LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciuchcia Duplo u nas od kilku dni jest na topie, bracia zrobili jej wielki tor i się bawi.
A polećcie co jeszcze na urodzinki dla dziewczynki wymyśliłyście??
Kompletnie nie mam pomysłu, a rodzina pyta co kupić 🤷♂️
Myślę o kasie sklepowej, tylko musi pikać 😁 Polecacie jakąś konkretną?? -
Tony, Angela - pokazałam Wasze Dziewczyny mojemu amantowi - wprost zachwycony!!!
Asia mój też taki blondi, ale coś czuję, że będą mu ciemniały.
Dec, Sówka macie ten towarowy czy parówy! Ja musiałam.na szybko wykorzystać bon ze smyka i kupiłam ten za 200 i właśnie nie wiem czy żałować, że nie dłożyłam do tego droższego.Angelaaaa lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Laura dostanie sanki, bo nie miała do tej pory jeśli jeszcze nie macie to króliczek Alilo jest super, jeśli dziecko lubi śpiewać albo tańczyć.
A tak to Laura ma tysiąc maskotek ale jednego kotka z którym robi wszystko- je, śpi, chodzi na spacery. Nie usnie bez niego. Prałam go już tyle razy że wygląda jakby ciężarówka po nim przejechała. Musialam kupić drugiego takiego samego na wypadek gdyby się zgubił 🙉
Po za tym ma fazę na traktory, maszyny budowlane, karetki, samochody, walizki na kółkach, rowerek i wszystko co jeździ 🤣Sóweczka3 lubi tę wiadomość
-
My mamy kuchnię z lida i do niej stopniowo kupowaliśmy akcesoria- toster, ekspres do kawy, gofrownica, warzywa, owoce...
Przychodnię z lidla
Kasę i koszyk z zakupami z lidla- kasa robi ciche "pik", bo pamiętam przy najstarszej kasa smoby robiła "pik" na pół bloku😅
Domek dla lalek z całym wyposażeniem z lidla
Kilka(naście) zestawów lego duplo
Puzzle, układanki, gry
Książeczki
Rowerek biegowy i hulajnogę
U nas hitem jest domek i kuchnia. Obie lubią też bawić się duplo
Uwielbiają jeździć po przedpokoju n hulajnogach.
I jak im czytam "Jadzię Pętelkę" to słuchają godzinami.
U syna jak był mały lubił narzędzia, tory samochodowe i już nie pamiętam co- było to naście lat temu.
My na urodziny planujemy składaną zjeżdżalnię do domu, bo na plac zabaw szybko się nie wybierzemy- pewnie na wiosnę.Sóweczka3 lubi tę wiadomość
-
Super dzieciaczki rosna 😍
U nas synek caly czas jest zainteresowany ksiazeczkami - to co zawsze mi przynosi jak go zapytam ktora ksiazeczke chce poczytac, to ta z serii wiosna/lato/jesien/zima/noc na ulicy czeresniowej. To jest na prawde sukces. Poza tym - uwielbia wszelkiego rodzaju narzedzia a w szczegolnosci srubokrety, ktorymi probuje odkrecac rozne srubki. Dlatego wiec nasz nastepny przydatny produkt to ta deska z mlotkiem:
https://allegro.pl/oferta/brio-drewniana-laweczka-do-wbijania-klockow-zabawka-motoryczna-052500-14604466515?bi_s=ads&bi_m=productlisting:mobile:queryandcategory&bi_c=OGE5MjI5MzAtNTEwYy00YjcyLTk2ZGEtODFhYTVjY2Q0YmYwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dac5c2be-3de4-4d9e-9cda-07b655da9120
Oprocz tego lubi ganiac z taka kaczka na kiju:
https://allegro.pl/oferta/drewniana-kaczka-na-kiju-do-pchania-na-spacer-zabawka-pchacz-13213069994
I jezdzi takim autkiem taxi. Kupilismy uzywany w super stanie za grosze, Oskar sam go wypatrzyl w sklepie. Rozwazalam zeby go podlaczyc pod prezent urodzinowy, ale skubany caly czas o tym samochodzie nawijal, wiec w koncu dostal nastepnego dnia. W tym wieku juz sie dzieciak nie da zwiesc 😝 Uzywa go bardzo czesto.
https://littlehappy.no/index.php?route=product/product&product_id=6210&a_source=shoppingno&uid=5&oid=210&gad_source=1&gbraid=0AAAAAoaaiCh7wRL8tJ1H5gsvCMqLCVn4c&gclid=EAIaIQobChMImszx5OuOiQMV312RBR2fgDXeEAQYAiABEgJMTfD_BwE
Jeszcze jego nowa pasja jest otwieranie i zamykanie dzieciecego parasola, super zabawa bez konca.
Aha, i mala latarka. Mega fun.
Na urodziny dostanie lupę, domino, rozwazalismy tez ten pociag z ikei, ale moze poczekamy do z tym do swiat.
Musze powiedziec tez, ze naklejki super sie sprawdzaja, Dzieki za porade 😊
Joanne, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Pytanie skierowane do tych mam które latały zdzieciakami samolotem. Jak myślicie, czy jest taka opcja że jeśli w spacerówkę wezmę fotelik samochodowy który będzie potrzebny nam na miejscu i np zabezpieczę stretchem, czy to przejdzie? Czy mogę w ten sposób wykorzystać także miejsce u dołu spacerówki?
Będziemy lecieć tanimi liniami (szybki wyjazd na weekend w Polsce). Za bagaż podręczny trzeba płacić. Wiadomo że pod ręką muszę mieć różne rzeczy dla dzieciaka. Czy muszę wykupić bagaż podręczny czy lecąc z dzieckiem mogę przy sobie mieć potrzebne rzeczy? -
Joanne wrote:Ok. Z fotelikiem niekulturalne, ciotka nam załatwi fotelik. W takim razie mogę wziąć bagaż w spacerówkę? Cebula. Dużo cebuli.🤪😅😅🤭
W większości linii możesz nadać dwie rzeczy (tzn wózek i fotelik) jako bagaż rejestrowany bezpłatnie. Wtedy pakujesz ile wlezie do tego wózka czy fotelika i zawijasz stretchem xD my tak robiliśmy parę razy w wizzairze i ryanie. No i zwykle dla dziecka jest też bezpłatny mały bagaż podręczny.Joanne lubi tę wiadomość
-
Pytanie do mam dziewczynek (mogą być starsze) z długimi, gęstymi włosami. Moje dziewczyny takie mają dużo, długie, gęste, proste- dwulatka ma do łopatek, czterolatka to pasa. Włosy się strasznie kołtunią, myjemy 2/3 razy w tygodniu. Co używacie na kołtunienie włosów?
-
kid_aa wrote:Tony, Angela - pokazałam Wasze Dziewczyny mojemu amantowi - wprost zachwycony!!!
Asia mój też taki blondi, ale coś czuję, że będą mu ciemniały.
Dec, Sówka macie ten towarowy czy parówy! Ja musiałam.na szybko wykorzystać bon ze smyka i kupiłam ten za 200 i właśnie nie wiem czy żałować, że nie dłożyłam do tego droższego. -
StaraMama wrote:Pytanie do mam dziewczynek (mogą być starsze) z długimi, gęstymi włosami. Moje dziewczyny takie mają dużo, długie, gęste, proste- dwulatka ma do łopatek, czterolatka to pasa. Włosy się strasznie kołtunią, myjemy 2/3 razy w tygodniu. Co używacie na kołtunienie włosów?
Ja kupiłam zwykły spray do włosów do rozczesywania w rossmanie🤗
Majka ma długie już włosy i się końcówki kręcą i nie wiem kiedy trzeba się wybrać do fryzjera ? 🙈 Niby jak podatne jej włosy to już się kręcić nie będą ale nie wiem ile w tym prawdy 🤭😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Asia11 wrote:Dziewczyny, mam na sprzedaż 2 pary takich butów, rozmiar 24, cena 50 zł+kw.
https://ibb.co/pXCHy9P
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
U nas dzis dwie kreski na tescie 🤭
Troche niedowierzamy, ale w sumie fajnie ze sie tak szybko plany zmaterializowaly 😅 oby bez przygod 😊kid_aa, Altair, Decemberry, Angelaaaa, Sóweczka3, Asia11, Tony lubią tę wiadomość
-
Scandi, gratulacje! 😊
Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Scandi, cóż za cudowna wiadomość! BARDZO gratuluję!!!! I przytulam
Scandi-B lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Altair wrote:Scandi, gratulacje! 😊
Chciałabym poznać Waszą opinię o zabawkowych kuchniach. Młody bardzo lubi kroić warzywa na rzepy i ciągle coś "gotuje". Jestem ciekawa, czy to chwilowe, czy będzie się tak bawił dłużej. Zastanawiam się nad kupieniem kuchni, ale mamy małe mieszkanie, więc to poważna decyzja - jeśli wstawię kuchnię, będę musiała innym mebel wywalić 😉 Jak sądzicie, czy warto?
U nas starsza dostała kuchnię na roczek. I od tego czasu (luty 2022) cały czas jest w użyciu. Powoli dokupiliśmy dziewczynom kolejne akcesoria z kuchni. W zasadzie nie ma dnia, żeby się nie bawiły, chociaż na chwilę.
Kuchnię i akcesoria mamy z lidla. Dzisiaj rano z prasówki gazetkowej w przyszłym tygodniu ta kuchnia będzie chyba w promocji w lidlu stacjonarnie😉
https://www.lidl.pl/p/playtive-zestaw-drewnianych-produktow-spozywczych-do-zabawy/p100380479 (tutaj mamy owoce, warzywa, tort, pizzę, sushi)
https://www.lidl.pl/p/playtive-drewniana-kuchnia/p100380831
https://www.lidl.pl/p/playtive-zestaw-zabawkowych-akcesoriow-kuchennych/p100381882 (ekspres, gofry, toster)
https://www.lidl.pl/p/playtive-zestaw-zabawkowych-akcesoriow-kuchennych/p100381882 (pudełka z produktami spożywczymi)
Pokój też mamy nie za duży😉Altair lubi tę wiadomość