X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 17 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi, ta lekarka jakaś dziwna, przecież doppler ma też dźwięk xD Więc spokojnie by było można potwierdzić. Ale może nie chciała ryzykować, kij wie. Trzymam kciuki!

Joanne, aaaa to super :D

Scandi - może to przejściowe problemy z jedzeniem? A jak w pkolu je?

Scandi-B lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi jak poszłam na pierwsze usg bylo ok 6+6 to wyszlo że ciąża o tydzień młodsza. Lekarka mówiła że wszystko w porządku ale wyglada na młodsza ciążę. Mi się to nie kalkulowało. Serduszko bylo obecne i dla mnie to bylo najważniejsze bo to i tak bylo najlepiej rokujące usg ze wszystkich pierwszych usg ciążowych jakie mialam. Kolejne usg robiłam tydzień pozniej i zarodek nadrobił 3 dni. Po miesiącu data OM pokrywała się idealnie z datą porodu. A dzisiaj zaczynam 6 miesiąc!🥹🩷

Krystyna je bardzo mało i ma straszną wybiórczość i już od kilku miesięcy mamy dietetyka. Trochę pic na wodę, fotomontaż ale rzeczywiście mobilizuje mnie to przynajmniej przed wizytą żeby trzymać się wytycznych ale tak naprawde z dietą stoimy w miejscu bo mogę dwoić się i troić a moje dziecko wysiłki matki ma za nic. Ale na wadze mimo wszystko przybiera. Chyba po tym jak w przedszkolu kanapek sie naje i raz w tygodniu u babki bo w domu to tylko jabłka, marchewka i truskawki😆 Czasami ma taki dzien że zje coś wiecej ale najchętniej wybiera makaron z masłem. Ostatnio zjadła cale pieczone udko to o mało nie dostała od nas owacji na stojąco😅

Jutro robie gender party dla swoich braci bo tak wyszlo że z mojej rodziny i znajomych w Holandii jeszcze nikt nie zna płci dziecka. W polsce mieliśmy dwie imprezy u rodziny Starego i 80% obstawiała syna. Jutro też wszyscy pewnie bedą celować w kolor niebieski😁

age.png

preg.png
  • DojrzałaMama Debiutantka

Wysłany: 17 października, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze z ciążą.

Jeśli chodzi o jedzenie to moje dziewczyny najczęściej beżowa dieta- makaron, chleb i chrupki😅 A tak na poważnie to z jedzeniem jest sinusoida- raz jedzą elegancko wszystko co im podam, następnego razu nie jedzą nic poza kilkoma produktami i tak na zmianę. Często jest tak, że jak podaję jakąś zupę i zje cały talerz, a następnym razem słyszę, że ona tej zupy nie lubi i nie tknie nic. Z doświadczenia na starszych dzieciach i na sobie wiem, że taki stan trzeba przeczekać- proponować, ale nie wciskać. Moje nastolatki też prawie nic nie jadły w okresie wczesnodziecięcym, a teraz mają szerszy wachlarz potraw. Za to pamiętam jak moja babcia mi na siłę wciskała jedzenie, zmuszała i na siłę wkładała do buzi- takie jedzenie często kończyło się u mnie wymiotami. Do dzisiaj mam przez to traumę i odruch wymiotny na niektóre produkty i dania, a to co jem jest bardzo okrojone.

Dec obecne zalecenia- jakoś już dobre 5 lat- mówią, że do 8tc należy sprawdzać czynność serca w trybie m-mode i nie powinno się słuchać.

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 17 października, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść😁😁🥰 Ja jak zwykle uruchamiam się z okazji urodzin moich Dziewczynek🙈 dajecie wiarę że to już 3 lata??🤯 U nas wszystko ok! Małe od września w przedszkolu! Radzą sobie super!! Zero kryzysów🙈🥹 tfu tfu nawet nie chorują tak bardzo🥹

Gratulacje Tony, Joanne, scandi🥰 za pozostałe, które starają się o rodzeństwo trzymam kciuki 🥰 🤞🏻

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 października, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dec, no właśnie chyba o to jej chodziło, wywnioskowałam już po fakcie, no ale totroche mnie zmroziło początkowo sposób w jaki ona to powiedziała.

Joanne, pocieszylas mnie 💕 Widzę że też nie masz lekko w tym temacie jedzeniowym 😮‍💨 musimy to przeczekać jakoś jak pisze Dojrzala Mama. Ale jak tu przeczekać i nie osiwieć.
    Dojrzała mama, też właśnie takie mam doświadczenia że raz coś zje, a drugim razem wogole nie chce tego tknąć. No i nie wpycham na siłę, ale gadam czasem jak zdarta płyta

W przedszkolu on też słabo je. Cztery dni w tygodniu mają ciepły lunch, no i mowia mi czasem ze coś zjadł, a czasem nie tyka. Oprócz tego daje mu lunch box z kanapkami, owocami i warzywami, jogurt, ale to różnie bywa. On wlasnie chleb tak średnio chce jeść. Jeden dzień w tygodniu ma z domu dwa lunchboxy, wtedy do jednego wkładam placki z jabłkami i on czasem tylko te placki skubnie przez cały dzień.
    Obiady które mu wchodzą zawsze to rosół, lasagne i takie mexican taco (mięso z warzywami). Ale ja tego nie robię często i trochę mi brakuje pomysłów na tygodniu i motywacji bo wszystko odsuwa. Często ratuje się brokułem, bo lubi, ale nie zawsze chce go jeść. Innymi zupami niż rosół wzgardza, nawet nie chce dać im szansy.

Jakbym wiedziała że zje kanapkę, jeśli nie zje obiadu to może bym się mniej martwiła, ale on właśnie zwykle nie chce… czasem zje pieczywo Wasa z dżemem i tyle.

A tak to też daję mu dużo orzechów, bo lubi. Może to te orzechy go trzymają, bo niby male ale to trochę takie bomby odżywcze. W każdym razie skądś ma masę energii 😅

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 października, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Cię widzieć, Mama Trojki(piątki) 😁 i słyszeć że u Was wszystko się układa! Jak tam rozwija się więź między Dianą i Wandą? a reszta dzieciaków?
    No właśnie, zaraz trzy lata, ale to jest niesamowite. Jak tu do Was pisze to mam wrażenie że to było dopiero co, a potem patrzę na tego mojego dżentelmena i nie moge uwierzyć że już jest taki duży 🥲

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
‹‹ 872 873 874 875 876
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: