LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Brawo Tony! Gratulacje!!! A wiesz, że z tydzień temu chciałam pytać, kiedy mamy trzymać kciuki (kiedyś wspominałaś, że jesienią))
Nawet sobie nie wyobrażam jakie to musiało być dla Was wszystkich trudne, ale ważne, że macie to już za sobą. Laurka może być dumna z Mamy!!!
Tony lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dzieki dziewczyny! Specka z kardiologii ❤️ Ja na ten okres wyłączyłam w sobie wszystkie emocje i uczucia bo bym umarła z tęsknoty jakbym je do siebie dopuściła. Na szczęście już koniec tego piekła. Ale śmieję się, że muszę sobie zawsze życie utrudniać i jak odpocznę to jakoś pod koniec roku chyba będziemy walczyć o rodzeństwo dla Laury 😅
Joanne, Scandi-B, Altair lubią tę wiadomość
-
Tony gratuluję!
Za wszystkie staraczki aktualne i przyszłe oraz ciążulki trzymam kciuki.
Mnie czasami smuci fakt, że ostatnia ciąża już prawie dwa lata za mną- te emocje przy staraniach, później ciąża, poród i pachnący noworodzio do tulenia i wąchania (jestem "nałogową wąchaczkom noworodków").Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Tony, gratulacje
Mi ostatnie 2 lata tak zmieniły w głowie, że z marzeń o rozwoju i ekspansji firmy na zagraniczne kraje marzę o tym, by być w domu i mieć gromadkę dzieci. Ale bez ogarnięcia pasywnego dochodu to nierealne, więc.. do pracy rodacy xDTony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Tony, gratulacje
Mi ostatnie 2 lata tak zmieniły w głowie, że z marzeń o rozwoju i ekspansji firmy na zagraniczne kraje marzę o tym, by być w domu i mieć gromadkę dzieci. Ale bez ogarnięcia pasywnego dochodu to nierealne, więc.. do pracy rodacy xD
Tony! Świetne wieści!!! GRATULUJĘ 😁👏🎉
Decembwrry wiem co mówisz 😁 Przy chłopakach marzyłam by być w pracy i do ludzi wrócić, a z Marleną wizja kiklu lat w domu jest dla mnie jak miód no ale....
... i dlatego zapisaliśmy Marlenkę do żłobka 🤦
Wioskę obok otworzyli nowy żłobek, w którym pracuje moja dobra koleżanka ze wsi, z której synem Marlena spędzała prawie każdy dzień przed ostatnie 1,5 roku 🤦 (jest 3 miesiące młodszy) no i on też jest w tym żłobku, więc że facto nie ma z kim się bawić i cały czas jest tylko ze mną, a ciągnie ją do dzieci i tylko dlatego ją zapisaliśmy, ale skoro dobrze sobie radzi to postanowiłam, że jak będzie wszystko ok to wracam we wrześniu do pracy.
Scandi trzymam kciuki 👍Scandi-B, Tony lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Dzieki dziewczyny! Specka z kardiologii ❤️ Ja na ten okres wyłączyłam w sobie wszystkie emocje i uczucia bo bym umarła z tęsknoty jakbym je do siebie dopuściła. Na szczęście już koniec tego piekła. Ale śmieję się, że muszę sobie zawsze życie utrudniać i jak odpocznę to jakoś pod koniec roku chyba będziemy walczyć o rodzeństwo dla Laury 😅
Tony to kolejna dobra wiadomość bo z tego co pamiętam to chyba nie chciałaś mieć drugiego dziecka? Fajnie że taka zmiana😊
Dec, Tobie też nieźle w głowie namieszało w takim razie🤭😁🥰
Ja to chciałam mieć trójkę bez zwłoki czasu ze względu na wiek i być może będzie tylko to jedno jedyne a czuję że nie nacieszyłam się ciążą i wiekiem niemowlęcym. Teraz po tych wszystkich poronieniach nie jestem już nastawiona na kolejne dziecko. W czwartek jestem umówiona na histeroskopię ale nawet nie wiem czy będę miała badanie bo jest 37 dzień cyklu a ja nie dostałam okresu. Test ciążowy negatywny więc taki długi cykl🤷🏻♀️ ale skoro lekarze mówią że u mnie jest wszystko ok to może problem ze starym. Stres, zmęczenie, papierosy, cola i energy drinki, ibuprofen który łykał jak drażetki, może to źle wpłynęło na nasienie i stąd te poronienia. Jeszcze nie wiem czy tutaj da się zrobić jakieś badania nasienia i ewentualnie jak posprawdzamy się w pl to pomyślimy o kolejnej ciąży bo w innym przypadku nawet nie chcę. Za duży stres. -
Tony, gratulacje! Dalas rade! To naprawde godne podziwu! Ale i Twoja rodzina spisala sie na medal ⭐️ razem wszystkiemu stawicie czola 😎
Decemberry, kurcze, jak ja Cie rozumiem… ja najchetniej zredukowalabym etat ale mam niestety duze poczucie odpowiedzialnosci za to co sie dzieje w firmie teraz, no i nie pomaga ze duzy kredyt cisnie. Ale moze za rok - dwa wysilek sie oplaci, rozmawialismy z mezem ze moze przy drugim malenstwie bedzie to juz wykonalne 🙏🙏🙏
Mysle o kobietach w stanach ktore nie maja wogole zasilku macierzynskiego i czesto sa zmuszone wracac do pracy jak maluszek ma 3 miesiace albo wczesniej… to jest niehumanitarne, szczegolnie dla dziecka.Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o rysowanie, to gdzieś czytałam, że maluchom łatwiej rysować na pionowej powierzchni. Dlatego ściany są zagrożone U nas rysowanie chętnie, a jedzenie kredek jeszcze chętniej.
Tony, gratulacje!
Dziewczyny, ja jak zwykle z prośbą o polecajkę. Szukam kaloszy i kaloszy ocieplanych na szerokie stopy. Wszystkie, które oglądałam w okolicznych sklepach wydają mi się bardzo wąskie.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Jeszcze raz dzięki, dziewczyny!
Laura ma kalosze firmy Bungaard, są barefootowe, a więc szerokie i bardzo elastyczne, świetne są.
Joanne,z drugim dzieckiem to raz chcę raz nie chcę, dalej mam różne myśli, więc zobaczymy jak te plany się rozwiną
A to moja gwiazda:
kid_aa, Sóweczka3, Altair, Angelaaaa, Asia11, Decemberry, Scandi-B, Joanne lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:
Tony, kid_aa, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Jejku jakiś włoski ma długie 😍 śliczna dziewczynka 🥰
Tak, miała ciemne, ale się utleniła 😆
Angela, Ala sie meeega zmienila! Tak ja też znam te niepozorne uśmiechy xd
Asia, super chłopak 🥰Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Victoria_86 wrote:Hej Dziewczyny! Pytanie do Mam chłopców .. polećcie pomysły na prezent dla dwulatka .. co dostały/dostana Wasze dzieci, czym najchętniej się teraz bawią ? Z góry dziękuję za polecenia! ☺️
Mój uwielbia drewniane tory i pociągi z Ikea. Bawi się nimi codziennie.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Ludzie, ale pokaz cudownych buziek Piękne macie dzieci!
A co do urodzin drugich - ja postawiłam na pociąg duplo, ten taki, co sam jeździ. Stoi zapakowany i czeka na urodziny
A siedzenie w domu wydaje się takim niedoścignionym marzeniem, bez kitu..
Też nie wyobrażam sobie, co muszą czuć mamy w USA. Niby taki extra kraj, a kobiety to nadal hm... gorszy sort.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g