LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia11 wrote:Tony, poczatki nie ukrywam są ciężkie, ale na pewno dasz radę. U nas pierwsze 2.5 miesiąca była na zmianę moja mama albo teściowa. Nie wyobrażałam sobie wtedy, aby ich nie było. Teraz zostaję sama z dwójką jak mąż ma dyzur i daję radę. Nawet lubię te dni. Filip jest spokojniejszy jak jest sam ze mną. Jestem wtedy bardziej zorganizowana i idę szybciej spac 😀
Zazdroszczę pomocy rodziny
u mnie teściowa bezużyteczna, mama daleko. Póki co przez pierwszy miesiąc mąż nie będzie brał dyżurów, później będę się ratować opiekunką, ale też nie chce żeby zostawała jakoś wieczorem czy w nocy. Ale wierzę, że jakoś to się z czasem poukłada 
Ale rzeczywiście jest cos w tym, że jak jestem sama z Laurą to łatwiej mi się zorganizować, szczególnie rano bo mamy swój schemat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 22:41
-
Dec to chyba była jakaś prowokacja albo ktoś się wkradł na konto🤣🫣
Asia11 może masz w planie zajrzeć do tego sklepiku?
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 13:27

30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017
IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa 
AZ 02.2022
7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Joanne wrote:Cześć Dzwiewczyny! Z tego względu że na wątku wieje straszną nudą postanowiłam się przenieść na wątek luty 2026😅 Trzymajcie kciuki🩷
Łaaaa trzymamy 😍
Joanne lubi tę wiadomość
-
Zaciśnięte!!! Daj znać co i jak:-)))Joanne wrote:Cześć Dzwiewczyny! Z tego względu że na wątku wieje straszną nudą postanowiłam się przenieść na wątek luty 2026😅 Trzymajcie kciuki🩷
Joanne lubi tę wiadomość

IUI 05.2017
IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 02.2022
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
Hej widzę w stopce że miałaś niskie bety . Wszystko ok z ciaza ? Kiedy było serce? . Pytam bo mam podobne?Rossetia wrote:Witam dziewczyny. Bałam się przejść na fioletową stronę, ale może jak to zrobię to będzie dobry znak ✊🏼
Wg OM wychodzi, że zaczynam dzisiaj 5 tydzień.
Również wg OM termin wychodzi mi na 11.11.22r.
Pierwszą wizytę w Klinice mam 24.03, ale w przyszły czwartek planuje iść na USG u siebie w mieście żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok.
Trzymam mocne kciuki za Nas wszystkie ✊🏼✊🏼🍀🍀 -
Hahaha, dzięki, że odpisałyście! Napisałam tę wiadomość i dopiero dziś sobie przypomniałam, że może ktoś już odpisał i pora zajrzeć xD
My mamy małe plany zacząć się starać o rodzeństwo dla malucha na jesieni. Jakby był złoty strzał (xD) to by różnica wieku była 3,5.. całkiem nieźle
Ale szczerze przyznam, że im młody jest starszy, tym bardziej mnie rozczula i mam chęć odłożyć kolejną ciążę coraz dalej i dalej, żeby móc skupić się na nim w 10000%. Jednak wiem, że rodzeństwo jest nie DLA MNIE i dla męża, tylko głównie dla niego, żeby miał z kim wspominać pojebanych starych xD
Miałam nadzieję na bycie w ciąży już w czerwcu, ale przyplątał mi się epizod depresji i musiałam wejść na mocniejsze leki. Ku chwale to już raczej za mną, więc pora na schodzenie
Nie wiem czy Wam pisałam, ale w zeszłym roku w czerwcu miałam rozległą operację na endometriozę + łatanie niszy po cięciu cesarskim. Myślałam, że operacja była lżejsza, ale jak potem się dowiedziałam, jednak było dość dużo do "sprzątania", straciłam sporo krwi.
A młody? Jest przecudny. Nie będę pisać co umie, a czego nie, bo same wiecie, że każdy robi wszystko we własnym tempie. Jednak z rzeczy, które wprost uwielbiam, to to, że podłapał nasze poczucie humoru i mamy sporo śmiechu w domu.
W czerwcu straciłam moją najlepszą przyjaciółkę - ukochana psinka odeszła za tęczowy most. W sobotę minęło 10 tygodni, a ja nadal nie umiem się pozbierać.
Jak wiecie, mam kijową relację z matką, więc prawie od roku chodzę na terapię i analizuję ten bałagan. Nawet doszłam do punktu, kiedy odważyłam się zadzwonić po prawie 3 latach i zaprosiłam ją, by w końcu poznała synka. Efekt: odmówiła xD
We wrześniu u nas też przesiadka ze żłobka do przedszkola.
To tak w wielkim skrócie.
JOANNE GRATULACJE!!
Tony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6
!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g
-
Decemberry dziękuję 😚
A matką się nie przejmuj! Ja od ciąży ze swoją nie mam kontaktu. Kilka razy przy okazji imprez rodzinnych ją spotkałam ale nie czuję że to moja matka. Nie myślę o niej, nie rozpamiętuję tych wszystkich sytuacji (no czasem się zdarza ale raczej fakty niż emocjonalnie). Nie czuję że brakuje mi matki, a odkąd nie mam z nią kontaktu to mam mniej zmartwień i nerwów. Trzymaj się dzielnie i pamiętaj że masz dobry przykład jaką matką nie być a po Waszych zdjęciach widać że wspaniałe wywiązujesz się z zadania i życzę spełnienia marzeń o kolejnym Bejbi🥰 Współczuję straty psiny.
Decemberry, kid_aa lubią tę wiadomość
-
Asia11 proszę zajrzyj na priv

IUI 05.2017
IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 02.2022
Dec no i jak u Was przeprowadzka do przedszkola?
U nas tak sobie. Laura jest najmłodsza w grupie (jako jedyna nie ma jeszcze 3 lat, reszta dzieci 3,5-4,5), w sumie dzieci jest 11. W poniedziałek byłam z nią godzinę i ją obserwowałam i wg mnie super sobie radzi - zagaduje do dzieci, bawi się z innymi i ogólnie nie odstaje. Kolejne dni byly gorsze - od rana płacz, że ona nie chce do przedszkola, ciocie musiały mi ją wyrywać z rąk zaryczaną. Ale jak ją odbierałam to super humor, ciocie mówiły że tylko na początku trochę był smutek a później już wszystko super. Dzisiaj pierwszy raz poszła bez płaczu, cieszyła się że idzie, dopiero przed wejściem do sali trochę jej mina zrzedła ale dała radę i nie płakała. Obawiam się, że od poniedziałku znowu będzie to samo bo po weekendzie zawsze ma gorzej, ale kto nie ma 😆 Także wczoraj miałam już trochę załamanie i jak ją odstawiłam to sama poszłam płakać do samochodu ale dzisiaj jest już dużo lepiej.
Piszcie jak u Was adaptacja.
A i za 3 tygodnie jestem umówiona na cc 😱 -
Tony ale ten czas leci🙈 ja za trzy tygodnie mam połówkowe🥹 masz już wszystko dla dzidziusia naszykowane? Dużo musiałaś dokupić czy po Laurze jeszcze miałaś rzeczy?
Krysia chodziła do przedszkola bez przerwy wakacyjnej więc wszelkie readaptacje nas omijają. Od powrotu z urlopu do Polski chętniej chodzi do przedszkola, jest bardziej rozumna i wieczorem bądź rano dopytuje się czy idzie do przedszkola i akceptuje każdą odpowiedź🙃
Tony lubi tę wiadomość
-
U nas adaptacja wygląda tak, ze Filip juz w czwartek katar i kaszel 😂 i na dokładkę Ania od dzisiaj katar.
W poniedziałek nie wiedział co go czeka, wiec nie płakał rano, ale w ciągu dnia popłakiwał. Wtorek i środa płakał rano mocno, ale w ciągu dnia już lepiej. Zobaczymy jak jutro 🙂
-
U nas już z przedszkolem lepiej, rano trochę pojękuje ale tak na pokaz, jak ją odbieram to nie chce wracać do domu;) więc jest zadowolona.
Joanne, mam trochę rzeczy po Laurze, sporo "spadów" od dzieci koleżanek więc finalnie ubranek póki co nie kupowałam. Inne akcesoria też w większości mam. Ale muszę przyznać, że te chłopięce ubranka są jednak takie nudne
z dziewczynkami to można poszaleć xd
A własnie, u Ciebie wiadomo już kto się urodzi?
Ja już odliczam, termin cc za 10 dni, póki co nic się nie rozwiera i nie kurczy więc mam nadzieję, że dotrwamy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 17:13
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Tony
polecałaś mi kiedyś kardiologa dziecięcego: Agnieszkę Skierską a druga lekarka? Pamiętam, że chyba dwunazwiskowa:-)
Dzięki!
IUI 05.2017
IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 02.2022
kid_aa wrote:Tony
polecałaś mi kiedyś kardiologa dziecięcego: Agnieszkę Skierską a druga lekarka? Pamiętam, że chyba dwunazwiskowa:-)
Dzięki!
Pewnie chodzi o dr Krzystolik-Ładzińską
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, fajnie czytac co u Was ☺️
Tony, niesamowite ze juz za chwile bedziesz Mama dwojki! Trzymam mocno kciuki za koncowke ciazy 👍
Joanne, Gratualacje i dla Ciebie, jak Krysia zareagowala na wiesci o rodzenstwie? Daj znac jak plec sie potwierdzi ☺️
Musze wam powiedziec, ze u nas prawie rok juz minal od poronienia i zaczelam tracic nadzieje. Dzis bez przekonania zrobilam test i dwie kreski! Nie wiem czy sie cieszyc, bo teraz dokladnie wiem ze to jeszcze niczego nie gwarantuje. Ale od razu jakos pomyslalam o naszym forum 😅
Dec trzymam kciuki za starania, i podziwiam ze zdobylas sie na wyciagniecie reki do mamy, mimo jej reakcji to na pewno nie byla zla decyzja bo ten ciezar nie lezy teraz po Twojej stronie.
Jesli chodzi o przedszkole to Oskara przenosza do grupy przedszkolnej w pazdzierniku. W poniedzialek idziemy na spotkanie zapoznawcze z nauczycielem prowadzacym. Tez bedzie najmlodszy w grupie, ale sa tam juz dzieci ktore wczesniej byly razem z nim w grupie zlobkowej, wiec mam nadzieje ze gladko pojdzie. Tylko ze ta grupa jest bardzo duza, z tego co zrozumialam to moze tam byc ok 30 dzieci! To dwa razy wiecej niz obecnie.
Marta nie wiem co u Was moze powodowac takie problemy ze snem, u nas noce raczej cale przespane, ewentualnie wedrowki do naszego lozka na spiocha.
kid_aa, Tony, Joanne lubią tę wiadomość
-
OvuFriendDrogie Użytkowniczki,
Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.
Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.
Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.
Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.
Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙
Zespół OvuFriend