półce pośrodku bo byłoby więcej miejsca np na książeczki. Akcesoriów kuchennych dużo jeszcze nie mamy bo na tym etapie nie ma takiej potrzeby. Ma drewniany tort który kupiłam jej chyba na pięć miesięcy 😁 zestaw do lodów, podstawowe garnki i 2 zestawy warzyw do krojenia i trochę gadżetów z prawdziwej kuchni😅

20240921-075220.jpg
    Krysia i jej pierwszy słodki stół 😁

Asia11, kid_aa, Angelaaaa, Scandi-B, Tony, Nosia lubią tę wiadomość

age.png
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2024, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 2 latka zleciały 🤦

Dziewczyny, nie wiem kiedy! Serio!
    Przy chłopcach tak mi się dłużyły pierwsze lata, a teraz nie wiem kiedy mijają dni.

Życzę Wszystkim Waszym Skarbom zdrowia i radości bo miłości mają już pełno od Mamy ❤️❤️❤️

Angelaaaa, kid_aa, Asia11, Scandi-B, Joanne, Nosia lubią tę wiadomość

age.png
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2024, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiecie Marlena chodzi do żłobka, a w sumie chodzi i nie chodzi bo co chwilę jest chora (zapalenie krtani miała i gil z nosa) i jak tylko słyszy słowo "żłobek" to jest ryk i panika, że "mama bum bum" czyli wnioskuję, że to lęk przed utratą mnie z oczu. Jak sobie z tym radziliście?? Zaznaczam, że jak już wejdzie do żłobka to za chwilę jest spokój, bawi się i śpiewa. Moja koleżanka ze wsi, którą dobrze Marlena zna jest jej opiekunką w żłobku i przysyła mi.zdjecia i filmiki.

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka3 wrote:
    No i 2 latka zleciały 🤦

Dziewczyny, nie wiem kiedy! Serio!
    Przy chłopcach tak mi się dłużyły pierwsze lata, a teraz nie wiem kiedy mijają dni.

Życzę Wszystkim Waszym Skarbom zdrowia i radości bo miłości mają już pełno od Mamy ❤️❤️❤️

Wszystkiego Najlepszego dla Marlenki ❤️

Sóweczka3 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Marlenki 🥳 ale i dla reszty piatki pazdziernikowych «wczesniakow» z listy, gdziekolwiek sa i co robia.

Mialam taka refleksje ostatnio z racji tej nowej ciazy - jakie to bylo wazne byc z Wami tu na forum, szczegolnie przy pierwszej ciazy - dzielic troski i radosci pierwszego trymestru, mnostwo dobrych rad i dobrego humoru po drodze i napiecie oczekiwania na porod wspolnie przezywane.
    Jestem Wam bardzo wdzieczna, tym ktore jeszcze tu bywaja, jak i tym ktore sie juz «wylogowaly» 😁

Sóweczka3, Joanne, Tony, Asia11, Altair lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Wszystkiego dobrego dla Marlenki 🥳 ale i dla reszty piatki pazdziernikowych «wczesniakow» z listy, gdziekolwiek sa i co robia.

Mialam taka refleksje ostatnio z racji tej nowej ciazy - jakie to bylo wazne byc z Wami tu na forum, szczegolnie przy pierwszej ciazy - dzielic troski i radosci pierwszego trymestru, mnostwo dobrych rad i dobrego humoru po drodze i napiecie oczekiwania na porod wspolnie przezywane.
    Jestem Wam bardzo wdzieczna, tym ktore jeszcze tu bywaja, jak i tym ktore sie juz «wylogowaly» 😁
    Nie ma za co ☺️ i ja również dziękuję Tobie bardzo ❤️

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi gratuluje!!! 🤩

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyruszył po przecenioną kuchnię z Lidla przed 6 rano. Pod sklepem już kręcił się tłum podekscytowanych tatusiów. Atmosfera jak w słynnej "bitwie o karpia" :D
    Dzięki StaraMama za podpowiedź. Będziemy skręcać kuchnię w urodziny :D

Sóweczka3, StaraMama, Joanne lubią tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Mąż wyruszył po przecenioną kuchnię z Lidla przed 6 rano. Pod sklepem już kręcił się tłum podekscytowanych tatusiów. Atmosfera jak w słynnej "bitwie o karpia" :D
    No to ostro!!! 🤣🤣🤣

Czego się nie zrobi dla dziecka 🤣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:

Ja chwilę po 7:00 dorwałam ostatni wózek z lodami😅

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż był w drodze z pracy około 9:00 po kuchnie i mówił, że było sporo. Po 16:00 byliśmy jeszcze w tym lidlu na zakupach i było jeszcze bardzo dużo (tak około 20 szt.)

• Nosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u nas zapalenie oskrzeli. Zaczęło się jednym kaszlnieciem w zeszłą sobotę, wieczorem kaszlala już strasznie, piała, pojechaliśmy na nocną opiekę, zlecili inhalacje ze sterydów, osłuchowo było czysto. We wtorek wizyta u pediatry, osłuchowo czysto, crp w normie, combo ujemne. Kazała kontynuować inhalacje. W czwartek kaszel przeszedł, pojechaliśmy na kontrolę i okazało się, że jest zapalenie oskrzeli, antybiotyk i dalej inhalacje. Pomimo, że zareagowalismy od razu to poszło na oskrzela :( . Najgorzej, że przestała kaszleć, 3 dzień antybiotyku a w plecach golym uchem słuchać świsty i takie charakterystyczne pukanie, jakby banki pękaly. Martwię się, że tego kaszlu nie ma. Pomimo syropów wykrztuśnych, nie odkaszluje tej flegmy. Boję się, że we wtorek się okaże, że jest zapalenie płuc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2024, 08:25

• Altair Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, u nas podobno ludzie kupowali po 3, szaleństwo jakieś.

Nosiu, przykro mi, trzymajcie się. Ma gorączkę?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Altair brawo dla Małża! A u nas kuchni brak już ok. godz.8:-( Wszystko musiało się rozejść właśnie wcześnie rano albo rzucili ze 3 sztuki, jak to mają u nas w zwyczaju.

edit: zajrzałam na olx - jest wysyp nowych w nieprzyzwoitych cenach🫣

Nosiu zdrówka!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2024, 00:07

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:

Nosiu, przykro mi, trzymajcie się. Ma gorączkę?
    Na szczęście nie ma gorączki. Dzisiaj trochę zaczęła kaszleć, może w końcu odkaszlnie to dziadostwo.

Czy któraś z was była u alergologa pulmonologa z dzieckiem? Jak wyglądają wizyty i ewentualne leczenie? Czy taki lekarz wykonuje jakieś dodatkowe testy?

Nas prawdopodobnie czeka wizyta u pulmonologa ze względu na te powtarzające się kaszle, które przechodzą w zapalenie oskrzeli.

• Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Na szczęście nie ma gorączki. Dzisiaj trochę zaczęła kaszleć, może w końcu odkaszlnie to dziadostwo.

Czy któraś z was była u alergologa pulmonologa z dzieckiem? Jak wyglądają wizyty i ewentualne leczenie? Czy taki lekarz wykonuje jakieś dodatkowe testy?

Nas prawdopodobnie czeka wizyta u pulmonologa ze względu na te powtarzające się kaszle, które przechodzą w zapalenie oskrzeli.
    My mamy alergolog dopiero 22 listopada i to musimy jechać 110 km do Świnoujścia bo niestety najbliższy termin w Szczecinie Zdroje na maj 2025 🤦

A wizytę w Świnoujściu mieliśmy w ciągu miesiąca tylko niestety już 2 razy przekładaliśmy bo najpierw ja miałam zap. oskrzeli, a później Marlena zap. krtani 🥺

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Dużo zdrówka. A próbowałaś oklepywanie, żeby to odkaszlnęła i zeszło wyżej. W szpitalu jak byłam z córkami (dwoma różnymi, w dwóch różnych okresach) to właśnie kazali mi je oklepywać- pupa wyżej niż głowa, ręka złożona w łódkę i oklepywać plecy od pupy do głowy- tak od wysokości ostatniej pary żeber ku górze z lewej i prawej strony kręgosłupa (omijając kręgosłup). Pamiętam, że po takim "zabiegu" ładnie im schodziło co zalegało.
    Tylko ja oklepywałam noworodka i kilkumiesięczne to utrzymałam😅

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ