LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony jeszcze chwila i zaraz będzie półmetek 🙈 Ja z imieniem dla chłopca też miałabym problem, natomiast jeszcze kilka córek mogłabym mieć gdyby nie nieubłagalne upływający czas🥲
Chciałam się zapytać czy już odpieluchuwujecie swoje dzieciaki? U nas wyszlo bardzo naturalnie. Nocnik stał od roku i czasami mówiliśmy jej że siusiu i kupkę robi się na nocniku. Deska na toalecie też od roku już była zmieniona na taką również dla dzieci. Kilka razy puściłam ją bez pampersa i oczywiście zrobiła siku w majty ale od jakiegoś miesiąca to pojedyncze incycenty. Nawet z przedszkola wraca zazwyczaj w tych samych spodniach. Pampers jeszcze na noc i na drzemkę, ale raz wstała po nocy z suchym. Jak gdzieś wychodzimy to wytrzymuje, nawet dłuższą podróż samochodem.
Za to ze smoczkiem mamy problem. Ciężko oduczyć. Non stop smoczek w buzi. W nocy jak zabieram to się od razu budzi i szuka smoczka. Jedynie w przedszkolu pierwsze co robi to zanosi smoczek do szuflady, ma Jedynie na drzemkę i tylko jak zobaczy że się po nią przyszło to od razu leci po smoczek😬Sóweczka3 lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas odpieluchowywanie w ogóle nie idzie.
Po nocy pampers prawie pęka, czasami az przecieka.
W dzien kilka razy złapaliśmy kupkę i siku na nocnik, ale powiem Wam ze jej kupka w majtach w ogóle nie przeszkadza. Mogłaby z nia chodzić caly dzień..
Tak samo osikane spodnie. Kiedyś zsikala sie 8 razy pod rzad, a w pewnym momencie skalala w tej kałuży i wolała "tap tap tap".... i sie śmiała.
Nocnik to wróg, ona nie na czasu na nim siedzieć. Jak juz usiądzie to kupy nie ma. Tylko wstanie, założę pampersa i odrazu sruuu... 😒
Figury przy tym straszne.
Jeszcze chyba do odpieluchowania nie dojrzała. Czytałam, że to, żeby dziecko nie siakalo w nocy to kwestia hormonow. Moze ona jeszcze potrzebuje czasu..
Dziwi mnie trochę ta jej blokada do nocnika.
Przyznam, ze tez bardzo nie ciśniemy na ten nocnik. Jak robi sie cieplej to zaczniemy na poważnie odpieluchowanie.
Tony trzymam kciuki 🤞
Natalia1988, Sóweczka3 lubią tę wiadomość
-
Marlena w dzień bez pieluchy jest od września, a od połowy stycznia śpi już bez pieluchy i ani razu nie zrobiła siusiu do łóżka, w nocy kilka razy zawołała, ale ogólnie trzyma do rana i wtedy pół nocnika siusiu 🫣
Teraz ciepło to na podwórku na trawę siusia ☺️
Smoczka nigdy nie chciała pomimo, że wiele ich kupiłam jak i butelek czy mleka modyfikowanego- nie zjadła nigdy nawet butelki mam, próbowała i tyle -
Filip też już odpieluchowany. Podjęliśmy próbę w listopadzie, żeby nie mieć dwójki dzieci do przebierania. Poczatkowo też nocnik go parzył, więc odpuściliśmy, ale postawilam w salonie i po jakimś czasie sam zaczął wołać i poszło łatwo. Pampers zostaje jeszcze na drzemki i na noc.
A smoczka pozbyliśmy się już jakoś w maju. Udało się w 2 dni. Ucinanie końcówki nie pomogło. W końcu udałam że wpadł za kanapę i nie da się go wyciągnąć. Poudawalismy razem, że wyciągamy ale nie sięgniemy. Pierwsze usypianie trochę płakał, drugą jeszcze wołał, ale bez płaczu już.Sóweczka3 lubi tę wiadomość
-
U nas smoczek gładko, ale z siusiu jest tak, ze posiedzi na nocniku i nic, a jak tylko z nocnika wstanie to sika na nogi albo do pampersa świeżo ubranego.
Tak jakby celowo nie chciała do nocnika... 🙆
Jak dziecko moze rozumieć tyle różnych rzeczy a tego akurat nie? 😀 -
U nas odpiluchowanie częściowe - kupa już chyba drugi miesiąc w nocniku, a teraz znów od kilku dni mamy podejście do nocnika i na razie tak średnio wychodzi - 50% /50% czasem sam siada, a czasem jak ma coś ubranego, to mówi: ja zrobiłem siusiu.
Co do smoczka - to my pożegnaliśmy jak miał 13 miesięcy:-)
Nosia ja kupiłam serię książeczek o myszce: Ale kupa. Pokaż mi co masz w pieluszce. Polecam!
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -